Trumputtimesta, mitä länsimedia ei huomannut!

Trumputin jälkikirjoitus – mitä länsimedia ei osannut huomioida

Suomen sotilaalliselle liittoutumattomuuspolitiikalle kiistämätön voitto, mutta perinnemedialle suurtappio – miksi? Lukijat ja lopulta perinnemedian maksumiehet välikädellisesti mainostajien kautta huomasivat oleellisia puutteita lähinnä länsimedian tavassa uutisoida erittäin merkittävää neuvotteluavausta – kahden ydinasesuurvallan välillä Helsingin hengestä.

Lööppimedia keskittyy nykyään saamaan lukuavauksia nettilehtiinsä, jotta voivat osoittaa mainostajille oman hyödyllisyytensä markkinatalouden rattaiden yhtenä pyörittäjänä. Osoittamisyritys aikaansaa sensaatio- , riekutus- ja arvuuttelu-uutisointia, joissa totuudellisuus on ainakin osin kadonnut ihannoidun laatumedialeiman alle.


Jutun juuren saamme tällä kertaa Helsingin sanomien sinällään hyvästä kirjoituksesta
[ ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005761852.html - ]

HS selvitti, miten historiallinen huippukokous eteni kulisseissa – Putin järjesti kuvaustilaisuuden, Trumpin saama lahja­pallo päätyi turva­tarkastukseen

Ilkka Luoma 19.7.2018 - 7:40
Maailmanrauhaa ajatellen media leikkii olematonta peliä liki mitättömillä tapahtumilla. Hyvin vähälle, liian vähälle jäi muun muassa tämä – Trump osapuilleen näin: "Meillä kahdella on 90 prosenttia maailman ydinaseista, se on paha asia ... ". Olisi ollut mieluumminkin viisasta median pohtia mitä Trump tällä viestitti.

Putin otti esille ydinaseiden ja niiden torjuntajärjestelmien vaarallisuuden. Tiettävästi pressissä oli mukana toimittaja (joka poistettiin väkisin toimittajatilaisuudesta [1), joka olisi halunnut muun muassa kysyä Israelin ydinaseohjelmasta rinnasteena Pohjois-Korean todellisuudessa toimiviksi arveltuihin ydinaseisiin.

Amerikkalainen media leikki niin sanotusti lillukan varsilla. Helsingin hengen oleellisin tapahtuma oli presidenttien Vladimir Putinin ja Donald Trumpin kahden välinen tapaaminen, joka venyi suunnitellulta keskusteluajaltaan tuplaksi. Lännenmiehen mediaa ärsyttää suuresti, kun se ei tiedä kaksituntisesta juuri mitään.

Trump halusi puhua Putinin kanssa Kiinasta. Miksi lännenmiehen mediaa ei kiinnostanut kysyä mitään tuosta toiseksi tärkeimmästä asiasta? Tiettävästi tuosta Kiinasta puhuttiin paljon kahdenkeskisesti, mutta ei avustajien mukana olleessa tilaisuudessa. Miksi? Olisi ollut lännettyneelle medialle kihelmöittävä mahdollisuus esittää pressissä tuo kysymys kuinka kahdenvälisyydessä Kiinasta puhuttiin.

Kiinan sijasta pikkunokkela jenkkitoimittaja kysyi oliko Putinilla jotain vahingoittavaa Trumpista tai tämän perheestä. Tässä lienee sanomattomasti viitattu huhuihin, että Trump olisi pelehtinyt ilotyttöjen kanssa aikanaan Moskovan liikemiesvierailullaan?


Entä nyt, kun Suomi ja erityisesti presidentti Sauli Niinistö sai kiitosta?

Reilut 1500 toimittajaa kirjoitti tuhansia rivejä Suomesta – jotka uutisina ja artikkeleina katoavat bittiavaruuteen nopeammin kuin pieru Saharaan – mutta kuitenkin, saimme sitä, mitä aidosti ansaitsimme tänne idän ja lännen vedenjakajalle, maahan, joka osaa luovia liittoutumattomassa hengessä jopa kahden ydinasesuurvallan välimaastossa ja erityisesti sen toisen vieressä –

Saulikin jo on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana ...” - tähän suomalainen lisäys … ja tuo meidän omat sotilaat pois Afganistanista, Irakista ja Malista – emme sinne kuulu. Kuinka paljon noissa luetelluissa valtioissa on Eurooppalaisen valtion Sveitsin sotilaita?

Paikkamme on pöydänkattaja Helsingin hengessä – jopa välittäjänä – asioista välittävänä, joka mallinamme jatkukoot Rovaniemen hengessä – kun Arktinen neuvosto [2 kokoontuu yhteiskokoukseen – Suomen ollessa puheenjohtajamaa, johon jäsenmaiden [3 valtioiden päämiesten lisäksi tullee yllättäen myös maailman suurimman talouden - Kiinan presidentti Xi Jinping.

...
Viitteet:
[1 HS tapasi Trumpin ja Putinin tilaisuutta hämmentäneen ja putkaan viedyn toimittajan: ”Tätäkö on Suomen mainostettu lehdistönvapaus?”
Ilkka Luoma 18.7.2018 - 15:38
Tapaukseen liittyi yksityiskohta, jossa poistettu toimittaja olisi hakenut presidenteiltä mielipidettä Israelin ydinaseohjelmasta. Tietääkö HS tästä mitään?
---
[2 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/02/an-pohjoinen-ulottuvuus-miksi-kiina.html -
[3 Pohjoismaat, Yhdysvallat, Venäjä ja Kanada – ulkojäseniä on muualtakinEKSTRA – ”Putin & Trump Helsingin hengestä” kirjoitukset – kronologisesti [US_P/IL]:
A ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257881-trumppismi-mita-yllattavaa-maailma-saakaan – [140]
B ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258090-trumputin-helsingissa-kohta – [189]
C ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258252-trump-kasiraudoissa-mutta-avain-presidentin-taskussa – [107]
D ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258316-trump-avasi-kasirautansa-helsingin-hengessa – [200]


...
Ilkka Luoma

32

171

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • servergulag

   Maailma on liian pieni jaettavaksi kaikille globaali-liberalisteille siksi uusjako tulee menemään USA Venäjä Kiinalle.EU:n osa osa että se puretaan takaisin kansallisvaltioiksi,se on tässä se isompi kuvio.
   Globaali-liberalistien toimet ovatkin pelkkää leikin lyömistä kun niillä ei ole voimaa käytännön toimenpiteisiin,heillä on vain media ja Trump heittää medialle paskaa joka välissä tekemistensä välissä.
   Jos jollain kokouksesta poistetulla toimittajalla olisi jotain oikeaa tietoa ydinaseista,tämä löytyisi romuttuneesta kolariautostaan luodinreikä kallossa.

   • Violations

    Tarkoitatko tietoa väitetyistä Israelin ydinaseista?


   • Anonyymi

    Kiina Venäjä > USA EU ... ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiina Venäjä > USA EU ... ?

    Talous- vai sotilasvoimana?!?


  • Violations

   Kiistelty laki määrittää Israelin juutalaisten kansallis­valtioksi – EU huolestui, Turkilta jyrkkä lausunto -HS

   Suomessa Israel, Palestiina - palestiinalaiset ja israelilaiset kuin koko heidän erillinen ja yhteinen historia herättävät suurta sanailua, kiihkoa jopa julkaisukelvotonta mielipidettä, mutta myös puolesta puhumista kummallekin osapuolelle, joista osa haluaa elää rauhassa ja osa käy kiivaasti vastarintaan. Miksi?

   Tässä kommentointiketju aiheesta, jossa 21 608 kommenttia - aktiivina jo yli 10 vuoden ajan ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/7703/ketju/eiko_israel_nae_rauhanmahdollisuutta_aitansa_takaa?changed=1532066602 -

  • y7ik65yr

   "Saulikin jo on oivaltanut vanhan kiinalaisen sanonnan: ”Pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana .."

   Aivan. Niinistö haluaa Suomen Naton lähelle jotta Venäjä pysyisi riittävän kaukana.


   https://www.svt.se/nyheter/uutiset/niinisto-dn-lle-suomen-nato-jasenyyden-mahdollisuudesta-ei-tule-luopua

   Presidentti Sauli Niinistö sanoi Dagens Nyheterin haastattelussa, että Suomi voi hakea sotilasliitto Naton jäsennyyttä, jos turvallisuuspoliittinen tilanne vaikeutuu voimakkaasti

   Emme voi luopua mahdollisuudesta hakea Nato-jäsenyyttä. Se olisi vakava virhe, sillä kyseessä on turvallisuuspoliittinen väline ja Venäjä tietää, että meillä on se käytössämme, Niinistö sanoi Dagens Nyheterille.

   • Anonyymi

    Ellet voita vihollistasi, tee siitä ystävä -vanha Shandongin maakunnasta Kiinasta kumpuava sanonta.


  • 76i5tr

   Uudempi suomalainen viisaus: "Pidä Nato lähellä ja Venäjä ulkona".

   • Anonyymi

    Paremmin: Sulje Natolta ovi ja avaa luottamus Kremliin.


  • ijtyujrt

   Niinistön linjan heikkous on että Naton ovi voi jostakin syystä mennä kiinni Suomelta jonka jälkeen Venäjän ei tarvitse enää varoa että ajaa Suomen Natoon.

   Venäjän politiikka Suomea kohtaan voi muuttua samankaltaiseksi kuin Ukrainaa kohtaan jolle Naton ovi on kiinni.

   Suomi voi varmistaa Naton antaman turvan jatkumisen vain liittymällä Natoon vielä kun sinne pääsee.

   • Anonyymi

    Suomen kansa on laittanut itse Natolta oven kiinni!


  • 67i65tr

   Suomen ja Venäjän suhteellisen hyvät välit johtuvat siitä että Naton ovi on auki Suomelle ja Suomi pitää liittymistä mahdollisena.

   Paradoksaalisesti välit voisivat huonontua, jos Suomi ilmoittaisi, ettei koskaan liity Natoon.

   • Hyvin päätelty!


   • Idänmaan_petturi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Hyvin päätelty!

    Onko ryssänkiimasi tarttuva sairaus Luoma?


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   YLE " ... Niinistö nostaa kirjoituksessa esiin ehdotuksensa arktisen alueen huippukokouksesta. Presidentin mukaan kokouksesta olisi hyötyä paitsi ilmastoasioissa myös alueen sotilaallisten jännitteiden purkamisessa. Niinistö kirjoittaa todenneensa aiemminkin, että arktinen kokonaisuus on riittävän viileä keskustelulle kuumemmissakin tunnelmissa. ... "

   https://yle.fi/uutiset/3-11859862

  • Anonyymi

   Lähes kolme vuotta sitten kirjoitettu avaus yllätti tällä kappaleella:

   "Paikkamme on pöydänkattaja Helsingin hengessä – jopa välittäjänä – asioista välittävänä, joka mallinamme jatkukoot Rovaniemen hengessä – kun Arktinen neuvosto [2 kokoontuu yhteiskokoukseen – Suomen ollessa puheenjohtajamaa, johon jäsenmaiden [3 valtioiden päämiesten lisäksi tullee yllättäen myös maailman suurimman talouden - Kiinan presidentti Xi Jinping."

  • Anonyymi

   "Tiettävästi tuosta Kiinasta puhuttiin paljon kahdenkeskisesti, mutta ei avustajien mukana olleessa tilaisuudessa. Miksi? "

   Siksi, että valtionpäämiesten keskustelut ovat salaisia. Kyllä niissä yleensä on kirjuri ja/tai tulkki.

   • Anonyymi

    Kiinassa tulkkien vaitiolosopimus on hyvin tiukka! Mutta palkitseva :-)


  • Anonyymi

   Mitä mieltä ollaan - näemmekö Trumpin vielä us-presidenttinä?

   • Anonyymi

    Ei nähdä uudella kierroksella Trumppia eikä Erdogania.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei nähdä uudella kierroksella Trumppia eikä Erdogania.

    Suomi todellisen uhan vedenjakajalla -Erdogan ratifioi Suomen Natoon! (?)


  • Anonyymi

   Mitä Trump voisi tehdä Ukrainan sodalle?

  • Anonyymi

   Trump vannoi lopettavansa Ukrainan sodan päivässä! Jos valiintuu vielä us-presidentiksi.

  • Anonyymi

   Toivotko Rumpista uudelleen us-presidenttiä?

  • Anonyymi

   Nouseeko Trumppi vielä presidentiksi?

   • Anonyymi

    Jos luoja suo, ja kansa valitsee vilpittömin vaalein!


  • Anonyymi

   Lopettaako Trump Ukrainan sodan, jos valiintuu?

  • Anonyymi

   Toivotko nyt maailman tilannetta katsoessasi Trumpin pääsyä uudelle us-presidenttikaudelle?

  • Anonyymi

   Joutuu nyt kuulusteluihin!

  • Anonyymi

   Saako Rumppi kihlat ranteisiin?

  • Anonyymi

   Rumppi syytteessä - poliittinen ajojahti. Entä jos todetaan syttömäksi, varmistuuko uusi presidenttikausi ja Rumppi pääsee kuittaamaan lupauksensa lopettaa Ukrainan sota, mitenhän se tapahtuisi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naista muistuttamaan leikattu mies halventaa Miss Suomi-kisatkin

   Itkeäkö 😭 vai nauraa? 😂 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rimi-riutta-on-historian-ensimmainen-transsukupuolinen-mis
   Luterilaisuus
   280
   2626
  2. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   38
   2557
  3. Lähden mun kanssa viikonlopuksi jonnekin?

   Vaikka Tampereelle. Ollaan yhdessä koko viikonloppu. Heinä-elokuussa? Minä maksan.
   Ikävä
   106
   1418
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1278
  5. Mitä teitte tänään?

   Mitä palstalaiset teitte tänään? Oliko mitään tavallisesta poikkeavaa? Tapahtuiko jotain kivaa tai vaikka ikävää? Näitte
   Ikävä
   150
   955
  6. Joko käytät WC-paperia talouspaperin korvikkeens?

   Sekä vessapaperien että talouspaperien hinnat ovat nousseet vuodessa jopa 35% verran. Täällä pehmopaperien valmistuksen
   Maailman menoa
   106
   908
  7. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   58
   832
  8. Sähköautojen tulipaloherkkyys pitäisi saada kuriin

   Eihän tuollaisia uskalla ostaa: Parkkihallissa lauantaina räjähtänyt sähköauto syttyi nyt liekkeihin autoliikkeen pihass
   Maailman menoa
   123
   775
  9. Ajanvarauksellako mies?

   Rakas, kerro, miten uskaltaisin soittaa? Kuinka voin mitenkään ikinä täällä saada varmistuksen, että toivot mun soittav
   Ikävä
   57
   746
  10. Olet niin järkevä ja viisas

   Ihailen sinua, kun tiedät varmaankin aina miten kannattaa toimia ja tehdä erilaisissa asioissa. 😊
   Ikävä
   43
   721
  Aihe