Korealainen nuoralla tanssi*, miina vai täysosuma?

Yhdysvaltain ”arvaamattomin” presidentti Donald Trump on astumassa nuoralla tanssiin – ottaen riskin, diilintekijänä. Maailmaa odottaa yllättävä ratkaisu, herrat aivan eri kulttuureista löytävät toisensa – yllättäen. Trumpilla ja Kimillä – molemmilla on kunnianhimo saavuttaa jotain.

Trumppia kiihottaa rauhantekijän rooli ja Nobelin rauhanpalkinto sekä ”ähäkuttinenätys" edellisille US-presidenteille. Korean rauhansopimus olisi Trumpille komea päänahka matkalla Moskovaan tekemään se kaikkien aikojen diili.

Kimin tavoite on taas kirkas Pekingin tiekartan mukaisesti [1 – yhtenäistää korealaiset takaisin asiantilaan vuoden 1945 mukaisesti, jolloin Yhdysvallat ja muinoinen Neuvostoliitto kilpajuoksivat sotilaineen Korean niemimaan kahtia – 38 leveyspirin kohdalta – kysymättä itse korealaisilta mitään.

Kim haluaa toteuttaa yhden valtion ja kahden järjestelmän systeemin [HK**], kunnes toinen järjestelmä ”haihtuu pois” - Vietnam yhtenäistymisen kaavalla.


Historiallisen rakettimiehen ja höppänän kädenpuristus lähenee –

Trump on sanonut vaistoavansa yhteistoimintamahdollisuudet minuutissa. Kim taas edustaa yhteiskuntapolitiikkana reilua 60 vuotta ja kansallisena historiana noin muutamaa tuhatta vuotta – suuren Kiinan vieressä. Trumpin amerikkalaisuus on muutaman sadan vuoden ikäinen rupeama – sulatusuuneineen ja orjuuden aikoineen.

...

Suomessa media – West trolling manipulaation [2 periaattein kirjoittaa innokkaasti huomisesta, tavoitteista ja ”lopullisista päämääristä” - unohtaen tieten tai tietämättömyyttään juurisyyt. Nyt otetaan nuo tekijät esille – samalla, kun esitellään mediatekstit:

A Ilta-Sanomat - Otsikolla: ”Donald Trump ja Kim Jong-un kohtaavat ensi yönä – Käveleekö Trump suoraan Pohjois-Korean ansaan?”
---
~ https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005714839.html -

Ote: ” … 34-vuotias Kim on maailman nuorimpia valtiojohtajia. Ensi torstaina 72 täyttävä Trump kuuluu nestorisarjaan. He tulevat eri maailmoista, mutta rutiköyhän paariavaltion ja maailman ainoa supervallan johtajilla on kuitenkin myös yhteisiä piirteitä. Ne eivät välttämättä lupaa hyvää kokoukselle … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan -
”WTM-media [2 unohtaa tietenkin oleellisen tavoitteen: Pekingin tiekartta ja sen vastapainon - ydinaseiden poiston myötä Koreasta poistuvat kaikki amerikkalaiset sota- ja taisteluvoimat. Kiinan vaikuttavuutta taustalla lisää sen asema maailman suurimpana taloutena, sekä sen ollen korealaisten suurin kauppakumppani”

...
B Iltalehti - Otsikolla: ”Näkökulma: Kimin ja Trumpin huipputapaaminen - Nobelin rauhanpalkinto vai pelkkiä kättelykuvia?” ---
~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201806092201003141_ul.shtml -

Ote: ” … Parin vuoden päästä, kun osoittautuu, että Kim on todella pitänyt lupauksensa, Oslossa kokoontuva Nobel-komitea päättää antaa Nobelin rauhanpalkinnon Yhdysvaltojen presidentille Donald Trumpille ja Kim Jong-unille. Trump valitaan jatkokaudelle … ”

Allekirjoittaneen kommentti ylläolevaan -
”West trolling media unohtaa erään nykyajan kymmeniä vuosia vaikuttaneen uhkakuvan korealaisille. Eteläisessä Koreassa on vajaat 30000 amerikkalaista raskaasti aseistettua sotilasta taistelukoneineen. Media on ollut lännessä aivan hiljaa mahdollisuudesta, että US-joukkojen yhteydessä on taktisia ydinaseita. Ydinaseet ovat tässä yhtä kuuma ja hiljainen peruna kuin väitetyt de facto ydinaseet Israelilla. Amerikkalaisten vetäydyttyä Vietnamista, syntyi rauha ja yhtenäinen Vietnam”


Entä nyt?

Kaksi ääripään maata, valtiota ja isäntää kohtaavat. Kättely voi olla dramaattinen, tunnetaanhan ”käsivetokoukkutrumpin” osin tai tarkoituksella hallitsemattomat mielen- ja lihasten liikkeet … diilintekijä haluaa heti etuotteen, mutta Kim on koulittu tähän kädenvääntöön tai sitten hän salaa ihailee pitkää kokemusta – kuten Kauko-idässä on tapana – jää kuitenkin paljolti nähtäväksi.

Se on varmaa, että Pekingin tiekartta etenee – Yhdysvaltojen kanssa tai ilman. Korealaisia vetää kuitenkin veri ja veri on tunnetusti vettä sakeampaa – niin moni korealainen on elänyt erossa suvustaan ja nyt on kaikissa tilanteissa mahdollisuus tuo tilanne korjata – joko US' n kanssa tai tämäkin ilman sitä.


Viitteet:
[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/kim-jong-un-in-opastava-pekingin.html -
[1 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/04/pekingin-tiekartta-rauha-korean.html -


Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä
https://www.facebook.com/first.ilkka
https://ilkkaluoma.blogspot.fi



DOC kim_trump_11062018.doc – OpenOffice Writer
PVM 11062018

520_4591 – 13:26

3

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maanviIjelijä

      Seinähullu trollikirjoittaja jaksaa vääntää tuubaa suplen täydeltä.

      Kun tuo ukonturjake kuitenkin kysyy "mitä mietä olet kirjoituksen sisällöstä" niin kerrotaan se saman tien: Luoman kannattaa kerrata ala-asteen äidinkielen kurssi ja sen jälkeen historiaa.
      Jotain positiivistakin: paskajuttuun Luoma ei ole linkitettänyt ainoatakaan omaa ääliökirjoitustaan tällä kertaa. Rupeaako tuon trollin ote herpaantumaan?

    • Ipuliini

      TrolliLuoma on varmaan postannut aivopieruaan presidentinkansliaa myöten.

      Peelo väitti pari vuotta sitten järjestävänsä kokouksen valtionpäämiehille tänne Suomeen ja yritti saada audienssia presidentille sen vuoksi.

    • velkovenäläinen

      Luoma vinkui ruplaa Suomen valuutaksi ja sotilasliittoa ryssän kanssa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe