Pyhän hengen pilkka. Selitys.

aegrher11

Ihmisen on vaikea tehdä pyhän hengen pilkkaa. Jotkut voivat pystyä siihen mutta suurin osa ei. Pyhän hengen pilkka tarkoittaa sitä että jatkaa synnin tekemistä vaikka hän on päässyt synnistä eroon ja järjen tasolla ymmärtää että tämä on väärin sekä syntiä sekä hän pystyy itse päättämään tekeekö tätä syntiä enää. En tarkoita sitä että alkoholisti joka on ollut vuoden raittiina ratkeaa ryyppäämään uudestaan. Miksi se ei ole pyhän hengen pilkkaa johtuu siitä että alkoholisti on vieläkin riippuvainen alkoholistaan sekä järjen tasolla ei osaa päätellä että on vielä riippuvainen. Pyhän hengen pilkka on sitä että ihminen on saanut syntinsä anteeksi katunut tekoansa saanut järjen takaisin ja tietää mikä on oikein ja väärin sekä päässyt eroon riippuvuudestaan, palaa takaisin syntiselle tielle vasten omaatuntoa. Tämä on pyhän hengen pilkka.

12

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole koskaan uskonut pyhään henkeen, mutta ryyppään ja rietastelen aina kun mahdollista.

      Ilmeisesti aloituksen satujen ja tarinoiden mukaan en voi pyhää henkeä pilkata, mutta onneksi voin sitä aina takapäästäni päästellä kaasun keräännyttyä tarpeeksi.

      • vtttommonen

        Miksi puhut tuohon sävyyn. Eikö isäsi ole tarpeeksi hakannut sinua nahkaremmillä.


      • vtttommonen kirjoitti:

        Miksi puhut tuohon sävyyn. Eikö isäsi ole tarpeeksi hakannut sinua nahkaremmillä.

        Yritin hahmottaa aloittajan ajattelua.

        Mielelläni häpäisen pyhän hengen, jos vain häpäisyni kelpaa aloittajalle. Pyhä henkihän ei olemattomuuttaa voi pahastua, mutta toki pystyy hajuhaittoja aiheuttamaan.


      • vtttommonen

        Kadu syntejäsi!


      • vtttommonen kirjoitti:

        Kadu syntejäsi!

        En ole koskaan tehnyt syntiä, koska synnin käsite koskee vain uskonharhaisia.

        Olen siis synnitön ja siten ansaitsen ainakin varajeesuksen arvonimen.


      • aijaijaijaijaijaijaijai
        vtttommonen kirjoitti:

        Kadu syntejäsi!

        Nää uskovaisten argumenttien tasot on niin parasta. :D


    • ...

      Joka tapauksessa olennaista Pyhän Hengen pilkan ymmärtämiseksi on katsoa tuota tilannetta, josta siitä puhutaan. Jeesus paransi ensin riivatun miehen, joka oli sokea ja mykkä. Sen jälkeen joku tai jotkut sanoivat: ”Hän ajaa riivaajia ulos Beelsebulin, riivaajien päämiehen voimalla”.

      Matteuksen mukaan nämä sanojat olivat fariseuksia, Markuksen mukaan kirjanoppineita ja Luukkaan mukaan joitakin paikalla olijoita. Olennaista tässä ei ole, keitä he olivat vaan mitä he sanoivat. He väittivät Jeesuksen toimivan Paholaisen voimalla.

      Sen jälkeen Jeesus alkoi opettaa, että eihän saatana voi ajaa ulos saatanaa, eikä Beelsebul karkota riivaajia. Se tapahtuu Jumalan Hengen voimalla ja osoittaa, että Jumalan valtakunta on tullut heidän luokseen.

      Sen jälkeen Jeesus puhuu tuosta Pyhän Hengen pilkkaamisesta. Siinä on siis pohjimmiltaan kyse siitä, että ihminen väittää Pyhän Hengen pelastavaa työtä saatanan toiminnaksi. Pyhä Henki toimii silloin, kun Jeesus julistaa syntejä anteeksi ja karkottaa riivaajat ja pahan vallat. Se, joka väittää tällaista paholaisen toiminnaksi, pilkkaa tai halveksii Pyhää Henkeä.

      Eikä tässä pahinta ole se, että ihminen seuraa sivusta jonkun ihmisen pelastumista, muttei myönnä sitä Jumalan työksi. Vielä pahempaa on se, että ihminen ITSE jää pelastuksen ulkopuolelle, jos ei ota vastaan sitä Pyhän Hengen työtä, jota Jeesus tekee edelleen maailmassa Sanansa ja armonvälineiden kautta.

      Pyhän Hengen pilkka on siis pelastuksen torjumista. Sokeutta ja kuuroutta sille pelastavalle työlle, jota Pyhä Henki tekee. Jos ei usko voivansa saada syntejä anteeksi Jeesukselta Pyhän Hengen kautta, ei tietenkään saa syntejä anteeksi.

      Heprealaiskirjeessä tällaista tilaa kuvataan näin: ”Kuinka paljon ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä” (Hepr. 10:29). Pyhän Hengen pilkkaaminen tai häpäiseminen on siis samaa kuin Kristuksen sovitusveren ja itsensä Kristuksen hylkäämistä ja halveksimista.

      Pyhän Hengen pilkka ei ole siis esimerkiksi jonkun typerän vitsin kertomista Pyhästä Hengestä tai sitä, että joskus ajattelemattomasti sanoo jotain pahaa tai väärää Pyhästä Hengestä tai hänen toiminnastaan. On kyse paljon kokonaisvaltaisemmasta asenteesta, Jumalan työn torjumisesta omalla kohdalla.
      Raamatun mukaanhan epäusko on viime kädessä ainoa kadottava synti, koska se estää Kristusta pelastamasta ihmistä.
      ...

      ( Otelainaus Luterilainen.net-sivustolta - kirj. Petri Hiltunen )


      Itselleni oli aikoinaan helpottava se ajatus, että mistä voi tietää, ettei Pyhä Henki ole jättänyt minua? Sen tietää siitä, löydänkö itsestäni edelleen syntiä ja tunnenko tarvitsevani anteeksiantamusta. Nämä kaksihan ovat Pyhän Hengen työtä ihmis

      • >>Itselleni oli aikoinaan helpottava se ajatus, että ...<<

        Tämä P.Hiltusen tekstipätkä tuli epähuomiossa mukaan - ei vähemmän tähdellisenä, vaan lyhennetyssä lainauksessa pidin sopivana päättää tähän: >>>Raamatun mukaanhan epäusko on viime kädessä ainoa kadottava synti, koska se estää Kristusta pelastamasta ihmistä. <<<


      • ihankototta

        Final Fantasy -peleistä irtoaa parempia opetuksia.


    • JesusIsTheBest

      Eikö se kannata ohjata ihmisiä elämään jumalisuuteen,
      Eikä miettimään miten rikkoa P,H vastaan.
      Sitä vastaan kun ei kannata rikkoa, ja siks tälläisilla leikkiminen.
      Asettaa ikäänkuin käänteinen haaste, "et tätä on vaikee tehdä."
      Jotta ymmärtämättä ihmiset jotka ei tajua Jlan todelistuttaa ja haluavat rehvastella et minä pystyn tähän, kun en ees usko Jlaan. Voivat sokeudessaan todella tehdä sen ja silloin taivas kyllä on heiltä sulkeutunut.
      Pitää ihan oikeesti vähän miettiä. Ettei aseta tälläista riskiä toisten eteen jotka ovat vielä ihan pimennossa Jlan tuntemisen suhteen.
      Kyllä meidän pitäis olla enemmän, äkkiä niitä jotka on Taivaaseen sisään heittäjä kuin niitä jotka heittää sieltä ulos.
      Painotan kyllä täysin tervettä, raitista opetusta, jossa synti kyllä sanotaan synniksi ja armo tuodaan sen jälkeen esiin sekä selvitetään kirkkaasti evankeliumi mitä Jeesus-rakas on tehnyt puolestamme veriselläi ristin puulla.
      Kyseessä ei ole halpa armo vaan niin kallis, et sen voi saada vain lahjana armosta.
      Omat varat ja ansiot ei riitä eikä kelpaa keneltäkään.

      • ph-haisee

        Miksi jumala piilottelee, päästelisi hajut valloilleen.


    • Kunnonkunto

      Kunnon veronmaksaja on eri. Kunnon isä kun on kunnon kestailainen ja kunnon veeonmaksaja. Siksi siltä vaaditaan ja raskautetaan. Kunnon pääasiass

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe