Miljoonien toripaviljonki veronmaksajoen rahoilla

HullulaCity

Onko kaupungin herrat seonneet lopunkin kun suuren maailman tyyliin rakennetaan pikkukylän autiolle torille miljoonia maksava kahvila?

Normaalisti yrittäjä tuo sinne muutaman kymppitonnin kioskivaunutnja vastaa
kustannuksista mutta nyt kaupunki tarjoaa yrittäjälle miljoonapytingin jota ei
voi minnekään siirtää.

48

1734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suuruudenhullut

      Koulukadulle on suunnitteilla liki KILOMETRIN pituinen jalankulkijoille tarkoitettu katettu kävelykatu eli kun taivasalla on niin ikävä kävellä niin rakennetaan kekustaan useilla miljoonilla katos. Alkaa uudelta Keskustorilta ja jatkuu nykyisen torin eli Torikeskuksen ohi kai jonnekin kaupungintalon nurkille.

      Samalla tietenkin Koulukatu joudutaan sulkemaan autoilta.

      Lisäksi uudelle Keskustorille rakennetaan maanalle LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ joka maksaa noin. MILJOONAN ja sen käyttökulut vuodessa jopa 200 000 euroa.
      Ikävähän siellä on kylmällä säällä kävellä jos jalkoja palelee eikä pääse autoon.

      Onko viherhullut vallanneet Seinäjoen?

      • Zzzzz.zzz

        Oot nähäny unta.


      • LueSieltäItse

        Kun olisikin mutta tuo löytyy Kaupunginhallituksen pöytäkirjoista tammikuu 2017 ja kesäkuu 2018


    • zoozut

      se on sitä etelä-pohojalaasta rossaamista...vähä paree katettu pätkä...komiaaa

    • Hohhoija

      Ei kun kepulit. Vihreät ei rakentaisi runsaasti energiaa kuluttavaa lämmitettyä katua.

      • Hoijahohhoh

        Hmmm. Eikö noi katulämmityssysteemit käytä keskuslämmityksen paluuvettä?


      • Äläkepuvienikkiä

        Sairaala käyttää, muut ei.


    • laviaate-liikutaan-kunon

      Ei kukkaan tuota pientä ja kallista keskustaa kierrä, kun on laveuksiin totuttu.
      Jotta välkkymiset sikseen-

    • Just. Perus suomalaiset taas pelleilee ja leveilee

      • Skärpe

        Jahas. Skyrpö taas antaa järkensä näyttäytyä


    • RahatKaikki

      Järkeäkin voisi käyttää. Kukkaron pohja paistaa jo.

    • pellepolle

      sun oma lompakko loistaa tyhjyyttä

      • mitäs-tuolla-hyppäisi

        Maakunta maksaa, mutta jos se ei enään maksakkaan ja lopetavat muutenkin vierailut seinäjoellä, tähän kynijään rupeaa ympäristöt kyllästymään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hullut hulluttelee ny kun on törnäväkin kiinni...
      Saa nähdä kuinka tuon sairaanhoitopiiri asian käy kylän päälliköt käy kapinaan jo kuka on maksumies kun dinaarit on loppu...maakunta maksaa....ei tullu Pohjanmaasta e-p maksumiestä...nyt on massit loppu

    • Anonyymi

      Tässä nähdään taas Seinäjoen päättäjien kyvyttömyys.
      Saatiin hirmuisen kallis uusi tosi, jonne kivetkin haettiin maailman toiselta laidalta. Nyt siellä on merikontit samaan malliin kuin vanhalla torilla on ollut 30 vuotta!
      Piti saada muutaman sadan tonnin paviljonki, mutta persuuksilleen meni budjetti kuten seinäjoella menee aina kun on kyse veronmaksajien rahoista. Olikin tulossa miljoonia maksava mökki.

      Äänestäkää ensi kerralla toisin. Nämä nykyiset päättäjät ei ole teidän äänenne arvoisia. Samanlaisia fiaskoja on koko kaupunki täynnä. Kymmenen miljoonan turhasta Areenalaajennuksesta lähtien!

      On muuten hieman noloa olla uudella kalliilla torilla, kun siellä ei ole mitään mielenkiintoista miksi sinne mennä. Olisi käytetty vähän vähemmän rakenteisiin ja enemmän sisältöön kuten muualla tehdään. Mutta ei Seinäjoella! Täällä ei vaan osata silloin kun veronmaksajien rahoilla rakennetaan. Amatöörit tekemässä ja ennen kaikkea suunnittelemassa. Kuka tuostakin vastaa budjetista?

    • Anonyymi

      Milli on Seinäjoelle pikkuraha. Lapualle vain unelmaa.

    • Anonyymi

      Nyt on hyvä ajankohta tarkastella toria ja sen tarpeita uudelleen kun toiminta on käynnistynyt ja harjoittelu tehty. Jo Kauppatorilta puuttui esiintymiset mahdollistava lava kiinteine äänentoistoineen. Uutta toria suunniteltaessa asian korjaaminen Keskus- (tapahtuma) torilla oli kyllä puheissa mukana. Jostain syystä arkkitehtikilpailun tuotoksessa keskityttiin kahvilaliiketoimintaan ja esiintymiseen oli varattu pieni lavan nurkka mikä ei mahdollista tapahtumia siten kuin asia on ratkaistu muilla vastaavilla toreilla mm. Rotuaari Oulussa. Myös nykysuunnitelmassa esitetty lavan sijainti paviljongin takanurkassa ei ole optimaalinen esiintyjien näkyvyydelle.

      Toivon että nyt paneudutaan huolella torin viimeistelyyn. Sen mitä "paviljongista" syntyy tulisi täydentää niitä puutteita mitä torilla vielä on. Olennaisesti tähän liittyy muidenkin toritoimintojen suunnittelu/sijoittelu niin että ensi kesänä toiminnot sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi torin reunalla olevien toimintojen ja uuden "lavarakennelman" kanssa. Emme tarvine niitä kaikkia 7 jäätelömyyjää ja 5 kahvikioskia... torin reunalla olevien palvelujen lisäksi, jätetään tilaa avaruudelle ja asiakkaillekin

      Keskustan kadut ovat olleet poikki lähes 3 vuotta ja nyt olisi kaupungilla näytön paikka saada tuosta ensi kesän toritoteutuksesta asap suunnitelmat kaupunkilaisille näytille ennen joulun avausta, ja rakennustöiden / toimintojen uuden sijoittelun soisi olla valmiina ennen ensi kesän torikauden avaamista. Toivon lisäksi että se mitä ensi kesäksi tulee torikannelle olisi jossain sopusoinnussa siihen arvokkuuteen mikä torille on jo rakentunut käyttäen graniittia, kuparia, lasia ja laadukasta valaistusta. Tuollaiselle torille ei kuulune halvat ja epäsiistit "kyhäelmät".

      • Anonyymi

        Mitä ne ihmiset siellä torilla tekee, eikös ne ole tarkoitus ohjata ideaparkiin.
        Ei noin pienessä kylässä moni kokoontumispaikka menesty.


    • Anonyymi

      Olis sille kalakauppiaalle riittäny halvempiki tori,itte en oo sieltä vielä muuta hakenu ku silakkoja.Jotenki liian laaja ja siten ei tunnelma tiivisty

    • Anonyymi

      Se jut tätä, kun vasen käsi ei tiedä mitä oikea tekee, tai ei piittaa.
      Joupin pelloiile Ideapark, joka tyhjentää keskustan, sitä ennen keskustaan parkkihalli tyhjän pantiksi, WHY?
      Mielenkiinnolla seuraan tulevia tapahtumia.

    • Anonyymi

      Jos nyt ensin kuitenkin korjattaisiin se lasten leikkipaikka, siitä oli pari kivetyksen palaa irti viikonloppuna (ollut jo pidempään). Tenava nyrjäytti siinä nilkkansa.
      Kuka vi....u näitä torin urakoitsijoita oikein valvoo? Eikö jotain voisi tehdä kerrankin kunnolla eikä vain taivastella avaruutta.

    • Anonyymi

      Vaasas lopetti Fazeri kaffilan pidon pavilijongissa. Tuskin kannattaa Seinäjoellakaan. Ja Vaasan tori on sentää tori eikä muutaman eläkeläisen kaffittelupaikka. Seinäjoella ei torin ympärillä muita olekaan kun kuppiloita. Mitään lisäarvoa ei joku pavilijonki siihen tuo. Joku onneton kaffilayrittäjäksi höynäytetty menettää rahansa avaruuteen. Ne kontit siinä torin laidas riittää hyvin vessoiksi. Tai onhan niitä siistejä pömpeleitäkin olemas valmiina. Selvitään muutamalla kymppitonnilla.

    • Anonyymi

      Käykääpä jossain Suomen suosituilla toreilla vähän katsomassa mallia!

      • Anonyymi

        Tärkeintä että on HIENOMPI JA ISOMPI KUIN VAASASSA!!! Ihan sama mitä maksaa.


    • Anonyymi

      Ei seinäjokiset istu torilla ne haloo rillimakkarat autoihin..

    • Anonyymi

      Miksi seinäjokelaiset menisi torille? Mitä siellä on? Ei siellä ole mitään miksi sinne menisi.

      Muutama kontti, josta myydään jäätelöä ja kahvia. Muutama teltta mistä myydään perunoita ja kalaa. Siinäpä se. Miljoonia paloi veronmaksajien rahaa.

      Lopputulos on fiasko. Hommaa tehneet ja suunnitelleet saisi yksityisellä sektorilla kenkää saman tien.

      Torilla pitäisi olla tapahtumia, vähän musiikkia jne. Ja ei, ne eivät tarvitse edes paljon rahaa. Moni paikallinen bändi ja trubaduuri olisi onnessaan, kun voisi vetää kunnon setin ilmaiseksi torilla. Siihen kylkeen vähän oheismyyntiä, niin homma alkaisi toimimaan. Näinhän se oikeilla toreilla menee.

      Meillä ei vaan osata. Seuraavassa projektissa on taas samat ongelmat. Kovat ja mahtavat visiot, rahaa palaa tolkuttoman paljon yli bufjetin ja lopputuloksena on se, että ihmetellään miksi näin taas kävi? Olisiko jossain kohtaa johtopäätösten paikka? Toki se edellyttää, että niillä johtopäätöksen vetäjilläkin olisi edes alkeellinen ammattitaito.

    • Anonyymi

      Tuos uudella torilla yksi perustavaa laatua oleva vika. Jopa ihan keskikesällä, koko tori on käytännössä melkein koko ajan varjossa. Alue on liian pieni, ja rakennukset ympärillä liian korkeita, jolloin aurinko jää aina kerrostalojen taakse.

      Käytännössä missä tahansa kaupungissa pätee sama nyrkkisääntö. Sinne minne aurinko paistaa, niin ihmisiä riittää ja pöydät on täynnä. Sen sijaan varjopaikoissa ei tahdo koskaan olla ihmisiä. Ihmiset kun tykkää olla auringossa.

      Kun tori on tarpeeksi suuri, niin ympärillä olevat rakennukset ei pääse varjostamaan. Näin on esim Vaasassa, Tampereella, Porissa, Mikkelissä, etc.

      Itseasiassa tuonne vanhalle torille paistaa aurinko paljon paremmin, koska ei ole niin tiiviisti rakennuksia ympärillä, ainoastaan torikeskus on lähellä. Huomasin viime kesänä, että vanhalla torilla pyöri ihmisiä huomattavasti enemmän, mitä uudella. Johtuen juurikin siitä, että ihmiset tykkää olla auringonpaisteessa, eikä missään varjoisessa kolkassa.

      • Anonyymi

        koko päivä paistaa joka suunnasta, ei ole varjoinen tori.. sulla taitaa olla kompleksi toreja kohtaaa kun et niissä ole edes koskaan vieraillut...yritä edes vähän... tilaa vaikka taksi ja ajele ympäri, ajokorttia sulla ei olekaan.


      • Anonyymi

        Ei siellä mikään aurinko paista, kun joskus hetken aikaa keskikesällä. Ja parkkihallin ylösnousu pahimmoikseen vie tilaa. Tuonne pitäis vielä joku pavilijoki tukkia. Omaspn oven edessä karmea tuuletustorni. Voi, voi ja voi.


    • Anonyymi

      Sellainen paikka johon ei kuu kumota eikä päivä paista -on sanonta
      -mutta jos sinne sittenkin kuu kumottaisi, onkos tutkittu
      -sehän nyt helppaisi paljon,
      -vaikkakin valaisisi harvemmin kuunkierron mukaisesti

    • Anonyymi

      Nyt on hauska taas katsella, kun poliitikot keskenään riiteleävät asiasta, kun kansalaiset on nostaneet kohun esiin.

      Te (=poliitikot) olette tunaroineet tämänkin homman. Ihan samalla lailla kuin olette tunaroineet kaikki muutkin isommat projektit Seinäjoella. Jos ei mikään muu mene pieleen, niin ainakin budjetti on alimitoitettu ihan joka ainoa kerta. Yksikään ainut isompi hanke ei ole pysynyt budjetissa!

      Ei ole ihme, että hyvällä nousukaudella kaupunki on velkaantunut satoja miljoonia euroja ja eläkkeelle jäävä rakakirstusta vastaava johtajakin kertoo mitä olisi pitänyt tehdä - mutta jättänyt niin itse kuin muutkin ympäriltään tekemättä!

      Surkeaa. Mutta ei yllättävää, kun Seinäjoen päättäjien tunarointia on katsellut. Eipä ole ihme, että yksikään oman arvonsa tunteva ei tuonne tunarointiin lähde sekaantumaan. Ei siellä vaikutusvaltaa ole, vaikka olisi maailman fiksuin kaveri. Pieni piiri pyörittää ja tekee päätökset, jotka kerta toisensa jälkeen ovat huonoja. Kaiken maksat sinä ja muut veronmaksajat!

    • Anonyymi

      Kiinnostaisi tietää että paljollako naapurikaupungit osallistuvat hankkeeseen?

    • Anonyymi

      Torin avajaisissa muutama kuukausi sitten kh:n puheenjohtajana Heinonen piti tupakan ja viinan karhentamalla elämänsä puheen. Sen mukaan tori on kaupungin sydän ja kaupunkilaisten olohuone ja muuta höpinää. Voisiko tuota puhetta julkaista jossakin Seinäjoen nettisivuilla?

    • Anonyymi

      Kaupunginpäättäjät tunnustavat että suunnittelijalle joka satojen tuhansien korvausta vastaan suunnitteli miljoonakahvikopin ei annettu minkäänlaisia budjettiraameja. Todella järjetöntä kun tilataan sellaista jota ei voi millään järkevällä budjetilla toteuttaa.

      https://www.ilkka.fi/tilaajalle/maakunta/tilaajalle-7.3187110?aId=1.3077325

    • Anonyymi

      Huomenna juhlitaan! Tätä kannatti kyllä odottaa

      • Anonyymi

        Vai että lauantaina avajaiset pitäisiköhän se tulla äimistelemään.


    • Anonyymi

      No voi kauheeta sentään. Kai se olis pitänyt tehdä pahvista. Täällä taas kaiken maailman "aSiantuntijat" äänessä. Voi typeryyden määrää taas kerran...

      • Anonyymi

        tuo on sitä perus seinäjokista näyttämistä mitä on jo muutama vuosi jatkunut.on sille jo muu suomi ruvennut nauramaan,mennyt jo yli hilseen


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tuo on sitä perus seinäjokista näyttämistä mitä on jo muutama vuosi jatkunut.on sille jo muu suomi ruvennut nauramaan,mennyt jo yli hilseen

        tärkeitä oli kai se että kepu sanomat sai nyt kirjoittaa :komiampi kun vaasassa? onhan se tärkeetä että kivitetään lautakasaan joku miljoona että saa pari kuukautta muutama bändi laulaa siinä. muualla riittää koottava katos jonka voi talveksi purkaa pois,helpottaa muuten auraamistakin eikä kakkara spreijaa tai hajota...veikkaus? palaako tuo ennen joulua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tärkeitä oli kai se että kepu sanomat sai nyt kirjoittaa :komiampi kun vaasassa? onhan se tärkeetä että kivitetään lautakasaan joku miljoona että saa pari kuukautta muutama bändi laulaa siinä. muualla riittää koottava katos jonka voi talveksi purkaa pois,helpottaa muuten auraamistakin eikä kakkara spreijaa tai hajota...veikkaus? palaako tuo ennen joulua?

        Juu kaikki pitää olla vähän paree,kuluista viis. mutta eipä tuota ilmeisesti paljon syksyllä ja talvella käytetä? puu on oikea materiaali valinta kun raggarit sen syksyllä spreijaa puna,sini,kelta,mustaksi huh huh


    • Anonyymi

      Molsin teheny mokoman paviljonkin muutamalla tonnilla, ja molsin jo ryypänny ne rahat.

    • Anonyymi

      Tosi hieno siitä tuli!

      • Anonyymi

        Ja vitut!


      • Anonyymi

        Onko sille mitään käyttöä?
        Väen vängällä rakennettiin Ideapark ja tapettiin keskusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sille mitään käyttöä?
        Väen vängällä rakennettiin Ideapark ja tapettiin keskusta.

        Notta saatiin Keskiselle kilpaalia sitähän se ksaari hehkutti mutta ei tainnu onnistua Keskinen porskuttaa


    • Anonyymi

      Olisivat hakeneet VR:ltä vanhja junanvauja ja tehneet niistä torikahviloita. Olisi joutanut nuo kauhistuttavat(2m korkeat) muoviteltat unohtaa heti alkutekijöiksi.

      Mitä siihen lämmittämiseen tulee, niin onhan Esim: Jyväskylässä katulämmitys koko kävelykadun osuudella, mutta siellä onkin koko ajan jotain tapahtumia ja myyjiä ja kahvilat ovat siinä torin yhteydessä.

      Tosin se musiikki jota siellä ts, soitetaan on aivan liian kovaa, niin kuin Seinäjoellakin. Sanoisin, että kuurotkin kuulee tuollaiset desipelit, vaikka ei haluaisikaan. Loppujenlopuksi se ei enää edes kuullosta musiikilta vaan joltain öykkämöykältä.

      • Anonyymi

        eihän täällä osata edes vielä roskista tehdä kaukolämpöä että sais vedelämmityksen ilmaiseksi? liputetaan vaan hakkeen ja turpeen nimiin..vaasa tietysti saäästää siinä kun jätteitä viedään niiden ensi talven lämmitystä varten. en tiedä haittaako niitä sitten tuo puutemppeli?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1036
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      60
      770
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      628
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      624
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe