Saako eksytyksiä paljastaa?

JeesuksenNimessä-Aamen

Puhuttaisiin välillä eksytyksistä kuin M.M:sta. Pysyttäisiin vaikka Raamatussa ja Jeesus-tiellä.
Vihollinen ei halua eksytysten paljastuvan.
Jeesus sanoo opetuslapsilleen ÄLKÄÄ EKSYKÖ.

Alaikäiset opintuulissa olevat eksyvät.
Eksytys = kavala ja juonikas.
Ef. 4:14
ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;

Väkevä lopunajan eksytys ja usko valheeseen.
2. Tess. 2:11
Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

HENKIEN EROTTAMISEN ARMOLAHJA
1. Joh. 4:6
Me olemme Jumalasta. Joka tuntee Jumalan, se kuulee meitä; joka ei ole Jumalasta, se ei kuule meitä. Siitä me tunnemme totuuden hengen ja eksytyksen hengen.

55

1114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DoctorT

      Eksytykset pitää paljastaa, ongelma vain on, ettei kukaan juurikaan halua kuulla, saati ymmärtää, koska ovat hyväksyneet, että heitä ryöstetään, huijataan ja pahoin kohdellaan!!

      • henkienerottaja

        Eksytysten paljastuminen on vähintäin kiusallista.
        Eksytysten paljastajat eivät ole olleet milloinkaan suosiossa.

        Eksytykset ja harhat on saatanan ja henkivaltojen sota-ase.


      • närhenmunat

        Olen sinullekkin DoctorT yrittänyt Paljastaa Sen että NIILO YLIVAINIO oli eksyksissä väärässä voitelussa jonka sai Kathryn Kuhlmanilta Jerusalemissa -74 Niilo itse tämän kertoo eräällä kasetilla. niilo sanoi avanneensa kaiken mitä hänessä oli avattavaa ja otti vastaan sen hengen tai voitelun mikä siellä oli.

        Kathryn puolestaan sai voitelun PAAVILTA 1972 kerrotaan Wikipediassa.

        Ei ole ihme jos nyt hellarit eksyksissä kun jo 70 luvulla vaarää voitelua jakoivat.
        DoctorT joko SINÄ olet valmis uskomaan NIILON jakaman hengen/voitelun vääräksi.


    • Tilannekatsaus

      Srk jakautunut kahtia rikkaviljaan ja hyvään viljaan. Ne kasvavat yhdessä.

    • NauraaKuollakseen

      TV on täynnä toinen toistaan typerämpiä ja tyhjänpäiväisiä "Katsohan, kun MINÄ ihan osaan KOKATA!" -ohjelmia, mutta Anthony Bourdainin ohjelma oli toista maata.

      Ainoa ruokaohjelma, joka oikeasti kiinnosti.

      Haistas nyt v ttu. samaa hevonpaskaa mitä nne kaikki muutkni oli

      • EipäNaurata

        Osasiko Anthony B. kokata? Pahat henget huumeiden ja viinan pehmittämässä päässä sanoivat "Tapa itsesi".
        Siinä "viihteen" pimeä puoli.


    • Tietoo

      Ensin kannattaa etsiä totuus, ennenkuin voi paljastaa eksytyksiä😇

      • piispahenrikipoika

        Keskikokoisessa kaupungissa on kymmenkunta erilaista kristillistä seurakuntaa ja kaikki sanovat että heillä on oikea totuus.


      • totuusjavalhe
        piispahenrikipoika kirjoitti:

        Keskikokoisessa kaupungissa on kymmenkunta erilaista kristillistä seurakuntaa ja kaikki sanovat että heillä on oikea totuus.

        Jos on väärä raha, niin täytyy olla oikeakin raha.


    • Suomen uskovien keskuudessa on oppiriitoja harmiksi asti. Eksytykset tulee paljastaa, mutta sellaisen henkilön täytyy todellakin tuntea Raamattu hyvin ja olla kokenut sekä koeteltu, luotettava uskova joka ei lähde herkästi mukaan uusiin oppeihin yms.

    • kirjansalukenut

      Eksytysten sekä tahallisten väärennysten tutkimiseen, sekä paljastamisiin, kuluu ihmiseltä liian paljon aikaa. Siihen ei elämänkaari riitä, kunnes tulee kuolema eteen. Kaikkinaiset pimeät "uskonlahkot", ovat alunperin kaikki saatanan keksimiä. Apostolien kuoltua maapallon kansat erkanivat täysin totuuksista. Nyt kirkkoja vetävät "pervertit rikolliset", myymällä uskontoa RAHASTA, kirkollisveroineen. Politiikka kulkee uskonnon rinnalla,nostaen vihaa toista maata kohtaan. Missään ei tehdä mitään hyvää, ainoastaan kärsimystä ja kurjuutta.

      • haluan.rauhaa

        Aivan pää menee sekaisin tästä eksytysten paljastamisesta.Missä tunnen rauhan ja Jeesuksen läsnäolon,kun menen istumaan kaupungille,niin kohta on joku juttelemassa,joko kertoo huoliaan tai yhdessä iloitsemme suomen ihanasta kesästä.Se taivashetki on siellä,missä on yksinäinen,runneltu,vilpitön ihminen.Ei tarvitse etsiä eksytystä.


    • Kiusaaminenonrikos

      Iltasanomat ja iltalehti trollaavat kansaa systemaattisesti. Kuinka kauan he aikovat jatkaa systemaattista vihapuhettaan?

    • erve

      Jumala on lähettänyt kirkkoihin eksytyksen sen takia, että kaikki ne jotka rakastavat valetta tuhoutuisivat laittomuuden harjoittamiseen. Eksytys on uskovan koettelu. Jos joku ihastuu kovasti esim. River seurakunnan toimintaan, niin hän ei oikeasti rakasta totuutta vaan valhetta. Eksytykseen lankeaa ne, joiden kuuluukin joutua kadotukseen.

      2 Ts 2: Älkää antako kenenkään millään tavoin johtaa itseänne harhaan. Ennen tuota päivää näet tapahtuu uskosta luopuminen ja ilmaantuu itse laittomuus ihmishahmossa, kadotuksen ihminen. ---- 7 Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; 8 silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella. 9 Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. 10 Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät. 11 Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, 12 ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.

      Mauno Mattila ja Petri Paavola ovat lähteneet kirjoittelemaan kaiken maailman eksytyksistä, koska he luulevat liikoja itsestään. Siinä hommassa kirves voi karahtaa kiveen.

      Eksytyksen paljastaminen ei ole ensisijainen keino julistaa evankeliumia. Eksytyksen paljastamisen sijaan tulisi keskittyä opettamaan totuutta. Eksytyksen paljastaminen voi olla paljastajalle joskus myös kohtalokas virhe, jos hän erehtyy "eksyttäjästä". Jos paljastaja moittii vanhurskasta opettajaa tai Jumalan profeettaa, niin arvosteleva kieli voi itse saada siitä kadotustuomion.

      • huonopuhuja

        Mauno Mattila oli itsekin eksyttäjien uhri, joten hän tietää kokemuksen kautta, mistä puhuu. Arvaan, että Jumala antoi hänen joksikin aikaa eksyä, jotta hän voisi tehokkaasti paljastaa noita eksyttäjiä, jotka palvovat vain valtaa ja mammonaa ja saatanaa.

        On olemassa mitättömiä saarnailijoita, jotka paljastelevat kyllä eksytyksiä, mutta tosiaan luulevat itsestään liikoja. Heitä tulisi valistaa yksityisesti, ei julkisesti pilkaten. He voivat olla vilpittömiä, vaikka toimivatkin oman arvottomuuden tunteensa motivoimina, luullen, että heidän pitää pitää yllä jotain roolikuvaa, jotta ihmiset arvostaisivat heitä. He eivät tajua, että silkka rehellisyys riittää. On hienoa olla ihan silkka tavis, koska sellaista ihmistä käyttäen Jumala antaa oman voimansa kirkastua selvimmin. Ei omaa mitättömyyttään pidä hävetä, vaan katsoa heikkoutensa kiitollisuuden aiheeksi ja pyytää Jeesusta avukseen kaikessa. Parempi kuitenkin saarnata huonostikin kuin olla vaiti, kun pahuus velloo maailmassa.


    • Olen sama mieltä kun Rakas Doctoria joka on tehnyt hyviä diagnoosia jo vuosia uuskarismaattisten iljettävä exytyksestä..

      • erve

        Ei ole mitään hyötyä tietää, miten muut tekevät väärin, jos ei itse tiedä totuutta. Mitä hyötyä on lääkäristä, joka osaa todeta sairauden, mutta ei osaa itse elää raittiina ja terveenä. Tällaisia ovat eksytyksen paljastajat.


    • miesevaanolen

      Meediot,henkiparantajat yms.porukka on ihan selvästi eksyttäjiä,kun raamatun vastaisesti ottavat yhteyttä vainaja ja tietäjähenkiin.kyllähän raamattu monessa kohtaa varoittaa noista pahoista hengistä.

    • kortteentieltä.M

      Mitä ja kuka paljastaa, sekä mitä paljastaa.??!!!
      Ensin, tässä ajassa tietomme on vajavaista. Kirkot saarnaavat perinteisiä sääntöjä ja mielipiteitä. Oppilaat säntäävät sen perusteella mittaamaan ja mattaamaan malka, tai rikka silmäkulmassa. Siis mikä on eksytys????

      Sitä sopii mietiskellä oikein SANAN valossa.

      Hänen Sanansa on totuus ja valkeus. Kuka on Sana? Eikö Jeesus?"! Kyllä, mutta kuinka moni kristikunnasta kieltää Jeesuksensa? Joo'o! Kyllä paljon jeesustellaan ja on monennäköistä jeesusta, jonka varjossa moni saarnaa ja mittailee - toistaan, sekä paljastelee, mitä paljastelee. Sekin on hyvä pohtia.
      Jopa jeesustelun perustukselle on noussut monta kirkkokuntaa ja vääntävät kättä, kenen jeesustelulla on se sananvalta! Hoksaatteko? Eli perinnoppi- jeesustelulla, vai Sanan_Jeesuksen 'kirjaimella', sillä te eksytte, ellette tunne --kirjoituksia--!

      Kun aikain alkua taivaassa - siis puhutaan Valtakunnasta, jonka Valtaistuimella olevan kasvoja emme voi tässä muodossa katsella. Se olisi kuolema Jumalan kasvojen näkeminen, tässä ja nyt.
      Siis Mooseskin piti kirjoitusten mukaan panna kalliokoloon ja Jumalan käsi päälle ja vain selkäpuolelta Hänet nähdäkseen.
      Hän jäi näin tänne elämään kertomaan meille kirjoitettua Sanaa.

      Niin, ennen luomista oli tämä Sana. Mitä Sana sisältää, on LUNASTUS. Ja tässä Sanan Hengessä Jumala, Pojassa päätti luoda -ihmisen- omaksi kuvaksi, -mieheksi ja naiseksi Hän heidät loi.
      Siinä luomisessa liikkui Jumalan Henki- Eli näin Hän on Yksi. Jumala- Sana- Henki.
      Hänet näemme Pojassa. Hän tuli ilmoittamaan meille Isän, Abba-Isän.
      Poika on sijaisemme, Hän on mennyt taivaisiin - Ylimmäiseksi Papiksi, välimieheksemme.
      Tavallaan näemme hänet selkäpuolelta, kun Hän nousi taivasiin ja katselemme Häntä - kirjoitusten valossa.
      Siis seurata Jeesusta - Hän on lepomme, Jumalantyö, se on kaikessa läsnä ja me emme voi pelastaa omin töin itseämme. Siksi seuraamme – Sapatin’Herraa - Jeesusta. Hänessä on tämä vapaus ja lepo.

      Julistavatko täällä olevat ne "paljastavat" totuudet myös sapatista, joka on lepo- Jumalantyö, meidän edestämme? Katselemmeko Pojan kautta, eli Sanan kautta kirjoituksia? Vai luemmeko isiemme perinnäisoppeja? Kumpaa me kumarramme?

      Kumartakaa Häntä, joka on LUONUT "taivaan ja maan"! Eikös se kirjoitus näin tuo esiin luodulle kohteen ja syyn, mitä kumartaa, missä on –lepomme = Jumalan sovittavan työn kautta.
      Esikuvan mukaan Hän jo Edenissä uhrasi sijaisuhrin peittääkseen meidän, vanhan Aadamin alastomuuden, synnin tähden. Alastomuuden, joka on kyvyttömyyttä syntiä kohtaan, kun aatami on JO langennut.
      Sijainen II-Adam, Uusi-Adam- Kristus, eläen kuuliaisuuden kautta Jumalantahdolle toi valkeuden tiellemme ja Hän kehotti seuraamaan Häntä. Eli tätä Sapatin/levon Herraa.
      Lupasi jopa Hengen - voimaksemme matkalle.
      Siis käymme PYHÄN ja epäpyhän välistä rajapintaa tässä ajassa.
      Rajan tekee PYHÄÄN Jumalan laki- se osoittaa synnin. Synnin palkka on kuolema.
      Lain tehtävä on sydämessä Uudessaliitossa, johon Herra tahtonsa omiin panee, Hengen voimasta pitää meidät tiellä. Tiellä, joka on samanmielinen Hänen kanssaan. ”Lain päämäärä = rakkaus! [kirjoitusten mukaan].
      Vapaus meillä on Herran työ meissä, ja se on lepoa - eli Jumalankielellä määritelty -sapatti-.
      Sapatti on ! lepokäsite !. Siksi Herra pyhitti ja erotti sen jo aikain alussa Adamia varten.
      Kaikkia sitä katsellen on Jumalan työ ja siinä on tämä Valtakunta, vapaus ja pyhyys, Hengellinen huone, rakennus, Kristus-kalliolle, kulmakivelle, ja Hän on Sapatin Herra.
      Hänen kauttaan voidaan katsella Isän kasvoja, ja Hän on Abba-Isä. Kun seuraamme Jeesusta – sapatin-Herraa, Hän johtaa lopulliseen sapatinlepoon. Hän kulkee edellämme, näemme hänet ikäänkuin selkäpuolelta ja Elämänkirja kertoo todellisen seurakunnan tästä ajasta.

      Niin, voi kysyä, kun arvostelee jotain, onko mittamme oikea? Käsittääkö se levon ja PYHÄN, vai julistaako meidän mittamme epäpyhää, perinnäisoppia ja pyrkisimme siihen ohjaamaan ihmiset????
      Siis kukin valitsee sen "leponsa", kenen jalkojen juuressa julistaa ja kenen kunniaa.
      KM

    • Multi.nik

      Eikö Jumala itse tuhoa eksyttäjät? Mitä me olemme arvostelemaan muita julistajia, meillä tulisi ennemmin olla nöyrä ja rakastava sydän kuin vihainen ja tuomitseva. Eksytyksiä ja vääriä oppeja on se on ihan selvä, muttä ne jotka ovat lähellä Jeesusta tunnistavat ne ihan helposti. Jos joku menee julkisesti tuomitsemaan nimellä mainiten jonkun eksyttäjän, pitää hänällä olla erittäin painava Herralta saatu taakka tuosta ihmisestä ja mielummin vielä varoittaa häntä henkilökohtaisesti, ennen kuin menee hänet julkisesti tuomitsemaan.

      • Totuuspaljastettava

        Julkiset kaikille tarkoitetut profetiat ja puheet ovat myös julkisesti arvosteltava.
        Näinhän Jeesuskin teki kirjanoppineille ja fariseuksille.

        Paimenella on myös oma vastuu puheistaan
        a) Jumalalle
        b) Kuulijoille

        Siinä arvosteellaan asia Raamatun auktoriteettiin vedoten ja eikä puhujan persoonaa.

        Raitis usko ei ole mitään sinisilmäistä.


    • aikammemerkit

      Lopunaikana eksytykset lisääntyvät ja jopa valitutkin eksyvät.
      Jumala on antanut joillekin HENKIEN EROTTAMISEN ARMOLAHJAN käyttöä varten.

      Liian moni eksyy....

      Ef. 5:13
      mutta tämä kaikki tulee ilmi, kun valkeus sen paljastaa, sillä kaikki, mikä tulee ilmi, on valkeutta.

    • mummikainuusta

      Eksytysten jatkuva etsiminen vie myös harhaan. Toki niitä tulee tuoda esille silloin kun niitä ilmestyy ja tutkia, mistä lähteestä oppi on peräisin. Itse kuuntelen useamman puheen, joiden perusteella arvioin puhujan. Pysyykö Sanassa vai ujuttaako puheeseen erilaisia harhaoppeja. Ongelmaksi nousee se, että jotkut puhujat eivät tiedä sitä, mistä heidän oppinsa juontuu. Näin on myöskin ns tavallisten uskovien kohdalla. Tuntuu hienolta ajaa sairauksia ihmisistä, mutta ei tiedetä, että kyseessä on JDS-oppi.

      On hyvä selventää näitä harhaoppeja itselleen, niin sen jälkeen niitä ei tarvitse "metsästää", vaan ne havaitsee automaattisesti, jos haluaa. Moni haluaa uskoa näitä sielua hiveleviä oppeja.

    • Joku kirjoitti, että "Mauno Mattila ja Petri Paavola ovat lähteneet kirjoittelemaan kaiken maailman eksytyksistä, koska he luulevat liikoja itsestään. Siinä hommassa kirves voi karahtaa kiveen".

      Tämä on varmasti totta. Tosin, näin on kaiken hengellisen työn kohdalla. Jopa esirukoilija voi romahtaa taakan alle.

      Kaikilla on siis vaara eksyä pois ja siksi kiitän erityisesti rukoilijoista, jotka ovat allekirjoittanutta muistanut rukouksissa. Ne ovat kultaakin kalliimpia.

      Korjaan tuohon väittämään, että minä en ole lähtenyt kirjoittelemaan kaiken maailman eksytyksistä. Puhun vain kapealta sektorilta niistä asioista, joista minulle on jotakin kokemusta tai johon koen armoitusta.

      Ihmettelen, että kun monet nyt keskittyy esimerkiksi islamin kritisoimiseen (tai muita ulkopuolisia uskontoja) ja ovat tehneet siitä päätyönsä, niin eikö tämä ole paljon vaarallisempaa, koska se menee Sanan yli.

      • "Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella? Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha." - 1. Korinttolaiskirje 5:12-13

        Siunauksin, MM.


      • dogmatiks

        Sinä et ole ihan vilpitön kun julistat omaa agendaasi. Otetaan esimerkiksi uusi videosi Raamatun 1992-käännöksestä, jota kritisoit kovin sanoin, ja sen lisäksi kehut 1933-käännöstä lähes kritiikittä. Sinun analyysisi on asiantuntematon ja niin yksipuolinen, ettet olisi tällä esityksellä saanut opinnäytetyötäsi läpi yliopistolla. Miksi?

        On ihan totta, että 1992 Raamatussa on paljon huonoja käännöksiä ja jopa kääntäjän oman vääristelyn makua. On totta, että monet jakeet on paremmin käännetty 1933-käännöksessä. Mutta et ottanut esille sitä, että asian on myös monien jakeiden kohdalla päinvastoi. 1992-käännökisessä on monet jakeet käännetty paremmin kuin 1933-käännökisessä. Et ottanut analyysissäsi ollenkaan esille varteenotettavia esimerkkejä, joita on kristinuskon opin kannalta tärkeissä kohdissa. Tämä takia saarnasi on yksipuolinen ja antaa kokonaisuudesta täysin väärän kuvan.

        Joskus on pakko turvautua Raamattu Kansalle tai Biblia -käännöksiin, jotta selviää jakeen alkuperäinen tarkoitus. Biblian suomen kieli on niin vanhaa, ettei moni sitä sujuvasti enää voi ymmärtää, joten 1992 käännöksen sujuva suomen kieli on varteenotettava plussa. Raamattu Kansalle on yksi vaihtoehto, jolla voi ratkaista ongelman, mutta sitäkään ei ole käännetty alkukielestä vaan englanninkielisistä käännöksistä, ja käännöksissä on välillä selvää helluntailaista makua.

        Mauno Mattila, sinä olet hengellinen populisti. Puhut suuria ja saarnoistasi näkyy omat yksipuoliset asenteesi, jota itse olet valmista puolustamaan jopa itse kirjoittamalla väärän käännöksen Raamatusta, jotta saat tukea väärälle mielipiteellesi, kuten olet tehnyt jakeesta Ap.t 2:38. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15264659/mauno-mattilan-eksytys-kasteesta#comment-93870433


    • Taunoo

      Mauno. Ketään ei kiinnosta sun jutut. Olet henkivalloissa ja täynnä ylpeyttä ja pilkkaa. Ymmärrä jo tilasi.

      • AikaPäättymässä

        Mauno-veli Herrassa! Kiitos Hänelle, että olet olemassa ja teet Herralle lupaamaasi tehtävää, ole vaan uskollinen loppuun asti! Useat haluavat kuulla Sanomaasi, useat vieläpä saattavat vapautua harhoistaan..takaisin Jeesuksen Armolliseen syliin!!!!!

        Olet balsamia monien haavoille!


    • Jallunjalkapallokoulu

      Netissä on paljon omien puheidensa mukaan mihinkään kuulumattomia Artoja ja Hakaloita jotka kirosanoilla höystettynä ja ainakin jälkimmäinen tupakkakädessä puhuvat mitä kenenkin tulisi tehdä. Erityisesti joku punasilmä-studio ja Perry Bride Mason nyt kovasti kiinnostaa niitä sekä ufot. Ei pidä asettaa itseään muiden yläpuolelle. Kiitos.

    • Jobinpostia

      Job.7:8 Ken minut näki, sen silmä ei minua enää näe; sinun silmäsi etsivät minua, mutta minua ei enää ole. Job.7:8 Biblia (1776) Ja ei yksikään silmä, joka minut näkee, pidä minua enempi näkemän, sinun silmäs katsokoon minua, sitte minä hukun. Kirjoitetaan: silmäsi, sitten.

    • eiosallisuutta

      Pitää valvoa itseä jotta ei eksy. Eksytystenpaljastajat ovat usein itse eksyksissä ja ovat "paljastaneet" eksyttäjiksi Jumalan lähettämiä julistajia.

      • Faktaa

        Mistä näin päättelet? Faktaa ja esimerkkejä kiitos! Vai keksitkö omasta päästäsi tämän ajatuksen?


    • Nimimerkityksetön_

      Toiset eksyneet paljastavat toisia eksyneitä. Hauska lopunajan piiloleikki.

      • 1234567---

        Jos on sokean taluttajana sokea, niin he kumpikin kuoppaan lankeavat.


    • HaastettaKerrakseen

      Ennen kuin kyetään löytämään "vääriä oppeja", pitää kyetä osoittamaan vertailukohdaksi se oikea oppi.

      Siinäpä haastetta kerrakseen.

      • Raamatustako

        No ei pitäisi olla vaikea pysyä raamatussa, mutta tuntuu vaan silti olevan mahdotonta monille.

        Ihan vain pari esimerkkiä mitä ihan yleisesti opetetaan ja ihmiset uskoo:

        Sanotaanko raamatussa että kun tuntuu että olet tulossa kipeäksi, niin saatana saa laillisen oikeuden sairastuttaa sinut, jos sanot suullasi, että olen tullut kipeäksi?

        Tai sanotaanko raamatussa, että kun jonain tiettynä juutalaisten juhlapäivänä uhraat siemenuhrin, niin saat moninkertaisen osan takaisin, koska tiettyinä juhlapäivinä Jumala siunaa enemmän?


      • HelluntainNykytila
        Raamatustako kirjoitti:

        No ei pitäisi olla vaikea pysyä raamatussa, mutta tuntuu vaan silti olevan mahdotonta monille.

        Ihan vain pari esimerkkiä mitä ihan yleisesti opetetaan ja ihmiset uskoo:

        Sanotaanko raamatussa että kun tuntuu että olet tulossa kipeäksi, niin saatana saa laillisen oikeuden sairastuttaa sinut, jos sanot suullasi, että olen tullut kipeäksi?

        Tai sanotaanko raamatussa, että kun jonain tiettynä juutalaisten juhlapäivänä uhraat siemenuhrin, niin saat moninkertaisen osan takaisin, koska tiettyinä juhlapäivinä Jumala siunaa enemmän?

        Juuri eräs helluntailainen tuota ylempää kohtaa suun tunnustamisesta opetti facebookissa.


      • SananValossa

        Se on väärää. Mutta: "jos sinä suullasi tunnustat JEESUKSEN HERRAKSI ja sydämessäsi uskot, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, NIIN SINÄ PELASTUT." (Raamattu 1938)


      • Raamatusta
        SananValossa kirjoitti:

        Se on väärää. Mutta: "jos sinä suullasi tunnustat JEESUKSEN HERRAKSI ja sydämessäsi uskot, että Jumala on Hänet kuolleista herättänyt, NIIN SINÄ PELASTUT." (Raamattu 1938)

        Suun tunnustus ja sydämen usko ei yksin riitä pelastumiseen, koska Jeesus sanoi sen lisäksi:

        Matt 7:21-23: Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?' Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Pelastuminen vaatii, että tekee Jumalan tahdon uskossa Jeesukseen Kristukseen. Laittomuutta tekevät uskovat eivät pelastu taivaaseen, koska heidän uskonsa on kuollut.

        Jaak 2:24, 26: "24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella... Niin kuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin on uskokin kuollut ilman tekoja. "


      • HaastettaKerrakseen

        Sanokaapas sitten mikä on puhdasoppisin ja oikein opettava seurakunta Suomessa?

        Tiedän, ei sellaista voi nimetä. Hajaannus on levinnyt koko kristilliseen seurakuntakenttään. Jokaisella uskovaisella on omat mielipiteensä ja intohimonsa. Toista se oli aikoinaan kun uskottiin pappien puhuvan Jumalan suulla, ja kun pappi jotakin saarnasi, niin se oli sitten siinä ja pulinat pois. Nykyään kaikki haluavat oikeuden itse päättää mihin uskoo ja millä tavalla. Siksi tämä sirpaleisuus ja hajaannus :-(


      • 1234567---
        HaastettaKerrakseen kirjoitti:

        Sanokaapas sitten mikä on puhdasoppisin ja oikein opettava seurakunta Suomessa?

        Tiedän, ei sellaista voi nimetä. Hajaannus on levinnyt koko kristilliseen seurakuntakenttään. Jokaisella uskovaisella on omat mielipiteensä ja intohimonsa. Toista se oli aikoinaan kun uskottiin pappien puhuvan Jumalan suulla, ja kun pappi jotakin saarnasi, niin se oli sitten siinä ja pulinat pois. Nykyään kaikki haluavat oikeuden itse päättää mihin uskoo ja millä tavalla. Siksi tämä sirpaleisuus ja hajaannus :-(

        Tämä on pahimpia harhaoppia niissä seurakunnissa, joissa opetetaan, että sapatti ei kuulu enää Uuudenliiton kristityille.
        Naisten ei kuulu olla myöskään pastoreina.


    • JLA_HKI

      Tälläkin palstalla usein henkilöön menevät kadotustuomioiden julistamiset vähenisivät murto-osaan jos ylläpito vaatisi omalla nimellä kirjoittamista ja siten mahdollista vastuuta ( kunnianloukkaus/vast ), myös sitä esivaltaa kohtaan jolle uskovan tulee olla alamainen.

      • Raamatusta

        Pyhä Henki ilmoittaa profeettojensa kautta henkilöön meneviä kadotustuomioita, kuten haluaa. Ihmisen asettamat esteet, eivät rajoita Pyhä Hengen vanhurskasta toimintaa. Jeesuksen opetuslapset ilmoittivat kadotustuomioita Pyhän Hengen johdatuksessa, eikä mikään sellaista vanhurskautta estänyt.

        Joh 20:21-23: Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Matt 16:17-19: Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari*, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

        PS Ihmisellä ei ole omassa lihassa oikeutta julistaa kadotustuomioita, mutta Pyhällä Hengellä on oikeus antaa sellainen tehtävät profeetoilleen, kuten Jeesus sanoi opetuslapsilleen.


      • JLA_HKI
        Raamatusta kirjoitti:

        Pyhä Henki ilmoittaa profeettojensa kautta henkilöön meneviä kadotustuomioita, kuten haluaa. Ihmisen asettamat esteet, eivät rajoita Pyhä Hengen vanhurskasta toimintaa. Jeesuksen opetuslapset ilmoittivat kadotustuomioita Pyhän Hengen johdatuksessa, eikä mikään sellaista vanhurskautta estänyt.

        Joh 20:21-23: Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Matt 16:17-19: Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari*, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

        PS Ihmisellä ei ole omassa lihassa oikeutta julistaa kadotustuomioita, mutta Pyhällä Hengellä on oikeus antaa sellainen tehtävät profeetoilleen, kuten Jeesus sanoi opetuslapsilleen.

        Luettuani taannoin kirjaa Kuninkaan käsky ja seurattuani lukuisten veljien työtä seurakuntiensa keskellä en ole lopullisten tuomioiden julistamiseen kertaakaan törmännyt muualla, kuin täällä ja aina nimimerkkien takaa. Olen kyllä kuullut, että uskovan lähtiessä takaisin maailmaan = elämä tuhlaajapoikana josta Raamattu kertoo. Hän joutuu takaisin tämän maailman valtiaan ja synnin piiriin, josta hän voi tehdä koska tahansa parannuksen ja tulla takaisin. Yksin Herra näkee sydämen tilan ja kaikki jopa sydämelle laskettu on oikeus koetella siihen taipuu itse Raamatun sanakin.


      • Raamatusta
        JLA_HKI kirjoitti:

        Luettuani taannoin kirjaa Kuninkaan käsky ja seurattuani lukuisten veljien työtä seurakuntiensa keskellä en ole lopullisten tuomioiden julistamiseen kertaakaan törmännyt muualla, kuin täällä ja aina nimimerkkien takaa. Olen kyllä kuullut, että uskovan lähtiessä takaisin maailmaan = elämä tuhlaajapoikana josta Raamattu kertoo. Hän joutuu takaisin tämän maailman valtiaan ja synnin piiriin, josta hän voi tehdä koska tahansa parannuksen ja tulla takaisin. Yksin Herra näkee sydämen tilan ja kaikki jopa sydämelle laskettu on oikeus koetella siihen taipuu itse Raamatun sanakin.

        Minun lähteeni ei ole satunnaiset kirjat vaan Raamattu. Jos Raamattu kertoo opetuslasten antamista lopullisista tuomioista, niin asia on sitten niin. Ymmärrän, että joku voi yrittää väärinkäyttää tällaista opetusta, mutta lähtökohtaisesti se on mahdollista, että Jumalan profeetta voi sellaisia ilmoittaa.

        Jos joku suulas helluntailainen on saanut kiellon saada synnit anteeksi, niin minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Tämä Suomi24 on täynnä suulaita ihmisiä, jotka levittävät kaikenlaista valhetta ja harhaoppia ihan surutta. Tie taivaaseen on kapea, moni helluntailainen sinne yrittää, mutta ei pääse sisälle.

        Matt 7:Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.


      • Jeesuksen.nimessä
        Raamatusta kirjoitti:

        Minun lähteeni ei ole satunnaiset kirjat vaan Raamattu. Jos Raamattu kertoo opetuslasten antamista lopullisista tuomioista, niin asia on sitten niin. Ymmärrän, että joku voi yrittää väärinkäyttää tällaista opetusta, mutta lähtökohtaisesti se on mahdollista, että Jumalan profeetta voi sellaisia ilmoittaa.

        Jos joku suulas helluntailainen on saanut kiellon saada synnit anteeksi, niin minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Tämä Suomi24 on täynnä suulaita ihmisiä, jotka levittävät kaikenlaista valhetta ja harhaoppia ihan surutta. Tie taivaaseen on kapea, moni helluntailainen sinne yrittää, mutta ei pääse sisälle.

        Matt 7:Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Lopeta jo se paatoksellinen ja valheellinen raamatuntulkintasi. Sinulla ei ole mitään oikeutta jaella täällä eikä missään muuallakaan kadotustuomioita.
        Olet pahasti eksynyt pois Raamatun totuudesta ja sen kokonaisilmoituksesta.
        Harhaopit syntyvät siitä, että otetaan, niin kuin sinäkin teet, joku yksittäinen Raamatun kohta, ja jämähdetään siihen, ottamatta huomioon kokonaisilmoitusta, Raamatun punaista lankaa, että jokaisella on mahdollisuus tehdä parannus synneistään ja pelastua, niin kauan, kuin Jumala armossaan elinpäiviä kullekin suo.

        Olet armoton ja rakkaudeton ihminen ja siis vain helisevä vaski ja kilisevä kulkunen.
        Sinun sanojasi ei kenenkään tule ottaa vakavasti.

        Äläkä sotke Pyhää Henkeä hölynpölyysi, sillä siinä teet vakavan synnin. Jumala armahtakoon sinua, ja antakoon sinulle silmävoidetta, että näkisit ja ymmärtäisit sen, että Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset tekisivät parannuksen ja ottaisivat vastaan pelastuksen Jeesuksen viattoman veren voimasta, veren, jonka Hän vuodatti meidän kaikkien puolesta, että saisimme elää.


      • ilosanoma
        Raamatusta kirjoitti:

        Minun lähteeni ei ole satunnaiset kirjat vaan Raamattu. Jos Raamattu kertoo opetuslasten antamista lopullisista tuomioista, niin asia on sitten niin. Ymmärrän, että joku voi yrittää väärinkäyttää tällaista opetusta, mutta lähtökohtaisesti se on mahdollista, että Jumalan profeetta voi sellaisia ilmoittaa.

        Jos joku suulas helluntailainen on saanut kiellon saada synnit anteeksi, niin minusta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Tämä Suomi24 on täynnä suulaita ihmisiä, jotka levittävät kaikenlaista valhetta ja harhaoppia ihan surutta. Tie taivaaseen on kapea, moni helluntailainen sinne yrittää, mutta ei pääse sisälle.

        Matt 7:Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

        Jeesus kehotti opetuslapsiaan viemään evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan, eikä julistelemaan kadotustuomioita kenellekään.

        Sinun "evankeliumisi" on armoton ja rakkaudeton, eikä ole Raamatun evankeliumin ilosanoma.


      • Raamatusta
        Jeesuksen.nimessä kirjoitti:

        Lopeta jo se paatoksellinen ja valheellinen raamatuntulkintasi. Sinulla ei ole mitään oikeutta jaella täällä eikä missään muuallakaan kadotustuomioita.
        Olet pahasti eksynyt pois Raamatun totuudesta ja sen kokonaisilmoituksesta.
        Harhaopit syntyvät siitä, että otetaan, niin kuin sinäkin teet, joku yksittäinen Raamatun kohta, ja jämähdetään siihen, ottamatta huomioon kokonaisilmoitusta, Raamatun punaista lankaa, että jokaisella on mahdollisuus tehdä parannus synneistään ja pelastua, niin kauan, kuin Jumala armossaan elinpäiviä kullekin suo.

        Olet armoton ja rakkaudeton ihminen ja siis vain helisevä vaski ja kilisevä kulkunen.
        Sinun sanojasi ei kenenkään tule ottaa vakavasti.

        Äläkä sotke Pyhää Henkeä hölynpölyysi, sillä siinä teet vakavan synnin. Jumala armahtakoon sinua, ja antakoon sinulle silmävoidetta, että näkisit ja ymmärtäisit sen, että Jumalan tahto on, että kaikki ihmiset tekisivät parannuksen ja ottaisivat vastaan pelastuksen Jeesuksen viattoman veren voimasta, veren, jonka Hän vuodatti meidän kaikkien puolesta, että saisimme elää.

        Edellä on keskusteltu siitä, että onko teoriassa Raamatun mukaista, että joku saa kiellon saada synnit anteeksi. Raamatussa lukee niin, joten sinun siihen tyytyminen.

        Pyhä Henki voi ilmoittaa profeettojensa kautta henkilöön meneviä kadotustuomioita, kuten haluaa. Jeesuksen opetuslapset ilmoittivat kadotustuomioita Pyhän Hengen johdatuksessa, eikä mikään seikka sellaista estänyt. Lue tästä, mutta jos olet omaksunut jonkin helluntailaisen harhaopin halvasta armosta, niin et varmaan siedä lukea Raamattua, mikä on niin tyypillistä helluntailaisuutta.

        Joh 20:21-23: Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Matt 16:17-19: Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari*, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."


      • Raamatusta
        ilosanoma kirjoitti:

        Jeesus kehotti opetuslapsiaan viemään evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan, eikä julistelemaan kadotustuomioita kenellekään.

        Sinun "evankeliumisi" on armoton ja rakkaudeton, eikä ole Raamatun evankeliumin ilosanoma.

        >>Jeesus kehotti opetuslapsiaan viemään evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan, eikä julistelemaan kadotustuomioita kenellekään.<<

        Sinä julistat hyvin tyypillistä helluntailaisuutta, jossa on Jeesuksen evankeliumin vastaista halpaa armoa ja Raamatun Sanan kieltämistä. Todistan Raamatulla, että Jeesus käski opetuslapsiaan tarvittaessa julistamaan kadotustuomioita, mikä Raamatun mukaan tapahtuu Pyhän Hengen johdatuksessa.

        Joh 20:21-23: Jeesus sanoi uudelleen: "Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät." Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: "Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. Jolta te kiellätte anteeksiannon, hän ei saa syntejään anteeksi."

        Matt 16:17-19: Jeesus sanoi hänelle: "Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari*, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."


      • sdfs
        ilosanoma kirjoitti:

        Jeesus kehotti opetuslapsiaan viemään evankeliumin ilosanomaa kaikkialle maailmaan, eikä julistelemaan kadotustuomioita kenellekään.

        Sinun "evankeliumisi" on armoton ja rakkaudeton, eikä ole Raamatun evankeliumin ilosanoma.

        Jeesus opetti paljon kadotustuomiosta. Jos kristitty ei noudata Jumalan antamia käskyjä, hänet tuomitaan tuliseen järveen. Edes saadut armolahjat eivät ole merkki pelastuksesta, jos uskonsa suunsa kautta tunnustanut tekee laittomuutta Mt 7:21-23.

        Mk 1:15 Hän sanoi heille: "Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. 16 Joka sen uskoo ja saa kasteen, on pelastuva. Joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

        Jh 12: 48 Jos joku torjuu minut eikä ota sanojani vastaan, hänellä on kyllä tuomarinsa: se sana, jonka olen puhunut, tuomitsee hänet viimeisenä päivänä. 49 En minä ole puhunut omissa nimissäni. Isä, joka on minut lähettänyt, on määrännyt, mitä minun tulee puhua ja julistaa, 50 ja minä tiedän, että hänen käskynsä antaa ikuisen elämän. Kun puhun, puhun siis niin kuin Isä on minun käskenyt puhua."

        Mt 12:36 Minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. 37 Sanojesi perusteella sinut julistetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan syylliseksi." 38 Silloin muutamat lainopettajat ja fariseukset sanoivat Jeesukselle: "Opettaja, anna tässä meidän nähtemme merkki!" 39 Mutta Jeesus vastasi heille:

        "Tämä paha ja uskoton sukupolvi vaatii merkkiä, mutta ainoa merkki, joka sille annetaan, on Joonan merkki. 40 Niin kuin profeetta Joona oli meripedon vatsassa kolme päivää ja kolme yötä, niin on Ihmisen Poika oleva maan povessa kolme päivää ja kolme yötä. 41 Niniven asukkaat nousevat tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettavat sille tuomion. He kääntyivät, kun Joona saarnasi heille, ja tässä teillä on enemmän kuin Joona! 42 Etelän kuningatar herää tuomiolle yhdessä tämän sukupolven kanssa ja langettaa sille tuomion. Hän tuli maan ääristä saakka kuulemaan Salomon viisautta, ja tässä teillä on enemmän kuin Salomo!

        Ilm 21: 8 Mutta pelkurit, luopiot ja iljetysten kumartajat, murhamiehet ja irstailijat, noidat, epäjumalien palvelijat ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan: he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle. Tämä on toinen kuolema."


    • JLA_HKI

      Unohtui tuosta ylemmästä kirjoituksestani.

      Ensimmäinen Johanneksen kirje 4

      Luuk 4:41

    • maunolle.asiaa

      Mauno Mattila kirjoitti tuolla välissä seuraavaa:

      " Korjaan tuohon väittämään, että minä en ole lähtenyt kirjoittelemaan kaiken maailman eksytyksistä. Puhun vain kapealta sektorilta niistä asioista, joista minulle on jotakin kokemusta tai johon koen armoitusta. "

      Toisaalla hän on sanonut, että on keskittynyt lähinnä menestysteologiaan.

      Mutta ongelmana hänellä on itsellään se, että hän ei vielä "näe" herätysliike kristittyjen oppien olevan jo perustaltaan osin menestysteologian alkujuuria.

      Eli hän ei ole vielä kyllin itsekkään perehtynyt vapaiden suuntien oppeihin eikä hän ole niitä vielä kyllin tutkinut ja koetellut Sanalla !

      Siis koko vapaiden suuntien oppikokonaisuus ja sitä kautta toiminta, on hyvin samaa kuin mitä oli Korinton seurakunnalla !

      Eli pääongelma on jo se siis, että LAHJAT ovat tärkeämpiä kuin itse lahjan Antaja eli Herra !

      Siinä on jo se "JUURI" joka vääristää koko touhun lähtökohtaisesti jo !

      Toinen "JUURI" on 2 KASTI OPPI !

      Herätysliikeissä ja varsinkin helluntailaisuudessa siis on 2 KASTIA, HEIDÄN OMAN OPPINSA MUKAAN JA VUOKSI !

      On siis:

      1) Ns. ylempi kasti, eli ne jotka ovat uudestisyntyneet ja sitten ERITYISESTI Hengellä kastettuja !

      Sitten on:

      2) Se alempi kasti, eli ne jotka HEIDÄN OMAN OPPINSA MUKAAN, ovat kyllä uudestisyntyneet, mutta EIVÄT IHMISTEN OMAN TULKINNAN MUKAAAN OLE VIELÄ niitä erityisesti Hengellä täytettyjä.

      Eli Seurakunnassa on siis 2 KASTIA ja sen kautta toisia halveksitaan, eivätkä he saa samoin tuoda vapaasti Herralta saamiaan sinauksia Seurakunnan hyväksi !

      SIIS SELVÄÄ ERIARVOISUUTTA !!!

      Ja vaikka seurakunnissa moni tästäkin eriarvoisuudesta valittaa ja puhuu, niin heidät vain hiljennetään sen YLEMMÄN KERMAN taholta !

      Siis aina opillinen vinouma/vääristymä aiheuttaa vinouman/vääristymän myös toiminnassa, ja tämän pitäisi herätellä tätä "KERMAA", mutta eivät he välitä toisten hyvin voinnista seurakunnissa, kun paisuneita ovat.

      Eli sydämen asenne on väärä ja pahasti, kun osa vain esiintyy esiintymislavoilla, ja muut istuvat ja kuluttavat penkkiä, vaikka Raamattu opettaa Seurakunnan kokoontumisesta ihan muuta eli seuraavaa:

      1. Kor. 14:26 Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, ON JOKAISELLA JOTAIN ANNETTAVAA: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi.

      Muutamien YLPEYDEN vuoksi siis Seurakunta ei rakennu kaikilla siunauksilla, joita Herra halusi Seurakunnalle jakaa KAIKKIEN KAUTTA YHTEISEKSI RAKENNUKSEKSI !

      Nyt näemme sen selvästi, että jos on perustavaa laatua olevia opillisia vääristymiä, niin se voi siis vaikuttaa suuriakin ongelmia ja vääristymiä Seurakunnan toiminnassa !

      Nämä asiat siis ovat osin menestysteologian juuria, eli toiminnassa näkyy ahneus ja ylpeys eli:

      MINÄ ! MINÄ ! MULLE ! MULLE !

      Ja tässä seuraavassa siis kerrotaan hyvin Korintolaisten ja vapaiden suuntien johtajien väärä asenne :

      1. Kor. 14:36 Vai teistäkö Jumalan sana on lähtenyt? Vai ainoastaan teidänkö tykönne se on tullut?

      Eli ylpeät ja paisuneet ovat tuollaisia eli asenne vamma on selvä, eli se sama ongelma joka oli siis Korinton Seurakunnassa aikoinaan on nyt ongelmana tässä ajassa herätysliikkeissä hyvin selvästi !

      Minäkin olen sinua MAUNO, jo usean kerran yrittänyt herätellä, mutta sinä olet selvästi vain sulkenut korvasi kuulemasta, ja mikä siis sulkee korvasi Mauno ?

      Ylpeys ja paisuneisuus. :(

      Olen surullinen, mutta tämä sama ongelma on Petri Paavolallakin ja muilla eksytyksien paljastajilla jotka ovat julkisuutta ilmeisesti liikaa saaneet.

      Sananl. 11:2 Mihin ylpeys tulee, sinne tulee häpeäkin, mutta nöyräin tykönä on viisaus.

      Sananl. 13:10 Ylpeys tuottaa pelkkää toraa, mutta jotka ottavat neuvon varteen, niillä on viisaus.

      Ilm. 3:17 Sillä sinä sanot: Minä olen rikas, minä olen rikastunut enkä mitään tarvitse; etkä tiedä, että juuri sinä olet viheliäinen ja kurja ja köyhä ja sokea ja alaston.

    • SiunaustaMM

      Jos paimenet ei ota kantaa eksytyksiin niin kurittomuus kohta hallistsee vielä laajemmin viholliselle vahingoniloksi.

      Mauno Mattilaa Herra käyttää juuri siitä syystä että useimmissa seurakunnissa vanhimmat (paimenet)ei ota kantaa ja jos ottaa niin yleensä niin että kaikki käy ja koettelijat heitetään ulos.

      Kyllä niitä poikkeuksia toki löytyy mutta eivät yleensä kirjoittele täällä vaan käyttävät petonuijaa pöntöstä käsin ja vaikuttavat paikallisesti

    • Basifitsti

      Eksyttäjillä ei ole suhdetta Jumalaan se on poikki, joten he eivät ole olemassa Jumalalle, eikä Jeesukselle. Ei Jumala voi silloin antaa syntejä anteeksi, kun yhteyttä ei ole. He ovat maalisten himojen ja halujen vallassa. Rukoilkaa eksyttäjien puolesta, älkääkä kinatko, heidän kanssaan, eksytys vain voimistuu, pahaa ei isommalla pahalla voittaa, silloin saatanalla on kaksi joukkuetta, molemmat on saatanan puolella, nerokas eksyttämistapa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1920
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1509
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      130
      1307
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1298
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1210
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      1009
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      962
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      925
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      110
      890
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      47
      733
    Aihe