rajalacamera heikot, huonot palautusehdot

asfalttikoneen.kuski.evp

"Tarjoamme tuotteen vaihdon joko toiseen tuotteeseen tai lahjakorttiin veloituksetta."

Olen aina ollut siinä mielessä että Rajalan kameran palautus on vaikeaa ja nyt kokemuksesta sen huomaan, kun luin palautusehtoja.
Rajalan kamera tarjoaa palautuksessa vain uuden tuotten tai lahjakortin.
Lisälsi kameran pitää olla käyttämätön, sillä ei siis saa koekuvata.
Hyvä kuin luin ehdot enen 2-4 kameran ostoa, pitkälle ulkomaanmatkalle.

5. Myyntikelpoisella, käyttämättömällä tuotteella on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus, jolloin asiakas vastaa palautuskuluista. Tarjoamme tuotteen vaihdon joko toiseen tuotteeseen tai lahjakorttiin veloituksetta.

https://www.rajalacamera.fi/toimitusehdot

7

2989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä_osta_tuolta

      >> 5. Myyntikelpoisella, käyttämättömällä tuotteella on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus, jolloin asiakas vastaa palautuskuluista. Tarjoamme tuotteen vaihdon joko toiseen tuotteeseen tai lahjakorttiin veloituksetta. >>

      Rajalan itse keksimää höpö-höpö tarinaa. Häviäisivät tällaisen casen mennen tullen. Säälittävä kusetuksen yritys poloisilta reppanoilta. Laki on laki, jopa kusipäisille helppoheikeille.

      Se on totta, että 14 päivän kaupan peruuttamisoikeus tarkoittaa nimenomaan kaupan peruuttamista. Kauppaa ei ikään kuin tehdä loppuun asti, vaan kama lähtee bumerangina takaisin. Se ei tarkoita mahdollisuutta koekäyttöön ja testaamiseen - ja sitten tavaran palauttamiseen. Tässä Rajala on oikeassa.

    • MonenKameranOstaja

      Ja yleensä Rajalassa tuntuu kaikki maksavan aina vähemmän tai enemmän, joten mikä syy ostaa sieltä.
      Tosin, kyllä kerran siellä oli hyvä tarjous, 2010, marraskuussa.

    • pöhpöhpöh

      Taas joku, ei osaa lukea:
      "5. Myyntikelpoisella, käyttämättömällä tuotteella on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus, jolloin asiakas vastaa palautuskuluista." - eli rahat saa takaisin vähennettynä palautuskuluilla. Aivan nykyisen lainsäädännön mukaista.
      Mutta jos haluatkin vaihtaa tuotteen toiseen tai lahjakorttiin Rajala kuittaa palautuskulut omaan piikkiinsä.
      Aivan oikeudessakin pätevät palautusehdot siis.
      Tietysti sanamuotoa kannattaisi Rajalankin korjailla, jotta huonosti lukutaitoisetkin ymmärtäisivät, minkälaiseen sopimukseen ovat sitoutumassa.

      Sinällään valokuvaus eroaa farkkujen ostamisesta siinä mielessä, että harvoin kameraa tarvitsee sovittaa ja ostaja pitkälti tietää mitä on ostamassa. Jos kameraa pitäisi päästä kokeilemaan, niin sitähän ei voi enää myydä uutena seuraavalle asiakkaalle, joten aiheutuneet kulut ja katteen menetys pitää periä muilta asiakkailta. Lisäksi jos yrittää päästä selville kameran ominaisuuksista, tulevat ne yleensä hyvät ja huonot puolet esille siinä noin 10000 kuvan jälkeen. Löysät palautusehdot houkuttelevat kaiken maailman kummajaisia ostoksille ja se näkyy vääjäämättä verkkokaupan hinnoissa.

      • Juurikas

        Kuluttajalla on oikeus postimyynnissä testata tuotetta samalla tavalla kuin hän voi testata sitä myymälässä.

        Valokuvaus ei eroa farkkujen tai muiden tuotteiden ostamisessa niin kauan kuin kyseessä ei ole ostajalla räätälöity tuote. Eli et voi mennä edes liikkeeseen missä sinulle lyhennetään farkut mittojesi mukaan ja sitten muuttaa mieltäsi että et osta niitä. Siinä vaiheessa kun housuja muokataan, ne ovat sinun ostettava.

        Kameroiden osalta saat tilata tuotteen, avata laatikon, ladata akun, laittaa muistikortin sisään, liittää linssin ja ottaa muutamia testikuvia kuten tekisit liikkeessäkin.

        Saat myös liikkeessä pyytää tuotteen avaamisen suorittaaksesi sen kunnon sekä toiminnallisuuden tarkastamisen ennen kuin maksat tiskillä tuotteesta. Se että tätä ei moni tee, on heidän oma vikansa koska sitten kun asiakas avaa tuotteen ja siitä puuttuu jotain tai se on viallinen, tulee siitä kustannuksia myyjälle koska kaikki kohtuulliset takuunalaiset tuotevaihdot ja huollot on myyjän vastuulla. Eli jos joudut lähettämään tuotteen postitse (normaali toimituskulut) huoltoon, saat periä kulut myyjältä huollon jälkeen.

        Myyjä ei voi kieltää laitteen kokeilua kotona millään tavalla jos ei tuote ole sellainen että sitä ei voi myydä uutena, kuten hygienia tuotteita, eineksiä ym. Ja kamera ei millään tavalla lukeudu kyseisiin tuotteisiin.

        "Kuluttajan on pidettävä vastaanottamaansa tavara olennaisesti muuttumattomana ja vähentymättömänä, jotta hänellä on oikeus saada suorittamansa maksu kokonaan takaisin peruuttamistilanteessa. (KSL 6:18)

        Kuluttajalla on kuitenkin oikeus avata tai purkaa pakkaus, tarkastaa tavaran ominaisuudet ja toimivuus ja tutustua siihen samaan tapaan kuin myymälässä ilman, että se vaikuttaa peruuttamisoikeuteen. (HE 157/2013)

        Tavaraa ei katsota otetuksi käyttöön, jos kuluttaja on käsitellyt tavaraa vain siten kuin on tarpeen sen luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi. (KSL 6:18.2)"

        "Kuluttaja oli asentanut prosessorin tietokoneen osaksi ja koekäyttänyt sitä. Kuluttajariitalautakunta katsoi, että asentaminen ei sellaisenaan osoita, että prosessori olisi otettu kuluttajansuojalain tarkoittamalla tavalla käyttöön vaan oli edellytyksenä sille, että tuotteen toimintaa oli voitu kokeilla. Säännöksen perustelujen mukainen samaan tapaan kokeilu kuin liiketiloissa ei rajoita kokeiluoikeutta niin, ettei sitä olisi lainkaan
        (KRIL 1718/32/2009)

        Kuluttaja osti verkkokaupasta lampun ja lampunvarjostimen. Hän palautti tuotteet ilman alkuperäispakkausta. Kuluttajariitalautakunta katsoi, että kuluttaja ei ollut menettänyt peruuttamisoikeuttaan, vaikka alkuperäispakkaus oli hävitetty.
        (KRIL 4030/36/2010)

        Kuluttaja oli ostanut 359 euron arvoisen digikameran ja ottanut sillä neljän päivän aikana 306 kuvaa. Kuluttajalla ei ollut peruutusoikeutta. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota kuvien suureen määrään sekä siihen, että kameraa oli käytetty neljänä päivänä.
        (KRIL 2556/36/2009)"


        Eli jos aiot kokeilla kameraa kotona, et voi testata sitä kuin yhtenä päivänä (niin kuin liikkeessä) etkä voi ottaa satoja kuvia. Esimerkiksi testataksesi linssin automaattitarkennusta ei sinun tarvitse ottaa yhtäkään kuvaa. Testataksesi muistikortin soveltuvuuden, voit joutua ottamaan kymmeniä kuvia.

        Kyseessä olisi harkinnanvarainen tapaus jos testaan mm. kameran muistin kirjoittamista kortille että saat tietää sen toimivuuden mm. urheilu tai luontokuvaamiseen missä kyseinen ominaisuus on vaadittava. Ja kuluttajariitalautakunta ottaa moisen huomioon. Taskukameran kohdalla yli 300 kuvaa ei ole mielestäni kohtuullista, mistä juurikin hyvä päätös.


    • Kiinteäobjektiivinen

      Eli suomesi sanottuna Rajalassa on hyvin huonot palautusehdot. On kauppoja joissa on paremmat ja minusta sellaisista vain kannattaa ostaa.

      Kaverilla oli kamerassa liikkuva roska objektiivissa, sen purkaminen ja kokoaminen olisi ollut suuri operaatio, ulkomailla. Korjauksessa olisi joutunut tekemään työn eri järjestyksessä kuin robotit kokoaa, emme uskoneet onnistumiseen. Parasta oli palauttaa kamera. (Kiinteäobjektiivinen)

      Myös muissa tuotteissa kuin kameroissa on eri kaupoilla eri ehdot. Jossain on 365 vrk palautuaaika, eli voi vaikka kesällä ostaa joululahjan jos tuntuu edulliselta.
      Niin on joskus, esimerkkinä ostin kännykän 50 % alennuksella, isosta hyvästä kaupasta, nyt myin sen 2 v käytön jälkeen ostamallani summalla.
      Samoin osti m36 videokameran 2010 ja 350 e ja myin sen 3 v kuluttua 420 e.

      en osta ja myy että saisin voittoa, mutta hyvän mielen saan.

      • Ezkimo-tuutti-rip

        Miten tarjousten trokaaminen liittyy palautusehtoihin?


    • Juurikas

      Jos teet postimyynnistä oston, saat avata tuotteen kotona ja testata sitä aivan samalla tavalla kuin liikkeessäkin. Tämä on Suomen laissa taattu.

      Ongelma on vain Canonin ja Nikonin omassa politiikassa missä heidän kamerat testataan tehtaalla ja vasta testien jälkeen kameran kuvalaskuri asetetaan nollaan. Tämä tarkoittaa että kun ostaja saa kameran, siinä on kuvalaskurin numero 0. Muilla valmistajilla, kuten esimerkiksi Olympuksella kuvalaskuria ei nollata vaan ostaja saa nähdä montako testikuvaa tehtaalla on otettu. Kaikissa malleissa voi olla hiukan eri lukumäärä, esimerkiksi 20-150 testikuvan verran.

      Canonin ja Nikon politiikassa ongelma on että ostaja ei voi ottaa testikuvaa ilman että se näkyy Canonille ja Nikonille käytettynä kamerana. Ja tällöin he heidän politiikan mukaan ilmoittavat että kamera on käytetty eikä uusi tai uutta vastaava. Ja he lyövät myyjille "sakot" eli rajoituksen olla myymättä sitä uutta vastaavana, vaan ainoastaan käytettynä. Ja tämä tekee sitten uuden ostajan ongelman että he eivät voi ostaa uutta täydellä takuulla vaan "käytetyn" jollain heikommalla.

      Kyseinen asia on Amerikkalainen tapa ja sitä nyt Canon ja Nikon vaan pitää kauttaaltaan koko maailmassa eikä räätälöi sitä eri maihin.
      Joten Rajala tekee Canonin ja Nikonin perässä vastaavaa väitettä, että et saa testata kotona ja palauttaa, mikä on Suomen lain vastaista.

      Lyhyesti kilpailu- ja kuluttajavirastolta:

      "Kuluttajalla on kuitenkin oikeus avata tai purkaa pakkaus, tarkastaa tavaran ominaisuudet ja toimivuus ja tutustua siihen samaan tapaan kuin myymälässä ilman, että se vaikuttaa peruuttamisoikeuteen. (HE 157/2013)

      Tavaraa ei katsota otetuksi käyttöön, jos kuluttaja on käsitellyt tavaraa vain siten kuin on tarpeen sen luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi. (KSL 6:18.2)"

      Joten nyt kysymys jokaiselle itselleen, jos ostaa kameran Rajalasta postimyynnissä (verkkosivuilta ostettu, liikkeestä noudettu katsotaan postimyynniksi Suomen laissa) niin onko sen luoteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi pakollista liittää kameraan linssiä tai muita oheislaitteita (salama jne) ja ottaa muutamia kuvia (esimerkiksi 50-100)?

      Sitä ei ole että ostaa verkkomyynnistä, tekee jonkin "unboxing" videon ja arvostelun ottamalla 200-500 kuvaa ulkona ja sitten palauttaa kameran "Joo ei se ollut niin hyvä".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe