Kotivakuutus luottotiedottomalle 2018

Muuttaja

Mikä on tilanne tänään, 14.7.2018, onko mahdollisuutta saada kotivakuutus kun on maksuhäiriömerkintöjä? Uusi suositushan on vakuutusyhtiöille annettu, että ei saisi olla automaattisesti este, mutta onko siitä ollut hyötyä? Onko joku onnistunut saamaan esim. suppean kotivakuutuksen maksamalla etukäteen tms?

39

3482

  Vastaukset

  • Arvo on rahassa ja ne hukkui.

  • En tiedä kysymästäsi heinäkuun päivästä, mutta eikös kannattaisi kysellä ihan yhtiöistä?

   • Toki kannattaa kysellä vakuutusyhtiöistä. Ja tarkoitin tietenkin 14.6 :) Ajattelin vain jos jollakulla on tuoretta kokemusta asiasta, että mistä kannattaa esim. aloittaa kysymään. Sitähän varten nämä keskustelupalstat on :)


  • Yhtiöt saa edelleen kotivakuutuksen kohdalla tehdä asiakasvalinnat oman harkinnan mukaan riskiasiakkaiden kohdalla. Kysymällä selviää. Maksuhäiriöitä kun voi tulla niin monesta syystä, ettei voi varmaksi sanoa saako "luottotiedoton" vakuutusta vai ei.

   • Harva palstan luottotiedottomista on juuri tänään yrittänyt saada itselleen kotivakuutusta.. Otoksestasi tulee väkisinkin suppea, etten sanoisi minimaalinen.


   • ko3oek4kekekek kirjoitti:

    Harva palstan luottotiedottomista on juuri tänään yrittänyt saada itselleen kotivakuutusta.. Otoksestasi tulee väkisinkin suppea, etten sanoisi minimaalinen.

    Vähän hölmösti kieltämättä kirjoitin :) Lähinnä siksi, että halusin tuoretta tietoa/kokemuksia.


  • Laitoin vuosi sitten tarjouspyynnön kotivakuutuksesta kolmeen yhtiöön. (Mulla hirveä lista merkintöjä, ei kuitenkaan vuokriin liittyvää tai pikavippejä) sain laajan kotivakuutuksen jossa myös koirille laajat turvat, Folksamista. Pop vakuutus ei edes vastannut, Tapiola ei myöntänyt. Kaveri ei ole sit taas saanut mistään, edes etukäteismaksulla.

   • Ainoa mistä saa on Fortum (AIG) vakuuutus. Fortumin sivujen kautta soittopyyntö.


   • Mikä hinku teillä reppanoilla on saada kotivakuutus? Suunnittelette ilmeisesti vakuutuspetosta.


   • auwuwuwjj kirjoitti:

    Mikä hinku teillä reppanoilla on saada kotivakuutus? Suunnittelette ilmeisesti vakuutuspetosta.

    Jos on esim. muuttamassa moni vuokranantaja edellyttää, että vuokralaisen on tehtävä kotivakuutus. Muuten vuokra-asuntoa ei saa..


   • auwuwuwjj kirjoitti:

    Mikä hinku teillä reppanoilla on saada kotivakuutus? Suunnittelette ilmeisesti vakuutuspetosta.

    Me "reppanat" emme ole rikollisia. Itse tarvitsen kotivakuutusta, koska muuttaisin halvempaan asuntoon, että saisin nopeammin velkojani maksettua.


   • Fortumilla huonopuoli se että ei saa vakuutusta omakotitaloon!


   • auwuwuwjj kirjoitti:

    Mikä hinku teillä reppanoilla on saada kotivakuutus? Suunnittelette ilmeisesti vakuutuspetosta.

    Luottotiedoton ei välttämättä ole rikollinen. Petoksesta ja kavalluksesta tuomittu saa vakuutuksen, jos luottotiedot on kunnossa. Kumpi on potentiaalisempi vakuutuspetoksen tekijä, mummo joka takasi väärälle ihmiselle lainan menettäen luottotietonsa vai petoksesta tuomittu luottotietoinen? Ennemmin tulisi tarkistaa rikosrekisteri vakuutuksia ja lainoja myönnettäessä.


  • Maksuhäiriömerkintä ei automaattisesti ole este kotivakuutuksen saamiseksi, mutta tietyissä tapauksissa se voi kuitenkin olla peruste vakuutushakemuksen hylkäämiselle.

   Mikäli merkintöjen perusteella voidaan objektiivisesti arvioida, että hakija tulee vastaisuudessa laiminlyömään vakuutusmaksuja, voidaan vakuutus olla myöntämättä. Kannattaa ehdottomasti olla meihin yhteydessä, niin voimme selvittää asian osaltasi.

   Osoitteesta https://www.lahitapiola.fi/henkilo kun sivun keskellä ylhäällä olevaan hakukenttään syöttää oman postinumeron, saat oman alueellisen palvelunumeron, josta asiaa voit tarkemmin tiedustella.

   /Eveliina, LähiTapiola

   • Ai ei ole este? Eipä minulle myönnetty!


   • Mullekin sanottiin heti et eivät myönnä


   • Kun kerran soitin tästä asiasta ja Eveliinan neuvosta soittaa niin se tyyppi ei ollut koskaan kuullutkaan mistään Eveliinasta ja ihmetteli että kuka ihmeen Eveliina.


   • Nykyäänhän vakuutuksia myönnetään jo luottotiedottomillekin ilman turhaa vikinää toisin kuin vielä muutama vuosi sitten, jolloin vakuutusyhtiössä vakuutushakemus hylättiin välittömästi kun siellä saatiin tietää hakijan ulosottomerkinnästä. Sillä ei ollut väliä mistä merkintä/merkinnät olivat tulleet.

    "Menneiltä ajoilta" tiedän vain yhden tapauksen jossa luottotiedoton sai vakuutuksen ja silloinkin vakuutuksen myöntänyt henkilö oli tämän hakijan tuttu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nykyäänhän vakuutuksia myönnetään jo luottotiedottomillekin ilman turhaa vikinää toisin kuin vielä muutama vuosi sitten, jolloin vakuutusyhtiössä vakuutushakemus hylättiin välittömästi kun siellä saatiin tietää hakijan ulosottomerkinnästä. Sillä ei ollut väliä mistä merkintä/merkinnät olivat tulleet.

    "Menneiltä ajoilta" tiedän vain yhden tapauksen jossa luottotiedoton sai vakuutuksen ja silloinkin vakuutuksen myöntänyt henkilö oli tämän hakijan tuttu.

    Eiköhän niitä ole ennenkin myönnetty.


  • Kotivakuutuksen saa suppeana ns palovakuutuksena maksamalla koko vuoden etukäteen yhdessä erässä. Laajaa kotivakuutusta tuskin saa mutta ainahan joku vakuutusasiamies provikoita kaipaa.

  • POPista maksuhäiriöinenkin saa nykyään suppean kotivakuutuksen mutta ensimmäinen vuosi pitää maksaa kerralla.

  • POP:ista joo saat suppean mutta esim. asuntoa vuokratessa se ei välttämättä riitä. Aika moni vuokranantaja vaatii laajempaa kotivakuutusta.

  • Kyllä Lähi-Tapiolasta sain laajan kotivakuutuksen ja vielä neljässä maksuerässä. Minulla näkyy vielä jokunen maksuhäiriömerkintä, mutta olen ne kaikki maksanut. Kannattaa ensinnäkin pyytää velkojia lähettämään ns. ref-merkintäpyyntö asiakastietoon, jos olet suorittanut velkasi. Se voi auttaa paljon.

  • Kävin tarkistamassa luottohöiriömerkintäni ja eipä ollut enää mitään merkintää mihinkään suuntaan, tyhjää täynnä oli koko raportti. www.tarkistaluottotiedot.fi

  • Pop myöntää suppean vuoden ennakkomaksulla.
   Muilta yhtä vaille tullut tällä viikolla heti ei myönnetä vastaus kun olen vain kysynyt myönnetäänkö luottotiedottomalle.
   Op pohjola pyysi lisäselvitystä vielä ja sen tuloksia odottelen et miten käy. Eli heiltä voi saada laajan kotivakuutuksen jos lisäselvitys on kunnolla tehty ja perustelut hyvät.

   Keltään en ole saanut vastausta siihen, että mikä riski on luottotiedottomassa jos pelätään ettei maksa. Jos ei maksa niin eihän se vakuutuskaan mitään korvaa.

   • Kyse on siis siitä, että luottotiedottoman oletetaan suuremmalla todennäköisyydellä tekevän jonkun sortin vilppiä vakuutuksen suhteen. Se on tietysti aika härski oletus, mutta todennäköisyyslaskelmissa tietysti ymmärrän tilanteen.


  • Eli siis voi saada kotivakuutuksen pop vakuutuksesta vaikka on maksuhäiriömerkintä ja on ulosotossa sakkaa? ilmeisesti joutuu maksamaan heti ekan vuoden?
   onko kokemuksia että saako vastuuvakuutuksen vaikka on toiminimessä maksuhäiriö merkintä.?

  • Itse sain kotivakuutuksen vaikka on luottotiedot menny pop vakuutusyhtiöstä se oli ainut mistä sen sain, ekana kokelin if ja lähitapiola niin ei saanu ja sit kokeilin viellä op vakuutus jossa mulla on auton vakuutus niin ei siitäkään saanut kotivakuutusta.

   Pop vakuutus oli sit mistä sen sain tietenkii piti maksaa heti se joka oli jotain 88euroa ja muutama kymmentä senttiä päälle.

  • Kyllä saa!!

  • Kyllä saa!!! FORTUMILTA.

   Ittekkin sain noin reilu vuosi sit!

   • Asioin tänään Fortumin kanssa ja kieltäytyivät välittömästä myöntämästä minkäänlaista kotivakuutusta, kun maksuhäiriömerkinnät tulivat puheeksi. Ei auttanut tarjoutuminen maksamaan koko vakuutusmaksu etukäteen eikä myöskään sopinut se että saisin Kelalta maksusitoumuksen. Se siitä sitten.


  • Minulle IF antoi laajan kotivakuutuksen, henkilö ja matkavakuutuksen vaikka on luottotiedoissa useita merkintöjä. Netin kautta ei antanut mikään yhtiö kun tyssäsi heti luottotietoihin, soittamalla jostain syystä onnistui.

   • Mielenkiinnolla luin kertomianne eri tapauksia. Itsellä samanlainen tilanne, kotivakuutus pitää saada. Ilman muuta maksaisin vuoden maksut heti kättelyssä. Minusta törkeää on ettei vakuutusyhtiöstä avoimesti kysyttessä vaivauduta vastaamaan, vaikka mainitsin avoimesti yhteydenottopyynnössäni merkinnöistä. Kun tästä "nousen", tiedän jo tarkkaan minkä vakuutusyhtiön kanssa en asioi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mielenkiinnolla luin kertomianne eri tapauksia. Itsellä samanlainen tilanne, kotivakuutus pitää saada. Ilman muuta maksaisin vuoden maksut heti kättelyssä. Minusta törkeää on ettei vakuutusyhtiöstä avoimesti kysyttessä vaivauduta vastaamaan, vaikka mainitsin avoimesti yhteydenottopyynnössäni merkinnöistä. Kun tästä "nousen", tiedän jo tarkkaan minkä vakuutusyhtiön kanssa en asioi.

    Jos katsellaan asiaa tilastollisesti, luottotiedottomilla on enemmän ongelmia kuin enemmistöllä; he rikkovat asuntoja enemmän, hei jättävät laskujaan ja vuokriaan maksamatta useammin, he sairastelevat enemmän (fyysisesti ja psyykkisesti), he eroavat useammin, heillä on useammin rikosrekisteri ja heille tulee enmmän vakuutusyhtiölle kalliiksi käyviä vakuutustapahtumia.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos katsellaan asiaa tilastollisesti, luottotiedottomilla on enemmän ongelmia kuin enemmistöllä; he rikkovat asuntoja enemmän, hei jättävät laskujaan ja vuokriaan maksamatta useammin, he sairastelevat enemmän (fyysisesti ja psyykkisesti), he eroavat useammin, heillä on useammin rikosrekisteri ja heille tulee enmmän vakuutusyhtiölle kalliiksi käyviä vakuutustapahtumia.

    "Jos katsellaan asiaa tilastollisesti, luottotiedottomilla on enemmän ongelmia"

    missä tuollaisia tilastoja on, kerroppas jotta et syyllisty heidän mustamaalaamiseen.


  • Kysyin juuri IF:stä ja en saanut kotivakuutusta ja tämä on kuulema heillä käytäntö.

  • LähiTapiolasta sain, kun kerroin avoimesti tilanteestani. Maksoin vuodeksi etukäteen 110€

  • Pop vakuutus sieltä saa autovakuutuksen ja kotivakuutuksen. Ilman luottotietoja

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   168
   8188
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   3695
  3. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   97
   2681
  4. Niin alhaista toimintaa Martinalta!

   Nyt kun Stefu ja Sofia pitävät matalaa profiiliä niin Martina yrittää väkisin ärsyttää Stefua.Haluaa kai että hän suttuu ja ärähtää niin että porukat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   1047