Halpoja herkkuja ja halpoja huveja

MennäänköJoskusYhdessä

Mitä halpoja herkkuja voisit suositella meille muillekin?

Ja mitä ilmaista mukavaa ja kivaa tekemistä voisit suositella meille?

Mikä maistuu hyvälle ja on sinun mielestäsi herkullista, jota voi nautiskella itsekseen tai tarjoilla tutuille vierailijoille?

Minä muokkasin vähitellen välipalan korvikkeen, joka maksa paljoa ja syntyy helposti. Ostan tölkit marjoilla maustettua laktoositonta jogurttia ja toisen tölkin laktoositonta maustamatonta AB- tms. jogurttia (Ostan tosi halvalla kahta eri makusekoitusta aina kun käyn Lidlissä 0,89 €/litran tölkki.) Voisin ostaa myös kuplavettä, ellei olisi sodastreemeriä keittiössä.
Kaadan muovipulloon 2 desiä maustettua ja 2 desiä maustamatonta jogurttia, laitan korkin päälle ja ravistan pulloa. Lisään vielä vajaan desin kuplivaa vettä ja ravistan uudelleen. Nautin kylmän välipalajuoman ja laitan pullon jääkaappiin.

Halpoja huveja Helsingissä: Helsingin kaupungin museoihin on aina vapaa pääsy, samoin Linnanmäelle, jossa on kiva käydä kävelyllä ja katsella lasten riemua. Tietysti voisi käydä vaikka vuoristorata-ajelulla, jos alkaisi tehdä mieli.

Netissä ja päivälehdissä kerrotaan monenlaisista ilmaisista tapahtumista ja aktiviteeteista.

Oletteko käyneet palvelukeskuksissa, joissa on ikäihmisille monenlaista tekemistä ja ohjelmaa tarjolla?

54

872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LuovaHupsuKokk

      Miten olis porkkana pannukakku?
      Keitetään porkkanoita, jauhetaan raastemyllyllä suikaleiksi., lisätään vähän sokeria tai hunajaa porkkanasuikaleiden päälle ja jätetään kulhoon lepäämään hetkeksi.
      Laitetaan pannukakkutaikina uuniin, annetaan paistua hetken aikaa, lisätään porkkanasuikaleet väljänä kerroksena vielä pehmeän taikinan päälle.
      Paistetaan pannukakku kypsäksi ja nautitaan herkku. Jos on porkkanahilloa, sitä voi laittaa pannukakkuannoksen päälle.

    • GooglatkaaNetistäLisää
    • nopea.ja.halpa

      Joskus terveellisesti syövänä kaapista ei löydy mitään hyvää. Laitan voita pannuun, siihen kaurahiutaleita ja hieman fariinisokeri. Sekoittelen ja vähän ruskistuneena popsin.

      • MaistuisMullekkii

        Tuosta voisi tulla hyvä piirakan tai kakunpäällinenkin.


    • Osuuskaupan ilta-alet ovat minun säästöohjelma. Eilen löysin mm. kanaa. Myös paistohyllyn leivät ja pullat ovat tuoreita ja maksavat -60 % kahdeksan jälkeen.

      Syön hyvin ja kallista halvalla.

      Tänään valmistan kananrintaa, lisuina oman puutarhan salaatin lehtiä, hunajamelonia (kestää hyvin yli viikon salaattilisuna). Nuudeleita ja itse tehtyä kerma-carrykastiketta.

      Jälkiruokana kanelimunkki.

      • Ps. halpoja huveja on mökkiläisellä päivittäin.


      • Bengalitikku

        Halvin huvi on metsässä kävely ja luonnon pällistely.
        Tähän ei kyllästy koskaan.
        Meren ihailu kuuluu samaan kategoriaan.
        Tästä tykkäävät silmät, mieli ja keuhkot.


      • Bengalitikku kirjoitti:

        Halvin huvi on metsässä kävely ja luonnon pällistely.
        Tähän ei kyllästy koskaan.
        Meren ihailu kuuluu samaan kategoriaan.
        Tästä tykkäävät silmät, mieli ja keuhkot.

        Viime yönä nukkui järvi pastillinväreissä, tyynenä ja kauniina. Auringon laskun jälkeen taivaan ranta leimusi oranssina, keltaisena ja viininpunaisena. Juoksentelin taas kartanolla kuvaamassa. Kuuta ei näkynyt.


      • korppis kirjoitti:

        Viime yönä nukkui järvi pastillinväreissä, tyynenä ja kauniina. Auringon laskun jälkeen taivaan ranta leimusi oranssina, keltaisena ja viininpunaisena. Juoksentelin taas kartanolla kuvaamassa. Kuuta ei näkynyt.

        "korppis"

        Vaan minulla on jo profiili-kuvassani pala kauneinta luontoa Suomesta.
        Herkullistakin on.
        Laitanko reseptini?

        H.


      • OnpaTaasTosiKaukana
        hunksz kirjoitti:

        "korppis"

        Vaan minulla on jo profiili-kuvassani pala kauneinta luontoa Suomesta.
        Herkullistakin on.
        Laitanko reseptini?

        H.

        Ehkä sinun kannattaisi itsekin katsoa ko. kuvaasi. Juttusi ei taaskaan vastaa todellisuutta ensinkään. Mistä johtuu?


    • noohjooh

      Kesäkurpitsa on kesäisin halpaa, ja tämä on hyvää:

      https://www.yhteishyva.fi/reseptit/kesakurpitsafocaccia/043808
      Vasseguu, kesäkurpitsafocaccia. Kelpaa vieraspöytäänkin. Ajattelin just tänään väsätä tuollainen pellillinen, ennen kuin hukun kesäkurpitsaan.

      Makeaan nälkään nostaisin uudestaan kunniaan kuivakakut! Minusta ovat ihan ykkösiä kaffeen kanssa, eipä niitä oikein enää arvosteta. Joku mehevä tiikerikakku, tai hiekkakakku, namnam.


      • Nopea.ja.halpa
        Paloma.se.co kirjoitti:

        Minä joka en koskaan leivo otin ja tekaisin viime viikolla tiikerikakun ja voi että oli hyvää kaffeen kanssa, ihan viiskytluvun retroa ja suomalaista maalaiskesää. Linkissä todella houkuttelevia bundt cake -amerikkalaisia kakkureseptejä

        https://www.allrecipes.com/recipes/376/desserts/cakes/bundt-cake/?page=2

        Tiikerikakusta yksi lapsenlapseni tykkää kovasti, se 185 senttinen.

        Yksi halpa ja nopea vielä, jos valmiina ei ole kaapissa mitään hyvää. Pyöritän lusikalla kupin pohjalla voita ja sokeria. Laitan siihen kaakaojauhetta ja vanilliinisokeria ja muutama pisara maitoa. Pelittää suklaan korvikkeena.


      • Nopea.ja.halpa kirjoitti:

        Tiikerikakusta yksi lapsenlapseni tykkää kovasti, se 185 senttinen.

        Yksi halpa ja nopea vielä, jos valmiina ei ole kaapissa mitään hyvää. Pyöritän lusikalla kupin pohjalla voita ja sokeria. Laitan siihen kaakaojauhetta ja vanilliinisokeria ja muutama pisara maitoa. Pelittää suklaan korvikkeena.

        Lisää vielä kaurahiutaleita (ja jauhoja ja paista, ni nehä on keksejä!).


    • Minun lempparini ovat tällä hetkellä amerikkalaiset pannukakut. Ohjeita löytyy googlaamalla.
      Koska vältän sokeria, makeutan pannukakut soseutetulla banaanilla.
      Vehnäjauhojen joukkoon laitan usein jotakin terveellistä: kaurahiutaleita, soijajauhoa. pellavarouhetta, mantelijauhoa, mikä on kyllä tosi kallista.
      Minunkin huvini ovat usein ilmaisia tai lähes ilmaisia: metsäkävelyä, istuntoja pihakeinussa yksin tai ystävän kanssa, leikkejä pikkulasten kanssa...
      Ja tietysti lukeminen kannattaa aina..)) Nyt on" Akvarelleja Engelin kaupungista" meneillään.

    • HyvääJaTyölästäkin

      Miltä kuulostaisi paistettu kala, silakat, siika tai vaikka lohi ja hölskyperunat?

      Luin netistä hölskyperunoista, mutta en ole vielä kokeillut. Kuulosti hyvältä ja helpolta.

      Ruisperunapuuro on mielestäni hyvää, mutta melkoisen työlästä herkkua.

      • Bengalitikku

        Silakat: ruisjauhoissa pyöritetyt, voissa ja rautapannulla paistetut ja vielä sopivasti suolaa päällä on hyvää. Päät pois, mutta muutoin selkäranka ja pyrstö rapeaksi paistettuina on niin nam. Oikein nam.
        Perunakompotti mieluusti följyyseen.


    • mimmimum-..mi

      Kyllä kerran kesässä pitää kunnon vanhanaikaista kesäkeittoa tehdä...tuoreista juureksista ..siis..herneistä...persiljasta..uusista perunoista ..kukkakaalista..porkkanasta..ehkä pinaattiakin...liemeen maitoa..voita ..ehkä koskenlaskijaa muutama nokare suurustamaan ja antamaan myös lisäpotkua...

    • Ulkogrillin ääresssä paistettavia ohukaisia haluaisin. Pitkävartisella retkipannulla paistettuna ja ympäri heittäen paistopintaa vaihtaen. Voisi syödä ensin suolaisen täytteen kanssa etu- tai pääruuaksi ja jälkiruuaksi hillon tai marjasurvoksen kanssa.
      Voisikohan raparperista saada jonkin herkullisen täytteen?
      Onko teillä hyvää ohjetta?

      Kaapissani oli kaupasta ostettua raparperi- mansikkahilloketta, mutta se loppui juuri, ja haluaisin vielä hieman herkullisempaa.

      Kalaa voisi tietysti myös grillata tai paistaa ulkona, ja välillä tietysti savystaakin. Nyyttiperunatkaan ei olisi yhtään hassumpia.

      Voisiko omenoista tehdä jotain tinafolionyyttejä myös?
      Mitä laittaisimme kodanpoistoreikään mauskeeksi?

      Ja mitä muita herkkuja?

      • henrjii

        Täytetyt tomaatit, sinhomejuustolla, tai jauhelihalla, juustolla, valkoviinillä
        Mustikka suorvosta, ja mannapuuroa
        Hiilostettua ahventa ja uusia grilliperunoita
        Leipäjuustoa grillissä lämmitettynä, ja lakkahilloa
        Loput mustikat voi myydä, niin ei tule kalliiksi


      • ErittäinHyv

        Miten valmistat sinihomejuustolla tkäytetyt tomaatit?
        Kuulostaa kiinnostavalta ja minun tekisi mieleni kokeilla. Antaisitko ohjeen?


    • Tokmannilta-ämpäreitä

      Näköjään sanonta hulluilla on halvat huvit pitää paikkansa.
      Pitää olla pihi tai laiska tai köyhä että saa nautintoa maksuttomista tapahtumista.
      Tosin köyhille niitä suo. Mutta jos on perustoimeentulo, pitää olla moraalia myös maksaa.

      • Bengalitikku

        Mietipä, onko maksuttomia tapahtumia?
        Jotkut asiat ovat kuntien budjeteissa eli veroista kerättyjä varoja, mutta niissä ei peritä pääsymaksua esim. konsertti, taidenäytös, elokuva jne.
        Toki menen kuittaamaan maksamiani veroja.
        Minusta sotket moraalin nyt ihan väärään paikkaan.
        Oiskohan niin, että moraalittominta sun kirjoituksessa oli toisten tölviminen.
        Mä en sitten ymmärrä sellaistakaan ajatuksenjuoksua, että nautinto on jotenkin riippuvainen rahasta. Minusta esim. taide-esityksen kokeminenhan on e s t e e t t i n e n elämys. Kandeis lukaista vähän estetiikkaa eikä tiliotetta.
        Vai, onko niin, että pelkäätkin ilmaistapahtumassa leimautuvasi köyhäksi?
        Vai etkö pääse briljeeraamaan?
        Voi sitä ihmisellä olla kummallisia murheita.


      • NoinhanSeOn

        Olen samaa mieltä.


      • Mikä_milloinkin

        Mitä ihmeen väliä sillä on, jos leimautuu köyhäksi? Kuka sen leiman muuten antaa, eihän ihmiset niin kauheasti toisiaan tarkkaile?

        Kun on köyhä tai tarkemmin sanoen pienituloinen, niin on mitä on. Tässä vaiheessa asialle ei enää voi tehdä mitään. Toisinaan harmittaa, että elämästä meni 20 vuotta tarpeettomaan koulunkäyntiin ja sitten tuli oltua eri aloilla ja ammateissa pienellä palkalla, energiasta iso osa meni päivästä toiseen selviytymiseen. Mutta oli hyvä, kun sai olla töissä ja vielä muutaman vuoden yli viisikymppisenäkin pääsi hakeutumaan ihan uudelle alalle. Hullumminkin voisivat asiat olla.


      • Bengalitikku

        Mietis, mitä on kirjoitettiin, ennen kommenttiani.
        Luepa tarkasti.

        Minusta sinä otat tilanteesi fiksusti.


    • kahvkissa

      Tämän kesän helppo retkiherkkuni on ollut suolainen pannari. Käytän pannariin jauhelihaa, kinkkua, parsakaalia tai eli siis mitä kaapista löytyy. Folioon pakattuna ja kylmärepussa säilyy sen retkipäivän siihen ruokahetkeen saakka. Maistuu lapsillekin.
      Vegeversio tuolla tulikin porkkanasta.
      Retkeily on siis se halpa aktiviteettini.

      (Eilen jouduin ostamaan kahvipaketin joka maksoi runsaasti yli 4 euroa. Vastaisuudessa hamstraan kyllä kaappiin etten joudu pakko-ostoksiin.)

    • utaret

      Suosittelen juuritaikinaa vehnästä, youtubesta voi katsoa mallia, eritoten olen tykästynyt seuraavaan

      LIEVITO MADRE di Gabriele Bonci,

      ja jos palstalla sattuu olemaan italiankielentaitoisia, olisin kiitollinen keskeisimpien kohtien suomentamisesta, mutta pelkästään katsomisestakin riittää iloa.

      • Bengalitikku

        Vähän myöhässä:
        50 gr rusinoita (uva = viinirypäle)
        100 gr Manitoba-jauhoja
        50 gr leivontakarkeita vehnäjauhoja, tuossa jauho 0?
        120 gr vettä
        Huuhdotaan rusinat vedessä
        Laitetaan huuhdotut rusinat veteen 120 gr
        Survaistaan sauvasekoittimella tahnaksi
        Lisätään molemmat jauhot.
        Sitten lusikalla käännetään ja heitetään pöydälle ja vaivataan käsin.
        Taikina kippoon ja sama toistetaan kaksi kertaa.
        Tehty juuri laitetaan lasipurkkiin ja peitetään kelmulla, johon tehdään reikiä, ettei homehdu?
        Juuri on leivontaan valmis 48 tunnin kuluttua.

        Zuccero = sokeri
        Acqua = vesi
        Minusta videolla tehdään kolmella tavalla juurta: leipää, patonkia, pizzapohja...

        En löytänyt kohtaa, milloin laitetaan uuniin jokin tekele.


      • utaret
        Bengalitikku kirjoitti:

        Vähän myöhässä:
        50 gr rusinoita (uva = viinirypäle)
        100 gr Manitoba-jauhoja
        50 gr leivontakarkeita vehnäjauhoja, tuossa jauho 0?
        120 gr vettä
        Huuhdotaan rusinat vedessä
        Laitetaan huuhdotut rusinat veteen 120 gr
        Survaistaan sauvasekoittimella tahnaksi
        Lisätään molemmat jauhot.
        Sitten lusikalla käännetään ja heitetään pöydälle ja vaivataan käsin.
        Taikina kippoon ja sama toistetaan kaksi kertaa.
        Tehty juuri laitetaan lasipurkkiin ja peitetään kelmulla, johon tehdään reikiä, ettei homehdu?
        Juuri on leivontaan valmis 48 tunnin kuluttua.

        Zuccero = sokeri
        Acqua = vesi
        Minusta videolla tehdään kolmella tavalla juurta: leipää, patonkia, pizzapohja...

        En löytänyt kohtaa, milloin laitetaan uuniin jokin tekele.

        Alkujuuri tehdään eritavalla kuin seuraavat erät, sillä rusinavettä ei lisätä kuin ensimmäiseen satsiin jotta hoito pysyy purkissa. Paistoon otetaan vain kolmannes jostakin laskettuna.


      • utaret
        utaret kirjoitti:

        Alkujuuri tehdään eritavalla kuin seuraavat erät, sillä rusinavettä ei lisätä kuin ensimmäiseen satsiin jotta hoito pysyy purkissa. Paistoon otetaan vain kolmannes jostakin laskettuna.

        tässä yksi youtubeohje paistamiseen
        video ricetta-tutorial 1kg di pane fatto a mano con forno normale - il canale di nonna Esterina


      • Bengalitikku

        Niin. Käsitin myös, että tuosta juuresta saa moneen leipomukseen.
        Tuolla Lievito di... löytyy Googlesta video, missä kokki tai leipuri pyörittelee taikinaansa mielin määrin pullukoilla sormillaan. Oikeastaan katseeni harhautui hänen sinisiin silmiinsä. Kookas mies. Liekkö normannien jälkeläisiä.
        Miten naisen ajatukset voivat näin lähteä harhailemaan? Sinisiin silmiin. Höh.


      • utaret
        Bengalitikku kirjoitti:

        Niin. Käsitin myös, että tuosta juuresta saa moneen leipomukseen.
        Tuolla Lievito di... löytyy Googlesta video, missä kokki tai leipuri pyörittelee taikinaansa mielin määrin pullukoilla sormillaan. Oikeastaan katseeni harhautui hänen sinisiin silmiinsä. Kookas mies. Liekkö normannien jälkeläisiä.
        Miten naisen ajatukset voivat näin lähteä harhailemaan? Sinisiin silmiin. Höh.

        Juurta tulee enemmän kuin tarpeeksi, sillä sitä pitää ruokkia 4-6-12 tunnin välein ja jokaisesta erästä otetaan seuraavan pohjaksi vain yksi kolmasosa, mutta leivontakelpoista vasta sitten kun kohoaa kolminkertaiseksi.
        Tuossa nonnan videolla on sanottu paljonko juurta tarvitaan kiloon jauhoja, kuvan perusteella voisi olla kolmisen desiä, mutta vaikuttaa löysemmältä kuin mitä Gabrielen ohjeessa ja tosiaan se varmaan onkin niin, että siinä valmistellaan useampaa laatua kuten totesit.


    • kysynn

      - lukeminenkin on halpaa huvia tai netissäkin kuvien katselu
      - mun mielestä ihmistenkään aina tartte syödäkään jatkuvalla syötöllä .

      • "Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"
        -
        Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
        -
        Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
        Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
        -
        1 Rahkosen iso Omena SF
        1 Mandariini IL
        Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
        -
        1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
        1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
        1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
        - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
        Maksaa mitä maksaa.
        -
        Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
        Juomiini tulee Puna-Viiniä.
        -
        Keväisin Peruna.
        1-2 kertaa.
        -
        Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

        H.


      • OnpaProsentteja
        hunksz kirjoitti:

        "Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"
        -
        Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
        -
        Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
        Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
        -
        1 Rahkosen iso Omena SF
        1 Mandariini IL
        Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
        -
        1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
        1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
        1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
        - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
        Maksaa mitä maksaa.
        -
        Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
        Juomiini tulee Puna-Viiniä.
        -
        Keväisin Peruna.
        1-2 kertaa.
        -
        Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

        H.

        Vai syöt sie kaksiprosenttista naudanlihaa! Mitä se 98 prosenttia liinä on?


      • mimmimum-..mi

      • YöVaiPäiväSyöttöjä

        Kuka sinua voisi jatkuvasti syöttää?
        Onko ongelmia, etet pysty itse syömään, kun pitää olla syötöllä


    • vfihms

      - tein riisi- ja nuudelisalaattia seur. aineista
      -piehehkö varhaiskaali, 1liemikuutio, samassa liemessä kypsyy riisit ja nuudelit,
      valkosipulin pari kynttä -tomaattimurskapurkillinen 400gr - jäähdytä ja kylmäksi jääkaapissa. Koristeeksi ja kastikkeeksi raidat majoneesi- ja makea chilikastikkeesta.

    • himfsf

      - raparberipiirakka perinteisellä pohjalla - vähennä sokeria
      - kuuman piirakan päälle kaada vaniljalla maustettu maitokiisseli
      - jäähdytä. Ohje s-kaupan ruokaliitteen sivuilta.
      Suorastaan herkullinen. itse tein kiisselin jukurtista kun ei ollut maitoa kaapissa.

      • LaktoosittomiaPO

        Minä käytän vaniljakiisseliä tai valmista vaniljajogurttia, laktoosittomana.


    • äkkiänopeasti

      Yltiöväsyneenä tekasin äkkimunakkaan. Sipulia, valkosipulia, mausteita, yrttejä, juustoa. Kylkeen salaatittoman salaatin.
      Munat ovat edullisia ja jos kolesteroli antaa myöden niin siitä saa vaikka mitä ja nopeasti.

    • Olen kova leipomaan, itse tehdyt korvapuustit ja pulla ovat halpoja ja hyviä. Niitä ei pidä syödä liikaa, sattaa lihoa.
      En osta juuri koskaan valmista ruokaa, teen kaiken itse joten ruokalaskuni on hyvin kohtuullinen.
      Tykkään touhuta keittiössä, se on harrastus ja hyöty samassa.
      Tänään käytiin ulkona syömässä loman kunniaksi.
      Huomenna Lasagnea, jauhelihakastiketta teen sen verran että riittää toisellekin ruualle.
      Uusia perunoita on erilaisilla lisukkeilla ollut monena päivä, eivät ole enää kalliita, aika hyviäkin, eivät niin vetisiä kuin ensimmäiset.

      • Minäkin teen usein lasagnea, pinaatti- tai täysjyvälevyistä. Kun meillä on näitä kasvisruokailijoitakin, saatan käyttää jauhelihan sijasta linssejä. Maukasta tulee niistäkin.


    • Mamma (äidinäiti) teki meille "murua" tähän aikaan kesästä. Me lapset tykättiin kovasti. Ensin käytiin mustikassa päivällä ja sitten mustikkamurskaan lisättiin kidesokeria ja pullan ja hiivaleivän muruja. Lasi kylmää maitoa, kipollinen murua ja sitten hampaiden pesulle ja nukkumaan. Aamulla mamma makasi kuolleena sängyssään eikä herännyt aamukahville kun äiti laittoi herättämään.

    • lokarimaistelialeksanter

      ei ihan halpaa,,mutta nautinnollista oli viimme kuussa juoda kahvia ja mutustella aleksanterin leivosta riihimaen laurellilla,,oops ei saa mainostaa..siis se kahvila-leipomo vastapaata opo pankkia riihimaella..
      ja katsella kadun immeisia..tuossa lannenlokarin silmakin lepasi..ja muutenkin oli mukava fiilis..

    • RealistiN

      Ei halpaa vaan ilmaista. Metsä on paikka missä hermot lepää sekä kunto kohenee, ja evästä siellä on kulkijoille tarjolla ihan ilmaiseksi.

    • uytyutyutyuyug

      kylla tuo metsa 'evas' vaatii kotiintuomisen ja laittamisen,,ei tahdo sienet raakana maistua,,ja pelkilla marjoilla ei energia kauaksi riita..
      eli omat evaat mukaan mettaan.

      • RealistiN

        Hyvin olen päiväretket metsän marja-antimilla pärjännyt, kun aamulla ennen lähtöä syön tukevan kaurapuuro aamiaisen ja reppuun pakkaan muutaman vesipullon. Mukana kulkee kätevästi vyötäröllä kannettava marja-astia johon matkan varrella voi poimia mustikoita, ahomansikoita ja vadelmia, ellei sitten napsi niitä suoraan suuhun. Sienet syön vasta kotiin palattuani, sillä todellakin ne on parempia tuunattuna kuin raakoina.


    • En voi.
      Kukin koplaa makunsa mukaisesti.
      Tuotteilla on hintansa. Vaikea sanoa mikä halpaa mikä kallista?

    • Kotiin menen, se ei paljon maksa.

    • HalataanJAhalataan

      Lähdetään luontokävelylle ja käydään halaamassa puita.
      Mitä puita olisi paras halata?
      Onko halauksilla erilaisia merkityksiä puista riippuen. Ainakin esimerkiksi koivu, mänty ja haapa tuntuvat hyvin erilaisilta. Onko halauksilla erilaisia vaikutuksia?
      Miltä sinusta tun5uu?

      • Mikä_milloinkin

        Toisen ihmisen halaaminen on mukavampaa ja ei ole pelkoa, että saisi itseensä naarmuja, pihkaa tai ötököitä.

        Luonto on mukava, mutta ihan niin läheistä luontosuhdetta en halua, että rupeaisin puita halaamaan. Suomi on muutenkin ihan turhan pöpelikköinen maa. Katselen mieluiten kaupunkien puistoalueita tai hyvin hoidettua talousmetsää.


      • Bengalitikku

        Katajaa en halaisi, kyllä mieluummin kapsahtaa muuanne.
        Lontoon uudemman Tate galleryn edessä on koivuja. Niitä olen halannut, kun ne niin olivat Suomea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe