Englanti kansalliskieleksi!

Suomessa kaikki osaavat englantia, mtta hyvin harva ruotsia. Persujen pitäisi ottaa puolueohjelmaan englannin ottamisen kansalliskieleksi. Säästyisimme turhalta byrokratialta ja ruotsin opiskelulta. Ruotsi on suomenkieliselle aivan turha microkieli.

jonkun pitäisi listata kaikki politiikot, jotka kannattavat pakkoruotsia ennen vaaleja.
Äänestäjät pystyisivät pudottamaan kuten Kimmo Sasin ja Raija Vahasalon kävi.

52

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nyrkkiä_pöytään

      Kaikki eivät osaa englantia Suomessa. 90% suomalaisista ei ole samalla linjalla persujen kanssa.

    • Persu_Persevaarasta

      Kunnon persu ei puhu englantia tai muutakaan mamukieltä. Korkeintaan persevaaran murretta.

      • Katkeravasuri

        Vasurithan panostavat lähinnä venäjän kielen. He kun vieläkin odottavat miehitystä....


    • Ei_persu

      Voi he..tti. ois se näky ku meijän kylän ukot ois ostamassa kaljaa kyläkaupalta ihan enklanniksi:" ten puttles pier liis".
      Kaikkia nuo vouhottajat ehdottelee.

      • Tio flaskor öl? Onko parempi. Miksi opettelisit ruotsia, jotta Håkanin lapsilla on parempi tulevaisuus? Vai Håkanin äidin vaippoja vaihtava osaa ruotsia?
        Ainakaan sen takia ei kannata, että ruotsalaisten kanssa voi tehdä kauppaa. Ruotsalaiset liikemiehet ja- naiset käyvät kauppaa englanniksi.


      • Tankeroinen

        Ulkoministeri Ahti Karjalainen tilasi aikoineen hotellissa kaksi teetä huoneeseensa 32: tuu tii tu tööttituu. Huonepalvelussa luultiin, ett soittaja oli umpikännissä ja vastattiin : titityy.


    • Hallaahon.äänestäjä45

      KANNATTAA OPISKELLA AINAKIN ENGLANTI KUNNOLLA JA SAKSA jne.
      eikä niinkään keskustella turhasta pakkoruotsista

      Opiskelu on nykyisin helppoa jos on oppinut alkeet koulussa, koska voi tilata taivaskanavia
      monissa on tekstitys, mm. Saksan zdf ja Espanjan tve joka helpottaa seurantaa

      Suomessa hyvin harva tilaa edes uutiskanavia englanniksi
      BBC on must ja SKY on hyvä ne ainakin kannattaa
      France24 on maksuton

      CNN on USA:n ja vähän rikkonainen
      Huomasin aikanaan että talouskanava CNBC on aika hyvä uutiskanava siitä syystä,
      että omalla rahalla pelaavat haluvat tietää asiauutisia eikä jotain somesontaa

      Deutsche Welle on englanninkielinen tilattava

      On sääli että suomalainen ei pärjää kansainvälisesti niin hyvin kuin englantilainen tai ruotsalainen, joissa satsataan englannin kieleen

      Jos on lapsia tai lapsenl. niin ajakaa heille mahdollisimman pitkät kurssit suomen ja englannin jälkeen saksassa ja tai ranskassa, näillä kielillä on painettu ns. kaikki originaali opetusmateriaali mitä ihminen tarvitsee esim. espanjaksi ei vaikka on suuri kieli

      Mädättäjäkokoomuslaiset vauhdissa

      https://www.suomenuutiset.fi/nuoret-toivottivat-trumpin-tervetulleeksi-suomeen-aamulehden-paivauneksiva-senioritoimittaja-meni-epakuntoon/

      Orpo kutsuu muhamettilaisia ja mainostaa sharian lakia
      tisy = Turun ISlamilainen Yhdyskunta https://www.facebook.com/tisy.fi/photos/a.245680815452223.62201.142232489130390/1023786577641639/?type=3&theater https://www.facebook.com/tisy.fi/posts/1023786724308291 Petteri Orpo hänen vieraillessaan Turussa 12.8.2015. Vierailussa ministeri tutustui TISY:n ja NMF:n toimintaan

    • Pakkoruotsi on kaiken kehityksen este. Menkää käymään joskus ns Svenskfinlandissa. Tammisaaressa voitte astia, mitä tapahtuu, kun kehitys pysähtyy.
      Tajuatte, kuinka ihmiset elävät menneessä. Muistelevat kuinka hienoa oli, kun ihmiset puhuivat ruotsia. Helsingissä ei enää pärjää ruotsilla. Finlandssvenskar linnottautuvat omiin kortteleihinsa ja laittavat muurin suojakseen. Det är så jätte kiva, att få tala svenska. Mors grisar är vi allihopa!

      Jag som har internationella vänner och sällskapar mest med musikkretsarna har ingen kontakt med ankdamen. Jag tycker det är synd, att leva mycket begränssat liv.
      Är det så nödvändigt, att tala svenska i sitt vardagsliv måste man flytta till Sverige.
      Andra möjlighet är, att börja tala, läsa på finska och engelska.

    • Ruotsalaisen kanssa voi aina puhua englantia. Ruotsalaiset ovat hyvin tottuneita kohtaamaan ulkomaalaisen englanniksi. He eivät edes tiedä, että Suomessa koulussa luetaan ruotsia. Ruotsisi on kuitenkin heikompi kielesi.
      Mitä taas tulee suomenruotsalaisiin, niin miksi ryhtyisit puhumaan ruotsia, koska suomea puhut hyvin. Ruotsi on täysin hyödytön kieli suomalaiselle.

    • Sanokaa lapsillenne, jotka ovat koulussa, että näissä oloissa kannattaa panostaa täysillä englannin opiskeluun, jopa niin että pakkoruotsiin ei panoksia juurikaan aseta. Lapsenne ei ikinä opi ruotsia yhtä hyvin, kuin ruotsinkielisessä koulussa opiskeleva. Ainut mahdollisuus tulevan uran kannalta onkin osata englantia paremmin. Tämän lisäksi voi panostaa johonkin sureen sivistyskieleen, mitä ruotsi ei ole.

      • Swedeeng

        Niinpä. Koulussa turhia sineita on mm. liikunta ja kirkkohidtoria, ylipäätään kaikki filosofiset aineet.
        Mitä itse kieliin tulee, korjaan muutaman melko yleisen virheen ta väittämän:
        Kauppa käydään englanniksi, muuta ei tarvita. Tämä on kyllä puppua. Ruotsalainen, saksalainen , ranskalainen ostaa mieluiten omalla kielellään. Toinen väittämä tällä palstalla on se, että ruotsin opiskelu estää muiden kielien opimisen. Se on ihan höpön höpö juttuja. Itse olen ollut 35 vientiyhtiön palveluksessa. Suomen lisäkdi ruotsia, saksaa ja englantia. Ei kolmen vieraan kielen oppiminen ole ollut mikään ponnistus teknisen koulutuksen saaneelle.


      • Swedeeng

        Hups. Tuli muutama kirjoitusvirhe. 35 vuotta tuli oltua vientitöissä, ei sentään 35:n yrityksen palveluksessa.


      • Tuli mutakin, kuin kirjoitusvirhe. Ruotsalainen ei osta omalla kielellään, koska ei mistään löydä myyjää joka puhuu ruotsia. Harvempi kiinalainen myyjä puhuu ruotsia, mutta kauppa käy.
        Ruotsalaiset ostavat saksalaisia , japanilaisia korealaisia yms autoja eikä noissa maissa myyjät puhu ruotsia. Laajemmat markkinat olisivat esimerkiksi englanti, espanja ja venäjä kielitaidolla.
        Nokia puhelimien myynti takkusi, kun myyjät osasivat ruotsia, mutta eivät espanjaa.


    • Swedeeng

      Kyllä ruotsalainen ostaa Ruotsissa autonsa liikkeestä ruotsiksi.
      Suomen vientituotteet ovat koneita etc. Nämä eivät ole suuria massatuotteita joita myytäisiin kymmeniätuhansia. Siinä mielessä vertaus autoihin on huono.

      • Du är intte klok. Kuinka monen suomalaisen ura vie autokauppiaaksi Ruotsiin.

        Suomenkielisen ei kannata opetella ruotsia, koska Ruotsiin ei pääse enää opiskelemaan kuin priimukset. Pakkoruotsin avulla ei ovet aukene Suomessa akateemisiin opintoihin
        Helsingissäkään ei saa palvelua ruotsiksi ja tilanne on vielä huonompi muissa kaupungeissa.
        Säälittää suomalaiset koululaiset, kun joutuvat kaikki saman kielivalikoiman ottamaan.
        Ruotsi on vielä niin pieni kieli, ettei siitä ole surta hyötyä. Ruotsin opetus on vielä niin huonoa, ettei sillä pääse edes Hankenille, minne ruotsinkieliset pääsevät horjahtamalla.


      • Swedeeng

        Sinulla ei liene kompetenssia arvioida viisauttani edes ruotsiksi.
        Vientikauppaa ymmärtämättömien henkilöiden kanssa ei näemmä kannata yrittää keskustella. Jos kirjoitan viennistä, vastaukseksi saan kirjoituksen vähittäiskaupasta.


      • Swedeeng kirjoitti:

        Sinulla ei liene kompetenssia arvioida viisauttani edes ruotsiksi.
        Vientikauppaa ymmärtämättömien henkilöiden kanssa ei näemmä kannata yrittää keskustella. Jos kirjoitan viennistä, vastaukseksi saan kirjoituksen vähittäiskaupasta.

        Miten selität, että kiinalainen saa myytyä tavaraa Ruotsiin, vaikkei osaa ruotsia?
        Miksi suomalaisilta ruotsalainen vaatisi ruotsin osaamista?
        Pakkoruotsi on 50-vuotta vanha keksintö. Luuleeko joku, että se on avittanut kauppaa Ruotsin kanssa?

        Carl Haglund oli ruotsia puhuva puolustusministeri. jussi Niinistö puhuu englantia, mutta on luonut vahvemman yhteistyön Ruotsin kanssa, kuin Calle.
        Suomenruotsalaiset väitteidensä mukaan antavat kuvan, että ruotsalaiset ovat tyhmiä, eivätkä osaa englantia. RKP ei liene suosittu Ruotsissa.


      • Reskorpr

        Mitä Ruotsin kanssa on sovittu? Ei yhtikäs mitään. Tosipaikan tullen sieltä ei tuu apua. Tämän kaiken sain selville kun kuuntelin uutiset
        Rauhan ajan paras puolustusministeri on ollut Elisabeth Rehn (RKP). Ostaa paukautti jenkkilästä kunnon koneet. Ensi keväänä meillä on taas RKP: n puoluekirjan omaava puolustusministeri. Ja hyvä niin.


      • Reskorpr kirjoitti:

        Mitä Ruotsin kanssa on sovittu? Ei yhtikäs mitään. Tosipaikan tullen sieltä ei tuu apua. Tämän kaiken sain selville kun kuuntelin uutiset
        Rauhan ajan paras puolustusministeri on ollut Elisabeth Rehn (RKP). Ostaa paukautti jenkkilästä kunnon koneet. Ensi keväänä meillä on taas RKP: n puoluekirjan omaava puolustusministeri. Ja hyvä niin.

        Elisabeth Rehn oli pihalla kuin lintulauta, kun Hornetit ostettiin. Tuskin alle 4%:n kannatuksella ministerin salkkuja saa. Puolustusministerin pitää olla eduskunnassa. wallin ei pääse eduskuntaan eikä ikinä puolustusministeriksi. A-M Henriksson puolustusministerinä olisi yhtä hyvä vitsi, kuin Ellu aikoinaan. Suomi on toki Bemböle.


    • Perussuomalaiset nuoret opiskelevat mielellään englantia. Ruotsinkieli tökkii, koska suomessa on näitä "finlandssvenskar". Muutenkin ruotsi on pieni kieli.
      Pohjoismaiden kaikkien toinen kansalliskieli on englanti.

      • Komuakka

        Kuinka monta on perussuomalaisia nuoria? Onko yli 10 kpl?


      • Komuakka kirjoitti:

        Kuinka monta on perussuomalaisia nuoria? Onko yli 10 kpl?

        Perussuomalaisiin nuoriin on koko ajan tulossa lisää hakemuksia. Nykyisin on tiukat kriteerit, että ketkä otetaan mukaan. Mikäli olet kansallismielinen omaat scandinaaviset arvot ja elämänkatsomuksen voit hakea jäsenyyttä.
        Ruotsinkielen taitoa ei vaadita. Suomessa voi puhua suomea.


    • Persut voivat tosin iloita pakkoruotsista. Se estää tehokkaasti matujen kotoutumisen Suomeen vitkauralle.

    • Suomenkielisille akateemisesti koulutetuille ruotsinkieli on haitta. Ruotsinkielinen vie hänen työpaikkansa. Englanti pitäisi tästä syystä nostaa kansalliskieleksi.

      • Näin2013

        Kaikkein korkeimmin koulutetut ovat kaikkein myötämielisimpiä pakolliselle ruotsille (ks. taloustutkimuksen kysely 2013).


    • Trolli.täälläkin

      Mistä tunnistaa trollin? Hän keskustelee itsensä kanssa.

    • Suoimessa on maailman suurimmat johtajat. Kumpikaan ei puhu ruotsia. Suomalaisten täytyy unohtaa ruotsinkielei ja keskittyä surempiin maailman kieliin.

    • 20miljoonaapetosta

      Vasureille tämä on hankala kysymys, koska venäjä on petoksen kieli.

    • Donald_Dumb-aho

      perSut on turha micropuolue. Äänestäjät unohtavat vähitellen ja kuihtuminen on tosiasia.

      • Opi_suomea

        "Micropuolue, "Scandinavia", jne. Mitähän kirltä tu on?


    • näin_se_on

      "Persu_Persevaarasta
      12.7.2018 9:25
      Kunnon persu ei puhu englantia tai muutakaan mamukieltä. Korkeintaan persevaaran murretta."

      Äläkyttävät ja mäläkyttävät :D

    • Putinin ja Trumpin tapaaminen kertoo suomalaisille, että meidän pitää opiskella englantia ja venäjää. Ruotsi ei kelpaa kuin kyökkipiikojen kieleksi.

      • vanhaa

        Miksi annat ohjeita suomalaisille? Suomalaiset ovat opiskelleet 50 vuotta peruskoulussa englantia, ja venäjää voi opiskella todella monessa koulussa nykyään.

        Olet tainnut hieman jäädä jälkeen ajastasi...


    • Suomalaisilla on hyvät suhteet USA:n ja tarvitsemme paljon englannin osaajia. Venäjän kanssa on tultava toimeen ja olisi hyvä, että venäjän taitoisia olisi enemmän. Ruotsalaisten kanssa voi hyvin puhua englantiia. Suomalaiselle ihmiselle ruotsi on ikävä pakko. Presidentti osaa huonosti ruotsia, eikä hänen pitäisi suostua sitä puhumaan.

    • hohohohohohohh
    • Suomi Areenassa nähtiin aivan uudenlaista Pohjoismaista yhteistyötä. Sverigedemokraterna ja Perussuomalaiset julkaisivat yhteistyönsä.
      Aivan uutta oli, että Halla-aho oli nostanut Suomen tasavertaiseksi itsenäiseksi maaksi Ruotsin rinnalle ja keskustelu käytiin englanniksi. Ei nöyristelyä.
      Vanhat demaripierut ja RKP:n kielifanaatikko vanhukset luultavasti pissivät vaippoihinsa. Emme ole ruotsalaisia, venäläisiksi emme aio, olkaamme siis ylpeitä suomenkielisiä suomalaisia. Pakkoruotsista voidaan luopua.

      • Ikuinen_alamainen

        "Aivan uutta oli, että Halla-aho oli nostanut Suomen tasavertaiseksi itsenäiseksi maaksi Ruotsin rinnalle"

        Et taida tietää, että Suomi irrottautui Ruotsista jo 1800-luvun alussa. Mutta pidä vain käsityksesi, että Halla-aho itsenäisti Suomen, jos se tyydyttää sinua.


      • Ikuinen_alamainen kirjoitti:

        "Aivan uutta oli, että Halla-aho oli nostanut Suomen tasavertaiseksi itsenäiseksi maaksi Ruotsin rinnalle"

        Et taida tietää, että Suomi irrottautui Ruotsista jo 1800-luvun alussa. Mutta pidä vain käsityksesi, että Halla-aho itsenäisti Suomen, jos se tyydyttää sinua.

        Aivan, mutta Suomen ulkopoliittiseen jargoniin on kuulunut osoittaa alamaisuutta Ruotsille puhumalla heille ruotsia. Halla-aho eikä Huhtasaari nöyristele vaan yleisen kansainvälisen jopa EU käytännön mukaan kahden itsenäisen valtion välisessä kanssakäynnissä puhuvat englantia.
        Tämä on Suomessa aivan uutta ja erittäin hienoa.
        On hienoa olla perussuomalainen eikä ruotsinsuomalainen!


      • Perusnuori kirjoitti:

        Aivan, mutta Suomen ulkopoliittiseen jargoniin on kuulunut osoittaa alamaisuutta Ruotsille puhumalla heille ruotsia. Halla-aho eikä Huhtasaari nöyristele vaan yleisen kansainvälisen jopa EU käytännön mukaan kahden itsenäisen valtion välisessä kanssakäynnissä puhuvat englantia.
        Tämä on Suomessa aivan uutta ja erittäin hienoa.
        On hienoa olla perussuomalainen eikä ruotsinsuomalainen!

        Bannon medger att alla partier i Europas höger inte är lika bra formade till hans planerade ”The Movement”.

        – Vi planerar inte att inkludera etnonationalistiska partier, men Sverigedemokraterna och Sannfinländarna är perfekta för oss, säger Bannon.

        Målet med Bannons rörelse är att skapa en slags högerextrem supergrupp som skulle få en tredjedel av lagstiftarna efter nästa års EU-parlamentsval, och som sedan starkt skulle kunna påverka politiken i Europa.

        Bannon själv skulle samtidigt få en väldigt stark position i världspolitiken

        Persut näyttävät saavan vahvaa sätiörahoitusta. RKP:n asema tulee tukalammaksi ja joutu liittoutumaan vihervasemmiston kanssa. Tämä joukkio menettää arvipohjaansa nopeassa tahdissa.


    • Tuutii

      Mistä johtuu, että persut eivät osaa puhua englantia vaikka kouluissa on pakkoenglanti ?

    • Hallaahon.äänestäjä45

      Uutisten seuraaminen on tärkeää mutta ei valhemedian lässyjen (Yle, Hesari ...)

      Erkon suku on sinänsä huippua, tulleet miljardööreiksi yhdellä osakkeella, ei hajautusta

      Kielitaito pitäisi Suomessa saada kunniaan eli pakkoruotsi pois ja siis suomi ja englanti nyt ainakin kuntoon ja sitten saksa/ranska

      Tämä siis nuorille jotka hakevat vielä ammatillista pätevyyttä

      VANHEMPANA voi ottaa rennosti, 5-kympin jälkeen, HÄNELLE HYVÄ JATKOKIELI ON ESPANJA jos haluaa lämpimään, ymmärtää sen jälkeen kirjoitettua portugalia (jopa puhuttua), katalaania ja jopa aivan hiukan ranskaa kirjoitettuna, italiaa jopä äänettynä hyvin ja voi keskustella - kaikki sivistyneet ymmärtävät Italiassa yksinkertaista espanjaa

      Espanjaa osaamalla kulttuurimatkailu Italiassa avautuu aivan uudella tavalla
      ja USA on erilainen kun käy pyhän enkelin neitsyen kylässä (Los Angeles) tms.
      Suomalaiset ja kuubalaiset kansoittavat Fort Lauderdale - Palm Beachin aina pärjää jommalla kummalla suomeksi tai kuubaksi

      Uutisten massa on mahtava kun ei ole valhemediasta riippuvainen BBC aloittaa ja aamulla aikaisin uusien uutisten jauhamisen ja KAIKKI Trumpin juorut CNN:stä (Trumpin vastustaja) tulevat päivää ennen kuin mistään Suomen mediasta, saaga jatkuu

      Ei Yle-suvakisto kerro tästäkään oikein
      EI KANNATA LUKEA VALHEMEDIAA JOTKA EIVÄT KERRO ASIAN YDINTÄ

      Miksi joku ulkopuolinen ukkeli heiluttaa pääministeriä?
      Tummaihoinen hakkaajaukkeli Benalla vasemmalla
      http://www.leparisien.fr/faits-divers/les-reseaux-d-alexandre-benalla-au-coeur-de-l-enquete-20-07-2018-7828155.php

      Henivartija Alexandre Benalla on noin 27 vuotias RADIKAALISOSIALISTI
      jolla on halu hakata ihmisiä

      Benalla on toiminut myös sosialistipääministeri Francois Hollanden henkivartijana

      Benalla pukeutui poliisin asuun ja kypärään voidakseen toteuttaa perversiotaan hakata ihmisiä,
      juoksi väkijoukkoon - jonne hänellä siis ei ollut mitään asiaa -

      ja alkoi hakata tuntemattomia ihmisiä koska hänellä oli perverssi halua antaa turpiin taviksia

      Kypäräpäinen perverssi sosialisti hakkaa kansalaisia
      https://www.youtube.com/watch?v=3LKiETDC6oU

      Italian sisäministeri Matteo Salvini https://twitter.com/HommaFI/status/1020643675980869640 Matteo Salvini:"Viisi miljoonaa italialaista elää köyhyydessä ja me käytämme viisi miljardia euroa vuodessa siirtolaisiin."

    • Näyttää tosi hyvältä, kun Soinin esimerkkiä käyttää englantia ruotsalaisten kanssa jatkaa myös Halla-aho. Varsinkin, kun Ruotsin kanssa puolustusyhteistyö on tiivistynyt niin on tärkeää, että kieli on sama kuin mitä Nato käyttää.
      Luojan kiitos, ettei puolustusministeri ole enää RKP:stä.

    • PLägiö

      "Perussuomalaisten varapuheenjohtajan ja kansanedustajan Laura Huhtasaaren gradussa on huomattavasti enemmän ja systemaattisemmin plagioitua tekstiä kuin Jyväskylän yliopiston tarkastuksessa tuli ilmi"

      Tästäkin persujen MV-lehti ja persujen muut valeuutiset vaikenivat. Seuraa oikeita ja luetettavia uutislähteitä esim esim yleä, niin tiedät mitä maailmalla tapahtuu.

    • CoPa

      Yliopistomaailmassa persuja vihataan varsin laajasti, kuten kaikki siellä toimivat persut ja persumieliset hyvin tietävät. Perimmäisenä syynä tietysti on vanha ja syvään juurtunut vasemmistolainen eetos. Yliopistolla "moniarvoisuus" tarkoittaa sitä, että niin vihreiden kuin vasemmistoliiton äänestäminen on aivan sallittua. Kokoomuslaisuus saa jo kulmakarvat nousemaan.

      Usein kuitenkin kuulee myös väitteitä persujen tiedevastaisuudesta. Itse en ainakaan humanistisine koulutuksineni, entisenä tieteentekijänä ja nykyisenä harrastajana, ole tiedevastainen. Juuri tämän vuoksi seuraan kauhulla sitä, mitä yliopistossa on viimeisen 10-15 vuoden aikana tapahtunut.

      Peruskysymys on se, mikä on suomalaisen korkeakoululaitoksen funktio. Kannatan sivistysyliopistoajatusta. Suomalainen yliopisto luotiin tuottamaan suomenkielistä sivistyneistöä suomalaisen yhteiskunnan tarpeisiin. Sillä kiinnitettiin Suomi ja Suomen kansa sekä länsimaisen sivistyksen jatkumoon että sivistyskansojen yhteisöön.

      Humanististen tieteiden kruununjalokiviä olivat pitkään antiikin tutkimus ja klassinen filologia, joita lähestyttiin latinan, kreikan ja sanskritin sekä niihin liittyvän kirjallisuuden ja arkeologisen evidenssin kautta. Sanskritin opetus aloitettiin Helsingin yliopistossa vuonna 1835, ja indoeurooppalaisesta vertailevasta kielitieteestä tuli erillinen oppiaine vuonna 1875.

      Tällaisilla aineilla oli ja on varsin vähän kaupallisia applikaatioita. Ne eivät tuota mitään käsinkosketeltavaa. Ne nähtiin osoitukseksi kansakunnan korkeasta sivistystasosta, minkä lisäksi ne tietysti tuottivat tietoa menneisyydestämme ja siitä, mistä olemme tulleet.

      Ajatus siitä, mikä on yliopiston ja korkeakoululaitoksen tehtävä, on muuttunut radikaalisti viime vuosina. Tärkeää tuntuu olevan tarjota ilmaista tai puoli-ilmaista englanninkielistä opetusta ulkomaalaisille, jotta nämä voivat valmistuttuaan lähteä tutkintoineen jonnekin, missä osaamisestaan saa paremman hinnan (ja missä voi työllistyä englannin kielellä). Tärkeää on myös tuottaa tieteen kaapuun puettua poliittista propagandaa (kuten "sukupuolentutkimus" ja "rasismitutkimus"), jolla ei ole sen paremmin kaupallisia sovelluksia kuin sivistyksellistäkään arvoa.

      Käynnissä on myös systemaattinen suomen kielen alasajo opetuksen ja tutkimuksen kielenä, jopa työkielenä. "Laadun ja kansainvälisyyden" tärkein mittari tuntuu olevan se, mikä kaikki - sisäisestä viestinnästä alkaen - voidaan toteuttaa englannin kielellä. Tämä on hyvin masentavaa, kun ottaa huomioon, millainen taistelu toissa vuosisadalla käytiin suomen kielen kohottamisesta salonkikelpoiseksi sivistyksen kieleksi.

      Näistä ilmiöistä ovat monet ihmiset huolissaan myös yliopiston sisällä. Jotkut erehtyvät välillä pohtimaan niitä ääneenkin. Heidät paheksutaan nopeasti hiljaiseksi.

      Toissa vuonna Helsingin yliopistossa lopetettiin japanin kielen professuuri. Viime vuonna aloitettiin somalin kielen opetus. Tarjolla on opintolinja sekä äidinkielisille puhujille että ei-äidinkielisille. Nähtäväksi jää, millaisen suosion oppiaine saavuttaa, mutta minun on vähän vaikea nähdä, millä tavalla on julkisesti rahoitetun suomalaisen yliopiston tehtävä opettaa somalin kieltä somaleille. Ehkä tarkoitus on tuottaa "akateemisia menestystarinoita" tarinankerronnan tarpeisiin.

      Tämänpäiväisen tiedotteen mukaan Helsingin yliopisto aloittaa islamilaisen teologian opetuksen. Tavoitteena on auttaa meitä suomalaisia ymmärtämään paremmin Suomeen ehdoin tahdoin synnytettyä islamilaista vähemmistöä sekä tietysti estää viimeksimainittua radikalisoitumasta. Islamilaisen teologian lehtoraatti auttaa meitä ymmärtämään mm. sen, että sharia merkitsee "polkua, joka johtaa vesilähteelle". Sitten meitä ei enää pelota, kun jihadisti vaatii shariaa.

      Julkisen rahan jakaminen on priorisoimista. Samalla, kun Helsingin yliopisto aloittaa somalin kielen ja islamilaisen teologian opetuksen, se lopettaa antiikin tutkimuksen ja klassillisen arkeologian lehtoraatin rahoituksen. Tähän on tultu. Heu nos miseros!

      • pesusjätkä

        Näin puhuu mies joka on itse kirkkoslaavin tohtori.


    • Tärkeintä on pitää RKP oppositiossa ja saada ruotsi pois opetussuunnitelmasta pakollisena kielenä.
      Ensimmäiseksi siitä pitää luopua yliopistoissa ja korkeakouluissa. Virkamieheksi pitää kelvata, jos on erinomainen suomi ja hyvä englanti.

    • Kantis

      Persuilta ei voi vaatia englannin osaamista, koska se on heille liian vaikeaa, mutta ihmetyttää, kun persut ei opi edes suomea. Jos suomalaiset oppii suomen helposti, niin miksi ei myös persu oppisi suomekieltä helposti.

      • Saattaa harmittaa, mtta Persut ovat nyt voimakkaassa myötätulessa. Bannonin " The Movment" katsoo, ett Persut ja sen liittolainen Ruotsissa sopivat säätiön tukiohjelmaan.
        Vasemmisto johon RKP on liittynyt kiehu. Demareiden vanhat pierut ja RKP:n mummot pissivät kiukusta vaippoihinsa. SD voittaa Ruotsin vaalit ja antaa piristystä Persujen vaalimenestykselle.


    • Anonyymi

      kannattaa olla monikielinen englanti ihan ehdottomasti,ranska,espanja ja saksa myös...kiina tulevaisuuden varalle,on hyvä osata,arabia,hindi,japani...portugali...suomea lähellä on ruotsin kieli,joten sekin olisi hyvä taitaa maantieteellisistä syistä-venäjä niille,jotka sitä haluaa.Suomella on sananvapaus-se on ehdoton.Kaikki eivät ole kielitatoisia.Minulle on kertynyt kielineroutta suuren maailmanympäryssafarin aikana niin Maasta kuin toisista todellisuuksista kuin Millennium-Maastakin ja Osirikselta asti-niinkin kaukaa.Tässä vinkit kielitaitoon.

    • Anonyymi

      osaatko savvoo ? , en minä ainakaan osaa englantia , puhun vain suomea
      kännykkä kääntää kielen kun kielen joten ihan sama mitä paskaa puhut

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe