Ellenin puolustajat = palvojat

SäätiöityProfeetta

EGW Estaten henki ja toiminta palvoo vainajahenkeä, samoin myös Ellenin puolustajat.
EGW:n puolustajat ovat Ellenin palvojia.

Ellen kirjoitti pojalleen Willie Whitelle mm. kuinka hän, Ellen määrää kuolleen aviomiehensä aina olemaan ja työskentelemään kanssaan.
Sanoin: ”No niin, James, sinun pitää nyt aina pysyä kanssani ja me tulemme työskentelemään yhdessä.” Hän sanoi: ”Minä asuin Battle Creekissä liian kauan. (suora lainaus kirjeestä)
Raamattu nimittää noidiksi henkilöitä, jotka ovat yhteydessä vainajahenkiin. Ellen oli yhteydessä vainajahenkiin ja sai neuvoja kuolleelta aviomieheltään, Jamesilta.

10

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poikkeaa.juut.sapatista

      Sunnuntai pedonmerkkiinkö adventistit panevat ellensapatin uskonsa?

    • sylttytehtaanpastorit

      Adventistit valehtelevat ja väittävät ylpeästi olevansa peräti raamatullisin seurakunta.
      Kyllä pastorien aivopesu on tehnyt tehtävänsä.

    • pyhpyh23984723984

      Valheenne eivät hetkauta yhtään.

      • AnnaJarinHetkauttaa

        Pistä housut nilkkoihin niin jari-setä hetkauttaa.


      • Jarin-Hotellibordelli
        AnnaJarinHetkauttaa kirjoitti:

        Pistä housut nilkkoihin niin jari-setä hetkauttaa.

        Jari on itsekäs jannu. Hän kyllä mielellään hetkauttaa toista takaa, mutta itse pihtaa, eikä anna.


    • EGWfani

      Tässä taas suhteellisen lapsellista EGW kritiikkiä. Sydney Cleveland, vai mikä tämän kritiikin alkuperäisen keksijän nimi olikaan, voisi saada kyllä kiitosta mielikuvituksen käytöstä, mutta tuskin faktojen esittämisestä. Kyseessä on EGWn kirje 17/1881, joka on kirjoittu syyskuussa 5 viikkoa Jamesin kuoleman jälkeen. EGW oli vuorilla paikassa, jossa oli usein ollut yhdessä Jamesin kanssa yhdessä miniänsä Maryn kanssa, sillä välin kun pojat Willie ja Edson hoitivat perikunnan asioita järjestykseen Battle Creekissä.

      Pääkonferenssin johtaja Butler oli toistuvasti pyytänyt EGWta tulemaan Battle Creekiin, jossa parin kuukauden päästä oli pääkonferenssin yleiskokous, mutta EGW oli haluton lähtemään, koska sairasteli ja koska suru vielä painoi, eikä suuren ihmismäärän tapaaminen tuntunut mielekkäältä. Sitten hän kertoo nähneensä unen ja päättää sen vielä sanoihin, että uni oli poikkeuksellisen realistinen. Miksi kyse olisi mistään muusta kuin unesta?

      Se, että Clevelandin ja aloittajan väite ei ole realistinen näkyy siitä, että hän kirjeessään valittaa yksinäisyyttään. Miksi hän valittaisi, jos oli tehnyt sopimuksen Jamesin kanssa? Jos hän olisi pitänyt tätä todellisena, miksi hän useasti ennen tätä ja tämän jälkeen piti yhteydenpitoa kuolleisiin saatanallisena asiana? Miksi hän ei tässä selvitä asiaa tältä kannalta?

      Lisäksi kyseessä on yksityinen kirje hänen pojalleen, jonka on täytynyt selvästi ymmärsi tämä unena, koska ei omassa kirjeenvaihdossaan tai kommenteissaan asiaan tartu. Vastaanottaja ymmärsi, Cleveland ja aloittaja eivät ymmärtäneet. Onkin mahdollista, että jos hän olisi kirjoittanut tämän julkaistavaksi, hän olisi itse kommentoinut, miten hän tarkoitti unensa ymmärrettäväksi.

      Kirjeessä on sellainenkin lause, jossa hän sanoo unen tuntuneen todelliselta... hän ei siis sano sen olleen totta, vaan tuntuneen todelta.

      Vielä lisäksi ei ole mitään myöhempää viitettä, että hän olisi saanut mieheltään neuvoja, mikä sekin puoltaa unitulkintaa.

      Huuhaata, ehdotankin käyntiä psykologilla tai psykiatrilla, joka voinee kertoa tarkemmin vainajista nähtyjen unien merkityksestä. Unien näkeminen kuolleista läheisistä ei ole mitenkään harvinaista. Ehkäpä joku ihmismielen tuntija voisi selvittää, miksi tällaisia nähdään ja mitä ne merkitsevät. Eli ei juuri mitään. Muuten, jos tästä olisi alkanut joku henkikontakti Jamesiin, miksi hän samassa kirjeessä sanoo kaipaavansa Jamesia?

      Päätteeksi esimerkki. Veljeni oli rakentamisen ammattilainen. Hän kuitenkin kuoli turhan nuorena. En yleensä näe unia (tai muista näkemiäni) mutta eräänä yönä näin veljeni, joka selitti minulle kuinka vanhaa taloa ostaessani voi helposti selvittää, onko talo terve vai homepommi. Hänen esittämänsä periaatteet tuntuivat unessa hyvin selkeiltä, yksinkertaisilta ja järkeviltä. Herättyäni mietin, että hauska uni. En kuitenkaan ollut ostamassa taloa, joten mitään apua hänen neuvoistaan en saanut. Sen sijaan olin jonkun aikaa aiemmin ostanut talon, ja olin jossakin vaiheessa ehtinyt miettiä, mahtoiko talossani muhia homeongelma jossakin alapohjan alla. Ehkä siinä oli unen tausta, ehkä ei. Mutta ei yhden unen näkeminen vielä kenestäkään spiritistiä tee. Se edellyttää aktiivista yhteyden etsimistä kuolleisiin. Mielikuvitus ja unet ovat hauska juttu, mutta voi sitä, joka ottaa unet liian vakavasti.

      • EroaEksytyksestä

        Arasolakin se jaksaa puolustaa Ellen Whiteä. Myös Flinkille maksetaan jopa palkkaakin Ellenin puolustamisesta.

        Pettymyksesi voin kertoa kertoa että Ellen White ei ole kristittyjen profeetta vaan ainoastaan SDA:n oma juttunsa.

        SDAn virallisissa lähteissä on ilmoitettu että EGW on peräti Totuuden Valo ja ompa kirjoitettu jopa kirjakin Enemmän kuin Profeetta.


    • A-ismiHARHAOPISTA

      Adventistien todistelut eivät kuulu edes kristinuskoon. Joten ei teillä ole koskaan ollutkaan mitään totta todisteluissanne.
      Ellen G. valehteli jopa luomiskertomuksen Jumalan sanomisetkin. Ja yrittää esiintyä tietävänä sellaisissa asioissa joista Raamattu ei puhu yhtään mitään. Adventismin oppien kautta ei opi tuntemaan Raamatun sanomasta mitään todellista.
      Ëikä adventistien oppien esittelemää uskonmuotoa ole koskaan ollut kenelläkään noudatettavanaan ennen Jeesustakaan.

      MIISSÄÄN EI OLE TODISTETTA ELLEN WHITEN TAI TIMO FLINKIN UUDESTISYNTYMISESTÄ.

      • kysynpävaa

        Mitähän se Raamattu sanoo ihmisten tuomitsemisesta ?


    • Viittailija

      Timo FLINKIN : Jeesuksen elä sarja on paras mitä on Raamatun lukemisesta saatavana. 12 osaa, silloin ymmärtää miten Raamattu avautuu ja miten Jeesus näkyy Vanhassa Testamentissa. Itse voi tehdä samat havainnot. Minä pidä Flinkiä hyvänä oppaana. Kiitos hänelle.
      Se kun tehdään teatteria Raamatusta, se vääristyy ja henki katoaa, suuntautunut linja väärin omiin hössötyksiin, joka omasta mielsta tuleee. Se ärsyttää, sitte kun tietoisesti vääristellään. Ikuiset totuudet ei ole muuttumassa ihmisten mielen mukaiseksi. Onneksi Timo pysyy linjalla.
      Jumalan tahto on taivaassa, eikä muutu , ellei tätä käsitetä ollaan lihan, läskin tai ihran palvojia, voi valita kukin omansa, muuta aina väärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      3789
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2284
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2015
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1301
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe