Aihe

apua tai neuvoja kaipaan

juujuuuuu

Olen nuori ihminen ja ulkonäkö ok mutta minulla on päihdeongelma. Olen ollut katkolla yms subun, pirin, bentsojen yms takia. Mutta nyt on ongelmana että saan raivokohtauksia jos en juo. Pakko juoda. Juon liikaa, en pysy pystyssä ja sammun.. muistikatkoksia on. Aa-kerhoon en minusta sovi, salaan juomiseni, pysyn sisällä asunnossani niin kauan kunnes näytän taas ihmiseltä, en ole pultsarin näköinen... pelkään ettei maksa tai kroppa ylipäätänsä kestä sekakäyttöä, olen alkanut kuulla ääniä, joudun välillä mennä kyykkyyn tai lattialle makaamaan kun pyörryttää, krapulassa on kuumetta yms. Vapina on pitkäaikainen seuralainen, propral auttaa..

En voi kertoa tästä koska menettäisin läheseni ja lääkkeeni. En tiedä mitä teen. Olen yrittänyt yksin taistella. Olin pitkään selvänä, se oli HELVETTIÄ.

30

409

  Vastaukset

  • Ei muuta kuin kaljaa koneeseen. Kyllä se olo siitä kohenee.

  • Nii no kaljaa en auheasti juo. Vaikka siinä onkin bvitamiinia. Mutta ei se edes imeydy alkoholisteilla. Näin siis kyllä olen itsekin osannyt asiat ja darrat ratkaistaettä juon monta päivää. En tiedä kumpi pelottaa enemmän; kulissien sortuminen vai kuolema. En muuten ole varma olenko raskaana. Olen pohtinyt ettei tällä menolla ainakaan sikiö säilyisi hengisssä; ilmainen ehköisykeino siis.

  • Tarvitset masennuslääkitystä ja terapiaa. Ota yhteyttä A-klinikkaan tai terveyskeskukseen, tiedät reitit varmaan itsekin.

   Luultavasti joudut ottamaan jotain lääkettä loppuelämäsi, mutta ei se ole mikään katastrofi. Katastrofi tulee, kun lääkitsee itse itseään esim. alkoholilla ja/tai järjettömällä määrällä bentsoja.

   En suosittele vanhemmuutta tähän kohtaan elämää. Se kuormittaa sinua vielä enemmän ja putoat entistä syvemmälle. Jotkut luulevat, että lapsen saaminen pelastaa päihteiltä ja ties mitä typerää. Ei pidä paikkaansa. Lapsi kärsisi tilanteestasi myös, ihan liikaa. Jokainen ansaitsee syntyä toivottuna ja tasapainoiseen tilanteeseen.

   Nyt sinun pitäisi päästä eroon häpeästä, koska sen kantaminen on raskasta ja pahentaa tilannettasi. Se estää myös hakemasta apua. Voimia!

  • Syön jo lääkkitä ja olen pllut yhteyksissä kaikemaailman alkoholi ja pöihde mukamas joitoihin,-ei ole ollut apua

   • Minkäslaista apua ja neuvoja kaipaat?


   • Eli tarvitsit Fenix-klikoiden apua ja neuvoja. Olisit sanonut sen heti aloituksessa.


  • Hoitoja on olemassa. Sit kun haluat apua. Kun pääsee aineista eroon, selvänä on niin mukovaa, ettei halua sotkea millään sitä oloa. Ja se olotila paranee koko ajan.

  • olet sellainen typerys ja vätys että sua saa aina hävetä. monestikko jo tässäkin kuussa oli paskat housuissasi

  • Haista sinä äitisi33 vittu. Vaikka itse paskot housuusi, kaikki ei sitä tee; edes kännissä. Häpeä vaan ihan itse itseäsi. Ja kaikille tiedoksi tuskin edes mitään apua voin odottaa. Juon enkä voi lopettaa, minkäs sille voi. Valitsen alkoholin. Miettikääpä te miksi jäätte toisiksi. Niin ettette mahdu edes samaan aikaan elämääni alkoholin kanssa, tuhlaatte vain aikaani. Katkoilla ja hoidoissa olen jo ollut, ei apua. Lähinnä kaipasin konkreettisia neuvoja miten saan holin käytön kohtuuteen.

   • voit toki paskat housuissa miettiä mikä on kohtuu käyttö senki nolo vätys. etkö edes halua tajuta että sulla pitää olla nolla toleranssi päihteisiin. tuliko jo housuun


  • Tuttuja aineita kaikki nuo, samoin yksin kämpässä juominen; sälekaihtimet kiinni ja ovikello irti seinästä. Sitä, miksi alkoholistilla selvänä olo on "helvettiä" kutsutaan kuivahumalaoireyhtymäksi ja se tulee silloin kun ollaan väkisin juomatta mutta ei raittiina. Yksin en itse pärjännyt alkoholismilleni vaikka vuosia yritin kikkakakkosia. Itse sain avun minnesotamallin hoidosta: www.fenix-klinikat.fi Kohta 2 vuotta raittiina eikä oo tehny edes tiukkaa, nyt kun tiedän millaista tautia sairastan ja miten mun pitää sitä hoitaa..

  • Kiitos miksu, sait minut ajattelemaan ja lukemaan asioita. Aion hakea apua. Olenvasta ymmärtänyt et selvänä kokemani paha olo on alkoholismin yms syytä. Ja raivoaminen myös ehkä.

  • Oliko tämä ketju Fenix-klikoiden mainos?

  • eihän tuollasta juoppoa kukaan kattele hengaat kännissä paskat housuissa. häpeisit edes

  • Kunhan kehtaisit mennä AA:han, saisit sieä apua, mitä tarttet raitistumiseen.

  • Tsenmppiä sulle paljon! Älä välitä ilkeilijöistä. Joillain ihmisillä ei ilmeisesti ole muuta tekemistä, kun kiusata toisia :(

  • Missä päin asut?

  • Kun tulin uskoon Joensuun vapaakirkossa vuonna 1986 pääsin samalla alkoholista eroon.

  • Joo eipä tässä ole paljoa edistytty vaikka parempiakin jaksoja on ollut ja apua olen hakenut. Selvänä olo on kamala. Sydän hakkaa, paleltaa ja hikoiluttaa ja maha ihan sekasin, päähän sattuu eikä saa vuorokausirytmiä kohdilleen. Ihmisen kai pitäis tehdä muutakin kun valittaa peiton alla? Katkoilla ravattu jo niin paljon ettei kehtaa enää mennä. Kunto niin heikko etten jaksa edes tällä hetkellä päihteitä hankkia. Ainakaan itse. Tätä oloa on jatkunut jo niin kauan etten muista pitkäänkö olen ollut selvä. Siis melkein.. Olenhan bentsoja ja alkoholia käyttänyt lievittämään oloani mutta minimiannoksilla. Mielestäni. Sitäkin häpeän mutta olo on karmiva. Myös kaikenlaisia verenpaine ja vatsalääkkeitä syön niin paljon että kestääköhän maksakaan tätä touhua ja onko tässä ns. raittiudessa edes järkeä terveyteni kannalta.

  • Pelkkä katko ei aina riitä. Mitäs jos yrittäisit kuitenkin kerran vielä katkaisua ja sen jälkeen siihen perään kuntoutusta? Kuntoutusta saa joillakin paikkakunnilla avokuntoutuksenakin, että voi asua kotona ja käydä pävällä kurssilla. Tehkää hoitajan kanssa kuntoutumissuunnitelma. AA-kerhon lisäksi on muitakin ryhmiä ,joihin ehkä voisit sopia paremmmin, vaikka A-kilta. Käy katsomassa.

   Toi raskausasiakin kannatta selvittää ajoissa! Jos olet raskaana ja jatkat juomista, niin sikiö kärsii, etkä sitten enää saa keskeytystä jos raskaus on jo pitkällä, ja joudut tekemään vammaisen lapsen.

  • Tsemppiä. Katkolle ja siitä kuntoutukseen. Sun tilanteessa pääsee varmasti myös kuntoutuspuolella, riippuen toki asuinkunnasta ja päihdetyöntekijästäsi.

  • Katkoa läheisenikin ehdottelevat. Tuntuu vaan että se on ihan yhtä pelleilyä. Kuntoutuksissakin olen ollut ja kesken ovat jääneet omien mokien takia. Nyt yritän olla selvä kun pelkään maksani puolesta kun tuli humalassa tehtyä pieni virhe lääkkeiden kanssa. Puoli vuorokautta olen siis ollut juomatta. Olen kyllä nukkunut koko sen ajan melkein. Kaljaa alkoi tehdä jo mieli mutta en aio nyt juoda, kunto on sen verran heikko että apua kai pitää huomenna jostain hakea. Onnistuin myös riitaantumaan katkon lääkärin kanssa ja toisenkin katkon. Heillä ei ole minulle enää paikkaa koskaan ja toisella katkolla olen käynyt monesti mutta viimeksi en ainakaan saanut paikkaa mistään kun yritin päästä sairaalaan kun jouduin. Minä en hallitse tätä ongelmaa enää yhtään. Kuitenkin mä yritän taistella vielä. Hengestäni..

  • Käytön olet itse ottanut elämääsi. Jokaisen kerran avatessa viinapulloa tai rapistellessa bentsoja paketista teet itse päätöksen valita sen. Sitten tulee aika jos tulee että sinä itse teet päätöksen että kestät mitä olet itsellesi tehnyt. Sehän tarkoittaa sitä että kohtaat ne fyysiset kaikki ihmeelliset kauheudet mitä aineiden lopetuksesta seuraa. Seuraavaksi kohtaat ne kaikki psyykkiset pulmat mitä aineiden lopetus tuo. Joudut hyväksymään oman osuuden elämän pois heittämiseen pelkkien aineiden takia.
   Sinä itse joudut tekemään sen kaiken työn pääsi sisällä. Se on rumaa. Mutta kannattaa!

   Ja se pyörre päässä ja suun kuivuminen kestää kestää kestää. Mutta eikös niin kun itse päätät sen kestää olet itsesi herra. Ja sekös se elämää on.

  • Ja juo vettä se 3 litraa nyt päivässä et kehos huuhtoutuu saastasta mitä sinne tunget. Pönttö.

  • Toivotaan myös että se sun maksas jaksais nyt vielä tän kerran luottaa suhun ettet myrkyttäis sitä jatkossa niin innokaasti.

  • Ja jos joudut olemaan ongelman kanssa kotona niin nuku vain mutta älä sorru juomaan alkoholia. Yritä myös välttää lääkkeiden ottamista. Sä pystyt! Taistele!

  • Oikeastaan juuri se nukkuminen taitaa olla avain päihteettömään elämään. Nuku pois ne vierotusoireet! Itse. Ilman häpeää!

  • Olo on jo parempi kiitän luojaa että taas selvisin. Loput lääkkeet annoin pois ja nyt odottelen tietoa katkopaikasta. Kaduttaa jo kyllä vähän kun lääkkeet varmaan helpottaisivat oloani. Sekä tietenkin pitkittäisivät ongelmiani. Pönttö olen ja häpeä on valtava. Puolustelen muuten tuota päihteiden ottamista elämääni vähän, olin vasta 13 kun sen "päätöksen" tein. Ja sainkin muuten äsken tiedon että pääsen katkolle.

  • Nyt vain tarmolla eteenpäin! Hoida itseäsi ja ota apu vastaan!

  • Määrätyt lääkkeet tietenkin otetaan, mutta ei omia annostuksia. Eikö se niin mene.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   10063
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   5201
  3. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   94
   3214
  4. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   67
   3149
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1486