Onko palstalaiset kokeilleet Lidlin ohukaijauhoja joihin lisätään vain 4 dl maitoa ja taikina on valmis paistettavaksi?
Jauho on muovipurkissa johon lisätään maito, suljetaan korkki, ja sitten sekoitellaan. Helppoa ja hyvää.
Lidlin Grillimaisteri ohukaisjauho
21
4498
Vastaukset
- trollikka
Voi, Ziisuz. Kai sulta munien rikkominen, suolan (ripaus sokeria), maidon ja jauhojen sekoittelu sentään vielä onnistuu?
Ostakaa coctailravistin vaikka tuppervaran lanseerama mallia, ovat kopioineet sen jossain ja halpamyynnissä 3€, 6-7 dl muovitörppö, jossa lättytaikinan tekee kädenkäänteessä, ilman suurempia tiskejä.
Helppoa/siistiä kaataa myös korkin kautta pannulle ja paistaa vaikka grillissä valurautapannulla lättyjä. Näissä kaikenmaailman valmista helpolla aineksissa on mukana säilöntäaineita enemmän mitä ravintoaineita... tiedät kai sen?Ainahan multa lettutaikinan teko on onnistunut, mutta nyt ei tarvi tehdä perinteiseen tyyliin.
Ei letuissa ole muutenkaan mitään ravintoaineita, joten miksei voi tehdä tuosta ohukaisjauhosta? Tottakai voi tehdä.- trollikka
Ananias kirjoitti:
Ainahan multa lettutaikinan teko on onnistunut, mutta nyt ei tarvi tehdä perinteiseen tyyliin.
Ei letuissa ole muutenkaan mitään ravintoaineita, joten miksei voi tehdä tuosta ohukaisjauhosta? Tottakai voi tehdä.Aha, siis luonto äidin kehittämä omassa pakkauksessaan oleva MUNA esim. ei sinusta ole ravintoaines? Älä mies puhu läpiä päähäsi!
Se on muuten tärkein noista lättyjen ravintoaineista, ja ainakin minä käsitin ettei munia tarvita tuohon valmisjauheeseen. Eli oletettavasti se muna/hyydyttävä valkuaisaihes on jauheena... kysymys on millaisena jauheena; sisältäen mitä?
Sanoit ett tarvitaan vain maito... Maidon nyt kehittää vaikka Valion maitojauheesta ja vedestä, ilman suurempia seremonioita, munia pitäisi löytyä jokaisesta taloudesta.(paitsi muna allergisten) jauhoiksi käy aika monikin... vehnä- tattari- sekä maissijauhot... joita ainakin mä suosin.
Ja paistamiseen VOIta. joka sekin on tärkeä ravintoaines... sekä kotimainen, yleensä.
Totta hitossa sä voit tehdä... ihan mistä itse haluat lättys.
Mä vaan en hirveesti innostu noista pakatuista tuotteista, niiden sisältämien lisäaineiden vuoksi.
Jossain vaelluksella Lapin palkisilla, niille löytyy ehkä käyttöä, maitopulverin tapaan.
Sekä vaikka tuollainen Care Plus WATER FILTER, niin saat juomakelpoista vettäkin erämaassa. trollikka kirjoitti:
Aha, siis luonto äidin kehittämä omassa pakkauksessaan oleva MUNA esim. ei sinusta ole ravintoaines? Älä mies puhu läpiä päähäsi!
Se on muuten tärkein noista lättyjen ravintoaineista, ja ainakin minä käsitin ettei munia tarvita tuohon valmisjauheeseen. Eli oletettavasti se muna/hyydyttävä valkuaisaihes on jauheena... kysymys on millaisena jauheena; sisältäen mitä?
Sanoit ett tarvitaan vain maito... Maidon nyt kehittää vaikka Valion maitojauheesta ja vedestä, ilman suurempia seremonioita, munia pitäisi löytyä jokaisesta taloudesta.(paitsi muna allergisten) jauhoiksi käy aika monikin... vehnä- tattari- sekä maissijauhot... joita ainakin mä suosin.
Ja paistamiseen VOIta. joka sekin on tärkeä ravintoaines... sekä kotimainen, yleensä.
Totta hitossa sä voit tehdä... ihan mistä itse haluat lättys.
Mä vaan en hirveesti innostu noista pakatuista tuotteista, niiden sisältämien lisäaineiden vuoksi.
Jossain vaelluksella Lapin palkisilla, niille löytyy ehkä käyttöä, maitopulverin tapaan.
Sekä vaikka tuollainen Care Plus WATER FILTER, niin saat juomakelpoista vettäkin erämaassa.Ainoa luontoäidin kehittämä tärkeä ravintoaines omassa pakkauksessaan on tisumaito, ja siitä on pian 50 vuotta aikaa kun sellaista tarvitsin. Myönnän maistaneeni sitä kun exäni imetti esikoistamme, mutta maku ei miellytä viskiin ja sikareihin tottunutta makuhermostoa.
Teen lettuja vain tyttärilleni, enkä nykyään edes kuukausittain. Lidlin ohukaisjauho on hyvä juttu, taikina syntyy nopeasti, ei sotke astioita ja on hyvän makuista.
Voi potutkin itse kasvattaa, mutta sen pari kertaa viikossa mitä jonkun pottusen tarvitsen, ostan mieluummin kaupasta.- Anonyymi
trollikka kirjoitti:
Aha, siis luonto äidin kehittämä omassa pakkauksessaan oleva MUNA esim. ei sinusta ole ravintoaines? Älä mies puhu läpiä päähäsi!
Se on muuten tärkein noista lättyjen ravintoaineista, ja ainakin minä käsitin ettei munia tarvita tuohon valmisjauheeseen. Eli oletettavasti se muna/hyydyttävä valkuaisaihes on jauheena... kysymys on millaisena jauheena; sisältäen mitä?
Sanoit ett tarvitaan vain maito... Maidon nyt kehittää vaikka Valion maitojauheesta ja vedestä, ilman suurempia seremonioita, munia pitäisi löytyä jokaisesta taloudesta.(paitsi muna allergisten) jauhoiksi käy aika monikin... vehnä- tattari- sekä maissijauhot... joita ainakin mä suosin.
Ja paistamiseen VOIta. joka sekin on tärkeä ravintoaines... sekä kotimainen, yleensä.
Totta hitossa sä voit tehdä... ihan mistä itse haluat lättys.
Mä vaan en hirveesti innostu noista pakatuista tuotteista, niiden sisältämien lisäaineiden vuoksi.
Jossain vaelluksella Lapin palkisilla, niille löytyy ehkä käyttöä, maitopulverin tapaan.
Sekä vaikka tuollainen Care Plus WATER FILTER, niin saat juomakelpoista vettäkin erämaassa.Jos ei pärjää erämaassa ilman valmiita vesifilttereitä, kannattaa pysyä ihan vaan keittiölieden ja kunnallisveden ääressä. Tosi eränkävijöt meinaan nauraa noille.
Silti itse olen käyttänyt välillä valmislettutaikina-aineksia, ne on todella käteviä moneen tilanteeseen. En lähtisi itse ottamaan kananmunia mukaan esimerkiksi ultrapitkälle vaellukselle. - Anonyymi
trollikka kirjoitti:
Aha, siis luonto äidin kehittämä omassa pakkauksessaan oleva MUNA esim. ei sinusta ole ravintoaines? Älä mies puhu läpiä päähäsi!
Se on muuten tärkein noista lättyjen ravintoaineista, ja ainakin minä käsitin ettei munia tarvita tuohon valmisjauheeseen. Eli oletettavasti se muna/hyydyttävä valkuaisaihes on jauheena... kysymys on millaisena jauheena; sisältäen mitä?
Sanoit ett tarvitaan vain maito... Maidon nyt kehittää vaikka Valion maitojauheesta ja vedestä, ilman suurempia seremonioita, munia pitäisi löytyä jokaisesta taloudesta.(paitsi muna allergisten) jauhoiksi käy aika monikin... vehnä- tattari- sekä maissijauhot... joita ainakin mä suosin.
Ja paistamiseen VOIta. joka sekin on tärkeä ravintoaines... sekä kotimainen, yleensä.
Totta hitossa sä voit tehdä... ihan mistä itse haluat lättys.
Mä vaan en hirveesti innostu noista pakatuista tuotteista, niiden sisältämien lisäaineiden vuoksi.
Jossain vaelluksella Lapin palkisilla, niille löytyy ehkä käyttöä, maitopulverin tapaan.
Sekä vaikka tuollainen Care Plus WATER FILTER, niin saat juomakelpoista vettäkin erämaassa.Jospas siinä on kuivattua munajauhoa? Tosin vastaava myllyn paras on munaton ja maidoton.
Siksi minuakin hieman epäilyttää tuollaiset tuotteet.
>simiti<
- 2egee
Jos tekee lättyjä noin kerran kaksi vuodessa/vielä harvemmin, niin ei kannata ostaa jauhosäkkejä. Pirkan kaurapitoinen lättyseos tarvitsee vain 7 dl vettä! Veden lisääminen on oma rasituksensa samoin kuin voissa paistaminen optimaalisen pitsireunaisiksi suussasulaviksi räiskäleiksi... mutta se on sen arvoista.
Täytyypä painaa mieleen siltä varalta jos kaupassa ei olisi joku kerta tuota ohukaisjauhojuttua.
- Anonyymi
Miksi muuten se ensimmäinen räiskäle menee aina pilalle?
>simiti<
- Karvamies
Karvamiestä ketuttaa.
Lettutaikina tehdään kun litranmaidosta kaadetaan n. 2/3 kulhoon johon lisättään 1 1/2 dl vehnäjauhoa sekä 1/2 dl sämpyläjauhoa. Sekoitetaan nopeasti tasaiseksi ja lisätään loppu 1/3 l maitoa sekä yksi kananmuna. Ripsautetaan 15 ml sokeria sekä 15 ml suolaa ja vatkataan käsin puolikovaksi vaahdoksi (siis se taikina eikä mulkunnuppia). Lisätään maunmukaan taikka mitä kaapista löytyy sopivasti mm, kardemummaa, vanilliinisokeria, rommirusinoita ( ei niitä hiirenpapanoita). Koittakaa älyjuniorit tajuta jottei noita kaikkia lisäkkeitä tarvita vaan yksikin niistä riittää.
Siihen itse päistamisoperaatioon en nyt jaksa kiinnittää huomiota.No voihan kehveli.
Olen aina tehnyt itse ruokani (slow food) ja leiponut, ohukaisetkin on syntyneet käden käänteessä itse tehdystä ohukaistaikinasta.
Tuo ohukaisjauho on vain uusi keksintö mulle, ja pidän siitä ettei operaatiosta synny tiskiä vaan voin viskata tyhjän purnukan roskiin ja syödä sen jälkeen maistuvia ohukaisia.- Karvamies
Ranskalaistyylisiin crepetteihin lisätään kourallinen raastettua sitruunankuorta (niinköpaljon), sekä 30 ml Cointreau-likööriä. namnam... ,
Karvamies kirjoitti:
Ranskalaistyylisiin crepetteihin lisätään kourallinen raastettua sitruunankuorta (niinköpaljon), sekä 30 ml Cointreau-likööriä. namnam... ,
Liekitä ohukaisesi Strohilla niin saat niihin makua. Namnam..
- Anonyymi
Ananias kirjoitti:
Liekitä ohukaisesi Strohilla niin saat niihin makua. Namnam..
Nyt on asiaa. Rommiviina on hyvää.
>simiti<
- Anonyymi
Tein äskein helppo ja hyvä
- Anonyymi
Tarviiko edes maitoa? Itse käyttänyt maidon tilalle vettä ja hyvää on vedenkin kanssa ravistettuna ja mansikkahillon kera tietenkin. Suosittelen!
- Anonyymi
Mä syön proteiinilettuja lisään vain veden tai maidon.
- Anonyymi
Loistava keksintö varsinkin jos haluaa helposti jälkiruoan vähän isommalle porukalle, esim grillajaisten yhteyteen tai metsänuotiolle. Vaikea ymmärtää purinisteja, jotka ajattelee että kaikki pitää tehdä itse, ja kuitenkin käyttävät puhelimia joita ei ole varmasti olleet itse kehittämässä. Savumerkit on käteviä, mutta mieluummin käytän tietokoneita ja sivelluksia viestinvälitykseen. Mutta meitä on jokaiseen junaan ja se sallittakoon!
- Anonyymi
itse kun kokeilin ensimmäistä kertaa laitta, no niin meksikon pata-ainespussiin soija-rouhe, tummaa kasvi proteiinia, jopas tuli tukevaa ateriaa.
Water-Filter, niin jos olette lukeneet original painoksen kirjasta 007 ja Kultasormi, tietäisitte että Jameksen suosikkitupakkamerkki: Camel Non-filter. - Anonyymi
En ole, mutta olen katsellut sitä pakeettia. Epäilen että siinä on joku outo kemiallinen maku ja liian lirua. Pidän ohuemmista, reunoiltaan rapeistaja ja sopivan suolaisista. Ainesuhteita täytyy aina hienovirittämää, jotta saa juuri sellaisia kun itse haluaa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh432947Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta602839- 422323
- 261788
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251689Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa701576- 481566
- 361226
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä771225- 791050