Milloin Suomeen saadaan naisille vapaus?

Feministi

Iranissa on jo viiden vuoden ajan ollut naisilla protestiliike, jossa vastustetaan huivipakkoa. Siihen liittyviä kuvia löytää hashtagillä #MyStealthyFreedom. Islamin takia maahan tuli 1979 huivipakko naisille. Nyt naiset ottavat salaa kuvia itsestään ilman huivia. Tämän kevään aikana noin 30 naista on pidätetty huivittomuuden takia, mutta tämä ei estä näitä rohkeita naisia jatkamasta kansanliikettään. Iranissa naisasialiike on laajentununt protestoimaan islamia vastaan myös siinä, että naisen tulee saada matkustaa vapaasti ja hankkia oma passi ilman miehen lupaa.

Milloin Suomeen saadaan naisille vapaus päättää omasta pukeutumisestaan? Voisiko edes joku naisasialiike kääntyä pois huivien kannattamisesta kohti naisten vapautumista ja oikeuksia? Suomessa julkisuudessa annetaan eniten aikaa niille, jotka kannattavat huivipakkoa. Vanhoillisten muslimimiesten toivomuksesta hijab esitellään vain niiden näkökulmasta, jotka sitä haluavat käyttää. Huivinkäyttöön pakotetuille ei annetan aikaa julkisuudessa. Suomessa nainen, joka ei islamin takia voi hankkia omaa passia, jää täysin ilman yhteisön tukea ja turvaa.

Kaikki johtuu siitä, että islamista ei Suomessa saa sanoa mitään pahaa. Vanhoillisten muslimimiesten toiveesta islamin kritsointi on luokkiteltu yllättäen rasismiksi.

Iranin naisten liike ei saanut kansainvälistä tukea. Täällä voi kuitenkin tutustua heidän nettisivuunsa:
http://mystealthyfreedom.net/en/

Suomessa osa naisista, jotka on pakotettu huivin käyttöön, ottaa sen salaa pois esim. kavereiden luona käydessään, mutta sosiaalisen median takia uskallus toimia niin on vähentynyt. Isommassa porukassa on aina se riski, että joku ottaa kuvan niin, että huivi ei olekaan päässä ja aviomies saa jotain kautta sen kuvan nähtävilleen.

Jos tunnet naisen, joka joutuu islamin takia elämään Suomessa pelon ja uhkailun alla, kehota häntä ottamaan yhteyttä Monikanaisiin: https://monikanaiset.fi/
Sieltä saa apua ja tukea silloin, kun avioliitto estää ihmisoikeuksien toteutumisen Suomessa. Valtio tai media ei näitä naisia suojele tai kunnioita. Onneksi naiset tukevat toisiaan eri puolilla maailmaa.

Milloin Suomessa ryhdytään toimimaan naisten asian eteen? Milloin julkisuudessa todetaan ääneen, että Suomessa nainen saa itse päättää, käyttääkö huivia vai ei ja huiviin pakottava mies itse asiassa rikkoo lakia?

9

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rikastamenoa

      Ei suvakki voi tuollaiseen puuttua, se olisi mitä törkein ihmisoikeus loukkaus muslimimiehiä kohtaan jotka ovat huvikseen naiset säkkiin pakottaneet.

    • Joko_tai

      Feministin on vastustettava islamia. Muugen hän ei ole feministi.

    • DeGrööna

      Vihreiden Heidi Hautala ei sanonut mitään vastaan, kun TV-keskustelussa eräs imaami kannatti homoseksuaalien tappamista!?

      Joten tuskin joku pukeutumissääntö paljoa kiihkosuvakkeja kiinnostaa...

    • fobiini

      Tuossa oli, että yksin laulaminen on kanssa kielletty naisilta. Seksiä pelkäävä kansakunta, jonka miehet räjäyttävät itsensä palasiksi saadakseen seksiä.
      Miten noita voisi tukea?

    • Femokratia

      Väärä puheenaihe.

      Pitää keskustella siitä, miten joku suomalainen mies on kertonut kaksimielisen vitsin vuonna 1996. Ja millaiset traumat siitä on jäänyt naiskuulijoille. #metoo

    • antimatu1

      Turhaa te naputatte. Suomalainen suvakki nainen ja varsinkin feministi sellainen haluaa juuri olla alistettu ja kaavutettu. Voisimme helposti tarjota saman ilman muslimimiesten invaasiotakin.

    • Olin Iranissa viime talvena kolme kuukautta. Hijabia käytetään Iranissa jonkin verran. Huivia käytetään selvästi enemmän mutta sitäkin usein vain peittämään päälakea. Naiset ovat huivin käyttöä vastaan mutta välttääkseen vaikeudet käyttävät sitä. Keskustelin asiasta usean naisen kanssa. Naisia oli paljon töissä ja jopa taksikuskeina. Miellyttäviä ja ystävällisiä ihmisiä.

      • Oksettaameitä

        Suomisuvakki, tuo miehenkipeä lettunaama,kun saa muslimiukon itselleen, peittää ruhonsa päästä-varpaisiin! Eikä siinä vielä kaikki, tekee saman vielä pienille tyttärilleen!Kyllä silloin unohtuu miituut ja naisten tasaarvo , sairasta sakkia totisesti! Tuollainen aikuisten haitallinen roolileikki pitäisi lailla kieltää, ainakin lapsien osalta.


    • pensselitäti

      Minäkin ihmettelen sitä, miksi naisasialiike ei puutu maassamme tapahtuvaan naisten alistamiseen: sukuelinten silpomiseen, raiskauksiin, pakkoavioliittoihin, lasten hyväksikäyttöön, pukeutumsivaatimuksiin ja esim. siihen, että miehet estävät vaimojaan ja naispuolisia sukulaisiaan opiskelemasta, käymästä töissä, liikkumasta ulkona.
      Toivon selitystä, yhä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      277
      2943
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1552
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1320
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1001
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe