Euvostoliiton paljastavat tukijat!

HerääEurooppa

Ennen äärivasemmisto oli eniten ja äänekkäimmin EEC:tä vastaan.

Mutta nykyään tuo sama ryhmä on eniten EU:n puolella ja sen vankin kannattajaryhmä!?

Voiko mikään paremmin todistaa Euvostoliiton olemusta ja luonnetta???

9

112

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marxistinen_unioni

      Niinpä. Selitys on selvä. Äärivasurit TIETÄVÄT, että nykyisestä unionista on tullut uusi Neuvostoliitto, jota johtaa kulttuuriMARXISTINEN eliitti.

      Tälläkin palstalla monet vakioeunukit ovat selvästi äärivasureita. MOT.

    • Koeta jo tajuta, että EU teki vapaakauppasopimuksen Japanin kanssa ja
      se tarkoittaa suomen teollisuudelle ainakin 50 % kasvua seuraavan 10
      vuoden aikana. Se osu ja upposi, suomi elää metsästä ja Japaniin viedään
      liki puolet metsätalouden tuotteista ! ! . . Japani ostaa enemmän metsätalouden
      tuotteita seuraavat 10 vuotta ja se on fakta. Ei niitä tulleja muuten poistella
      7 vuotta ja se varmasti aivan varmasti ja 100 ja 150 varmasti lisää vientiä.

      Kaiken kukkuraksi suomen koko teollisuus on liki metsäteollisuutta ja
      sinäkö lähtisit haukkumaan siitä EU:ta .... Hei ne sanoo, tuu pois Tero.

      EU:lle keitellään kahvit ja konjakit monessa metsäalan yhtiössä.
      Se persuilu oli ja se meni ja se jää tähän torsoiluun, ei löydy vetäjää ja esille
      tulijaa, joka puhuu tätä vastaan. Se on juuri silloin sitä, tuu pois Tero.

    • UnionFan

      EU-vihaaja: "Ennen äärivasemmisto oli eniten ja äänekkäimmin EEC:tä vastaan. "

      Oli kyllä, mutta yhtä äänekäs oli äärioikeisto ja keskustan vanhoillinen siipi.

      "Mutta nykyään tuo sama ryhmä on eniten EU:n puolella ja sen vankin kannattajaryhmä!?"

      Hölynpölyä. Äärivasemmisto hävisi EU-maista lähes täysin NL:n kukistuessa.Vähät jäännökset vastustavat edelleen kansainvälistä yhteistyötä,koska se vahvistaa Eurooppaa.

      "Voiko mikään paremmin todistaa Euvostoliiton olemusta ja luonnetta???"

      Tuskin, sillä vahvimmat kannattajaryhmät ovat edelleen maltillinen oikeisto ja sosiaalidemokraatit.
      Vahvistuva äärioikeisto on kriitinen, mutta haluaa EU:n jatkavan.

      Koeta keksiä parempia valeita. Tosin olet liian tyhmä siihenkin.

    • M3apinatäällä

      - Kulttuuri maxismi eli suomeksi sosialidemokratia , sen ilmenemismuotoja ovat sossulääkäreiden hurjat palkat erityisesti psykiatrisella puolella.

      • Taas-naurattaa

        EU-vihaajalla on vitsit vähissä.
        Sosiaalidemokratialla ei ole mitään tekemistä minkään marxismin lajin kanssa
        Lääkärien palkat määräytyvät ihan muilla perusteilla.
        Onko EU-vihaajia tyhmempiä? Tietenkin älyn-jättämä,mutta hän onkin EU-vihaaja.


    • EiHelvetti

      Juuh. Vitun kommarit ja kulttuurimarxistit! Se on hienoa, että olet kuullut käsiteitä, kuten oikeisto ja vasemmisto tai kommunismi ja kapitalismi. Seuraava askel on ymmärtää mitä ne tarkoittavat. Niillä käsitteillä on tarkoin rajattu talous- ja yhteiskuntapoliittinen sisältö. Kulttuurimarxismi on leima, joka ei tarkoita mitään ja jota käytetään vain ivaamiseen.

      Oikeisto-vasemmisto jako syntyi Britanniassa jo 1500-luvulla, jossa parlamentin alahuone alkoi kokoontua Lontoon Westminster Palacessa sijaitsevassa St. Stephen’sin kappelissa. Väittelyissä kuninkaan politiikan kannattajat istuivat alttarin edessä sijainneen puheenjohtajan tuolista nähden oikealla, vastustajat vasemmalla. 1870-luvulla Ranskassa konservatiivit eli vanhoilliset istuivat oikealla ja uudistusmieliset vasemmalla.

      Kulttuurimarxismi on melkeimpä oksymoroni. Marx oli ennen muuta talousteoreetikko ja yhteiskuntafilosofi, jonka yhteiskunnallinen vaikutus ulottui ympäri Euroopan ja vaikutti mm. sosiaalidemokratian ja pohjoismaisen hyvinvointijärjestelmän kehittymiseen sekä työntekijöiden oikeuksien parantamiseen suhteessa omistavaan luokkaan. Karl Marx kuoli noin 30 vuotta ennen Neuvostoliiton perustamista ja vaikka hänen yhteiskunnalliset ideansa toimivat varmasti vallankumouksen vaikuttimina, oli Neuvostoliiton kannalta tärkeämpää Leninin yhteiskunnalliset opit ja Stalinin reaalisosialismi. Reaalisosialismiksi kutsuttiin järjestelmää, joka vaikutti Neuvostoliitossa ja itä-blokin maissa. Virallinen ideologia kulki 1920-luvulta alkaen Neuvostoliitossa nimellä marxismi-leninismi; sen päämääränä oli saavuttaa ihmisten välinen taloudellinen tasa-arvo.

      Mutta näitä asioita ei voi käsitellä ymmärtämättä historiallista kontekstia. 1800-1900 välillä pohjoismaat olivat köyhiä ja kehittymättömiä maatalousvoittoisia agraariyhteiskuntia. Nälkävuodet verottivat kansaa - eli globalisaatiosta ei ollut tietoakaan, joten jos sato meni vituiksi, se tarkoitt nälänhätää. Ja niin kävi. Tuona aikana Ruotsista, Norjasta ja Suomesta muutti valtavasti väkeä Yhdysvaltoihin paremman toimeentulon perässä. 1800-1900 välillä työläisten asema oli kehno, palkat mitättömiä ja kuolleisuus korkeaa. Sosiaalinen status ja varallisuus periytyi sukupolvelta seuraavalle; niinpä esimerkiksi Britanniassa on vahva työväenpuolue (Labour). Myös lapset joutuivat töihin hyvin nuorina ja tekivät pitkiä 12-14 tunnin työpäiviä kuutena päivänä viikossa. Mistään lomista, työterveydenhuollosta tai työaikalaeista ei ollut tietoakaan. Omistukset olivat kapitalisteilla ja porvareilla, jotka rikastuivat samalla kun työläiset kituuttivat. Tämä johti Ranskassa helmikuun vallankumoukseen (1848), kun rikkaat aateliset juhlivat tuhlailevasti samalla kun maa kärsi nälänhädästä ja ihmisiä kuoli nälkään kuin kärpäsiä. Helmikuun vallankumous johti Ranskan toisen tasavallan syntyyn. 1848 oli Euroopan hullu vuosi. Helmikuun vallankumous johti taantumuksenvastaisiin levottomuuksiin ympäri Euroopan, ja vaikka levottomuudet tukahdutettiin, työläiset saivat uusia oikeuksia. Ranskan tunnukseksi vaikiintui: vapaus, veljeys ja tasa-arvo, joka alkuperäisesti oli vapaus, tasa-arvo, veljeys tai kuolema!

      Sosiaalidemokratia syntyi 1900-luvun vaihteessa. Toisin kuin vallankumoussosialistit, sosiaalidemokraatit halusivat edistää demokraattista päätöksentekotapaa, koska heidän näkemyksensä mukaan väestön enemmistön ottaminen mukaan päätöksentekoon johtaa luonnostaan ja rauhallisen kehityksen kautta työtä tekevän enemmistön aseman parantamiseen suhteessa pääoman omistajiin. Kapitalismin haittojen torjumista varten sosiaalidemokraatit pitävät tarpeellisena, että yhteiskunta säätelee ja täydentää markkinataloutta.

      Monien mutkien ja vallankumousten kautta Eurooppa on löytänyt tasapainon sosialistien ja kapitalistien tavoitteiden väliltä. Valtion sosialismia ovat mm. julkinen terveydenhuolto, asumis- ja sosiaalituet, työttömyyskorvaukset sekä valtion omistukset ja sijoitukset. Jos Suomi pistää arvokkaat pohjavetensä lihoiksi, se ei ole kommunismia tai sosialismia, vaan kapitalismia. Jos Suomi myy maitaan, kaivosoikeuksia ja niin edespäin eniten maksavalle, se on kapitalismia. Täällä todella monet vastustavat samaan hengenvetoon sosialismia ja valtion tekemiä kauppoja. Siinä on iso ristiriita. Myös sote on luonteeltaan enemmän kapitalistinen, sillä se lähtökohtaisesti yksityistää terveydenhoitopalveluita, jolloin omistajat pääsevät rikastumaan.

      Kun Marx vaati, että yhteiskunta omistaa tuotantovälineet, jotta ihmiset ovat taloudellisesti tasa-arvoisia, nyt mennään juuri päinvastaiseen suuntaan. Yhteiskunnan omistuksista halutaan luopua, ne halutaan kilpailuttaa ja tehokkuudesta on tullut arvo. Oletteko huomanneet, että monilla aloilla palkkoja ajetaan taas alas, kun taas osinkoja kasvatetaan. Kapitalistit ottavat sen takaisin, minkä menettivät 1900-luvulla. Se tarkoittaa kovia aikoja köyhille, huonosti koulutetuille ja pienipalkkaisille. EU ei ole lähelläkään kommunismia tai reaalisosialismia.

    • järkikäteensä

      Tuotantovälineet ovat aina olleet OY ,toki valtio ja kunnatki saattavat sijoittaa kalustoon , mutta omistuspohja on ja pysyy OY nä

      • Lykkäät-pötyä

        Tuotantovälineet voivat olla yksityisessä ta yhteisomistuksessa, yrityksellä, osuuskunnalla, tai muulla. Myös valtio, kunnat tai muu julkisyhteisö voi omistaa tuotantovälineitä.


      • EiHelvetti

        Njooh,.. Kyllä modernin osakeyhtiön voidaan katsoa syntyneen jo 1600-1700-luvuilla, vaikka vastaavia järjestelyjä oli jo aiemmin mm. Italiassa. Ne eivät kuitenkaan olleet erityisen suosittuja ja käsittivät lähinnä taloudellisia toimia, jotka edellyttivät suuria sijoituksia ja sisälsivät riskejä, kuten laivanvarustelu ja kaivostoiminta.

        Ehkä esitin pointin huonosti. Marxin tavoite oli, että yhteiskunta omistaa kaikki tuotantovälineet, jotta niistä hyötyy koko kansa eikä vain omistava luokka. Sosiaalidemokratiassa osa yhteiskunnan perustoiminnoista ja infrasta on valtio-omisteista. Kapitalismissa sijoittajat omistavat tuotantovälineet jne. Ilman sosiaalidemokratiaa ja valtio-omisteisia maita esimerkiksi jokamiehen oikeudet olisivat voineet jäädä kehittymättä. Näin on monessa maassa, jossa metsään menolle tarvitaan maanomistajan lupa.

        Toisaalta Suomessakin on yksistyistetty paljon asioita, kuten sähkönsiirto, Posti ja digitaaliverkot ja nyt puhutaan tieverkkojen yksityistämisestä, mikä voisi tuoda tietulleja tai käyttöön perustuvia maksuja. Valtio-omisteisen infran yksityistäminen ei ole sosialismia tai kommunismia, kuten jotkut tällä palstalla kirjoittavista uskovat väittäessään, että EU muistuttaa Neuvostoliittoa. Ei muistuta millään tavalla. Pointtini oli siis tehdä sevä ero toisaalta reaalisosialismin ja kapitalismin välille ja toisaalta selventää markkinatalousvetoisen sosiaalidemokratian ideaa.

        EU on tietenkin markkinatalousvetoinen 500 miljoonan ihmisen vapaakauppa-alue, mutta myös poliittinen järjestelmä, joka pyrkii ylläpitämään vapauden ja demokratian ideaaleja sekä takaamaan kaikille kansalaisilleen mahdollisimman hyvät edellytykset hyvään elämään. Monet täällä eivät tunnut tiedostavan sitä, että Neuvostoliitto oli suljettu yhteiskunta, jossa sisäiseenkin matkustamiseen tarvittiin valtion virkamiesten hyväksyntä. EU on avoin yhteiskunta, joka tukee ihmisten, palveluiden, tavaroiden ja varallisuuden vapaata liikkuvuutta alueellaan. Se on siis täysin vastakohtainen Neuvostoliitolle. Samaan hengenvetoon vielä: Neuvostoliitto tavoitteli kahdenvälisiä kaupan bilateraalisopimuksia (kuten Trump tekee), kun taas Eurooppa rakentaa laajaa vapaakauppavyöhykettä, jossa kaikki sopimuksen piirissä olevat toimijat ovat tasa-arvoisessa kilpailuasemassa muihin nähden.

        Kauppasota: Volvo avasi juuri 1500 amerikkalaista työllistävän tehtaan USAssa, mutta sen kokamien autojen komponentit tulevat Euroopasta, joten ne ovat siten Trumpin tariffien alaisia. Tämä uhkaa tehtaan työntekijöitä. Sama pätee BMW:hen. Myös BMW arvioi, että mahdolliset tariffit johtavat työvoiman vähentämiseen USA:ssa. Monilla eurooppalaisilla autonvalmistajilla on kokoonpanofasiliteettejä USA:ssa, jossa ne tuottavat autoja sekä USA:n että muun maailman markkinoille. Euroopan autoteollisuuden arvo USA:n viennille on noin 50 miljardia. Trumpin mukaan EU:n amerikkalaisille henkilöautoille asettamat 10 % tullit ovat epäreiluja. Mutta Trump jättää sanomatta sen, että USA on asettanut 25 % tullit maahan tuotaville paketti- ja kuorma-autoille. Autoille asetettavat tariffit leikkaisivat arvioiden mukaan 14 miljadia USAn bruttokansantuotteesta. Se ei ole paljon mitään. Koska USA lyö tariffeja myös kiinan tuonnille, Volvo ilmoiti torstaina siirtävänsä katumaastureita USAn markkinoille valmistavan tehtaan Kiinasta Eurooppaan.

        EU:n kauippakomissaari Cecilia Malmström totesi, että EU kostaa autoille mahdollisesti asetettavat tariffit vastaavilla tulleilla. Malmström ja Juncker matkustavat Washingtoniin ensi viikolla pyrkimyksenään sopu kauppasotaan, jonka eskaloituminen ei hyödytä ketään.

        Trump ei tunnu ymmärtävän sitä, että koska tuotanto on hajaantunut kuluttajien kannalta edullsesti ympäri maailman ja käyttää komponentteja sekä raaka-aineita monesta valtiosta, kauppasota iskee erityisesti monikansallisiin yrityksiin, jotka joutuvat vähentämään työvoimaa ja korottamaan lopputuotteidensa kuluttajahintoja kompensoidakseen tariffit. Viime kädessä eniten menettävät tavalliset kuluttajat ja työntekijät maailmanlaajuisesti. Kourallinen sijoittajia voi voittaa, muttsa kaikki muut häviävät. Trump voi hyötyä taloudellisesti, mutta amerikkalaiset eivät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe