yli 1kw sähköperämoottori 24V ?

akkuja225x2

Ja hiljainen, tuttavan torqeedo huutaa sietämättömästi.
Jokin hyvä moottori n 700kg "harraavalle" veneelle . Kestettävä" kaasu pohjassa" ajoa kauan.

11

3010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sähköseilori
    • kokemuksesta

      153€ ebayssa. Tuosta taitaa puuttua se piiri joka optimoi sähkönkulutuksen? Mekaaninen nopeus säädin on huono ja ei kestä kauaa.
      Hinta suomessa on sopiva kuitenkin. Puhelin neuvonnassa ei tiedetä mitään moottorista mutta myydään kyllä . Ei voi ostaa tuolta mitään. Valitan.

      • SähköSeilori

        Juu ei varmasti ole optimi laite mutta eipä ole optimi hintakaan. Laitteella vuoden takuu ja ainakin yksi brittikauppias myy tuota 2v takuulla. Ainakin hiiliä myydään varaosina. . Mitä tarkoitat mekaanisella nopeudensäätimellä?


    • SähköSeilori

      Purkaessani konetta siellä ei mielestäni ollut säätimen vastuksia. Ei yhtään riittävän isoa komponenttia piirilevyllä eikä kotelossa? Olisiko siellä oikein PWM-säädin joka kuitenkin koostuu halvoista komponenteista?

    • maksavasiakas

      Onko JG sähkömootttorissa piiriä sähkön säästöön? Asiakas chatissa kysyttäessä loppui keskustelu siihen eli kuin linjat poikki. Palattaessa asiaan ei vastausta.
      pitäköön koneensa jg .

    • SähköSeilori

      Tuohan on siis moottori jota myydään usealla merkillä ja nimellä. Tuskin on mitään sähkönsäästöpiiriä? Koneessa on 10-asentoinen eteenpäin-/3 peruustusta- säätö joka ei ole kovinkaan tarkka. Ampeerimittaria lukien pientä epäloogisuutta. No kokonaisuutena kun tuolla saa 11m purkkarin menemään 2,5 solmun vauhtia satamasta ulos, niin tarvitaanko siinä mitään erillisiä sähkönsäästäjiä? Lukemat siis 2,5 solmua ja 30A virtaa kun ajaa 1-asennossa jännittemittarin näyttäessä 25,4V eli noin 0,75 kW teholla.
      Uistelumiehille jotka ajelevat tuntitolkulla pienikin sähkönsäästö on tietysti iso juttu.

    • Akkuja225x2

      Tarkoitus on ajaa n4 tuntia 4,8 m moottoriveneellä satunnaisia nopeuksia. Sähkönsäästö ja yli 1kw teho on tarpeen. Pitää etsiä kauppa haswingin 4.0g tai 5 g mallista. Akut vaan on harmillisen kalliit lifepo4 jos ostaisi kun melkeimpä pakko olla ainakin 24v 250ah ja se maksaa n2000€. No onneksi lyijyllä pääsee alkuun.

      Ei vaan millään halua alistua enää bensakoneelle kun ei ole pitkiä matkoja liikuttavana nopeasti. Tuo 4 tuntia tulee usein oltua kuitenkin. Laskin miehille tiedoksi,en aja suurimmalla asetuksella kuin pakosta eli 200ah lifepo4 riittää jopa 120A kuormalle riittävästi kokemuksen mukaan pienemmästä akku kone yhdistelmästä .

      Millä akustolla sähköseilorin jännite pysyy noin hyvin? Täysi akusta tietysti hetken pysyy mutta silti kyllä se jännite tahtoo alkaa putoamaan liian äkki.

    • Sähköseilori

      Pitkään mietin eri vaihtoehtoja akkujen kanssa. Lopulta päädyin bilteman 105 Ah hupiakkuihin. Niitä on neljä kappaletta pilssissä keskellä venettä kölin päällä. Ihan kiva vakauttaja. Testeissä noista on irronnut 90A virta. Ajovirta on se vakiintunut 30A mutta kyllä 60A lähtee ihan kivutta. Jahka saan nuo 2*200W aurinkokennot viritettyä, niin virrankäyttö helpottuu.
      Tarkoitus on välillä seilata ihan oikeasti. Minulla on hätävarana 2kW aggregaatti johon voin koplata kiinni 40A 24V laturin. Purjehtijana tuo metelikone on vain pakon edessä käytössä.
      Hinta oli määräävä tekijä ja tuo Biltemasta hommattu 2*24V eli 210Ah akusto oli 436€

    • SähköSeilori

      Tänään pikkuisen yli 4h ajoa moottoreilla. Kahvat oli enimmäkseen 30A asennossa mutta pari pätkää ihan kympilla mentiin n.80A vaikka myyntimiehen mukaan olisi pitänyt olla 100A kahvat auki. Yksi kone ykkösella antaa siis 2,5 solmun nopeuden 30A virralla.Enimmäkseen yhdellä koneella. Laiturissa ennen latausta jännite oli 24,5V

    • akkuja225x2

      Mikä on moottorisi? 100A on jo paljon . Ihmeen lujaa kulkee noin vähällä jotain 700w teholla. Akuista ei tahdo irrota kovin paljon kun kapasitetti on ilmoitettu samaksi . Isosti kuormitettaessa ei kauaa ajella ja akut vaan lämpenee.
      Itse kuvittelen että keväällä ostan lifepo4 akkukennoja ja teen sen 24v pakan. Kaksi laturia 24v ja yksi yhden kennon laturi satunnaiseen tasaukseen. Ei piirejä vaan suora pakka sulakkeella. Lifepo4 antaa ulos paremmin ja pidempään volttia ja jännitettä. On myös turvallinen akku.
      Hawingin joku 24v kone josta lähtee min 130l-200lbs . 48v 250-300lbs mallit maksaa jo liikaa ja samoin akku paketti joten johonkin on se raja vedettävä. Kuitenkin aika harva käyttö.

    • SähköSeilori

      Siis 2 kpl 86 lbs moottoreita. Myyjä ilmoittaa max 50A eli 1,2 kW/kone. Oikeasti olisiko 42A eli 1kW kaasu pohjassa. Omalla kokemuksella kiireetön siirtoajo vain toinen kone 1-asennossa, 2,5 solmua ja 30A virralla on fiksuinta sähköveneilyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      15
      1148
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1089
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      2
      1086
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1068
    6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1065
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1064
    8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1062
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1057
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      0
      1055
    Aihe