Miten windows vastaa haasteeseen?

sörssö

Miksi siirtyä Linuxista Windowsista?
On olemassa lukuisia syitä valita työpöydän Linux Windows tai jopa Mac. Tässä luetelen 10 parasta syytä, miksi sinun pitäisi harkita Linuxia Windows 8.1 -päivityksen yhteydessä:

1. Se on ilmainen
Microsoft pakottaa sinut päivittämään Windows 8.1 / 10: een, mikä tarkoittaa, että sinun on käytettävä noin 120 dollaria pelkästään käyttöjärjestelmälle.
Linux OS, toisaalta, on täysin ilmainen. Jos päätät siirtyä Linuxiin, tallennat vähintään sata kappaletta. Tuntuu tarpeeksi hyvältä, eikö olekin?

2. Turvallisempi, mikään virustentorjunta ei tarvitse
Windowsissa et voi elää ilman virustorjuntaohjelmistoa. Jopa virustentorjuntatuotteella järjestelmäsi on jatkuvasti vaarassa tarttua virukseen. Jos sinulla olisi huippuluokan virustentorjuntaohjelma, se ilmoittaisi sinut mahdollisesta uhan havaitsemisesta.

Linuxissa sinun ei tarvitse olla virustorjuntaohjelma. Virus ja haittaohjelmat ovat vieraita Linux-maailmassa. Linux on tunnettu tietoturvaominaisuuksistaan. Siirtyminen Linuxiin säästää enemmän, koska sinun ei tarvitse ostaa virustorjuntaohjelmaa.

3. Yhteensopiva alemman laitteiston kanssa
Hyvä syy siihen, että olet jo käyttänyt Windows XP: tä niin pitkään, voi olla laitteistovaikeuksia. Windows 7, 8 ja 10 vaativat vähintään 1 Gt RAM-muistia. Windows 7/8/10: n käyttö vähimmäistasolla on todella tuskallinen kokemus, koska se on erittäin hidasta ja melkein käyttökelvoton. Jos järjestelmän kokoonpano ei täytä vähimmäisvaatimuksia, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin uuden tietokoneen ostaminen.

Tervetuloa Linux-maailmaan. Kaikille on Linux-käyttöjärjestelmä. Suurin osa Linux-käyttöjärjestelmästä ei vaadi raskaita tietokonejärjestelmiä. Mutta vaikka järjestelmäsi kuuluisikin 90-luvun lopun tai 2000-luvun alkuun, on olemassa runsaasti kevyitä Linux-jakeluja . Toisin sanoen laitteisto ei ole rajoitettu Linux-käyttöjärjestelmälle.

4. Helppokäyttöisyys
Yksi väärinkäsitys Linuxista on, että se on vain "geeksit" ja että tietokoneen genius ja komentorivi ninja on käytettävä Linuxia. Ei, se ei ole totta. Se ei ole myöhäinen 90-luku, jossa Linux oli monimutkainen käyttöjärjestelmä. Näinä päivinä Linux-työasemat loppuvat laatikosta, niillä on GUI-työkalut ja niillä on kaikki toiminnot, joita etsit Windowsissa.

5. Ajurit mukana

Windows-käyttäjänä sinulla on ollut vaikeuksia kuljettajien kanssa. Järjestelmän oikean ohjaimen löytäminen oli vaikea tehtävä. Muistan, että minulla oli useita ohjaimen kansioita ulkoisessa varmuuskopiolevyllä, koska en halunnut tuhlata aikaa etsimään ääni-, video- tai langattomia ohjaimia. Mutta Linuxissa suurin osa näistä ajureista tukee suoraan Linux-ydintä. Mikä tarkoittaa sen enemmän kuin plug and play for Linux, ei kamppailevat kuljettajien kanssa suurelta osin.

6. Se on seksikäs ja tiedän sen
Kun se tulee näkyviin, työpöydän Linuxin säännöt Windowsissa. Olkoon se Unity , Cinnamon , Gnome 3 , KDE tai jopa alhaisen lopun työpöytäympäristöt, kuten Xfce tai Lxde , ne ovat paljon hyvämpiä kuin Windows-työpöytä. Joten jos luulet, että Linux-työpöytä on tavallinen tylsää ja tylsää, olet varmasti väärässä. Mikä parasta, voit valita haluamasi työpöydän makua.

7. Ohjelmistotallennus
Suurin osa Linuxin työpöydällä on oma "app store" tai "software repository". Voit etsiä kaikenlaisia ​​sovelluksia, kirjastoja yhdeltä paikalta ilman Googlingin tarvetta Internetissä. Lisäksi asennettu ohjelmisto on turvallinen, yhteensopiva käyttöjärjestelmän kanssa ja saa automaattisia päivityksiä.

8. Parempi päivitysprosessi
Windows-päivitykset ovat todellinen kipu. Ensimmäinen Windows ilmoittaa, että sinulla on järjestelmäpäivitykset. Kun asennat ne, se konfiguroidaan sammutushetkellä vauhtiin, joka jopa kilpikonnan voi voittaa. Sinua kehotetaan "valmistautumaan määrittämään Windowsia, älä sulje järjestelmääsi" ja odotus on ikuinen. Ja se ei ole loppu. Seuraavan käynnistyksen yhteydessä se päivittää päivitykset uudelleen. Lisäksi Windowsissa asennettu ohjelmisto ja sovellukset toimittavat päivitykset erikseen. Muista Java, Adobe tai iTunes-päivitykset ponnahdusikkunassa?

Linux-päivitykset ovat kuin viileä tuulta. Ilmoitetaan säännöllisesti, että päivitykset ovat saatavilla. Ja nämä päivitykset eivät sisällä pelkästään järjestelmä- ja tietoturvapäivityksiä vaan saatavilla olevia päivityksiä eri sovelluksiin. Toisin kuin Windows, sinun ei tarvitse odottaa suljettaessa tai alkamisaikaa. Päivitys Linuxissa on yhdellä napsautuksella.

9. Pelit Linuxissa
Yksi tärkeimmistä rajoitteista yksi kohta siirtyessä Linuxiin on peli. Linuxissa oli joitain natiivi pelejä, kiitos Steamin , sillä on nyt tarjolla laaja valikoima pelejä. GOG.com tuo myös noin 100 peliä vuoden loppuun mennessä. Näistä lisäksi meillä on aina PlayOnLinux , jonka avulla voit pelata vain Windows-pelejä Linuxissa.

10. Yhteisön tuki
Luultavasti paras asia Linuxissa on Linux-yhteisö. Et koskaan tunne yksin Linux-maailmassa. Lukuisten Linux-blogien lisäksi, vain minkä tahansa foorumin pudottamalla mihin tahansa ongelmaa

16

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vielä-yksi

      Sinulta jäi mainitsematta yksi seikka: Linux on erittäin suosittu! Lähes kaksi prosenttia maailman tietokoneista pyörii Linuxilla.

      • Turbo-Urpo1

        Siinä kahdessa prosentissa on varmasti samaa paisuttelua kuin avauksessakin, tutuus lienee 0.2‰ luokkaa.


      • tupauuno

        Niimpä niin... noita samoja teesejä aina vaan tyrkytetään kun ei vaadi täydellisyyttä vaan tyytyy uskomaan mitä agitaattorit suustaan suoltaa ja vieläpä uskoo kaikkeen.
        Heitä on vaan niin vähän mutta heilläkin on täysi oikeus ola uskoonsa tyytyväisiä jos tulevat Linuxin ominaisuuksilla toimeen.

        Linux on löytänyt tiensä tietyille laitteille kuten palvelimet (Hom...! ne eivät ole PC-koneita ;).. ja siellä rintamalla sillä on vahva asema.
        PC-käyttäjien keskuudessa vain minimaalisen pieni käytttäjämäärä osoittaa ettei se ole kuitenkaan valtaosalle käyttäjistä se paras ja toimivin järjestelmä koska siinä on merkittäviä puutteita.
        Esimerkiksi näytönohjaimille tarkoitetut laiteajurit ovat lähes poikkeuksetta suorituskyvyltään kehnompia kuin Windowsissa.
        Myös AAA-luokan pelien puute, jakeluiden vaihteleva laatu sekä tuki erilaisille oheislaitteille ja komponenteille ovat merkittäviä heikkouksia joissa Linux häviää Windowsille mennen tullen.


      • Muistetaanpa faktat: Linux on yli 60%:ssa. Windows alle 15%:ssa.


      • Joopa_joo

        Mikä on tietokone? Melkein kaikki maailman palvelimet käyttävät Linuxia, vaikka Microsoftilla on oma vastaava tuotteensa. Vaikkapa USA:ssa avaruushallinto NASA ja puolustusministeriö Pentagon. Ei lennä avaruusalus Windowsilla, eikä osu raketti viattomien kalloon.
        Yhtä tyhmiä ovat mm. pikkumaiden Brasilian ja Venäjän opetusministeriöt, jotka ovat määrännet Linuxin peruskoulun tietotekniikan alkeisopetuksen käyttöjärjestelmäksi.


    • mennäänjoo

      En halua käyttää kovin erilaisia käyttiksiä, vaan pysyä samantyyppisessä, joten Windowsilla mennään.

      No, näin minun kohdallani, mutta jos vain kotikäytössä netissä surffailee niin samahan se.

      Toisaalta Windowsiin saa helpommin tukea kaverilta tai naapurista.

    • huonoja_ovat

      Kyllä robottikääntäjät on onnettomia.

    • Arvaustoimisto

      "Sörssö", olisi reilua kertoa tuon mainoksen lähde (englanniksi Source)

      • Hihhulitpois

        Jokainen käyttää mitä haluaa, mite veetä sillä on väljä!
        Nää hihhulit sai häipyy täältä haukkuamsta millon mitäkin tais kehumasta pakkansapitämättömästi.


    • Ehdotus

      Eikö tätä paskanjauhantaa voisi käydä Sodat-osastolla, kun sellainenen kerran on. Ei vaan näytä kaikkien surkuaivojen kapasiteetti siihen riitävän. Jätettäissin nämä muut palstat oikeille asioille!

    • jehwgfhew

      Täytyyhän sen olla vindows, kun naapurin röllilläkin on.
      Hallitukset puolestaan, jos eivät ole kytköksissä johonkin liittoon, joka vaatii muuta varoo windowsin käyttöä vakoilun pelossa.

      • jeqstjuthe

        Täysellinen vakoilu pelottaa


    • Järkipäähän

      11. syy on oikeastaan kaikkein paras asiassa Miksi siirtyä Linuxista Windowsista on se että jos sen erehtyy lataamaan niin se on poistettavissa oleva erehdys etkä koskaan enää sotkeudu sitä kokeilemaan..

      Aukkoja ilmaantuu jatkuvasti pöpöille samallalailla kuin Winukassa tai missä tahansa järjestelmässä joka on yhteydessä nettiin langallisesti tai ilman. On väittämä jäänne jostakin varhaiselta ajalta että Linyxiin ei tule viruksia eikä se tarvitse virusohjelmaa.... näinhän se oli alkuun kun joku sata latausta oli ladattu ko. järjestelmää niin eihän kukaan nörtti alkanut rustaamaan siihen vahingollista virusgoodia.

    • penttinelonen

      https://www.cybrnow.com/wp-content/uploads/2018/01/Top-10-Vulnerable-OS-of-2017.png

      TOP-10 lista vähiten turvallisista käyttöjärjestelmistä jossa sijalla numero 2 on Linux-kernel (siis pelkkä kerneli). Muut listalla mainitut ovat kokonaisia käyttöjärjestelmiä. Sijalla 1 on Linux-ytimeen perustuva Android merkittävällä määrällä haavoittuvuuksia joita on enemmän kuin kaikilla seuraavilla käyttöjärjestelmillä.

      https://heimdalsecurity.com/blog/wp-content/uploads/Top-50-Product-Distinct-Vulnerabilities-in-2016-progress.png

      TOP-50 listan kärjessä on runsaasti Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä mutta ei yhtään Windowsia.

      https://www.csoonline.com/article/2887240/microsoft-subnet/apple-linux-not-windows-most-vulnerable-operating-systems-in-2014-ie-wins-worst-app.html

      Linux ja OS X ovat pahiten haavoittuvaiset käyttöjärjestelmät.

      Näin on todistettu taas kertaalleen että Windows on maailman turvallisin käyttöjärjestelmä.

      • MS.toiminto

        Windows puhelimet ovat kuolleet tai ainakin henkihievereissään.


    • Oikeaksi todistamien on hankalaa. Onhan iLOQ lukkojärjestelmäkin hieno... Tubesta kuulemma löytyy videoita jolla sen avaa helposti. Kaikki systeemit turvattomia jos koneeseen pääsee fyysisesti käsiksi. Salattu kovalevy sitten toinen juttu. Verkon pilvipalvelu kyllä osaa tehokkaasti murtaa salasanoja. Mikä kotikoneella kestäisi vuosikymmeniä, niin superkoneelle ei se vielä paha nakki ole.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 185
      2048
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1952
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      148
      1558
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1217
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1184
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1137
    Aihe