Lukekaa Raamattua oikein

Raamattu on Jumalan rakkauskirje meille, jossa Hän ystävällisesti ilmoittaa meille asioita, joita me ei voitaisi muuten tietää.

Jumala ilmoittaa Raamatussa esimerkiksi seuraavista asioista:
- Miksi tämä maailma on olemassa, mistä se on tullut ja mihin se on menossa
- Miten Hän on puuttunut ihmiskunnan historiaan. (Raamattu on lähinnä historiankirja; se on ihmiskunnan historiaa Jumalan näkökulmasta. Esille tulevat tapahtumat, jotka ovat Jumalan näkökulmasta merkittäviä. Asiat tulevat historiallisessa asiayhteydessään)
- Mikä on meidän osamme tässä kaikessa ja miksi me olemme olemassa.
- Hänen suunnitelmastaan ihmiskunnan pelastamiseksi

Ennen kaikkea koko Raamatun ydin ja punainen lanka on Jeesus. Kaikki kirjoitukset tavalla tai toisella kertovat jotain Jeesuksesta.
Vanha testamentti täynnä esikuvaa, profetioita ja varjoa tulevasta (Jeesuksesta). Uudessa testamentissa katsotaan taaksepäin kuinka kirjoitukset toteutuvat Jeesuksessa.

21

352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Ennen kaikkea koko Raamatun ydin ja punainen lanka on Jeesus. Kaikki kirjoitukset tavalla tai toisella kertovat jotain Jeesuksesta."

      Kertovatko? Esimerkiksi Matteus väittää profeettojen ennustaneen Nasaretilaisesta, mutta minä en löydä mitään mainintaa Nasaretilaisesta Vanhan testamentin profettojen kirjasta.

      23 ja asettui siellä kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret. Näin tapahtui, jotta kävisi toteen profeettojen ennustus: häntä kutsutaan Nasaretilaiseksi.

      Väitän, että VT:stä ei löydy mainintaa tuosta ennustuksesta. Siellä ei mainita edes koko Nasaretia. Esimerkiksi Joosuan kirjan 19. luvun Israelin heimojen rajat on määritelty kaupunkien ja kylien mukaan. Nasaret osuu Sebulonin heimon alueelle ja luettelossa mainitaan Nasaretin naapurikylä Jafia (Joka nykyään on osa Nasaretin metropolialuetta). Jos Raamatun ydin ja punainen lanka olisi todellakin Jeesus, niin sitten varmaan tässä luettelossa olisi mainittu Nasaret, eikä Jafia. Näin olisi saatu yksi ennustus täsmäämään edes jotenkin oikeaan suuntaan (Matteus 2:23 ja Joosua 19:12).

      12 Itään, auringonnousun suuntaan, raja kulkee Saridista Kislot-Taborin aluetta sivuten ja edelleen Daberatiin ja Jafiaan.

      Juutalainen historioitsija Flavius Josephus ei mainitse Nasaretia Galilean kaupunkiluettelossa, vaikka hän asui jonkin aikaa Jafiassa vain parin kilometrin päässä Nasaretista. Ensimmäinen Raamatun ulkopuolinen maininta Nasaretista on vuodelta 221 ja ensimmäinen ei-kristillinen lähde noin vuodelta 300.

      Kyse ei ole siitä, etteikö Nasaretissa ole ollut asutusta väitetyn Jeesuksen elinaikana. Varmasti on ollut. Arkeologiset löydöt osoittavat, että alueella on ollut asutusta jo kivikaudella 9000 vuotta sitten. Kyse on siitä, että Nasaretia kaupunkina (=nimettynä kaupunkina) ei ole todennäköisesti tunnettu kuin vasta väitetyn Jeesuksen elinajan jälkeen. Tällä perusteella vaikuttaa siltä, että Matteukselta on lipsahtanut yksi anakronismi tähän "ennustukseen" (Anakronismi tarkoittaa jonkin asian sijoittamista väärään aikakauteen.)

      https://en.wikipedia.org/wiki/Nazareth

      https://en.wikipedia.org/wiki/Yafa_an-Naseriyye

      • kretinismionsairaus

      • Lxlfkrkxlekfk

        VT:stä ei myöskään löydy ennustusta että messias ylösnousee kuolleista kolmantena päivänä.


    • Asdfman on ateistitrolli. Yksikään aito uskova ei voi olla noin tyhmä.

      • Jos väität olevasi kristitty ja uskova, mutta et kuitenkaan usko Raamattuun, niin turha on sinun uskosi.


      • aito.asdsf

        Sinähän tässä tulkitset Raamattua väärin. Et selvästikään usko siihen vaan vääntelet sitä oman mielesi mukaan


      • ilkimyksen.päivystys
        aito.asdsf kirjoitti:

        Sinähän tässä tulkitset Raamattua väärin. Et selvästikään usko siihen vaan vääntelet sitä oman mielesi mukaan

        Eihän yksikään uskovainen usko Raamattuun kuin paikka paikoin ja valikoiden.


      • ilkimyksen.päivystys kirjoitti:

        Eihän yksikään uskovainen usko Raamattuun kuin paikka paikoin ja valikoiden.

        Ja siitäkin huolimatta kaikki lukevat Raamattua oikein. Tosin kaikki muut lukevat Raamattua väärin, mutta kerrankos kreationismissa ristiriitoihin törmää.


      • Knark5
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        Ja siitäkin huolimatta kaikki lukevat Raamattua oikein. Tosin kaikki muut lukevat Raamattua väärin, mutta kerrankos kreationismissa ristiriitoihin törmää.

        "Jumalan sana on aina oikeaa ja erehtymätöntä. Ateistit ja evolutionistit luulevat löytävänsä siitä ristiriitoja, mutta se johtuu vain heidän Jumalfobiastaan, joka estää heitä näkemästä totuutta. Mitään ristiriitaa ei siten ole."

        Jeee! Ehdinpäs ensin.


    • Oikeasuunta

      Ellette käänny pahoista teoistanne, kaikki on turhaa, ettekä puhdista sydäntänne Jeesuksen opettamalla tavalla. Jeesuksen sisäinen tuntemus on tärkein, se muokkaa oman sisimmän. Oikean opin saa kun sitä noudattaa. Tämä toimii kaikissa maallisissakin opeissa, ne kasvaa ja kehittyy., miksi ei muka Jeesus kasva sydämessä? Rakastakaa toisianne kuin Minä olen teitä rakastanut. Harmoniaa Jumalan kanssa. Se on puite missä eletään. Harmonialla on seurauksensa, ei tarvitse riidellä ja pitää turhia väittelyitä, eikä kantaa ja kaivella vanhoja syntiä mukana, aina on uudistumisen mahdollisuus jota tulisi käyttää, kuin kompassia seuraisi.

    • AteistiVaan

      Niinpä, Raamattua voi lukea monella tavalla ja kristitytkään eivät ole samaa mieltä, mitä Raamattu sanoo. Raamatulla oikeutettiin noitavainot. Naispappeus ja abortti ovat myös kiistakysymyksiä uskovien parissa. Raamatunlaatija epäonnistui täydellisesti, jos tarkoituksena oli antaa ohjeita elämään tai uskonnon harrastamiseen. ”Lukekaa Raamattua oikein” on lausahdus, jota uskovat voivat huutaa, kun eivät pääse edes keskenään yhteisymmärrykseen kirjan sisällöstä.

      • Knark5

        Kaikki eivät pääse siitä yhteisymmärrykseen edes itsensä kanssa. Täytyisi ihan tutkia, kuinka usein Mark5 ja ROT ja muut mestarit ovat eri yhteyksissä tulkinneet Raamattua eri tavoin, mutta en mä tällä helteellä jaksa.


    • huhuh

      Totta kai kertovat, jos haluat tulkita niin. Kyseessä on kuitenkin monesti vertauskuvallinen teksti mitä voi tulkita niin kuin haluaa. Vanha testamentti on muuten mahdollisimman kaukana rakkauskirjeestä ja lähempänä sotamanifestia.

    • Eikiitosjeesus

      Aika sadistisia rakkaudenosoituksia sillä jumalalla. Maanjäristyksiä, tulvia, tauteja ym vitsauksia.
      Kyllä minuakin vituttaisi jos viimeksi olisin saanut 2000v sitten ja silloinkin Joosef taisi kuitenkin ehtiä ensin.

    • <<Miksi tämä maailma on olemassa, mistä se on tullut ja mihin se on menossa>>

      No hyvä. Kerrotko miksi on olemassa 200 miljardia galaksia ja niissä 10^24 tähteä joiden ympärillä pörrää ehkä kaksinkertainen määrä planeettoja?

    • Mitä kristinuskon perustaja ja korkein oppi-isä Paavali, Jeesus ja Jeesuksen vahvistama Jumalan laki Vanhassa testamentissa sanoivatkaan:
      Efes. (Paavali) 5:22-24 Vaimojen on toteltava miehiään kaikessa kuin jumalia:
      ”Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää … Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon.”
      5. Moos. 22:23-24 Jos raiskauksen uhri ei ole huutanut tarpeeksi kovaa, kivitä hänet kuoliaaksi.
      Efes. (Paavali) 6:5 Orjien on toteltava herrojaan ”kuin Kristusta”.
      ”Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niin kuin Kristukselle”.
      2. Moos. 21:15, 21:20-21 Jos mies lyö orjaansa, hänellä on siihen täysi oikeus (vaikka orja kuolisi lyönnistä, kunhan ensin kituu yli 2 päivää).
      3. Moos. 20:9-12 Homot ja avionrikkojat on tapettava.
      Kor. (Paavali) 6:9-11 Homoseksuaalit ja naismaiset eivät pääse taivaaseen.
      Room. 11:7-10 Jumala sokaisi juutalaiset, jotta he eivät näkisi Messiasta.
      4. Moos. 11:1 Jumala vihaa vaikertajia. Jos hän kuulee sinun valittavan, hän polttaa sinut kuoliaaksi.
      Sananlaskut 1:26-28 Jumala nauraa epäonnellesi, haukkuu sinua, kun olet peloissasi, ja on välinpitämätön, kun pyydät häneltä apua.
      Mark. 4:25 Keillä tämä elämä on huono, seuraava on vieläkin huonompi. (tulkinnanvarainen)
      3. Moos. 21:16-23 Vammaiset, lyhytkasvuiset, lättänenäiset, sokeat ym. eivät saa tulla alttarille.
      Joh. 5:14 Jeesus kai uskoo, että rammat ovat rampoja siksi, että Jumala on rangaissut heitä synnistä. Hän sanoo rammalle miehelle parannettuaan hänet: ”älä tee enempää syntiä, tai sinulle koituu enemmän pahaa”.
      Room. 14:2 (Paavali) Vain heikot ovat vegetaristeja.
      5. Moos. 23:2 Avioliiton ulkopuolella syntyneen lapsetkaan eivät saa käydä kirkossa, aina 10. polveen asti.
      1. Sam. 15:3 ”Näin sanoo Herra Sebaot [Jumala]: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit.” Kansanmurha.
      Toisaalta:
      Gal. 3:28 (Paavali): ”Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja tai vapaa, mies tai nainen, sillä kristuksessa te kaikki olette yksi.”

      • Raavaat ja lampaat säilyvät kyllä elävinä paremmin ja ovat helpompia kuljettaakin. Sen aikaisella sotajoukolla ei varmaankaan ollut varaa jättää tonnikaupalla lihaa pelkästään korppikotkien ja sakaalien iloksi, vai eikö viholliskansan karjaa muka saanut ottaa sotasaaliiksi?


      • PuhuvaKärmes kirjoitti:

        Raavaat ja lampaat säilyvät kyllä elävinä paremmin ja ovat helpompia kuljettaakin. Sen aikaisella sotajoukolla ei varmaankaan ollut varaa jättää tonnikaupalla lihaa pelkästään korppikotkien ja sakaalien iloksi, vai eikö viholliskansan karjaa muka saanut ottaa sotasaaliiksi?

        Jospa kys. raamatunkohdassa tuodaan korostetusti esiin Jahven puhtaussääntöä, koska lienee vastoin silloista yleistä käytäntöä, jonka mukaan murhattiin vain asekuntoiset miehet, vaivaiset, mummot, vaarit, pikkuvauvat (koska olisivat taakaksi), ja otettiin orjiksi nuoret naiset ja kävelemään kykenevä osa lapsista ja ryöstösaaliiksi karja ja runsaasti tavaraa.


    • realitycheck

      Oikein = uskovaisen näkökulmasta?

    • 6q3456456

      Ensin luetaan raamattua oikein ja sitten tehdään siltä pohjalta oikeat tulkinnat. Niinkö se meni?

    • Eikiitosjeesus

      Joo, raamattu on narsisti-sadisti-hyväksikäyttäjän rakkauskirje. Reppanoita joutuu uhriksi aivan kuin maallisen rakkaudenkaipuun vuoksikin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6203
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3976
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      260
      2373
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1930
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1393
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1050
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      996
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      961
    Aihe