Yksityinen parkkisakko ja sen reklamointi

elhärkä

Morjesta, sain yksityiseltä pysäköintisakon taannoin ja sakkoon oli merkattu aivan väärä osoite missä auto ei ole koskaan ollut. Kannattaako vedota siihen osoitteeseen vai kannattaako vain vedota siihen, että ei tunne tapausta kyseisestä tilanteesta?

What to do?

Kiitos jo etukäteen

Sain jo tälläisen viestin kyseiseltä parkkifirmalta:

Olette reklamoineet teille annetusta yksityisoikeudellisesta ajoneuvon pysäköintiä koskevasta valvontamaksusta. Oikeus harjoittaa pysäköinninvalvontaa perustuu kiinteistönhaltijan ja valvontayrityksen väliseen toimeksiantosopimukseen valvonnasta.

Tieliikennelain nojalla yksityiselle alueelle ei saa pysäköidä ilman kiinteistönhaltijan lupaa. Yksityisen kiinteistön haltijalla on oikeus asettaa kiinteistönsä alueella pysäköinnille sopimusehtoja. Nyt kysymyksessä olevassa kiinteistössä on kiinteistön haltija ilmoittanut selkeästi sisäänmenoväylille asetetuilla kylteillä pysäköinnille asettamansa sopimusehdot, joissa on ilmoitettu ehtojen vastaiseen pysäköintiin liittyvästä valvontamaksusta.

Olette reklamoinut Teille annetusta yksityisoikeudellisesta ajoneuvon pysäköintiä koskevasta valvontamaksusta. Ilmoituksenne mukaan, ette ole toiminut valvontamaksun kohteena olevan ajoneuvon kuljettajana todettuna ajankohtana. Ilmoitus siitä että ette ole ollut ajoneuvon kuljettajana, ei ole automaattinen valvontamaksun kumoava tekijä, kuten korkeimman oikeuden tuomiossa 16.3.2010 on todettu.

Ilmoituksenne johdosta pyydämme teiltä kirjallisen selvityksen 7 vuorokauden sisällä siitä, että ette ole toiminut valvontamaksussa mainittuna ajankohtana ajoneuvonne kuljettajana. Ellei ilmoitusta saada, pidämme tätä ilmoituksena siitä, että olette itse toiminut kuljettajana.


Pysäköinninvalvojan sekä hallussamme olevien todisteiden perusteella ajoneuvonne on ollut väärin pysäköitynä valvontamaksussa yksilöidyin syin. Ajoneuvon haltijan on tiedettävä kuka ajoneuvoa kulloinkin kuljettaa. Mikäli ajoneuvonne on ollut valvontamaksun antamisen aikaan luvattomasti sitä kuljettaneen henkilön hallussa, pyydämme toimittamaan todistuksen poliisille tekemästänne tutkintapyynnöstä. Mikäli olette myyneet ajoneuvon, pyydämme toimittamaan kopion luovutuskirjasta.

Riitaiset asiat käsitellään paikkakuntanne käräjäoikeudessa. Pysäköintiyritys käy huolellisesti valvontamaksuasianne läpi ennen mahdollisen haasteen tekoa ja esittää käräjäoikeudessa oman todistusaineistonsa, kuten mahdolliset valvontakamerakuvat, valokuvat, aihetodisteet sekä muun todistusaineiston. Odotamme selvitystänne tai suoritusta 7 vrk:n sisällä. Selvityksen tai maksun laiminlyönti asiassa johtaa perintätoimien jatkamiseen.

Täyttämällä alla olevat tiedot sekä toimittamalla tämän reklamaatiovastauksen allekirjoitettuna ************ osoitteeseen ******* HELSINKI, riitautatte saatavan.

Ilmoitan että en ole pysäköinyt omistamaani tai hallussani olevaa ajoneuvoa rekisterinumero LZS-461 valvontamaksun antamisajankohtana, enkä tiedä kuka sitä on tuona ajankohtana kuljettanut.

_____________________________________________________________________________
Päivämäärä, kaupunki, allekirjoitus ja nimenselvennys

3

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pakke

      Paluuviestiä vaan, että sinähän et sinne mitään helvetin lappuja ala allekirjoittelemaan. Olet ilmoittanut ettet ole toiminut ajoneuvon kuljettajana, ja tämä riittää että valvontamaksu on riitautettu. Väärä osoite ei ole ongelma, sehän vaan korjataan oikeaksi myöhemmin

    • toimintaohjeet

      Nuo firman vaatimukset eivät perustu yhtään mihinkään muuhun kuin firman tapaan uhkailla ihmisiä. Sillä ei ole minkäänlaista auktoriteetin asemaa. Tuohon viestiin ei kannata reagoida mitenkään, koska olet jo tehnyt reklamaation jossa kerrot, ettet ole väitetty sopimusosapuoli.

      Kun perintäfirmalta tulee perintäkirje niin ilmoitat vastauksena, että saatava on riitautettu ja pyydät lopettamaan perinnän. Sitten jäät odottamaan kutsua oikeuteen, mutta sitä ei koskaan tule.

      Halutessasi voit toki tiedustella yritykseltä, minkä takia he käsittelevät henkilötietojasi GDPR:n vastaisesti. Voit myös pyytää heitä toimittamaan sinulle heidän hallussaan olevat henkilötietosi, sekä poistamaan ne järjestelmistään. Jos eivät reagoi, rikkovat lakia. Itse asiassa rikkovat lakia jo nyt, koska heillä on hallussaan henkilötietojasi täysin perusteettomasti.

      • Tietosuojalaki

        Lisäksi kannatta pyytää, että yksityinen pysäköintiyritys lähettää kirjallisena tiedon, että ovat poistaneet henkilötietosi järjestelmästään. Tämän tulee tapahtua kuukauden kuluessa. Liittyy siis toukokuussa voimaan astuneeseen tietosuojalakiin. Mikäli yritys ei tätä tee kuukauden kuluessa voit ilmoittaa asian tietosuojavaltuutetulle sekä tehdä poliisille rikosilmoituksen siitä, että yritys säilyttää laittomasti tietojasi. Voit myös vaatia asianomistajana rangaistusta yritykselle , joka toimii tietosuojanlain vastaisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe