Hengellinen "kokous"

asiatselviksi

Bisneksestä tutut käsitteet kokous ja konferenssi ovat tyyppillistä helluntailaisuutta.
Jumalan palveluksella ja kokouksella ei ole mitään yhteyttä.

Mitä tarkoittaa "kokous"?

#Kokous on tilaisuus johon kaksi tai useampi henkilö kokoontuu päätöksentekoon tai keskusteluun asiakysymyksistä. Nykyisin kokous voi olla konkreettisen kokoontumisen lisäksi myös etäkokous, kuten telekokous, videokokous tai web-kokous.
Ennen kokousta kokouksesta tiedotetaan ja samalla kutsutaan osallistujia kokoukseen. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus vaatii ennakkoon koolle kutsumista.#

15

1466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pidetäänpalaveri-kokous

      Oletko kuullut kokoususkonnollisuudesta?

      • Hoibuu

        1. Kor. 14:23

        Jos seurakunnan yhteisessä kokouksessa kaikki puhuisivat kielillä ja sinne tulisi ulkopuolisia tai epäuskoisia, he varmasti sanoisivat, että te olette järjiltänne. [Ap. t. 2:13]
        1. Kor. 14:28

        Ellei tulkitsijaa ole, puhuja olkoon seurakunnan parissa vaiti ja puhukoon vain itselleen ja Jumalalle.


    • Tulkiten

      Uuden liiton uskovista jokainen kuuluu "pyhää papistoon", 1.Piet. 2: 5.".. ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.....9. Mutta te olette "valittu suku, kuninkaallinen papisto, pyhä heimo, omaisuuskansa, julistaaksenne sen jaloja tekoja", joka on pimeydestä kutsunut teidät ihmeelliseen valkeuteensa; 10. te, jotka ennen "ette olleet kansa", mutta nyt olette "Jumalan kansa", jotka ennen "ette olleet armahdetut", mutta nyt "olette armahdetut"...", (Ilm.1:5.,6. ) Ilm.1:6.".. ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen..."

      Jokainen uudestisyntynyt on kutsuttu palvelemaan kukin kutsumuksensa armoituksella, ja Hengen jakamilla lahjoilla ( 1.Kor.12.-14. luvut ) paikallis srk:ssa Ef.4:7.- 16., Ef. 4: 7. "Mutta itsekullekin meistä on armo annettu Kristuksen lahjan mitan mukaan...11. Ja hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, 12. tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen..." ( 1.Kor.12:27.-30. )

      Paikallis srk. on pienoiskuva koko maailman laajuisessta "Kristuksen ruumiista" so. srk. , joka ei ole joku käsillä tehty rakennus vaan "pyhä temppeli Herrassa, Jumalan asumus Hengessä." ( Ef.2. luku ) Uuden liiton esikuvana lakiliiton papit palvelivat kukin paikallaan ja palvelusvuorollaan ( mm. 4.Moos.1:47.-53., 4.Moos.3:6.-10., 1.Aik.24. luku ) Jerusalemin temppelissä. Papit toimittivat mm. uhritoimituksia temppelissä, ylimmäisen papin johdolla (mm.4.Moos.3:6.,4.Moos.8:19. ) Lakiliiton aikana oli myös kansan parissa kiertäviä lainopettajia (2.Aik.17. luku, 2.Aik.17: 9.".. Nämä opettivat Juudassa, ja heillä oli mukanaan Herran lain kirja; he kiertelivät kaikissa Juudan kaupungeissa ja opettivat kansaa.." ) Luuk.1:5.- 25., Luuk.1:5.- 25., Luuk.1: 8.".. Niin tapahtui, kun hänen osastonsa palvelusvuoro tuli ja hän toimitti papillisia tehtäviä Jumalan edessä, 9. että hän tavanmukaisessa pappistehtävien arpomisessa sai osaksensa mennä Herran temppeliin suitsuttamaan.."

      Uuden liiton srk:n so. paikallis srk:ssa lakiliiton esikuvan mukaisesti myös "uhrataan" ( se ei ole vain jotain kolehtin keräämistä ,"uhraamista"?Taitaa tosin lähinnä olla "anti" motiivina rakkaus Herraan? ). Ensin on temppeli ( ei käsintehty) "pyhä temppeli Herrassa, Jumalan asumus Hengessä." ( Ef.2. luku ) Sitten on "ylimmäinen pappi" (kuten lakiliitossa oli Aaronin suvun ylimmäinen pappeus ) Ei "Aaronin linjan mukaan , vaan Melkisedekin katoamaton pappeus Hepr. 8:1.".. meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa, tehdäkseen pappispalvelusta kaikkeinpyhimmässä, siinä oikeassa majassa, jonka on rakentanut Herra eikä ihminen..." Koko uuden liiton "pyhä papisto palvelee uuden liiton ylimmäisen papin johdolla , mm.Ef.1:22.".. Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle, 23. joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka kaikki kaikissa täyttää..." ( Ef.1:1.-23.)

      Sitten on "uhri", ja "uhrit" Room. 12:1."..Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne..."( myös Room.12:4.-8.)

      Sekä myös uhritoimitukset , joissa papit ( kukin osaltaan ) palvelevat 1.Piet.4:10."... Palvelkaa toisianne, kukin sillä armolahjalla, minkä on saanut, Jumalan moninaisen armon hyvinä huoneenhaltijoina. 11. Jos joku puhuu, puhukoon niinkuin Jumalan sanoja; jos joku palvelee, palvelkoon sen voiman mukaan, minkä Jumala antaa, että Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta. Hänen on kunnia ja valta aina ja iankaikkisesti. Amen..."

      Ja koko "pyhä papisto" uhraa myös kiitosta ( ei vain parin "ylistyslaulun " verran jonkun "ylistysjohtajan" (?) vaan aktiivista kiitollisuutta osoittaen Herralle. Hepr.13:15. "..Uhratkaamme siis hänen kauttansa Jumalalle joka aika kiitosuhria, se on: niiden huulten hedelmää, jotka hänen nimeänsä ylistävät..".

      Ei tarvi tilata "ylistyksen johtajia", "ylistyksen opettajia" merten takaa, kun on jo paikallis srk. ja sen jäsenet palvelemassa "ylimmäisen papin" johdolla Jumalaa "Hengen temppelissä".

    • capiche

      Englanninkielen sana meeting, josta kokous on käännetty, ei suinkaan liity vain bisnekseen. Se tarkoittaa myös tapaamista tai kohtaamista.

      • capiche

        Kirkkokuntien ja vapaiden suuntien tilaisuuksia kutsuttiin alunperin eri termeillä, koska ne olivat muodoltaan erilaisia. Klassiseen jumalanpalvelukseen liittyy aina muodollinen liturgia, joka ei ole käytössä vapaiden suuntien tilaisuuksissa. Nykyään puhutaan kai yleisimmin hengellisistä tilaisuuksista. Ja jotkut vapaat seurakunnat kutsuvat sunnuntain aamutilaisuutta nykyään myös jumalanpalvelukseksi.


      • KokouksenJuonaja

        Kyllä vapaissa suunnissa kokoukset menevät samalla kaavalla ja minuutti aikataululla. Kokouksen pituudeksi tulee tarkalleen 1,5 tuntia.
        Puhujatkin ja juontaja ovat pääpäsmäreinä.


      • KokouksenJuonaja kirjoitti:

        Kyllä vapaissa suunnissa kokoukset menevät samalla kaavalla ja minuutti aikataululla. Kokouksen pituudeksi tulee tarkalleen 1,5 tuntia.
        Puhujatkin ja juontaja ovat pääpäsmäreinä.

        No keskimäärin kesto on varmaan noin puolitoista tuntia, mutta voi vaihdella suurestikin. Eikä sitä ennen tilaisuuden alkua kukaan tiedä, miten kauan kokous kestää,


    • Luetunymmärtäminen

      Eng. convention = kokous

      • capiche

        Convention ja conference tarkoittavat isoa, yleensä tuhansien ihmisten kokoontumista. Meeting pienempää kokousta tai kokoontumista. Yt. lukemattomissa meetingeissä, conventioissa ja conferensseissa istunut.


    • mikähäiritsee

      Nämäkin ovat keskustelupalstoja. Suuri osa viesteistä on epäasiallista hyvinkin loukkaavaa toisten pilkkaamista. Miksi hengellistä "kokousta" ei voi nimittää kokoukseksi, koska sinne on kokoonnuttu rukoilemaan ja kuulemaan hengellistä opetusta. Joskus myös keskustellaan ja vaihdetaan mielipiteitä. Oletko luonutkeinotekoisen ongelman, vai vaivaako asia Sinua todella.

      • seonnykyaikaa

        Eipä tuolla helluntaikokouksissa keskusrella ja puhevaltakin on pääpäsmäröity.
        Mitään vuorovaikutteisuutta ei ole vrt. Jeesus ja opetuslapset.
        Ihmisiä ei haluta edes kuunnella "kokouksessa".
        Nykyään kokoukselle on tullut juontaja.


    • Korinpohjat

      jehovilla on joku konvehti.

    • Voihanvitalis

      Ps.82:1 Jumala seisoo jumalien kokouksessa, hän on tuomari jumalien keskellä.

    • Turhaa

      Rahauhrit ja kokouksen kuuluttaminen

      "Älkää enää tuoko minulle turhaa ruokauhria; suitsutus on minulle kauhistus. En kärsi uuttakuuta enkä sapattia, en kokouksen kuuluttamista, en vääryyttä ynnä juhlakokousta."

    • HELLuntaikaljaa

      Konffa menossa konkkaan. Olutteltta Isossakirjassa vois auttaa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Se ääni ja

      Olemus vaan, kyl teis jotain samaa on ja samoja luonteenpiirteitäkin löytyy vaikka paljon on höpöäkin mukana 😍😂🤭 vaik
      Ikävä
      25
      2618
    2. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      130
      2225
    3. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      83
      1496
    4. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      117
      1423
    5. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1395
    6. Hallitus heitti kymmeniä miljoonia

      Yksityislääkäri kela korvauksiin. Ei ole mikään ihme, että se ei lyhentänyt terveyskeskusjonoja niinkuin hallitus väitti
      Maailman menoa
      96
      1297
    7. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1118
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      66
      1073
    9. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      79
      1069
    10. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      59
      1049
    Aihe