Salattu Raamattu?

juutalaisten.satukirja

https://salatturaamattu.fi


Onko Raamattu todella Jumalan sanaa?
Jumalan sana Raamatun numerollisuus Raamatun numerokoodiNuorena en paljoakaan pohdiskellut uskon kysymyksiä. Järkeilin kuitenkin näin: uskonto lupaa ihmiselle enemmän kuin mikään muu maallinen taho. Uskon suuri lupaus on ikuinen elämä paratiisissa Jumalan yhteydessä. Oliko tämä lupauksen elämä taivaassa vaiko maanpäällisessä paratiisissa oli sivuseikka. Joka tapauksessa ihmisen suurin päätös on päättää omalta kohdaltaan uskoako Jumalaan Raamatun ilmoittamalla tavalla vaiko sitten ei uskoa. Jos ihminen päättää uskoa, hän tavoittelee ’pääsyä taivaaseen’. Jos ihminen taas tulee siihen tulokseen – perusteellisen harkinnan jälkeen – että ei ole mahdollista saavuttaa Raamatun lupaamaa ikuista elämää, sen jälkeen ihminen voi elää pelkästään maallisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Mutta jokaisen ajattelevan ihmisen olisi perusteellisesti harkittava tätä päätöstä.

Näin eivät ihmiset kuitenkaan menettele. Itsekin viivytin itselleni antaman lupauksen täyttämistä enkä saanut itsestäni irti selvittää asiaa. Ehkä Jumala puuttui peliin.

Pohdiskelujen yksi keskeinen aihe oli: miten voin olla varma siitä onko Raamattu todella Jumalan sanomaa ihmiselle, vai onko se vain vanha juutalaisten satukirja? Pohdin ongelman lähtöasetelmaa näin: jos ja kun Jumala on kaiken myös edeltä tietävä, Hän varmasti on nähnyt, että Hänen sanaansa kohtaan esitetään aikojen saatossa vaikka minkälaisia epäilyjä. Ajattelin, että Jumala on Raamattuun varannut todisteita, jotka kiistatta osoittavat Raamatun sanoman luotettavuuden. Monien muiden lailla ajattelin, että lukemattomat toteutuneet ennusteet olisivat se Jumalan todiste jota kaipasin.

Puhutaan nyt aluksi ennusteista ja sen jälkeen mennään varsinaiseen järisyttävään todisteiden vuoreen, josta en aiemmin tiennyt mitään.

9

849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokaisella on erilainen käsitys Jumalasta, joka kuvastaa kunkin omaa sielun ja hengen tilaa.
      Jumala loi ensimmäisen sielun 60000 vuotta sitten, mutta tuo sielu oli epätäydellinen. Sitten hän loi Aadamista 6200 vuotta sitten täydellisen sielun.

      Jumala jakoi myös eläinlajeille kullekin yhden oman henkensä ominaisuuden eli 99 eri ominaisuudesta kukin eläinlaji sai yhden. Mutta ihminen ei saanut Jumalan hengen ominaisuuksia, vaan elämän henkäyksen eli atman. Intialaiset ovat paljon tutkineet atmaa, mutta eivät ole pääseet sen ominaisuuksista perille. Aivan samoin ei myös Jumalan henkeä voida tutkia kun se on 99 eri sirpaleena eri eläinlajien keskuudessa.

      Emme voi koskaan oppia täysin tuntemaan ihmisen sydäntä ja sen atmaa emmekä voi koskaan täysin oppia tuntemaan Jumalan henkeä ja sen kaikkia piirteitä täydellisesti.

      Fyysikko Stephen Hawkings sanoikin aikoinaan, että TEOLOGIA eli Jumalan piirteitä tutkiva tiede on tarpeetonta.

      Eli SE OLET SINÄ ITSE, JOKA ON KAIKEN EDELTÄ TIETÄVÄ TAI SITTEN SINULLA ON PYRKIMYS SIIHEN, ETTÄ TIETÄISIT KAIKEN EDELTÄ. Ei Jumala ole sellainen, vaan ennaltatieto on korkeintaan yksi hänen ominaisuuksistaan. Jonka täyttä tieteellistä selitystä ei ole saatu aikaan.

      (Lähteitä: Barnabaan evankeliumi, Bhagavatam, Jumalan 99 kaunista nimeä).

      Lisää:

      Raamattu on jälken jäänyt kirja:
      se kehottaa etsimään tietoa, mutta kun etsii ei löydä.

      Koraani tuli 600 vuotta raamatun jälkeen ja on yhä ajankohtaisempi:
      se tai hadith kertoo, että lukemalla Koraania saa kyvyn ja taidon itse kirjoittaa mielenkiintoisia kirjoja.

      Caitanaya Mahabrabhu tuli 1500 luvulla ja on kaikkein ajankohtaisin:
      hänestä alkaneiden teosten avulla saa selville tulevat, menneet ja paljon muuta tietoa, jota
      kauan etsi evankeliumin avulla, mutta ei löytänyt.

      Pelkkään raamattuu tuketuminen on perin juurin kyllästyttävää ja jopa turhaa puuhaa. Mutta ONKIN KEKSITTY MONIA TRIKKEJÄ ELÄVÖITTÄMÄÄN RAAMATTUA JA SEN TUTKIMISTA JA LUKEMISTA. KUTEN JUURI TUO IVAN PANIN MENETELMÄ.

      • papit_viralta

        "Fyysikko Stephen Hawkings sanoikin aikoinaan, että TEOLOGIA eli Jumalan piirteitä tutkiva tiede on tarpeetonta. "

        ... ja tarkoitti sillä sitä, että mielikuvituksesta syntyneitä asioita ei tarvitse enää tutkia, sillä uskonnot on paljastuneet osaksi muinaista keinotekoista todelllisuuskäsitystä.


    • papit_viralta

      Ihmiset on kirjoitelleet lukuisia tarinoita sen aikaisesta elämästä eri vuosituhansien aikana eri kulttuureissa. Niistä osa on säilynyt, osa on muuttunut, on tullut käännösvirheitä jne. Kun puhutaan kansanperinteistä, niiden ehyyteen päätee aika pitkälle ala-asteelta tuttu leikki, "rikkinäinen puhelin", jossa joku kuulee oikein, joku väärin, joku muuttaa tarinaa tahallaan, joku lisää jotain uutta. Se tekee muinaisista isältä pojalle siirtyneistä nuotiotarinoista täysin epäluotettavia.

      Raamattu ei ole kirja. Se on kokoelma useiden tuhansien vuosien ajanjaksolla kirjoitettuja tarinoita. Se sisältää tekstejä, jotka ovat peräisin eri kulttuureista, jotka ovat kulkeutuneet pitkiäkin matkoja merimiesten, kauppiaitten, armeijoiden jne. mukana ja sekoittuneet keskenään. On syntynyt uusia uskomuksia, osa on kuollut, osa muunneltu. Kristinusko on käytännössä kopiouskonto, sillä siihen on valittu tietyt uskomukset, joiden alkuperä voi olla hyvin kaukana ja hyvin erilainen, loput uskomukset on julistettu pakanallisuuksiksi, ja lopulta kokoelma on lyöty yksiin kansiin ja myyty "jumalan sanana". Uskontoihin voidaan liittää vaikka mitä mystistä, sillä mielikuvitus osaa koodata asioita ja ilmiöitä sopivanluonteisiksi. Mielen temppuja, valheita, halua uskoa yliluonnollisuuksiin ja mysteereihin.

    • Suostasielu

      Mikä estää sodat ja on oikeudenmukainen? Ei edes oteta haastetta vastaan, rahanahneet nylkijät on vallassa, saastuttaa kokkare-maailmalla kaiken empatian. Kun kuuntelee henkisiä pyhiä, ketä ovat ihmisinä toukka-asteella ja saasta sieluineen? Ne ajatuksiltaan muistuttaa enemmän nilviäistä kuin jaloa ihmistä.

    • Anonyymi

      Mikä tää salattu Raamattu on? Mihin uskontoon se kuuluu? Liittyykö se kristinuskoon vai vaan juutalaisuuteen?

    • Anonyymi

      > Uskon suuri lupaus on ikuinen elämä paratiisissa Jumalan yhteydessä

      Oiekastaan Raamatussa ikuinen elämä luvataan vanhurskaille. Se on aika eri asia kuin vain uskoa Jumalan olevan.

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

      Kysymys on aika pitkälti oikeamilisyydestä, oikeasta ymmärryksestä ja viisaudesta. Ja ne eivät oikeastaan riipu siitä uskooko jumalan olevan. Jos sinulta puuttuu tuo oikea ymmärrys, ei ole juurikaan hyötyä, vaikka uskoisit Jumalan olevan.

    • Anonyymi

      Raamattu on Jumalan sanaa. On vain vältettävä päähän takomista. Kun jokin asia kiinnostaa, sitä pitää tutkia rauhassa.

    • Anonyymi

      Kuka tai mikä taho on Netti julkaisu SALATTU RAAMATTU takana?

      En ole löytänyt julkaisusta sen tekijän minkäänlaisia tietoja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe