Työttömyyslukuja vääristellään

göbbels-meininkiä

Jo armoitettu propagandan mestari Joseph Göbbels sanoi aikoinaan mitä isompi vale sen helpompi se on ajaa läpi

Työttömyys on ministeriön selvityksen mukaan vähentynyt- Aktivointipalvelut vääristävät lukuja

"Työ- ja elinkeinotoimistoissa oli toukokuun lopussa yhteensä 241 600 työtöntä työnhakijaa. Se on 49 900 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisestä kuusta 13 000:lla. Tiedot ilmenevät tuoreesta työ- ja elinkeinoministeriön Työllisyyskatsauksesta.
Katsauksesta selviää, että aktivointiasteeseen laskettavissa palveluissa oli toukokuun lopussa 130 600 henkilöä, mikä on 6 300 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Näitä palveluita ovat esimerkiksi palkkatuki, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu.

Työ- ja elinkeinoministeriön neuvotteleva virkamies Johanna Alatalo kertoo Nykysuomelle, että kyseiset palvelut pääsääntöisesti katkaisevat työttömyyden, eli poistavat henkilön työttömien tilastoista. Näin ollen ”puhtaan” palkkatyön ulkopuolella on tosiasiassa yli 130 000 henkilöä enemmän, kuin mitä ministeriö ilmoitti."

https://www.nykysuomi.com/2018/06/26/tyottomyys-on-ministerion-selvityksen-mukaan-vahentynyt-aktivointipalvelut-vaaristavat-lukuja/

19

986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • faktaataas

      Jo Sorsan hallitusten aikaan virkamiehet kikkaili työttömyystilastoilla jopa jos olit kuukauden aikana vaikka päivän jollain kurssilla tai työpaikkaan tutustumassa, niin siltä kuukaudelta laskettiin työllistetyksi. Ei yhteiskunta saa lanttiakaan verotuloja. Silloin voidaan laskea aidoksi työllistetyksi jos henkilö saa toimeentuloa ja verot tästä. Jos näin tilastoitaisiin, niin todellisia työttömiä olisi satojatuhansia enemmän.

      • valheitavain

        pitää seurata työllisten tilastoja ja niiden määrä ei ole noussut kun sitä verrataan työttömien tilastoihin.
        Hallitus ei ole nostanut työllisten määrää. tollot vain huutaa pöntöstä ja koittavat olla hyviäluopioita.


    • mikäsumutus

      Tilasto emävale ja Lindström!

    • myöntänyt_ongelman

      Lindström todennäköisesti jo miettii vaihtoehtoa palauttaa kuntouttavassa työtoiminnassa aktiivimallia pakoilevat työttömät takaisin aktiivimallin mukaiseen työnhaunpiiriin. Eli kuntouttava joutuu noudattamaan aktiimallin mukaista työhakusuunitelmaa edelleen tai prosentit päivärahasta.

      • Arbeit_macht_frei

        Seuraava malli kulkee jo työnimellä Arbeit Macht Frei - iloa työstä


      • pahanalku

        On se Benito Mussolini näköinen. "Mussolinista tuli ensin Italian pääministeri ja vuodesta 1925 diktaattori. (HUOM) Elintason nousu, teollistaminen ja työttömyystyöt takasivat kansansuosion." Tuota tovottavasti ei pääse tapahtumaan :D sillä Lindströmin tämän pohdinoista päätellen nämä kuntouttavien sopimukset revitään sytykkeiksi :D


    • pyyhettäkehään

      Kun ei osata..

    • tamppi

      Määrätään työttömyyskorvausta vastaavasti töihin, Ei ilmaista rahaan, Ei tarvita aktiivi mallia tekemätöntä työtä on

      • etkaiorjatöitä

        Töitähän työtön hakee,ääliö?


    • vaikakkuinkatollo

      Lindström tollo haukkuu väärää puuta.. Pitää keskityä työpaikkojen luomisen. Ei tyhjän hakuun!

    • hghgjkgjkgkg

      Tilastoja putsatakseenko nuo on nyt sitten nuo aktiivimallity tehneetkin.Työtön on työtön pannaan se rustailemaan lappuja tai istumaan millaisen puuhastelun ääreen tahansa . Työttömyys loppuu sihen kun henkilö solmii vapailla markkinoilla työsuhteen ja saa palkkatyötä. Mitä tuollainen puuhastelu mahtaa veronmaksajille maksaa ,jotta voivat kertoilla satuja kuinka työllisyys on kohentunut?

      • oppositio

        Lindström on luvannut kertoa, kuinka paljon enemmän on työllisten määrä lukuna hänen aikanaan kasvanut, meniköhän taas lupaamaan likaa, mutta puheiden perumisesta on tullut herralle jo käytäntö ja ottaa sen osaamisenaan näin aktiivi aikana.


      • myöskin
        oppositio kirjoitti:

        Lindström on luvannut kertoa, kuinka paljon enemmän on työllisten määrä lukuna hänen aikanaan kasvanut, meniköhän taas lupaamaan likaa, mutta puheiden perumisesta on tullut herralle jo käytäntö ja ottaa sen osaamisenaan näin aktiivi aikana.

        Aktiiviaikana on yhdyssana.


    • hakeemuutentöitä

      Pelkästään 30th. lempattiin pois haastatteluissa. Lisäksi eläkkeelle siirtyneet ja hanskat tiskiin lyöneet.

      • piilotyöttömät---

        Piilotyöttömät hakee myös noita vapaana olevia töitä siksi hakijoita on kymmeniä ellei satoja per paikka


    • Aktiivimalli3

      Keskeisten reformien jälkeen aletaan suunnitella aktiivimalli kolmosta. Malli tulee joka tapauksessa olemaan huikea ja ennenkuulumaton. Se lyö Tanskan mallin 100-0. Malli on tasa-arvoinen ja yhdenvertainen eri puolilla maata ammattiin, sukupuoleen tai ikään katsomatta. Uudesta mallista tulee hyvin positiivinen. Mallissa kaikki porsaanreiät tukitaan, eikä mitään kannustinloukkuja enää ole ja verokiila tarkistetaan. Lausunnot pyydetään professorien yhdistykseltä, poliittisilta toimittajilta ja EU:sta, ettei malli ole missään tapauksessa komission vastainen. Henkilökohtainen lausunto pyydetään muun muassa pääoppositiopuolueen puheenjohtajalta.

      Aktiivisuusmalli tulee kuulumaan siihen kategoriaan, että on lottovoitto syntyä Suomeen, Suomi on maailman turvallisin maa ja onnellisin maa, Suomessa on maailman puhtaimmat elintarvikkeet, Suomessa on maailman paras koulu.
      Uutta hanketta lähdetään viemään eteenpäin uusi iskulause edellä "Töihin heti". Aluksi nimetään selvitysmies, apulaisprofessori Janhunen, jolla pitkä kokemus pitkäaikaistyöttömyydesät, osa-aikatyöstä ja pätkätöistä. Kun hän saa erilaiset lausunnot, tehdään hankkeesta tiekartta siitä, miten edetään.

      Perusvastuu annetaan maakunnille. Tavoitteen on kaiken kaikkiaan byrokratian vähentäminen. Karenssi poistetaan kokonaan käytöstä, koska se on ruma sana ja herättää kielteisiä mielikuvia. Erilaiset päivärahat tullaan yhdistämään eli ansiosidonnainen päiväraha, peruspäiväraha, kansalaispalkka, perusturva, sosiaaliturva ja työmarkkinatuki samansuuruiseksi "OoOoksi" eli osallistumisosingoksi.
      Myöhemmin ensimmäinen epäonnistunut joudutaan lakkauttamaan valtavan kansalaisadressin takia ja tulevien lakkojen varalta ja suurten valitusmäärien takia. Myös kansan kahtiajakautuminen on ollut koko ajan näkyvää ja merkittävää, eikä kannata kaivaa verta nenästä. Keskeisintä uudessa mallissa on, että jos henkilö tai henkilöt joutuvat työttömäksi taloudellisista tai tuotannollisista syistä, hän pääsee "töihin heti". Tämä tarkoittaa sitä, että henkilö aloittaa heti seuraavana päivänä yhden tunnin palkkatyöt päivittäin uuden maakuntahallituksen määräämässä paikassa. Tunnin työt järjestää aina 65 päivän ajaksi nimenomaan oma maakunta, joten näitä tunnin työpaikkoja ei tarvitse työttömäksi jääneen itse hakea.
      Työttömän aktiivisuudeksi lasketaan myös päivän aikana tehty tunnin mittainen talkoo- tai vapaaehtoistyö. Jos leipäjonossa joutuu odottamaan yli tunnin, aktiivisuudeksi lasketaan kaksi päivää. Uusilla menetelmillä päästään keveästi lähelle 100 %:n työllisyysastetta, valitettavasti vain tulevat työeläkkeet jäävät pieniksi tulevaisuudessa.
      Malli on tarkoitus asettaa voimaan ennen juhannusta, 17.6.2048. Työllisyyden lisääntymisen on arveltu olevan puoli miljoonaa henkeä.

      (Leo Härmä, Iisalmi)

    • Temputusta

      Sinisten ja muidenkin puolueiden tuella tämä "kuntouttava työtoiminta" toimii. Saa 9 € päivässä korvausta työttömyysturvan päälle. Tämä työttömyysturva on peruspäiväraha. Temputuksella on vuosia saatu työttömyystilastoja siivottua. Oikeisiin töihin sitä kautta ei pääse. Oikeat työt saadaan sillä tavalla,että ottaa itse yhteyttä työnantajiin. Oma akNyt eletään noususuhdanteen aikaa ja sitä kautta työttömyys on vähentynyt. Aktiivimallista ei tietoa,onko sillä saatu tilastoja kaunistettuja,ehkä on. Se tilastojen kaunistaminen on tapahtunut niin,että ihminen on pukattu ulos työnhakija-järjestelmästä toimeentulotuelle.
      Tämä homma on tällä tavalla pyörinyt vuosikausia. Nyt kun olen eläkkeellä en ihmettele,että motivaatiokin työelämään on monella hukassa. Työpaikoikka laaja-alaisesti työpaikkakiusaamista,työntekijästä otetaan kaikki mehut pois. Silloin voi olla parempi vaihtoehto yrittää elää niillä pienillä tuloilla. Satsata perhe-elämään ja omaan hyvinvointiin. Tätä puolta esim. Lindström ja muut ministerit eivät ymmärrä. Ihmiset nähdään vain nappuloina,jotka äänestävät ja joista voidaan kaikki hyöty ottaa irti.

    • öööhörrrrps

      Statistiikkojen vääristely ja poliittinen kikkailu on jo arkipäiväistä tietoa. Itseäni kiinnostaa, mitkä motiivit on sen takana.

      • Viimeisten_tietojen

        Viimeisten tietojen mukaan työttömiä on oikeasti 380 000 500 000 (jälkimmäiset ovat työttömyyden kaltaisessa tilassa ilmais- ym "töissä" ) eli työttömiä on yhteensä vaatimattomat 880 000


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1498
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      40
      782
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      771
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      700
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      37
      666
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe