Mega-Lotto-voittajat ja pankkikyselyt :/

NNwkaTq

Tulipa mieleen noista EU-direktiivien vaatimista pankkikyselyistä Mega-Lotto-voittojen saajat / saaneet.

Suomeenkin on osunut yllättävän suuria voittoja: https://en.wikipedia.org/wiki/Eurojackpot

Tuollaisilla pääomilla tulee luonnostaan suuria rahansiirtoja, hankkeita, sijoituksia ja useampia pankkitilejäkin, sijoitustilejä jne. Sitten eri käänteissä jopa "perus-pankkineiti" tiskillä kyselee varojen perään.

Vaikkapa kiinteistöhanketta maksaessaan joutunee vastaamaan siitä mistä varat ovat peräisin. Lieneekö notaarikin vaadittu asiaa selvittelemään j akyselemään?

Lotto-voittajan tulisi siis hieman joka käänteessä todistaa varojensa alkuperä ja samalla siis joutua kertomaan ja todistamaan olevansa lottovoittaja, vaikka hän on nimenomaan halunnut pitää asian kaikilta salassa, luotettavaa lähipiiriään lukuunottamatta. Missä yksityisyys ja tietoturva?

Mitä useampia välikäsiä eri hankkeissa, niin sitä suurempi riski, että nuo tiedot vuotavat ulkopuolisten käsiin.

Joissakain toisissa EU-maissa asuvilla myös rikollisten korviin kantautuessaan se edustaa konkreettista riskiä jo henkilön ja lastensa fyysiselle turvallisuudellekin mahdollisine kidnappauksineen, kiristyksineen jne. joita ko. alueilla riittää.

Tuollaisten pääomien voittajien asuinmaastaan ja olosuhteistaan riippuen olisi lienee hyvä jo oman turvallisuutensa vuoksi muuttaa maahan jossa pankkikyselyitä ei harasteta ja rajoittaa tulevat liiketoimet ja investoinnitkin vain ko. maihin.

2

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0__

      Niin onko nyt tullut joku uusi eu-direktiivi vai mitä direktiivejä tarkoitat? KYC/AML säädökset ovat olleet voimassa jo muutaman vuoden. Jos olet suomalainen ja asut Suomessa, kaikki Veikkauksen voitot (mukaanlukien mainitsemasi Eurojackpot) tulevat Veikkauksen tileiltä sinun pankkitilillesi ilman mitään todistuksia. Eli Veikkauksen voitot on automatisoitu. Jos siirtelet suurta Veikkaus voittoa toiseen kotimaiseen pankkiin, niin silloin voi tulla kyselyä rahan alkuperästä, mutta he lähettävät sen saman kyselyn siihen pankkiin mistä se raha on peräisin. Sitä ei tarvitse muuten todistaa, kunhan kertoo sen olevan Veikkaus voitto. Kiinteistökaupossa rahojen alkuperää kysellään jos maksat käteisellä. Pankkien kassaneiditien juoruilua sinun raha-asioista ei tarvitse pelätä, koska pankit tyrkyttävät Private Bankin puolta heti kun omaisuutesi arvo on about €200 000. Eli ei tarvitse asioida ns. rahvaan puolella.

      • NNwkaTq

        "Jos siirtelet suurta Veikkaus voittoa toiseen kotimaiseen pankkiin, niin silloin voi tulla kyselyä rahan alkuperästä, mutta he lähettävät sen saman kyselyn siihen pankkiin mistä se raha on peräisin."

        Kyse ei ole allekirjoittaneen tilanteesta, mutta aika ajoin todella merkittävien summien, kymmenienkin miljoonien voitto-otsikota nähdessä luonnollisestikin tuo esille tilanteen, joka nyttemmin EU:ssa vallitsee, jossa jo muutaman tonnin tai kymppitonninkin rahansiirroista seuraa tunkeilevia uteluita rahalaitoksien tahoilta.

        Sama tilanne arvo-osuustilien suhteen, kun sijoituksien pääomia tai osinkotuloja siirtää paikasta toiseen. Osa välittäjien palveluksessa olevista toimii suorastaan mielivaltaisesti tunkelevissa kyselyissään ja jopa koettaa vaatia tositteita, joita tavitaan vain tutkiville viranomaisille ja vasta tilanteessa jossa rahanpesuepäilystä on tehty tutkimus. Tästä taasen omakohtaista kokemusta.

        Sitten kun joillakin onnekkailla on kyse miljoonien ja kymmenien miljoonien lottovoittojen siirtelystä, sekä niiden puitteissa eri projekteista, niin niidenkään suhteenkaan tuolta utelu-kuulustelurumbalta ei voi välttyä.

        Tämä noiden suurten pääomien lottovoittajien kohdalla johtaa siihen, että kaikkialla missä toimivat rahalaitoksien kanssa, niin saavat lottovoittajan etiketin otsaansa, joka seuraa heitä kaikkialle (myös rahalaitoksen kollegat juoruilevat keskenään ja missä takuu ett'ei tieto vuoda ulkopuolelle).

        *

        "Kysymykset nostojen ja talletusten syistä saattavat yllättää pankissa asioivan ihmisen. Pankin on tunnettava asiakkaansa, periaate kuuluu."

        - https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005751697.html

        Yllä olevaa kaksinaismoraalisen tunkeilevaa rumbaa harrastavat myös pakit, jotka itse ovat kaulaansa myöten sekaantuneita rahanpesuun ja veroparatiiseihin.

        Ohessa vain hieman jäävuoren huippua.

        "Bloomberg: Rahanpesusta epäiltyä Danske Bankia odottaa satojen miljoonien sakkorangaistus"

        - https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005751743.html

        "Danske Bankin virolainen rahanpesujupakka paisuu miljardeilla"

        - https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005748158.html

        "Nordea perustanut asiakkailleen satoja yhtiöitä veroparatiiseihin"

        - https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/04/03/nordea-perustanut-asiakkailleen-satoja-yhtioita-veroparatiiseihin
        .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1438
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1225
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1175
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1174
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1062
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe