Veromiinoja tulisi purkaa rajummin

Ihan.perus.asioita.VERO

Tyyliin " kaikki verolle". Miten jo keisari Augustus sanoi: "kaikki kansa on verolle pantava". miten ihmeessä esim Ay-liike edes yhä voi olla veroton ?? VVO/Kojamo :kin ?
Ihan kaikki, se ei demareilta saa kannatusta, mutta me muutkin itse veromme maksamme, ei naapurin maksuissa olla. Kaikki verolle ja pulinat pois. Ihan kaikki; presidenttejä myöten.
Ennen turha edes puhua tasa-arvosta.

>>Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esityksen Portugalin verosopimuksen irtisanomisesta. Näin olleen Portugaliin muuttaneiden suomalaiseläkeläisten verovapaus jää historiaan.

Portugali on houkutellut suomalaiseläkeläisiä maahan nollaverotuksella, ja vielä nykyisin voimassa oleva, vanhentunut verosopimus estää Suomea soveltamasta heihin kansallista verolainsäädäntöään.

Suomi neuvotteli vuonna 2016 Portugalin kanssa uuden sopimuksen, jota ei kuitenkaan annettu Portugalissa parlamentin käsiteltäväksi, eikä sopimus tullut voimaan. <<

Mukamas oikeusvaltio, ja jotkut saa muilla maksatettua veronsa.

23

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verotonveroja

      Kojamo maksaa veroja samalla tavalla kuin muutkin yritykset. Tarkista asia Kojamon kotisivuilta, sieltä näet yhtiön tilinpäätöksen ja taseen.

      Yleishyödylliset yhteisöt, joihin kuuluvat ammattiliitot, työnantajaliitot, suomen yrittäjät, maataloustuottajien keskusliitto (mtk), säätiöt, ja muutamat yhdistykset, eivät maksa pääomatuloistaan veroja. Jos yleishyödyllinen status poistettaisiin yhdeltä liitolta, se poistettaisiin samalla kaikilta muiltakin yhdistyksiltä ja säätiöiltä.

      Sdp esitti muutama viikko sitten veroremonttia, jossa nämä yleishyödylliset yhteisötkin maksaisivat tuloistaan veroja muiden yhtiöiden ja ihmisten lailla.

      • LiianLäpinäkyvää

        Saahan sitä esittää...


      • väärinoikein

        Oikeat tahot eivät saa esittää vääriä ajatuksia, eikä väärät tahot oikeita ajatuksia.


      • verotonveroja
        LiianLäpinäkyvää kirjoitti:

        Saahan sitä esittää...

        Oppositiopuolueet eivät voi viedä esityksiään eduskunnassa läpi, koska hallituspuolueilla on enemmistö kansanedustajista.


      • SAK-SDPlleDiplomi

        Nykyisistä oppositiopuolueista SDP on ollut yhtäjaksoisesti hallitusvastuussa puoli vuosisataa kahta neljän vuoden oppositiokautta lukuun ottamatta vuosina 1991-1995 ja 2007-2011. Koko valtakunta on SAK-SDP:n ja SAK:n mannekiinin Halosen kaudelta sekaisin ja henkisessä alennustilassa.
        Syntyvyys on laskenut 1860-luvun nälkävuosien tasolle. Nuorten syrjäytyminen, eriarvoistuminen ja kansakunnan taloudellinen kahtiajakautuminen on tosiasia.
        SAK-SDP:n ja Halosen jäljiltä Suomi sai vuonna 2013 Euroopan neuvostoston sosiaalisten oikeuksien komitealta huomautuksen riittämättömästä sosiaaliturvasta ja vanhusten kaltoinkohtelusta. SDP on nyt ollut oppositiossa vuodesta 2015 hävittyään eduskuntavaaleissa.


      • verotonveroja

        Eivätkö ne kokoomuksen, keskustan, sinisten, perussuomalaisten, vasemmistoliiton, vihreiden, kristillisten ja ruotsalaisen puolueen jäsenet ja kannattajat perusta perheitä ja tee lapsia ollenkaan? Vai onko niin että noissa porukoissa perheen muodostavat kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä?


    • VVO-Kojamo

      Rinteelle hatun nosto siitä, että valtiovarainministerinä 2014-2015 järjesti kaikkiin eläkkeisiin tasakorotuksen 20 e/kk. Leipä maksaa kaikille saman.
      Prosenttiperusteiset indeksikorotukset ovat heikentäneet pienten ja keskisuurten eläkkeiden ostovoimaa ja vähitellen vuosien myötä sysänneet keskimääräisen työeläkkeen saajia KELAn luukuille sankoin joukoin, koska keskieläkkeitä myös verotetaan jyrkimmin suhteessa palkkaverotukseen.
      Toisaalta AY-Rinne on ollut junailemassa SAK-ATK-PRO-VVO:n jättimäisten asuntokiinteistömassojen myyntejä, joissa mm. asukkaiden etukäteen maksamat remonttirahat pistettiin parempiin taskuihin. Näihin taustoihin peilattuina Rinteen nykyiset ehdotukset eivät vakuuta. SAK:n jäsenjärjestöt nostivat sitten yhteensä liki 100 miljoonan verottomat osingot ja muut tuotot.

      • verotonveroja

        Onkohan olemassa ihmistä, joka olisi kokoomuksen jäsen, mutta ei olisi kateellinen kaikille muille ihmisille?


      • verotonveroja

        Sdp, SAK ja AKT eivät ole omistaneet VVO/Kojamon osakkeita, eikä Antti Rinne ole Kojamon hallinnossa mukana.


      • HelppoTarkistaa

        Rinne toimi 1987-1996 SAK:n jäsenjärjestön AKT:n lakimiehenä ja järjestösihteerinä ja mm. SAK:n jäsenjärjestö PRO Oy:n puheenjohtajana 2011-2014. PRO on VVO:n perustajajäsen ja omistusosuus on pysynyt n. 7,5%:ssa perustamisesta lähtien. Julkisuudessa mainittujen tietojen mukaan Rinne on istunut VVO:n hallituksessa kuten Metallin Riku Aaltokin.
        SAK:n jäsenjärjestöt omistavat VVO-Kojamosta yhdessä reippaasti yli puolet, mikä osakeyhtiölain nojalla takaa päätösvallan ja yli puolet jättimäisistä osinkotuotoista verovapaana. Korkotuettu ja valtion lainoittama asuntokanta on perinteisesti muodostanut VVO:n omistuksista valtaosan. "Yleishyödylliset" SATO, VVO ja Asuntosäätiö ovat menneinä vuosina toteuttaneet keskinäisiä asuntokauppoja. Myös Asuntosäätiön valtuuskunnassa ja hallituksessa SAK:lla on edustajat.
        VVO-Kojamo on Suomen suurin kiinteistösijoittaja asunto-omaisuudella mitattuna (n. 45 tuhattamiljoonaa euroa). Rinne ei ole julkisuudessa moittinut VVO:n ahneeksi mainittua linjaa. Kuluttajaliiton tutkimuksen mukaan (v. 2016) korkotuettujen vuokra-asuntojen vuokrat olivat korkeampia kuin vapaarahoitteisen kaikissa vertailuissa.


      • verotonveroja

        Helppoa on tarkistaa, että PRO ry ei ole ollut SAK:n jäsenjärjestö, koska se on toimihenkilöliitto. AKT ei omista Kojamon osakkeita.

        SAK:llä ei ole määräys- ja päätösvaltaa ammattiliittojen asioissa. Sehän on käytännössä niin, että SAK:n jäsenliittojen edustajat muodostavat SAK:n valtuuston ja hallituksen, ja hallituksella on valta päättää keskusjärjestönsä asioista.

        Kojamolla on n. 35.000 vuokra-asuntoa, ja esimerkiksi Helsingin kaupungilla on yli 80.000 vuokra-asuntoa. Vantaa, Espoo, Tampere ja Turku omistavat kukin paikkakunniltaan tuhansia vuokra-asuntoja. Sato on suurempi asuinkiinteistösijoittaja kuin Kojamo.

        Suomessa on yhteensä lähes 900.000 vuokra-asuntoa, ja Kojamolla niitä on n. 35.000 asuntoa, joten kuka oikeasti on suurin kiinteistösijoittaja Suomessa?

        Kojamon osakkeista ovat osakeannin yhteydessä luopuneet muutamat ammattiliitot, eikä niillä enää ole enemmistöä Kojamon osakekannasta.


      • HelppoTarkastaa

        Totta, ammattiliitto PRO ei ole SAK:n vaan STTK:n jäsenjärjestö. Ammattiliitto PRO on VVO:n merkittävä omistaja. Sen omistusosuus on pysynyt n. 7,5%:ssa VVO:n perustamisesta lähtien. Ammattiliitot omistavat yhdessä VVO:n osake-enemmistön.
        Antti Rinteellä on pitkä ura eri ammattiliittojen asiantuntija- ja johtotehtävissä, mm. AKT:ssa ja ERTO:ssa. Rinne toimi ammattiliitto PRO:n puheenjohtajana kunnes valittiin SDP:n puheenjohtajaksi vuonna 2014.
        VVO:n asunnot sijaitsevat pääosin pääkaupunkiseudulla. VVO-Kojamo on ollut asunto-omaisuuden arvolla mitattuna Suomen suurin kiinteistösijoittaja. Espoon Tapiolassa VVO nosti vuokria yli 100%.


      • verotonveroja

        Ammattiliitot eivät enää omista enemmistöä Kojamon osakkeista, kun osakeannissa tuli uusia omistajia. Merkittävä omistaja osakeyhtiöissä on sellainen, joka omistaa vähintään 25% yhtiön osakkeista.
        Kojamon vuokra-asunnot sijaitsevat Helsingissä, Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Kotkassa, Kouvolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Mikkelissä, Porissa, Porvoossa, Riihimäellä, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa sekä Vantaalla.


      • HelppoTarkastaa

        VVO-Kojamon pörssilistautumisen yhteydessä ammattiliitot myivät osan omistuksistaan ja käärivät osakemyynneistä taas miljoonat verovapaana. Lisäksi kuitataan verovapaat osingot jäljelle jääneistä osakkeista.
        Antti Rinne on istunut yhdessä Riku Aallon kanssa VVO:n hallituksessa 2006-2013. Tuona ajanjaksona VVO:n vuokrat lähtivät ennen näkemättömään nousukiitoon.


      • verotonveroja

        Ihminen saa asua haluamassaan asunnossa ja vuokrasta sovitaan vuokralaisen ja asunnon omistajan kanssa. Jos vuokra nousee, niin ainahan voi muuttaa asumaan halvempaan asuntoon.

        Liiketoiminnasta tulee joskus voittoa, joskus tappiota, mutta niinhän se menee kaikilla yrityksillä. Sellaisesta ei sohvalla makaava HelppoTarkastaa tiedä mitään.


      • Intti.Ranne

        Intti ranne


      • tarkkanäköinen
        verotonveroja kirjoitti:

        Ihminen saa asua haluamassaan asunnossa ja vuokrasta sovitaan vuokralaisen ja asunnon omistajan kanssa. Jos vuokra nousee, niin ainahan voi muuttaa asumaan halvempaan asuntoon.

        Liiketoiminnasta tulee joskus voittoa, joskus tappiota, mutta niinhän se menee kaikilla yrityksillä. Sellaisesta ei sohvalla makaava HelppoTarkastaa tiedä mitään.

        Kysymys olikin siitä, onko se lainkaan oikeaa liiketoimintaa,KUN toisten ja vieläpä VEROVAPAILLA rahoilla keinotellaan, Ei kai tämä asia niin vaikea ole, etteikö sosialisti sitä käsitä, vai onko sittenkin,Siltä tämä alkaa vaikuttamaan.


      • verotonveroja
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Kysymys olikin siitä, onko se lainkaan oikeaa liiketoimintaa,KUN toisten ja vieläpä VEROVAPAILLA rahoilla keinotellaan, Ei kai tämä asia niin vaikea ole, etteikö sosialisti sitä käsitä, vai onko sittenkin,Siltä tämä alkaa vaikuttamaan.

        Nyt kun vielä kerrot, että mitä keinottelua on asunnon vuokraaminen?

        Keinotteluksi on katsottu sellainen toiminta, jossa tuotteen hintaan yritetään vaikuttaa eri tavoilla. Pörssissä joku voi alkaa myymään osakkeitaan huomattavan halvalla, niin silloin sen osakkeen hinta laskee edelleen, ja kun se on tarpeeksi alhaalla, niin tämä keinottelija ostaa niitä itselleen suuria määriä alkuperäistä hintaa huomattavasti alemmalla hinnalla.

        Kojamossa ovat osakkeenomistajina vakuutusyhtiöt, sekä oikeistolaiset että vasemmistolaiset ammattiliitot, työnantajajärjestöt ja yksityiset sijoittajat. Nyt sai halvalla Kojamon osakkeita, kun oli se osakeanti.

        Kojamo maksaa tuloksestaan veroja niin kuin muutkin yritykset, mutta jos Kojamon osakkeita omistavat yleishyödylliset yhteisöt, niin ne saavat osinkonsa verosta vapaana. Eikä siinä katsota saajaosapuolen puoluekantaa.

        Riittääkö tarkkanäköisen vajavainen ja vainoharhainen käsityskyky ymmärtämään tämän asian oikein?


      • RikuJaAntti

        Että VVO olisi yritys ja VVO:n pomot ihan oikeita yritysjohtajia, kun osaavat korottaa vuokria - hohhohooo !!! Nimenmuutos ja pyörähdys pörssin kautta ei muuta mitään.


      • verotonveroja
        RikuJaAntti kirjoitti:

        Että VVO olisi yritys ja VVO:n pomot ihan oikeita yritysjohtajia, kun osaavat korottaa vuokria - hohhohooo !!! Nimenmuutos ja pyörähdys pörssin kautta ei muuta mitään.

        Ensinnäkin: VVO on nykyiseltä nimeltään Kojamo, joka toimii samojen lakien mukaan kuin muutkin yritykset. Verottajan ja Kojamon kotisivuilta voit tarkiskaa - edellyttäen että ymmärrät mitä luet - miten Kojamo Oy maksaa veroja aivan samojen ehtojen mukaan kuin muutkin osakeyhtiöt.

        Toiseksi: Kun et pysty itselle hankkimaan omistusasuntoa, niin silloin olet vapaa valitsemaan mistä vuokra-asuntosi vuokraat. Sinun ei ole pakko Kojamon tai Lumon asuntoihin mennä., mutta kun sinulla ei ole varaa maksaa vuokraa, niin pääset asumaan ihan mihin tahansa Kansaneläkelaitos (Kela) sinun asunnostasi asumistukea voi sääntöjensä mukaan maksaa.

        RikuJa Antti on ihminen, joka ei pysty itsestään huolehtimaan, kun on ajautunut vuokralle asumaan.


      • JaSittenMeRyypättiin

        Todella nerokasta osata nostaa vuokria. Siitä hyvästä VVO palkitsi Rinnettä yli 100.000 euron hallituspalkkioilla.


      • verotonveroja

        Kateellinen ja saamaton ihminen tietysti kuvittelee, että Kojamon hallituksen puheenjohtajan palkkio koskisi vai Antti Rinnettä, joka nyt on hallituksen puheenjohtaja. Yhtiökokous kuitenkin valitsee yrityksen hallituksen, ja hallitus valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, eikä sitä voi varmuudella sanoa kuka on seuraavassa Kojamon hallituksessa tai kuka siellä valitaan hallituksen puheenjohtajaksi.

        Vuokra määräytyy sen mukaan, kuinka paljon talonpidosta aiheutuu kustannuksia. Niitä kustannuksia lisäävät sellaiset asukkaat, jotka eivät osaa kerrostalossa asua tai eivät tiedä miten asunnon saniteettitiloja pitää käyttää rikkomatta niitä joka vuosi.


      • PresidenttiainestaKo

        Klo 4:27 ..... Keidenköhän rahoilla taas ryyppäsi?
        --
        Korjataan hiukan örvellyksiä: Rinne ei ollut VVO:n hallituksen puheenjohtaja, vaan hallituksen jäsen, palkkiot siitäkin yli 100.000 e.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe