Trumputtimesta, mitä länsimedia ei huomannut!

Trumputin jälkikirjoitus – mitä länsimedia ei osannut huomioida

Suomen sotilaalliselle liittoutumattomuuspolitiikalle kiistämätön voitto, mutta perinnemedialle suurtappio – miksi? Lukijat ja lopulta perinnemedian maksumiehet välikädellisesti mainostajien kautta huomasivat oleellisia puutteita lähinnä länsimedian tavassa uutisoida erittäin merkittävää neuvotteluavausta – kahden ydinasesuurvallan välillä Helsingin hengestä.

Lööppimedia keskittyy nykyään saamaan lukuavauksia nettilehtiinsä, jotta voivat osoittaa mainostajille oman hyödyllisyytensä markkinatalouden rattaiden yhtenä pyörittäjänä. Osoittamisyritys aikaansaa sensaatio- , riekutus- ja arvuuttelu-uutisointia, joissa totuudellisuus on ainakin osin kadonnut ihannoidun laatumedialeiman alle.


Jutun juuren saamme tällä kertaa Helsingin sanomien sinällään hyvästä kirjoituksesta
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005761852.html - ]

HS selvitti, miten historiallinen huippukokous eteni kulisseissa – Putin järjesti kuvaustilaisuuden, Trumpin saama lahja­pallo päätyi turva­tarkastukseen

Ilkka Luoma 19.7.2018 - 7:40
Maailmanrauhaa ajatellen media leikkii olematonta peliä liki mitättömillä tapahtumilla. Hyvin vähälle, liian vähälle jäi muun muassa tämä – Trump osapuilleen näin: "Meillä kahdella on 90 prosenttia maailman ydinaseista, se on paha asia ... ". Olisi ollut mieluumminkin viisasta median pohtia mitä Trump tällä viestitti.

Putin otti esille ydinaseiden ja niiden torjuntajärjestelmien vaarallisuuden. Tiettävästi pressissä oli mukana toimittaja (joka poistettiin väkisin toimittajatilaisuudesta [1), joka olisi halunnut muun muassa kysyä Israelin ydinaseohjelmasta rinnasteena Pohjois-Korean todellisuudessa toimiviksi arveltuihin ydinaseisiin.

Amerikkalainen media leikki niin sanotusti lillukan varsilla. Helsingin hengen oleellisin tapahtuma oli presidenttien Vladimir Putinin ja Donald Trumpin kahden välinen tapaaminen, joka venyi suunnitellulta keskusteluajaltaan tuplaksi. Lännenmiehen mediaa ärsyttää suuresti, kun se ei tiedä kaksituntisesta juuri mitään.

Trump halusi puhua Putinin kanssa Kiinasta. Miksi lännenmiehen mediaa ei kiinnostanut kysyä mitään tuosta toiseksi tärkeimmästä asiasta? Tiettävästi tuosta Kiinasta puhuttiin paljon kahdenkeskisesti, mutta ei avustajien mukana olleessa tilaisuudessa. Miksi? Olisi ollut lännettyneelle medialle kihelmöittävä mahdollisuus esittää pressissä tuo kysymys kuinka kahdenvälisyydessä Kiinasta puhuttiin.

Kiinan sijasta pikkunokkela jenkkitoimittaja kysyi oliko Putinilla jotain vahingoittavaa Trumpista tai tämän perheestä. Tässä lienee sanomattomasti viitattu huhuihin, että Trump olisi pelehtinyt ilotyttöjen kanssa aikanaan Moskovan liikemiesvierailullaan?


Entä nyt, kun Suomi ja erityisesti presidentti Sauli Niinistö sai kiitosta?

Reilut 1500 toimittajaa kirjoitti tuhansia rivejä Suomesta – jotka uutisina ja artikkeleina katoavat bittiavaruuteen nopeammin kuin pieru Saharaan – mutta kuitenkin, saimme sitä, mitä aidosti ansaitsimme tänne idän ja lännen vedenjakajalle, maahan, joka osaa luovia liittoutumattomassa hengessä jopa kahden ydinasesuurvallan välimaastossa ja erityisesti sen toisen vieressä –

Saulikin jo on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana ...” - tähän suomalainen lisäys … ja tuo meidän omat sotilaat pois Afganistanista, Irakista ja Malista – emme sinne kuulu. Kuinka paljon noissa luetelluissa valtioissa on Eurooppalaisen valtion Sveitsin sotilaita?

Paikkamme on pöydänkattaja Helsingin hengessä – jopa välittäjänä – asioista välittävänä, joka mallinamme jatkukoot Rovaniemen hengessä – kun Arktinen neuvosto [2 kokoontuu yhteiskokoukseen – Suomen ollessa puheenjohtajamaa, johon jäsenmaiden [3 valtioiden päämiesten lisäksi tullee yllättäen myös maailman suurimman talouden - Kiinan presidentti Xi Jinping.

...
Viitteet:
[1 HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”
Ilkka Luoma 18.7.2018 - 15:38
Tapaukseen liittyi yksityiskohta, jossa poistettu toimittaja olisi hakenut presidenteiltä mielipidettä Israelin ydinaseohjelmasta. Tietääkö HS tästä mitään?
---
[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -
[3 Pohjoismaat, Yhdysvallat, Venäjä ja Kanada – ulkojäseniä on muualtakin



EKSTRA – ”Putin & Trump Helsingin hengestä” kirjoitukset – kronologisesti [US_P/IL]:
A ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257881-trumppismi-mita-yllattavaa-maailma-saakaan – [140]
B ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258090-trumputin-helsingissa-kohta – [189]
C ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258252-trump-kasiraudoissa-mutta-avain-presidentin-taskussa – [107]
D ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258316-trump-avasi-kasirautansa-helsingin-hengessa – [200]


...
Ilkka Luoma

32

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • servergulag

      Maailma on liian pieni jaettavaksi kaikille globaali-liberalisteille siksi uusjako tulee menemään USA Venäjä Kiinalle.EU:n osa osa että se puretaan takaisin kansallisvaltioiksi,se on tässä se isompi kuvio.
      Globaali-liberalistien toimet ovatkin pelkkää leikin lyömistä kun niillä ei ole voimaa käytännön toimenpiteisiin,heillä on vain media ja Trump heittää medialle paskaa joka välissä tekemistensä välissä.
      Jos jollain kokouksesta poistetulla toimittajalla olisi jotain oikeaa tietoa ydinaseista,tämä löytyisi romuttuneesta kolariautostaan luodinreikä kallossa.

      • Violations

        Tarkoitatko tietoa väitetyistä Israelin ydinaseista?


      • Anonyymi

        Kiina Venäjä > USA EU ... ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiina Venäjä > USA EU ... ?

        Talous- vai sotilasvoimana?!?


    • Violations

      Kiistelty laki määrittää Israelin juutalaisten kansallis­valtioksi – EU huolestui, Turkilta jyrkkä lausunto -HS

      Suomessa Israel, Palestiina - palestiinalaiset ja israelilaiset kuin koko heidän erillinen ja yhteinen historia herättävät suurta sanailua, kiihkoa jopa julkaisukelvotonta mielipidettä, mutta myös puolesta puhumista kummallekin osapuolelle, joista osa haluaa elää rauhassa ja osa käy kiivaasti vastarintaan. Miksi?

      Tässä kommentointiketju aiheesta, jossa 21 608 kommenttia - aktiivina jo yli 10 vuoden ajan ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1532066602 -

    • y7ik65yr

      "Saulikin jo on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana .."

      Aivan. Niinistö haluaa Suomen Naton lähelle jotta Venäjä pysyisi riittävän kaukana.


      https://www.svt.se/nyheter/uutiset/niinisto-dn-lle-suomen-nato-jasenyyden-mahdollisuudesta-ei-tule-luopua

      Presidentti Sauli Niinistö sanoi Dagens Nyheterin haastattelussa, että Suomi voi hakea sotilasliitto Naton jäsennyyttä, jos turvallisuuspoliittinen tilanne vaikeutuu voimakkaasti

      Emme voi luopua mahdollisuudesta hakea Nato-jäsenyyttä. Se olisi vakava virhe, sillä kyseessä on turvallisuuspoliittinen väline ja Venäjä tietää, että meillä on se käytössämme, Niinistö sanoi Dagens Nyheterille.

      • Anonyymi

        Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä -vanha Shandongin maakunnasta Kiinasta kumpuava sanonta.


    • 76i5tr

      Uudempi suomalainen viisaus: "Pidä Nato lähellä ja Venäjä ulkona".

      • Anonyymi

        Paremmin: Sulje Natolta ovi ja avaa luottamus Kremliin.


    • ijtyujrt

      Niinistön linjan heikkous on että Naton ovi voi jostakin syystä mennä kiinni Suomelta jonka jälkeen Venäjän ei tarvitse enää varoa että ajaa Suomen Natoon.

      Venäjän politiikka Suomea kohtaan voi muuttua samankaltaiseksi kuin Ukrainaa kohtaan jolle Naton ovi on kiinni.

      Suomi voi varmistaa Naton antaman turvan jatkumisen vain liittymällä Natoon vielä kun sinne pääsee.

      • Anonyymi

        Suomen kansa on laittanut itse Natolta oven kiinni!


    • 67i65tr

      Suomen ja Venäjän suhteellisen hyvät välit johtuvat siitä että Naton ovi on auki Suomelle ja Suomi pitää liittymistä mahdollisena.

      Paradoksaalisesti välit voisivat huonontua, jos Suomi ilmoittaisi, ettei koskaan liity Natoon.

      • Hyvin päätelty!


      • Idänmaan_petturi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Hyvin päätelty!

        Onko ryssänkiimasi tarttuva sairaus Luoma?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      YLE " ... Niinistö nostaa kirjoituksessa esiin ehdotuksensa arktisen alueen huippukokouksesta. Presidentin mukaan kokouksesta olisi hyötyä paitsi ilmastoasioissa myös alueen sotilaallisten jännitteiden purkamisessa. Niinistö kirjoittaa todenneensa aiemminkin, että arktinen kokonaisuus on riittävän viileä keskustelulle kuumemmissakin tunnelmissa. ... "

      https://yle.fi/uutiset/3-11859862

    • Anonyymi

      Lähes kolme vuotta sitten kirjoitettu avaus yllätti tällä kappaleella:

      "Paikkamme on pöydänkattaja Helsingin hengessä – jopa välittäjänä – asioista välittävänä, joka mallinamme jatkukoot Rovaniemen hengessä – kun Arktinen neuvosto [2 kokoontuu yhteiskokoukseen – Suomen ollessa puheenjohtajamaa, johon jäsenmaiden [3 valtioiden päämiesten lisäksi tullee yllättäen myös maailman suurimman talouden - Kiinan presidentti Xi Jinping."

    • Anonyymi

      "Tiettävästi tuosta Kiinasta puhuttiin paljon kahdenkeskisesti, mutta ei avustajien mukana olleessa tilaisuudessa. Miksi? "

      Siksi, että valtionpäämiesten keskustelut ovat salaisia. Kyllä niissä yleensä on kirjuri ja/tai tulkki.

      • Anonyymi

        Kiinassa tulkkien vaitiolosopimus on hyvin tiukka! Mutta palkitseva :-)


    • Anonyymi

      Mitä mieltä ollaan - näemmekö Trumpin vielä us-presidenttinä?

      • Anonyymi

        Ei nähdä uudella kierroksella Trumppia eikä Erdogania.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei nähdä uudella kierroksella Trumppia eikä Erdogania.

        Suomi todellisen uhan vedenjakajalla -Erdogan ratifioi Suomen Natoon! (?)


    • Anonyymi

      Mitä Trump voisi tehdä Ukrainan sodalle?

    • Anonyymi

      Trump vannoi lopettavansa Ukrainan sodan päivässä! Jos valiintuu vielä us-presidentiksi.

    • Anonyymi

      Toivotko Rumpista uudelleen us-presidenttiä?

    • Anonyymi

      Nouseeko Trumppi vielä presidentiksi?

      • Anonyymi

        Jos luoja suo, ja kansa valitsee vilpittömin vaalein!


    • Anonyymi

      Lopettaako Trump Ukrainan sodan, jos valiintuu?

    • Anonyymi

      Toivotko nyt maailman tilannetta katsoessasi Trumpin pääsyä uudelle us-presidenttikaudelle?

    • Anonyymi

      Joutuu nyt kuulusteluihin!

    • Anonyymi

      Saako Rumppi kihlat ranteisiin?

    • Anonyymi

      Rumppi syytteessä - poliittinen ajojahti. Entä jos todetaan syttömäksi, varmistuuko uusi presidenttikausi ja Rumppi pääsee kuittaamaan lupauksensa lopettaa Ukrainan sota, mitenhän se tapahtuisi?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe