Keiturin sopasta noustaan.

Alkuasukasvähemmistöä

Eeva lähti hallituksesta, kun Virtain päättäjien puheet oli mitä oli, ja valtuusto tekee lopullisen päätöksen ylimääräisissä kertausharjoituksissa 2.7. Pistäkääs nyt tähän mielipiteitänne tulevasta soteyhteistyöstä, ja myös muusta veljeilystä pohjoiseen päin. Annetaan asiallisia ohjeita meidän pomoille ja luottamushenkilöille, älyttömyydet voi kirjoitella johonkin muualle.

45

3305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kilkku

      Pitäkää pää kylmänä, Virtain löpinät on nyt kuunneltu. Tehkää omat tavoitteet soteen. Kuinka monta lääkäriä ja hoitajaa tarvitaan Ruoveden porukalle. Ei mitään ylimääräisiä projekteja ja yhdistyssäätöjä. Hankkikaa faktaa siitä mitä tällä hetkellä on ja minkälaista on hyvä hoito ja hoiva.

      • Sillanrakentaja

        Ruoveden päättäjien mielestä Ruovedellä riitti yksi lääkäri. Virtain kanssa tehtyyn sopimukseen kirjattiin Ruovedelle vain yksi lääkäri, kun yhteistyö alkoi. Ei ihme jos ihmiset olivat tyytymättömiä.

        Nyt on tilanne jo parempi, joten sopimusten purkaminen oli turhaa ja myöhäistä.
        Pari päättäjää ajaa omia tavoitteitaan piittaamatta kuntalaisten edusta. Riskipeliä kuten johdannaissopimukset ilman riskien ja kustannusten arviointia.

        Minun ohjeeni on, että takaisin neuvottelupöytään ulkopuolisen sovittelijan avulla.


    • johtajanhaukuteilämmitä

      Hattua täytyy nostaa tuolle hoitohenkilökunnalle ruovedellä niin kuin virroillakin, ovat kannatelleet tuota pelleilyä pinnalla kaikesta huolimatta.

    • mitentuomenee

      Irtisanomisaika on loppuvuoteen 2019. Ruovesi alkaa etsiä uutta kumppania kun eikö käytännön asiat eli lääkäripalvelut ym jatku tuohon päivämäärään saakka Keiturin tuottamina? Valistakaa te jotka tiedätte.

    • mitä-seuraavaks

      Kyllä tulee Ruovedelle kalliiksi taas tämäkin juttu. Tyhmyydestä sakotetaan.

      • Hölmölänasukas

        Ruoveden maksamat satojen tuhansien eurojen satsaukset Virtain ja Keiturin Soten tietokoneohjelmiin menevät hukkaan.

        Eikös se Mäntän kanssa aiempi yhteistyö päättynyt riitelyyn ja tuli kalliiksi. Nyt riidellään Virtain kanssa ja halutaan takaisin Mänttään , koska siellä palvelut tarjoaa kokoomuksen ihannoima Pihlajalinna. Missäs ne muut vaihtoehdot ovat?


      • Farssia

        Niin ja terveyspalvelut aikoineen haettiin Mäntästä sen jälkeen, kun Ruoveden lääkärit irtisanoutuivat joukolla kunnan huonon johtamisen vuoksi.

        Huono johtaminen ja kyvyttömyys toimimaan yhdessä ovat syyt siihen, että Ruovesi lähtee aina ovet paukkuen ulos ja tämä nimetään luottamuspulaksi omien virheiden peittämiseksi. Tuskin tähän on odotettavissa muutosta kun luki ketä siellä on neuvottelemassa.


    • nuppunennappunen

      Virrat nauraa katketakseen Ruoveden tyhmyydelle et mentiin ollenkaan Keiturin soteen. Voivoi. No nyt nokka pystyyn ja parempia suunnitelmia kehiin.Omat lääkärit jotka oli hyvät ,takasin ei ainakaan kalliimmaksi tule

    • SoteSoppa

      Kyllä taas saa hävetä meidän päättäjiä. Ruovesi yritti kaapata nurkan Keiturin Sotesta pilkkahintaan uneksien jo miljoonien voitoista tulevaisuudessa.

      Kun Virtain yksi valtuutettu valitti hallinto-oikeuteen, niin Virrat halusi odottaa oikeuden ratkaisua, ennen kaupan allekirjoittamista. Tämä ei Ruoveden päättäjille sopinut ja näin syntyi luottamuspula. Sopimus Virtain kanssa on sanottu irti ja etsitään uusia kumppaneita. Näin lyhytnäköisesti kunnassa ei voi toimia.

      • vituttaakuinvirtolaista

        "Ruovesi yritti kaapata nurkan Keiturin Sotesta pilkkahintaan uneksien jo miljoonien voitoista tulevaisuudessa."
        Jos tuollaisia miljoonavoittoja voi tahkota niin eikös se ole juurikin virrat joka niitä tässä rohmuaa? No vitsi vitsi, ei virtolaisilla riitä muumeja laaksossa, aina on vähintään yksi änkyrä virtolainen joka kampittaa niin omia kuin vieraitakin


    • juudikinniin

      Jonkun keiturin työntekijän kannattaa varmaan esittää julkisuuteen keiturin toimitusjohtajan "kannustussähköpostit".Niistä voi jo lukea aika paljon missä siellä päässä mennään.

    • Eitälläporukalla

      Tuhannen euron osakekauppojen peruuntuminen
      tai lykkääntyminen on tekosyy, eikä peruste irtisanoa sotesopimus Virtain kanssa.

      Miksi valtuusto hyväksyi irtisanomisen? Esitettiinkö teille arviot riskeistä ja kustannuksista? Entä vertailut
      tulevista vaihtoehdoista?

      Jos Ruovedelle jaettavien Keiturin Soten hallituspaikkojen määrää ei ollut kirjattu osakekauppasopimukseen, niin vaihtakaa neuvottelijat.

      Virrat on valittanut päätöksestä hallinto-oikeuteen ja STM saattaa pakottaa Ruoveden ruotuun ja siihen on ilmeiset perusteet.

    • sotesotettaa

      Jouni ja Eeva. Siinä on sellainen pari, joiden tekemiset Simulakin siunaa.

    • Deissi

      Perussyy epäonnistumisiin ovatolleet sotejohtajat, joilla ei ole ollut henkilöstöjohtamisen osaamisen alkeitakaan. Ammatti-ihmiset, varsinkin lääkärit, ovat lähteneet. Niin Mäntän kuin Virtojenkin kanssa. Poliitikot ovat olleet tähän hyvänä lisänä, kun eivät ole uskoneet henkilöstöä, vaan ovat menneet näiden "johtajien" pilllien mukaan. Virtain politikot ja kaupunginjohtaja, (joka oli myös sotejohtaja liian pitkään,) ovat kyllä ilmaisseet, mitä mieltä ovat ruovesiläisistä. Ruoveden poliitikot ovat tehneet lisäksi raskaita virheitä, johon on mennyt rahaa. Laitettu rahaa remontteihin, jotka eivät vastaa nykypäivän tilavaatimuksia. Sopimuksia ei ole tehty asiallisesti ym ym. Korjausliike on tähän kohtaan täysin asiallinen, vihdoinkin päättäjät ovat omalla nimellään ottaneet vastuun asioista! Kiitos siitä, meni syteen tai saveen, jotain on pakko tehdä!

      • Muuttuukomikään

        "meni syteen tai saveen, jotain on pakko tehdä." Näin ne päätökset on tähänkin asti perusteltu ja pieleen on mennyt.

        Asiat pitäisi valmistella, jottei päätökset perustu vain muutaman neuvottelijan ilmoitukseen luottamuspulasta.


    • Skeidda

      Neuvottelijat ovat viimeinkin katsoneet mistä on maksettu ja mitä on luvattu. Ja mitä on todellisuudessa saatu. Ja kysyneet henkilöstöltä.

      • Ohjeitakysyttiin

        Hyvä jos ovat perehtyneet asiaan, jota en usko,
        mutta tehdyt johtopäätökset asiasta ovat väärin. Ei pidä lähteä irtisanomaan sopimusta, kun joku vetänyt herneen nenään peruuntuneesta alihintaisesta 1000 euron osakekaupasta.

        Kuka määritti 25 milj. euron liikevaihtoa tekevän yrityksen arvon, jolla on parilta vuodelta n. 0,6 milj. voittovarat?

        Kauppahinta 40% osuus osakekannasta vain 1000 EUR. Tämä oli täydellinen häpeällinen kusetusyritys Virtain kaupungin veronmaksajia kohtaan. Ruoveden päättäjillä on peiliin katsomisen paikka.

        Nyt pitäisi neuvotella Virtain kanssa nämä asiat, kun ongelmien syyt ovat neuvottelijoilla nyt viimeinkin selvinnyt. Osakekauppa tulee myös neuvotella uudelleen tasavertaisesti.

        Neuvottelijoilla on jo tässä vaiheessa tavoite viedä Ruoveden Sote Mäntän kanssa Pihlajalinnan hoidettavaksi. Mihin se kilpailutus taas unohtui, kun kokoomus sitä on aiemmin vaatinut? Tähän vastataan kuten ennenkin, ettei laki sitä vaadi. Kuntalaisten etu sitä vaatii ja epäilykset korruptiosta.


      • kuinkajokuvoi

        neuvotella? virtolaisten kanssa? Tunnetko ketän virtolaista, et nähtävästi. He kun eivät neuvottele, määräilevät ja yrittävät kyykyttää vastapuolta


      • Ohjeitakysyttiin

        Virtolaisilla on ehkä sama käsitys ruovesiläisistä neuvottelijoista. Neuvotella kuitenkin pitää ja jos valitut ruovesiläiset tai virtolaiset neuvottelijat eivät siihen kykene, niin ne on vaihdettava tai haettava sovittelija kehiin.

        Virtolaisille on ilmeisesti selvinnyt viimeinkin, että jos Ruovesi irtaantuu, niin kumppania on haettava jostain säilyttääkseen palvelutasonsa kaupunkilaisille. Sama ongelma siis molemmilla.

        Valitukset hallinto-oikeuteen ja ministeriöön osoittavat,että halukkuutta asioiden ratkaisemiseksi on.
        Ministeriö onkin jo ilmoittanut puuttuvansa asiaan ja käyttävän tarvittaessa pakkokeinoja.


      • tsapadaipaduu

        Nuo valitukset ym itkemiset on virtolaisille ihan arkipäivää. Kuinka monesta asiasta ovat ehtineet valittaa keiturin lyhyen mutta värikkään olemassaolon aikana.. Ja saavathan sitten samalla joiltakin tietämättömiltä sympatioita kuinka ikävä ja nulju ruovesi kumppanina onkaan. Tuleehan nuissa valituksissa ilmi myös se virtain halukkuus neuvotteluihin ns. kahden kesken, huudetaan heti valtiovaltaa apuun jos asiat ei menekkään virtlaisten suunnitellun mukaan. Hyvä Ruovesi ja ruovesiläiset, olette nyt oikeilla jäljillä terveydenhuollon järjestämisen suhteen! Virrat voi liittyä sinne pohjanmaan suuntaan, jos heitä siellä kukaan huolii...


    • Moormäddi

      Totta, virtolaisilta on kuultu jatkuvia valituksia myös henkilöstön suuntaan. Viime aikoina ollut pätevän tuntuinen toimitusjohtaja, mutta muilta eivät ainakaan hoitajat kiitoksen sanaa kuulleet. Ei ainakaan omistajalta eli Virtain kaupungilta. Surkeeta hommaa, miten voi olla nykypäivänä noin tyhmää käytöstä, mitä Virroilla on hyväksytty ja valittu johtaviin asemiin.

    • Lääkäriinpääsytärkeintä

      Kannattaisi kysyä myös terveyskeskuksen palveluita käyttäviltä kuntalaisilta mielipiteitä tämän hetkisestä tilanteesta, kuten lääkäriin pääsystä.

      Ovatko päättäjät ja varsinkin Sotesta neuvottelevat käyttäneet näitä palveluita itse lainkaan? Onko kysymys kuitenkin vain poliittisesta pelistä ja arvovallasta?

    • Likkoon

      Sitähän on kysytty moneen kertaan! Tilastotkin lääkäriin pääsystä kertovat omaa totuuttaan. Ei ole mutu-tuntumaa.

    • Greeeissi

      Häh! Miksi?? Sotemuutosjohtajaksi Ruovedelle ihminen, jolla ei ole edes sotealan peruskoulutusta### Jotain käytännön tietoa pitäis olla muustakin kuin eläintenhoidosta. Muuten ei soterakenteita ymmärrä, kun tilanne on näin sekava. Pitää tietää mitä perustason hoidossa tarvitaan, paperitieto ei riitä. Muuten, peukut ja kiitokset Markku Simula, olet huomannut asian ytimen. Ja uskallat sanoa!

      • ehdinkinjoiloita

        Ei hyvää päivää!!! Kuka tuon tanhuan ruovedelle on valinnut? Virtolainen hlö neuvottelemaan ruoveden irtaantumisesta virtain omistamasta yhtiöstä??? Saattaapi lopputulos olla ennustettavissa.


      • Mitävain

        Seurakunnassakin tiedetään, että Simula uskaltaa sanoa.


    • hoo

      vois palkata hoitajia hoitolaitoksiin.vaan ei .mut kunnantalolle mitä ihmeellisimmillä nimillä uusia tyhjäntoimittajia.

    • kyrönviitakovalitsi

      Valtiovalta ei oo saanut sotea läpi vaikka on kaiken maailman asiantuntijaa ym, saas nähä kuinka virtolainen karjakko asiasta selviytyy...

    • Geims

      Siis kenen kaveri hän on? MTK-sisäpiirin ainakin. Toivottavasti ei ota neuvoja vastaan niiltä, jotka ovat samoilla meriiteillä sählänneet ja saaneet aina uusia virkoja. Ja show jatkuu aina vaan. Oliko tämä joku lehmänkauppa..

    • Soppaonvalmis

      Sosiaali- ja terveysministeriö on kutsunut Ruoveden ja Virtain edustajat ministeriöön 24.8. Neuvottelussa käsitellään Ruoveden eroa Virtain sotealueesta. Ruoveden edustajia ovat Kyrönviita ja Neste.

      Ruovesiläisille luetaan lakia siellä. Ruovedelle nyt ei ole lainpykälät olleet ennenkään hallussa, joten nyt se on viimeistään paikallaan.

      Ruoveden kunnanhallitus ei ole kertonut edes valtuustolle perusteita sopimuksen irtisanomiselle. Katsokaa kokouksien videot. Linkit löytyy Ruovesilehden sivuilta.

      Viime valtuuston kokouksessa sentään eräs hallituksen jäsen jäsen mainitsi, että nyt ei ole muuta mahdollisuutta osakekaupan peruntuessa,kuin neuvotella yhteistyöstä Mänttä-Vilppulan kanssa.

      • ihmehäsläämistä

        No jos tämä sos. ja terv. ministeriö haluaa päteä niin ottakoon sitten hallintaansa ja myös johtaakseen koko keiturin sudin. Siitä yhteistyöstä missä virrat on ns.pomona ei tule mitään, se on nyt kokeiltu ja kaikki ruovesiläiset nähneet mikä oli lopputulos


      • Väärässäjärjestyksessä

        Kunnanjohtaja lupasi tehdyn irtisanomispäätöksen perusteet joskus jälkikäteen, kun on sen ensin valmistellut.

        Ymmärrystä vailla olevat valtuutetut päättävät ilman perusteita.


    • Sekametelisoppa

      .Järjetöntä oli lähteä Keiturin Soteen 40% osuudella vähemmistöön Virtain alamaiseksi. Tasavertainen osakkuus olisi ollut 50/50 % , jos tarkoitus oli päästä vaikuttamaan ruovesiläisten sotepalveluihin.

      Hallituspaikkojen jakaminenkin taisi jäädä kaupan ehtoihin kirjaamatta, kun nyt ei muisteta mitä oli sovittu.

      Mitä tälläinen kaupanteko on? Onneksi valituksen vuoksi kauppa jätettiin tekemättä.

    • Kellopää

      Jälkiviisaus on parasta: alunperin Ruovesi jätti kaikki Virtain haltuun. Otettiin ihmisiä töihin, jotka ajoivat lääkärit pois, haukuttiin Ruoveden henkilöstö jne. Ähäkutti. Mutta kyllä AVI:sta löytyy syitä miksi Virtain kanssa homma ei suju. Samaten tilastoista, mitkä ovat henkilöstömäärät, myös tukipalveluissa, esim sihteerit, laitoshuoltajat. Eroja on esim vanhuspalveluissa. Ruovedellä hoitajat tekevät monen eri ammattiryhmän työt esim lääkärin.

      • mitentässäkäy

        Ruovesi ja kunnanjohtaja haluavat eroon Keiturista vasta kun Virrat ei suostunut 1000 eurolla myymään osuutta firmaan jolla 600 000 euroa ylijäämää. Kunnanjohtajaa jne ei kiinnostanut asukkailta tullut viesti että lääkäriin ei pääse. Vasta nyt tässä tilanteessa halutaan Keiturista eroon kun on rahasta ja vallasta kyse. Selkeästi Ruovesi tekee sopimusrikkomuksen josta tulee seuraamuksia. Irtisnomisaikahan on vuoden 2019 loppuun, itse allekirjoitettu sopimuksen kohta. Mutta meillä on niin hyvä johtaja, jos uskoo mediaan. Aamulehti hehkuttanut hyvyyttä artikekleissaan. Nyt ei näy kritisoivaa tekstiä missään. Jotain vikaa johdossa varmasti on sillä kunnantalolla ja muualla kunnan organisaatiossa käy kato koko ajan. Viimeisimmät lähtijät ovat kirjanpitäjä ja yhtenäiskoulun rehtori. Katsotaan miten kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kunnanjohtaja selviävät Helsingin matkasta.


    • Geims

      Niinpä. Jossain on vika, kun noin paljon ylijäämää ja palveluita ei ole Ruovedelle saatu ja hoitajista puristettu viimeisetkin mehut. Ja säästetään sijaisista. Nyt niitä ei enää edes saada. Lähtevät muualle hommiin, kuten moni vakituinenkin. Palkat ovat surkeat, koska alunpitäen sovitut asiat ammattijärjestöjen kanssa on Virroilla täysin unohdettu. Virtolaisten mukaan on tässäkin menty. Kuka on päästänyt homman tähän pisteeseen? Ruovedellä ei ole ollut mitään sananvaltaa homman järjestämiseen, jos onkin, on sanottu vääriä asioita. Virrat ei meitä tässä auta, jotain on tehtävä. Ei auta syyttää kunnanjohtajaa, nyt mentävä asiapohjalla hamaan loppuun asti. Me ruovesiläiset ollaan ihan itse äänestetty nämä asioista päättäneet, katsokaa peiliin!

      • Kaksillarattailla

        Kuka?
        Kunnanjohtaja oli ainakin Keiturin Soten hallituksessa päättämässä asioista.


    • RyhmäRämä

      Antaas kattoo, kun Kyrönviita ja Neste tulevat häntä koipien välissä Helsingistä Canossan matkalta. Mikä mahtaa silloin olla ääni kellossa?

    • Kellopää

      Jos on ainut ruovesiläinen hallituksessa ja Virtain kaupunginjoht. oli pitkään yhtiön tj sekä hallituksessa useampi Virtain kaupunginvaltuutettu, niin mitä voi odottaa.. ei ainakaan Ruovedelle edullisia päätöksiä, kuten on nähty. Sitäpaitsi päätöksistä ei tiedotettu mitään. Kuka teki näitä epäonnistuneita lääkärivalintoja?? Ja selvitettiinkö kaikki sotkut, mitä oli jäänyt tekemättä. En usko. Yhtiön hallituksella on vastuu, ei Ruoveden kunnanjohtajalla eikä kunnanhallituksen puheenjohtajalla.

      • Vastuunpakoilua

        Samaa mieltä, että hallituksella on vastuu, jonka yksi jäsen oli Kyrönviita. Miksi Kyrönviita ei tiedottanut ruovesiläisille päätöksistä, joita oli hallituksessa päättämässä.

        Ruovesi-lehti haastatteli taannoin Kyrönviitaa juttuunsa lääkäripulasta ja ongelmista terkkarissa, niin Kyrönviita kertoi, ettei tiennyt ongelmista mitään.

        Ruoveden kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja ovat nimenomaan vastuussa ruovesiläisille mm. tehdyistä palvelusopimuksista, niiden noudattamisesta ja irtisanomisista.


      • aletaanalusta

        Kyllä ruovesiläiset jotka palveluja tarvitsi tiesivät ilman kunnanjohtajan tiedotteitakin mikä on tilanne. Virtolaisethan sieltä tiedotti että kaikki on hyvin jne vaikka ei ollutkaan. Ruoveden kunnanjohtajaa voi ehkä arvostella siitä ettei pistänyt tätä eroa aiemmin käyntiin.


    • Urdde

      Samoin kävi Mänttäläisten kanssa, valtuutetut uskoivat kun sanottiin, että hienosti menee. Toni Leino yritti kertoa talousjohtajana etttä rahaa menee, eikä tiedetä mihin. Mutta kun mänttäläiset sanoi että hyvin menee, niin hymyiltiin vaan. Hoitajista otettiin jo silloin kaikki irti, lääkärit vaihtuivat miltei joka päivä. Oppikaa nyt viimein virheistä ja yrittäkää järjestää asiat. Paperille asiat ja ruovesiläisille oma päätösoikeus, ja pätevät päättämään.

    • Mustajärveltä

      Tanhua sai kenkää soteyhtiöstä 4.7. Nyt se on palkattu tänne, oliko rahaasioissa jotain epäselvyyksiä Virroilla. Kyllä kunnan loputkin rahat häviää, kuin pieru Saharaan vai mitä

    • Liiiissa

      Mutta missä on toimitusjohtaja? Keiturin Soten.

    • Anonyymi

      huh huh mitä tää on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1555
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1045
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe