Yksinäisen Juhannus

Yksin. Juhannuskin otetaan vastaan yksin, tai joukossa – mutta sielläkin yksin. Ajatus heille, joilla läheistä ei ole, syystä tai toisesta – ja heitä on paljon. Osa halusta ja suurin osa ajautuneena olotilaan, josta ponnistaminen ”ihmisten ilmoille” on vaikeaa. Osa hyvin pettyneinä ja toivonsa menettäneinä. Oli käytetty hyväksi, oli jätetty ja osa vain syvää ujouttaan omien ajatustensa kanssa askarrellessaan ---


[2006] ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/01/joukossa-yksinelminen-yksin-ja-ryhmss.html -

Joukossa yksin eläminen yksin ja ryhmässä

Yksineläjät ovat suuri ryhmä kaupungeissa, joissa asuntojen hinnat ajavat nuoret ihmiset yksiöihin; perhesuhdetta ei voida jo taloudellisten syiden vuoksi rakentaa. Maaseudulla yksinäisyys vaivaa vanhoja poikia emännän puutteessa, tilaa ollen koko talon verran.

Ihminen on sosiaalinen eläin, joka keskimäärin hakeutuu parisuhteeseen jatkaakseen omia geenejään uusiksi sukupolviksi kumppaninsa kanssa. Kaipuu yhteiseloon on päällimmäinen, mutta sisään kätkeytynyt piirre. Osa ihmisistä haluaa asua yksin, mutta ovat aktiivisia ryhmätoimijoita. Kaikki eivät halua katsoa toisen sukkia likapyykkikorissa.


Perheellinen yhteishenki katoaa jo nuoressa vaiheessa,

kun vanhemmat painavat töitä ja harrasteita, korkeintaan lapsi/ lapset viedään omiin harrasteisiin. Nuori oppii suurissa ryhmissä olemaan yksin kaivaten kuitenkin ryhmän tukea ja hyväksyntää. Jos ryhmäkuria esim. koulussa ei noudateta (markkinaesiintyminen ja -kelpoisuus mm. pukeutumisessa ja mielipiteissä) saattaa heikompi nuori heti elon alkuvaiheessa ajautua sivuraiteelle, jolloin ihminen ihmisten ympäröimänä erakoituu.

Vahva henkilö tekee itsestään selviytyjän ja ryhmäsääntöjen muodostajan sekä valvojan. Vahvoja ihmisiä on aina vähemmän kuin mukautujia. Hiljaisempi vaipuu ja luovuttaa. Yksinolija on näin syntynyt.

Yksineläjissä on myös aktiivisia ryhmätoimijoita …

niin työssä kuin vapaa-ajan toiminnoissa. Yksinasuville työyhteisö on kaikki kaikessa, koska sieltä ammennetaan yhteisöllisyys, joka on luontainen piirre ihmisissä jo vähintäänkin pariutumisviettinsä vuoksi. Työpaikkaromanssit ovat työyhteisöjen arkea. Tämän vuoksi on hyvin dramaattista erityisesti nuorille, jos he putoavat pois työyhteisöistä (tai eivät edes pääse sinne), tällöin katkeaa yksinasuvan nuoren viimeinenkin side yhteisöllisyyteen. Viimeiseksi oljenkorreksi jää harrasteet, ja ilman työtä niihin ei ole varaa.


Opiskelijat ovat suuri yksineläjien ryhmä,

he tulevat monesti suuriin kaupunkeihin yksin pieniin solu-asuntoihin tai pikkuruisiin yksiöihin. Yhteisöllisyys muodostuu opiskelupaikassa ja sielläkin ovat toiminnalliset ja esiintymisilliset "sääntönsä". Erikoinen ihminen ajautuu tässäkin helposti sivuraiteelle ja opiskeleminen onkin sitten yksin puurtamista.

Keskimäärin jokaisella ihmisillä on se paras kaveri/ystävä, yksikin riittää, sillä se on se henkireikä elämään ja hyväksynnän saamiseen. Ystävyys on kaikki kaikessa ja tämän osa-alueen naiset osaavat paremmin kuin miehet.

Todelliset yksineläjät ovat suurimmassa vaaravyöhykkeessä;

ei ole sitä parasta ystävää, ei ole työtä ja ei ole harrasteita. Todelliset yksineläjät ovat ryhmä, joka voi muodostaa vahvan vaikuttajan ympärille liikkeen, josta voi kehittyä ilmiöitä uusiksi ryhmiksi niin hyvässä kuin pahassa. Mukautuja ja seurailija yksinäisyydestään on ihanteellinen ja uskollinen aatekannattaja.

Jokainen ihminen tarvitsee hyväksyntää ja arvonantoa omasta olemuksestaan. Yksinäisen on helppo samaistua kanssasisariinsa ja -veljiinsä. Nyky-yhteiskunta on rahanperässä juoksija. Ihmisen sosiaalisuus ja yhteisöllisyys on unohtunut. Rahan pitäisi olla vain väline välttämättömimpään.

Kulutusjuhla ei takaa inhimillistä keskinäishyväksyntää ja toisen huomioimista. Tutkimukset kertovat ihmisten olevan valmiit luopumaan osasta hyvinvoinnistaan saadakseen ryhmätoimintaa ja osallistumista hyväksynnän funktiona. Mikä on yhteiskuntamme suunta?


Sinkkuisuus on koko maan ilmiö ja se ei ole meillä lähtökohdiltaan ongelma

[INFO – Kiinassa yhden lapsen perhepolitiikka on synnyttänyt tyttöjen vajeen, jolloin hyvin moni nuorimies tulee jäämään ilman kiinalaista vaimoa – näinköhän omiinsa pettyneet venäläisnaiset hoksaavat ahkerat ja kunnianhimoiset kiinalaispojat … ]

...
Jatkuu [2



Lisäksi on epätoivoisia etsijöitä, jotka eivät kohtaa toisiansa

Lohdutuksena voisi todeta, että lähes kaikille yrittäville on siellä jossain se juuri oikea kumppaniystävä, kunhan kohtaanto tapahtuisi. Tämän kohtaannon eteen kannattaisi antaa panosta, sillä yhdessäolo on ihmisen luontainen tarve ja sen toteutuminen poistaa runsaasti inhimillistä hätää.

Yksineläjiä on kaikissa ikä-, sosiaali- ja ammattiryhmissä sukupuoleen katsomatta!

Huoletonta Juhannusta kaikille!

Ilkka Luoma

10

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kovalapsuus

      Se on luonnevika kun ei vaan pysty elämään kenenkään kanssa, on niin itsekäs. Toisen kanssa eläessä pitää pystyä sen vikoja sietämään kun kukaan ihminen ei ole täydellinen.

      Omien geenien jatkamiseen ei ole ollut ikinä viettiä mutta olen sen verran kuitenkin arvokas kumppani olen ettei puolisoni ole häipynyt kun lapsia en ole halunnut. Olen ilmeisesti niin mielenkiintoinen taitelija tyyppi johonka ei kyllästy. Olen kolmenkymmenen vuoden aikana käynyt läpi omat ikäkriisit ja sietänyt toisenkin kriisit. Yksin eläessä olisi vain kieriskellyt omissa kriiseissä mikä olisi ollutkin vitun tylsää.

      Olen boheemi enkä ole koskaan ollut laumasielu vaan elän niin kuin itse lystään enkä ketään varten enkä mitään suorittaen jos en ole kiinnostunut. Kaksi samanlaista eriskummallista ihmistyyppiä kun ovat toisensa löytäneet niin voivat menestyä yhdessä eläen vaikka kaikki hekuma loppuisikin niin ei silti tarvitse erota. Pitkässä suhteessahan kaikki hekuma loppuu ja sitten riippuu ihan ihmisistä viihtyykö ne yhdessä enään sen hekuman jälkeen.

      Yksin eläessä voi olla itsekäs mutta parisuhteessa ei voi olla niin itsekäs vaan on hyväksyttävä omien vikojen lisäksi toisenkin viat. Yksineläessä se ei kasvata ihmistä niin kuin elää toisen kanssa.

      Yhteiselämän aloittaminen jonkun kanssa vaatii uhrauksia ja itsekkäästä elämästä luopumista. Kaikille se ei onnistu niin että pitää saada ihan kaikki, vapaa elämä ja perhe, puoliso vain taipuu mutta kuinka kauan?

      Yksinäisyys on luonnevikaisen ihmisen oma valinta ja miksi niitä sääliä niin on ihan sairasta.

      Olen ollut kolmekymmentä vuotta saman ihmisen kanssa ja eri ikäkausi kriisejä on läpikäyty kummankin puolin, se joko liimaa yhteen tai erottaa mutta ihminen muuttuu iän myötä ja jos ei muutu ja pysyy yhtä lapsellisena nuoruuden ajoista lähtien ja toinen muuttuu aikuiseksi niin se erottaa. Parisuhde kasvattaa ihmistä kun ei voi vain ottaa itsensä huomioon vaan pitää ottaa muutkin. Jos ei kasva niin silloin haluaa erota ja vaihtaa kumppania.

      Toisen ikäkriisit pitää hyväksyä pitkässä suhteessa tai muuten tulee ero. Itsekäs ei voi olla ja kumppanille voi tulla sairauksia niin ettei seksi maistu ja itselle on tullut niin kamalat vaihdevuosioireet ettei seksi kiinnosta ollenkaan mutta olen niin arvokas ihminen miehelleni ettei se ole lähtenyt lätkimään vaikka ei saakkaan enään seksiä. Vaihtoehto yksinolo ei kiinnosta sillä sekin voisi olla jos häipyisi. Minua ei vaan jätetä niin vain vaikka seksi ei enään kiinnosta. Olen vanha ämmä ja loputtoman kiinostunut ihan muusta kuin mulkusta ja sitä en enään tarvitse. Haistatan pitkät vitut kenelle tahansa.

      Voisin elää yksinkin ja olisin onnellinen eikä olisi tuota vitun äijää riesana jota saa opettaa koko ajan elämään. Jotkut ihmiset eivät vain kehity vaan elää yhtä tyhminä loppuun saakka kuin ovat syntyneet.

      Tässä kamalissa vaihdevuosivaivoissani hiki ja kylmänväreiden puuskissa en halua ketään viereeni ja ilmastointilaite pauhaa sängyn vieressä että saan jotenkuten nukuttua. Jos joku vielä vonkaisi seksiä niin heittäisin hevon vittuun sen. Mieheni laitoin nukkumaan toiseen päähän taloa ja sanoin ettei tarvitse tulla viereen ja niin se uskoi. Ei ole pelkoa että se ottaisi eron sillä se ei ilman minua pärjäisi ollenkaan.

      Yksinäisen juhannus on oma valinta niin ettei ole tehnyt sen eteen mitään että olisi parisuhdetta löytänyt ja niin vitun laiska. Parisuhteessa pitää hyväksyä sekin ettei kolmenkymmenen vuoden takaa ole enään hekumaa ja voidaan elää ihan kaveri suhteessa kunhan on hyvä olla sen toisen kanssa.

      Äitini opetti että on pakko olla seksiä ja hekumaa että voi olla jonkun kanssa ja se oli väärin. Nyt se elää yksin kun ei ole hehkeä eikä ketään kiinnosta vanha ämmä. Yksineläjiä on kaikissa ikäryhmissä ja se on niiden oma valinta niin että mitä niitä säälimään? Elämänkumppanin saa helposti jos ei ole ronkeli ja valikoiva vaan hyväksyy muiden ihmisen viat siinä kuin omansakkin.

      Pelkän seksin hakeminen eikä tule kiintymys suhdetta ikinä kehenkään niin saa vaihtaa kumppania moneen kertaan ja loppujen lopuksi ihminen on vanhoilla päivillä ihan yksin kun ei sellaista rupsahtanutta vanhaa enään ketään kiinnosta.


      Yksin eläjä äitini vain herjaa että on vain kaveri suhde kun se ei tiedä mitään mitä on kolmekymmentä vuotta elää saman ihmisen kanssa niin onko siinä enään mitään romantiikkaa niin kuin alkuvaiheessa? No ei vittu ole yhtään mitään mutta jos sitä suhteen alkuhuumaa hakee niin saisi parin vuoden välein vaihtaa kumppania kuten äitini vaihtoi. Oma perheeni mistä lähtöisin oli niin oli kauhusta kamalin ja vitun vaihtuvat miehet siivittivät nuoruuttani.

      Eno ja isäpuoli koittivat raiskata mutta kun ei ollut isää eikä oikeestaan ketään aikuista ihmistä puolustamassa niin oli vaikeeta ihan yksin taistella näitä sairaita ihmisiä vastaan. Omaa pesää ei saanut liata ja piti pitää kulissit päällä. Olisi edes päässyt lastenkotiin mutta oli ihan pakko elää sairaiden ihmisten keskellä ja mieheni ei ymmärrä mistä olen lähtöisin.

      • Heipskukkuu

        Sinä se sairas olet, ja tuskin olet edes kovin onnellinen.


    • Useita_käryjä

      Älä Luoma aja kännissä edes juhannuksena!!!

      • Vibratius

        Taitaa kommentoijalla olla "pienet munat"


    • Hyvätyö

      Kannattaa miettiä itsemurhaa. Suuri väestömäärä kuluttaa maapalloa liiaksi. Lasten tekeminen on jo hulluutta näillä geeneillä.

      • Näyttäisi siltä, että lasten tekemättömyyttä noudatetaan Suomessa erityisen hyvin - sen "alkuasukkaiden osalta"!


      • Heltsun_sikiö
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Näyttäisi siltä, että lasten tekemättömyyttä noudatetaan Suomessa erityisen hyvin - sen "alkuasukkaiden osalta"!

        Minut ainakin abortoit viemäriin


      • Echo.from.the.past
        Heltsun_sikiö kirjoitti:

        Minut ainakin abortoit viemäriin

        Tuolle pösilölle abortti oli ainoa ehkäisykeino takavuosina.
        P. puhuu niistä vieläkin.


    • KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 08, 2017
      Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

      (Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

      |1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorten-luottamus-lahimmaisiin-ja-suomeen-hupenee/6337326


      Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.


      I Nuoret huusivat hätäänsä –
      [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

      On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
      [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

      Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


      *
      II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

      [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

      Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
      [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

      Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

      Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

      • Heltsun_sikiö

        Onko abortti ehkäisykeino


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe