EU lobbareiden vietävissä

Lobbariparatiisi

Europarlamentaarikko kertoi mitenkä lobbarit ohjaavat päätöksentekoa. Maatalousalan lobbarit saavat aina tahtonsa läpi kertoili europarlamentaarikko joten tämä on hyvä esimerkki siitä mitenkä suuryritykset ja tahot ohjaavat EU:n päätöksentekoa ! Ohjelma oli eilen yle 1 biopolttoaineet.

Demokratia on EU:ssa kaukana päätöksenteossa !!!!!!

22

260

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älyäläjätä

      Ei ne vastaa kun ne eivät ole keksineet sopivia valeita.

    • älyäläjätä

      Eivät halua sahata oksaansa jolla istuvat?
      Soros lahjoittanut 18 biljoonaa dollaria EU lle.
      Rikkaat tulevat rikkaaksi lahjoittamalla rikkauksiaan??????????????????????????????????????

      • Soroksen kokonaisvaranto on vain 8 miljardia (englanniksi biljoona) dollaria, joten väitteesi ei vaikuta edes lähtökohtaisesti mahdolliselta.


      • älyäläjätä
        Oudoksuva kirjoitti:

        Soroksen kokonaisvaranto on vain 8 miljardia (englanniksi biljoona) dollaria, joten väitteesi ei vaikuta edes lähtökohtaisesti mahdolliselta.

        Soros ottanut velkaa takuuna 26 miljardin Soros Fund Managemend.
        Ilmeisesti EU on hyvä yritys kun jopa Soros sijoittaa omaisuuttaan siihen?


      • älyäläjätä kirjoitti:

        Soros ottanut velkaa takuuna 26 miljardin Soros Fund Managemend.
        Ilmeisesti EU on hyvä yritys kun jopa Soros sijoittaa omaisuuttaan siihen?

        Soros ei omista "Soros Fund Management-yritystä kokonaisuudessaan vaikka hän onkin sen perustaja.
        Mutta olet oikeassa että valtioihin ja vastaavien organisaatioiden velkakirjoihin on helppo investoida, yleensä niillä on pienempi potentiaalinen tuotto, mutta vastaavasti riski ettei saa rahojaan takaisin on myös vain pieni murto-osa esimerkiksi yritysosakkeisiin verrattuna.

        Juuri tämän vuoksi esimerkiksi Kiina on investoinut ja ostanut USA:lta velkakirjoja koska on äärimmäisen epätodennäköistä ettei niistä saa paperissa mainittua korkoa.


    • Euvostoliitto

      Suuryritysten lobbareiden tahtiin EU:ssa tanssitaan. Pankkilobbareiden saavutukset Suomenkin veronmaksaja tuntee!

    • multinational

      "Maatalousalan lobbarit saavat aina tahtonsa läpi."
      En epäile, sillä Monsanto siirtyi Bayerin omistukseen tänä vuonna. Bayer palauttaa Hitlerin natsismin globaaliin maatalouspolitiikkaan, sillä se alistaa viljelijät vielä voimakkaammin kuin Monsanto viimeisen kymmenen vuoden aikana (Intian ekopuuvillanviljelijät ja Afrikan soijaviljelijät). Jos viljelijä ei alistu Bayerin tahtoon, Nestle omii pellot pohjavesialueeksi, seurauksena pullotettu juoma- ja pesuvesi, kuten Kalifornian rannikolla.

      Viime vuosikymmenellä direktiivi 1329/2003 koski GMO-merkintöjä (0,9 %:n kohdalla merkintäpakko), mutta nykyään ei ole mitään sääntöä GMO-aineksen minimimäärästä. EFSA ei suostu ottamaan vastuuta GMO-ruoan aiheuttamista suolistosairauksista, ruoka-aineallergioista (pestisidit ja herbisidit) ja ympäristövaikutuksista (pienentynyt biodiversiteetti).

      EU:n maatalouspolitiikka suosii monikansallisia yhtiöitä (edellä Monsanto-Bayer ja Nestle).

      • EiHelvetti

        Siinä oli aika monta toisiinsa vain etäisesti kytkeytyvää asiaa liitetty yhteen ketjuun perustelemaan outoa loppupäätelmää.

        Eräs Transatlantisen kauppasopimuksen kaataneista tekijöistä oli se, että EU:ssa on paljon tiukemmat elintarvike-, kemikäaali- ja lääkelainsäädännöt kuin jenkeissä. EU ei suostunut USAn painostukseen amerikkalaisen antibiootti/hormoni lihan, ammoniakkipestyn kanan ja sen violetin lihateollisuuden jäämämönjän tuomisesta EU:n markkinoille.

        Glyfosaatit on paska aine ja se tiedetään, mutta sillä on lisäaika EU:ssa, koska korvaavaa tuotetta viljelijöille ei ole.

        Lobbarit on yleinen käytäntö kaikkialla. Nykymaailmassa on miljoonia asioita, mutta rajallisesti mahdollisuuksia saada niille näkyvyyttä. Lobbarit työskentelevät teollisuuden ja lainsäädännön välissä. En itsekään suhtaudu aina suopeasti lobbareihin, koska heidän toiminnastaan on lyhyt matka lahjontaan. Toisaalta he palvelevat myös tarkoitusta; joskus he nopeuttavat lainsäädäntöprosessia ratkaisevasti. Kysymys ei ole musta-valkoisesta hyv-paha-asetelmasta; välillä lobbarit tekevät arvokasta työtä ja välillä he johtavat lainsäätäjiä aivan väärään suuntaan.

        Mä en äkkiseltään usko sun loppuargumenttiin alkuunkaan. Bayer osti Monsanton, joka on maineeltaan todellista kokoaan paljon suurempi yritys. Laita lukuja ja lähteitä, mua kiinnostaa faktat, ei mutu.

        Olet varmasti oikeassa, että pestisidit ja herbisidit voivat aiheuttaa allergisia oireita, mutta kommentistasi saa sen vaikutelman, että ne olisivat ruoka-aineita. Ne on rikkakasvien ja tuholaisten torjuntaan käytettäviä myrkkyjä.

        Olen jonkun verran pyrkinyt näitä aiheita seuraamaan, mutta esim. jenkeissä lähes kaikki myytävä ruoka on GMO-viljeltyä, eikä siellä ymmärtääkseni esiinny sen enempää suolistosairauksia kuin täälläkään. Yleensäkään ei GMO:n terveyshaittoja ei ole mitenkään aukottomasti todennettu. Mielestäni GMO-viljelyn suurin uhka on lajien patentointi (Bayer ja Monsanto), joka antaa välttämättömen ravintokasvien patentit monikansallisille yrityksille; se ei tietenkään ole suotavaa, että viljelijät joutuvat maksamaan jatkuvia lisenssimaksuja. Myös biodiversiteetin pieneneminen sekä ristiinpölyttyminen luonnonkasvien ja/tai ei-GMO-kasvien kanssa on riski, koska kasvit voivat levitä luontoon. Vaarana on torjunta-aineille resistentit (erityisesti glyfosaateille resistentit) nopeasti leviävät rikkakasvit. Jo nyt glyfosaatteja joudutaan käyttämään jatkuvasti enemmän ja enemmän geenimuuntelusta huolimatta. Toinen ongelma torjuntaieneisiin yhdistetty mehiläisten ja muiden pölyttäjien massiiviset joukkokuolemat.


    • Lykkäät-pötyä

      Kyse on yhden mepin huomionkipeydestä.
      Jos he eivät pysty itsenäiseen päätöksentekoon, niin vika on heissä. Ei lobbareissa.
      Toisaalta voi olla viisasta noudattaa asiantuntijoiden suosituksia.

      Vielä viisaampaa on olla uskomatta EU-vihaajien valeita.

    • älyäläjätä

      EU politrukit solvaavat Suomalaisia viha puheillaan.
      Eivät kestä totuuksia.

      • Taas-naurattaa

        Minä ainakin keron juuri niitä totuuksia, joita älyn-jättämät eivät edes tunne, saati ymmärrä.


      • älyäläjätä
        Taas-naurattaa kirjoitti:

        Minä ainakin keron juuri niitä totuuksia, joita älyn-jättämät eivät edes tunne, saati ymmärrä.

        Olet yksi niistä huijareista jotka myyvät EU
        valeita totuuksina!!!!


    • UnionFan

      Lobbaus on osa nykyvaikuttamista. Päättäjille halutaan tuoda oma näkemys sekä sitä tukeva tietous.
      Päättäjät kuitenkin ratkaisevat itse, miten äänestävät.

      Esimerkiksi EU-parlamentuisa on yli 700 edustajaa 29:stä maasta ja he jakautuvat useisiin puolueryhmiin.

      Lobbaus voi tapahtua vain ryhmitäin ja kohdentua lähinnä vakuttajiksi koettuihin. Muutoin tyydytävä lähinnä materiaalin jakeluun.

    • riistokapitalismi

      Tunnen erään lobbarin ja voin kertoa että yksinkertaiset politikot ovat täysin isojen firmojen vietävissä. Suuryrityksillä on lihaksia lobata ja käyttää psykologeja ja muita kallonkutistajia manipuloimaan tyhmiä ja yksinkertaisia meppejä. Kaikkinaninen lobbaus pitäisi lailla kieltää ! Jos meppi tarvitsee tietoa niin hän voi aina soittaa ja kysyä asiantuntijoilta.

      Ei ihme että EU:sta on tullut suuryritysten projekti !

      • Taas-naurattaa

        Jokainen meppi on kokenut poliitikko, joka tietää lobbarienmetkut.
        Vain EU-vihaajat uskovat niihin.
        Mepit saavat yllin kyllin tietoa omilta ryhmiltään ja niiden käyttämiltä asiantuntijoilta.
        Lobbareilla voi tietenkin joskus olla menestystä.
        Lobbaajat myös kilpailevat keskenään.


    • älyäläjätä

      EU alueella 2500 loppari yritystä 15 000 lobbaria.

    • Fäijöni

      Ilmoittavatko mepit kaikki lobbarien tarjoamat lounaat, matkat, kylpylät, jne. Epäsuora lahjonta jolla meppien päät käännetään.

      Ei niitä lobbareita käytettäisi ellei niistä hyötyä olisi. Mepit ovat lobbareiden vietävissä niin Suomen lainsäädännössä ja varsinkin EU:ssa.

    • Näennäisdemokratia

      Ei ole ihme että pörssipelureiden velat meni veronmaksajien piikkiin. EU ei ole demokratia !

      """"Lobby Planet-oppaassa erityisen painoarvon saa finanssi- ja pankkilobby. Sen palveluksessa on arvioitu olevan täällä 700 lobbaajaa 300 miljoonan vuosibudjetilla. Viime vuoden kesällä perustetulla vastapelurilla Finance Watchilla on varaa 12 työntekijään.

      Lobbauksessa kyseenalaistuu demokraattisten elinten toiminta ja edustavuus. Itävaltalaisen mepin Ernst Strasserin (ÖVP) paljastuminen lobbaajien välikädeksi herätti keväällä 2011 huomiota. EU-parlamentaarikolla oli viisi toimeksiantajaa, joista kukin maksoi hänelle edunvalvontapalveluksistaan 100000 euroa vuodessa.

      Lobbaus lähentelee usein myös korruptiota, jossa kansanedustajien oman voiton tavoittelu ohittaa yhteisten etujen ajamisen.
      Saksan nykyinen hallitus hangoittelee YK:n korruption vastaisen sopimuksen allekirjoittamista, vaikka maan talouselämäkin olisi siihen valmis. Ainakin lobbaajat pelkäävät sopimuksen ajavan toimintansa ahtaammalle."""


      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001767799.html

    • Anonyymi

      Tässä esimerkki USA:sta 80-luvulta : https://t.me/JFK_TV/10573
      25% politikoista oli lahjottavissa ja joutuivat oikeuteen. Mitenkä kävisi meillä, jos poliisi tekisi vastaavan testin? Veikkaan , että se on meillä jo lailla kiellettyä, sillä päättäjät eivät halua, että tälläinen testaus olisi edes teoriassa mahdollista.

      • Anonyymi

        Hölynpölyä.

        Meillä ja muissakin oikeusvaltioissa joutuu oikeuteen,kun rikos todetaan ja tutkitaaan
        Ei tällaisten palstojen nimettömien valehteljoiden höpinöiden perusteella.
        Lobbaus on sinällään täysin laillista,kunhan käytetään laillisia keinoja.


    • Anonyymi

      Maatalousasiat ovatkin lobbarien takia päin persettä ja eniten. Öljy on lopussa eikä sitä voi korvata jollain korvikkeella koska öljyä traktoreihin tarvitaan paljon.Ainoa järkevä lobbari olisi työhevoslobbari mutta eipä näy missään olevan. Mitä mekin osallistumme EUn järjettömiin keskusteluihin? Olisi tässä järkevääkin tekemistä.

      • Anonyymi

        Euroopan unionilta on tullut kriisitilanne varoitus jossa unioni varoittaa jo ennen talvea uhkaavasta polttoaine sekä kaasu pulasta,tämä tarkoittaa sitä että polttoaineiden sekä kaasun toimitusta aletaan säännöstelemään jatkossa ja ennen talvea kaasua sekä polttoaineita myydään ainoastaan annoskorteilla.Poikkeuksen tekevät maatalous sekä raskasliikenne sekä teollisuus


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2454
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      280
      2087
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2040
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1771
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1681
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1331
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      109
      1238
    Aihe