Reaganilta: Kärsämäellä valjastetaan kiertotalous

Kasvava yritys on Kärsämäen etu! Suomen Yrittäjien toukokuussa tekemän kyselyn perusteella pienet kunnat menestyvät nyt paremmin ja ovat yrittäjäystävällisimpiä kuin isot kunnat ja kaupungit. Yrittäjien listauksessa on ollut silmiinpistävää, että isoimmat kaupungit loistavat poissaolollaan. Kärjessä ei ole Helsinkiä, Vantaata, Espoota tai Tamperetta, vaikka niissä on eniten yrityksiä. Isoissa kaupungeissa kaupungin elinkeinopolitiikka voi jäädä etäiseksi yrittäjälle tai kaupunki voi näyttäytyä monimutkaisena kumppanina. Kärsämäellä voimme todetta monen asian olevan toisin. Tästä kertoo myös tämänpäiväinen Talouselämän juttu jossa kiertotalouden tulevaisuus on valjastetaan tuotantolaitokseksi Kärsämäellä. Hyvä Kärsämäki! :)

https://www.talouselama.fi/uutiset/suomalaisyritys-kehitti-pois-heitetyille-paristoille-uudenlaista-kayttoa-saattavat-paatya-peltoon-ravinteiksi/64e4c828-d654-30eb-b30c-40f6ce4793d2

40

1056

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lueymmärryksellä

      niinoo tietysti ja joo, kämäki heittä ilmasen tontin ja hyvänmiehenlisät, siksstoisexeen minkähänlaista kupari-iridium pölyä se tehdas levittää, jos sikalan viereen ja mihinpä muualle, niin myrkyt on kiertotaloudessa mukana, siis syömätaloudessa mukana ja kun maalla makit kynnetään peltoon niin alta ja päälta patteri-saaste leviää.

    • mainekasvaa

      em ajatuksessa on himppu totuutta, tuollaista patteri-puimakonetehdasta ei ole aiemmin ja kun ovat miettineet, että mihin se sijoitetaan, niin tottakai 4-varteen Kärsämäkeen, kärsämäellä on tietty maine johon kaikki sopii muttei loukkaa kunniaa kun sitä ei ole ja siihen väliin tuollainen todella myrkkyjä sisältävää ainesta on hyvä rouskuttaa ja hienontaa, kyllähän ne myrkyt tarttuu suottimiin ja vesiupotuksiin, mutta jos patteri-rouskuttajaa olisi tarjottu pääkaupnki -seudulle pakit olisi tullut ja naama viherienä Aalto saanut sydärin.

      • naurattaa.vain.naurattaa

        Huvittaa kun tämä yksi (lueymmärryksellä) kommentoi ja heti 15min perään komentoi omaa komenttiaan.


      • vanhaanaikaan
        naurattaa.vain.naurattaa kirjoitti:

        Huvittaa kun tämä yksi (lueymmärryksellä) kommentoi ja heti 15min perään komentoi omaa komenttiaan.

        Hupisa kullakin, kommentoi, tyhjän naurajaa pidettiin ennen ...


      • revipoikasiittäjanaura
        vanhaanaikaan kirjoitti:

        Hupisa kullakin, kommentoi, tyhjän naurajaa pidettiin ennen ...

        jatk #tyhjän naurajalle, että montako vuotta olet veroja maksanut?, vs minun ja geenieni jatkumojen v-maksut 180 vuotta


    • eihätäkaikkihanmekuolaan

      neoo nää myrkyt, hajuttomia, näkymättömiä, maistamattomia, muutenhan ne ei olisikaan myrrkkyjä, niitähän testataan, mutta bisnes and bisnes jossa raha puhuu, vesakko-myrkytkin taattiin turvalliseksi, kunnes ne maidossa havaittiin, eihän ne heti tapa, mutta yleiseti ottaen syöpä lisii ja se johtuu elintarvikeissa olevista kasvinsuojelu-ja lannoite myrkyistä.

    • syömitäsyötlopputulee

      Tutkimus-laboratoriathan tunnustaa myrkyt, samaan hengen-vetoon sanovat turva-rajaa ei ole ylitetty, elimistöltä elämän ylläpitävältä elävältä solulta ei kysytä, pitkäaikaista altistustestiä ei tehdä, Napoleonille tehtiin, kun Korsikan saarella laittamalla hernekeittoon russakka myrkkyä, hitaasti myrkky tehosi ja hengen vei, se olikin tarkoitus ja päästiin sanomaan "luonnollinen kuolema.

    • samassaveneessäollaan

      jojoo kuuluu jo tänne asti, että Valkosentalon lehdistö-ja tiedoitus päällikön ajantasaus- aiheesta poikkesin "hieman, kuuluu konteksiin perustele "hieman, se siitä.

    • Kmäenbravuuri

      joudunkohan, tavan mukaan, edellisitä #hoitokokouksiin?

      • ruskevalkonentalo

        et jouvu veikkonen, mutt aloituksia poistetaan 24h tunnin sisällä niin ett heikompia hirvittää....


    • tuomarilleasiaa

      #edellistä" sanaa ei tarvii minun täydellisesti osata kirjoittaa, kun alikehittyneenä en vielä ole saanut tarpeeksi #kirkkometsänhoitajan keskiaikaista inkvisiittio- hoitoa!
      Ja saviselän turve- sheikkikin todidti, että olen #tyhmä!
      Niin ja Kopos valio -hiihtäjä ja nenä sen perseessä kiini Venetplon arvostettu kunta luottanus hnklö todistaa, ne molemmat, että olen Homo!

    • myöhäistäsitten

      sesiitä patteri tehtaasta, minulta 10-20 v kuluttua huomataan , että syopään...

    • kansainvälisyyttä

      #Patterimurskaamoa ei saisi asentaa vesistöjen eikä peltojen lähellekkään, mutta epäilen, että juuri vesi on avainasemassa, neutralisoidessa pölyä-ja myrkkyjä?
      #Valkoisentalon lehdistöpäällikkö olisi voinut tiedotteessaan ilmineerata mihin ko patterirouskuttaja rakennetaan, mutta jos EU ylin Trumppi on sen secret, leimalla leimannut, niin sitten ko tietoa kysyä Putinilta.

    • elähuokaaturvaonkelkasas

      meinaan, että Suomen #poliittista jakauman- rajaa ei tiedetä, että kummalta, Trumpilta vai Putinilta Kärsämäen kunta-päättäjien pitää kysyä Patterimurskaamon sijainti, kuitengin Presidentti S. Niinistö oli huolestunut EU puollustus-kyvyn rappeutumisesta rahan puutteesa, mutta se korjaantuu, kun Suomen maatalous-tilojen lkm vähenee 7-10 taloutta vrk.

    • cheigille

      ai niin, nyt muisti palautuu pätkien ja ihmekö tuo onhan siitä jo 38 v, siis Konnun 600ha jakaantui teille 3 kaivuriyrittäjälle, tiedä sitten vaikuttiko sinun uusi Valkoinen MercedesBens-200Diesel asiaan, että menetit 200000jm kaivua?

    • tchekkaatämä

      mutta, olin lojaali kohtaasi-ja autoasi, kun annoin vaimoni ainoat- pikkuhousut Merceedeksen remmiksi?

    • inshinöör

      Kiertotaloudesta voidaan saada 2-3 miljardin arvonlisähyödyt vuoteen 2030 mennes. Uusia työpaikkojakin syntyy 75 000 jos tässä onnistutaan.

      • voishanyödynkinsyödä

        Kierrättäähän voi kaikkea, mutta jos se kohdistuu kulutushyödykkeisiin, työpaikat vähenee ja verotulot, jos jätteet kierrätetään uudelleen, kuten jo otetaan niistä energiaa, eriasia kuka niistä hyödyn saa, yksityinen itse voi säästää esm vesilaskuissa, sähkössä, lämmityksessä ja ruoasssa, ajamalla 20 v samalla autolla, mutta se ei ole kierrätystä vaan säästöä ja joku taho siitä kärsii, eli missä se on Kierrätystalouden viisaskivi, sen täytynee olla suurissa ympyröissä, esm teollisuudessa?
        Tosin 1880 luvun nälkävuosina oli jopa mökkiläinen kierrätystaloutta harrastanut, keräämällä jäätyneitä hevosen kakkaroita tallitunkioilta, maantieltä, kärrypoluilta ja keittämällä lapsilleen niistä kauravelliä.
        Batteri rouskuttamo on hyvää kierr4ätystä, mutta kuten aina välistävetäjiä ilmaantuu jotka hyödyn vie, pitkällä juoksulla ajateltuna Battereitten raaka-ainetta säästyy, mutta tippuuko hinnat, epäilen, tässä tapauksessa sii peltolannoitteeksi käytetään Battereista saatu jauho, mutta tippuuko hinta normaaliin lantaan vrt, epäilen.


      • kierrätyksestäonhyötyä

        .. ja jos kaupan hyllyllä on patteri-lannalla kasvanneista viljoista leivottua, niin..onko enemmän witamiineja, ehkä "hivenaineita voi olla, lehmällä patteriheinä voi lypsättää sähköistä maitoa ja nostaa tukan irokeesi kampaukselle.
        Em vain esm, kun ja jos makkilannoitetta käytetään puutarha-tuotteissa, esm juuresten kasvatukseen, on ne juurekset tutkitusti terveydelle vaaraksi, tosin kanat entivanhaan kierrätti avomakkien alta ja munat oli terveellisen tuoksukkaita, nykymunat ei haise eikä maistu millenkään.


    • kierrätystä

      .. TV nähdyn luontokuvia joissa näkyy, kun Norsu #kierrättää työntämällä kärsän (ei viit kärsämäkeen) toisen norsun peräreikään kaivamalla sieltä suuhunsa jo kerran syötyä.

    • keskustanStasilaisille

      voisiko nyt perus-kärsämäkinen (eiPs) kommentoida kylääsi tulevaa kierrätys-tehdasta ja sen setelituotosta kuntaan-ja kuntalaisille?
      vai jääkö teidän kuntalaisena osallistuminen oheis, keskust. vain #nettipoliisina olemiseen?

      • kärsätonkii

        yhdessä asiassa Kärsämäellä on #kierrätetty jo kauan, naapureitten asioissa!, jopa paneudettu em panettelemaan, jotta kuntakehityskin kärsii(viit. Kärsämäkeen)


      • kärsämuuri.liikenyt
        kärsätonkii kirjoitti:

        yhdessä asiassa Kärsämäellä on #kierrätetty jo kauan, naapureitten asioissa!, jopa paneudettu em panettelemaan, jotta kuntakehityskin kärsii(viit. Kärsämäkeen)

        Naapuripitäjät ( viit. pyhäkkäät, selänne yms.) ovat niin suossa ja paskassa, että parempi vaan Mäkisten olla omissaan. Parempi jos vielä rakennettaisiin muuri kunnarajalle niin ei tule pakolaiset tälle paremmalle puolelle.


      • niijustiisakki
        kärsämuuri.liikenyt kirjoitti:

        Naapuripitäjät ( viit. pyhäkkäät, selänne yms.) ovat niin suossa ja paskassa, että parempi vaan Mäkisten olla omissaan. Parempi jos vielä rakennettaisiin muuri kunnarajalle niin ei tule pakolaiset tälle paremmalle puolelle.

        " muuri ja piikilangat muurin päälle, ettei Kämäkiset pakeneis 44 as / vuosi vimeset 10v saldo


      • sylkysäkkiset
        niijustiisakki kirjoitti:

        " muuri ja piikilangat muurin päälle, ettei Kämäkiset pakeneis 44 as / vuosi vimeset 10v saldo

        Kyll ne o ihan muiden pitäjäin luuserit jotka kärsikelle päin pyrkii! Notta muuri vaan pystyyn.


    • isoistarahoistakysymys

      sehän tulee se "valinnanvapaus, jos Kmäkisiltä kysytään, että miksi Kokomusta ajaa sitä valinnan vapautta harva osais selittää, mutta kun muistetaan miten arvokas on kokomustille valinnanvapaus, niin hintalappu näkyy miten arvokas Keskustalle on Maakunnat, sitä ei vielä tiedä ehkä 10 vuoden kuluttua voi katsoa miten kalliiksi se on veronmaksajille tullut, samoin Kokomustan valinnanvapaus katsoa hinta, tai siis miten paljon verorahoja on valunut Kokomustan laariin tai siis ulkomaan terveyspörsiin ja se on paljon, em herää kysymys, että antaako terveyspörssit pöydän alta kokomuksen vaalikassaan vastineeksi valinnanvapaudesta, joka tosiasiassa on sairastavalle kansalaisella vapaaehtoinen lisku "lukkiutua vuodeksi määrättyyn Tk asiakkaaksi ja mihinkäpä hän sairas sitten enää jaksaa muualle mennä tai edes jaksaa ajatella tilannetta, vuoden "lukkojen takana olleena voi halutessaan vaihtaa toisen Tk-asiakkaaksi, eipä vaiha yleiselle tai terveyspörssiin, kun on vuoden ollut hoidettavana jommassa kummassa ja henkisesti "lukkiutunut sinne.

      • valintoja

        Maakunta siis tulee hoitamaan kuntien terveys-toiminnot rahoituksen, helppoa kuin heinänteko nykyisin, sillä "kaikki on valmista" hinnat on sovittu ja palvelujen tuottajat on "lukittu, mutta säästöä pitää tulla ja kun sairaita/vanhuksia ainakin nyt 10 vuoden perioodilla riittää, niin mistä säästetään 3 miljardia, ei ainkaan hoidosta, paitsi syöpälähetteissä äkkiä tulee säästöä 50000- 100000/sairastunut, kun lähetettä ei lähetetä, tai siis lähetteen lähettämistä harkitaan #katsotaan liian pitkään, samoin säästöä tulee, kun "keskitetään hoitopaikkoja onhan turha ja kallista per potilas, tuppukylien Tk ylläpitää.


    • dohtorMengele

      seon sitä valinnanvapautta ilman valitsemisen- vapautta!

    • tkvalintatalo

      tai siis, jos on #syöpäpotilas josta todella voi koitua satojentuhansien kulut, astuu #valinnanvapaus kuvaan, jos on esm maatalouslomittaja vs kunnanjohtaja ja molemmilla syöpä niin...

    • myrkkynvapauttaja

      .. ja niitä #syöpiä tulee patterilannoitteela!
      elä poimi marjoja patterirouskuttajan lähistöltä, elä edes hengitä!

    • syyjaseuraus

      Patterirouskuttajan tulo Kämäkeen johtuu juurikin 313-imagosta ja "imago johtuu Kmäkisistä, eikä syyttä!

    • eikäsyyttä

      Kämäkiä ei #arvosteta!

    • miimitenkä

      montako tyontekijää ei näkynyt kuvassa, mitä hommasta Kärsämäki kostuu, miksei sitä voinut Nivallassa patterivuoren tontilla nesteyttää kun siellä jauhetaan myös?

    • sitenkä

      nokunseon terveellistä voiko sitä itsekkin isäntä sormustillisen ottaa?

    • siksikämäkiin

      moititetun" tapani mukaan(ei hiihtäjä) en jaksa Kärsän röhkäisyjä outtaa, vaan vastaan itseitselleni, "siksi nesteytystä ei voi patteristossa tuottaa, kun siinä tapahtuu se ruudin jauhaminen-ja pölyämisen vaara, näkymätön partikkeli joka on suberluber-myrkky ja 1000x-halkaisijaltaan hiustakin ohuempi, joka menee keuhko-soluista heittämällä verenkiertoon, ei edes yskitä aamulla- ja aiheuttaa 24/7 jatkuvan ...

    • sesiitä

      ...syöpävaaran!

    • aivan

      ..kaikella on hintansa..

    • hyvätherratpaskiaiset

      ..myös työpaikka -kiusaamisella, kts klo 18,00 uutiset illalla..

      • noh.niin

        kepulinkunta koko suomessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe