Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Peiliin katsomisen paikka

ärsyttää

Todella ärsyttävä ja ylimielinen asenne joillakin kirjoittelijoilla. Ovat itse hyvin herkkänahkaisia kaikesta mahdollisesta, mutta silti katsovat oikeudekseen nimitellä ja ohjailla toisia.

Kaipaisin asiapohjaista ja hyvin perusteltua keskustelua, mutta eihän täällä ole tarjolla muuta kuin tyhjäpäistä jankkaamista. - Vai onko se vain niin, että tyhjät tynnyrit kumisevat eniten?

12

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • denialistit-tollotellaan

      Tuulivoimateollisuus on itse syyllinen että ala on huonossa huudossa kansalaisten keskuudessa. Asuntomme viereen on kaavailtu tuulivoimaloita ja tuulivoimatoimitsijan asenne lähiasukkaita kohtaa oli alusta saakka kuin käytettyjä autoja myyvällä jobbarilla. Makeilivat ja puhuivat voimaloistaan kuinka niistä ei olisi mitään ongelmaa lähiasukkaille. Kaikkiin haittoja koskeviin kysymyksiin tuli vähättelevä vastaus kuin apteekin hyllyltä. Asiahan piti minun tarkistaa ja selvisi että pojat puhuivat valhetta. Esim...

      Lupaus: Tuulivoimalat eivät haittaa, koska ne jäävät metsän taakse.
      Totuus: Teollisen luokan voimalan korkeus on noin 250m. Kilometrin päässä olevaan taloomme potkurinkehä näkyy korkealla puiden (max 40m) yläpuolella.

      Lupaus: Metsä vaimentaa tuulivoimalan melun.
      Totuus: Ei vaimenna. Kts. edellinen.

      Lupaus: 95 prosenttia tuulista tulee lounaasta, joten melu ei kuulu, koska talomme on tuulen yläpuolella.
      Totuus: Tuuliatlaksen mukaan esim. 15 prosenttia tuulista tulee idästä. Sitäpaitsi äänen nopeus ilmassa on noin 343 metriä sekunnissa eli 1 235 km/h (20°C) taajuudesta riippumatta, joten mikään tuuli ei pysty "sieppaamaan" ääntä mukaansa. Dopplerilmiö vaikuttaa että vastatuuleen liikkuvan äänen taajuus muuttuu korkeammaksi eli matala ääni muuttuu kuultavammaksi.

      Lupaus: Tuulivoimapuiston sähköntuotanto riittää koko kaupunkimme sähköntarpeisiin.
      Totuus: 8 tuulivoimalaa ei mitenkään riitä. Sitäpaitsi sähkö menee valtakunnanverkkoon.

      Lupaus: Tuulivoimaloiden infraäänen haitallisista vaikutuksista ihmisten terveyteen ei ole tieteellistä näyttöä.
      Totuus: Infraäänitutkimuksia on tehty, mutta niiden arvo on tuulivoimatoimitsijoiden taholta kiistetty. Uusimmat tuulivoimalat ovat vanhoja paljon suurempia, mikä lisää infraääntä. Näistä ei ole vielä valmiita tutkimustietoja. Tuulivoimapakolaiset on näyttöä sekin.

      Lupaus: Verotuloja satoja tuhansia vuodessa. Työllistää paljon ihmisiä.
      Totuus: Kiinteistöverotuottolupaukset olivat liioitellut. Tämä oli lähiasukkaitten helppo itse laskea (Miksei sitä kukaan muu tehnyt?). Työllistämistä tapahtuisi pääasiassa rakennusvaiheessa muutamalle koneurakoitsijoille.

      Lupaus: Tuulivoimaloiden läheisyys ei vaikuta kiinteistöjen arvoon.
      Totuus: Kiinteistökauppa on pysähtynyt jo nyt, vaikka alue on vasta suunnitteluvaiheessa. Maaseudulla on tarjolla paljon taloja ilman tuulivoimalanäkymiäkin. Ne kiinnostavat tietysti ostajia enemmän.

      Jne, jne... jutuista saisi kirjan... Ehkä vielä joskus...

      Kokemuksiemme takia luottamus tuulivoimatoimitsijoiden edustajiin on mennyt melkolailla totaalisesti. Ikävä kyllä kunnanisiin myyntipuheet messevistä verotuloista ovat uponneet paljon paremmin. Koska asia ei vielä kosketa kuin pientä osaa kuntalaisia, kovin moni ei piittaa. Tuulivoimayhtiölle maata vuokranneitten vauraitten maanomistajien kanssa ollaan mieluummin hyvää pataa.

      Niitä joiden viereen tulee voimala"puisto"ja jotka odottavat haittoja, tällainen valehtelu ja jyrääminen ärsyttää,. Saattaa välillä tuulivoimalobbari tulla tolloksikin nimitettyä, koska myyntipuheita ei mitenkään korjata vaan asenne jatkuu: "Deny . delay - hope you die,"

      Oma hallituksemme tämän pandoran lippaan avasi. Koettakaa ymmärtää turhautumistamme!

      • lupaukset_ovat_tyhjiä

        Mukailee tuulivoimarakentaja OX2:n ja tuulivoimalan omistajan IKEAn lupauksia Kemin Ajioksen tuulivoimalaitoksen yhteydessä. Paljon luvattiin haittakorvauksia mutta mitään ei ole maksettu. IKEA joka maailmanlaajuisesti on miljardiyritys ei maksa tuulivoimalasta kärsiville minkäänlaisia korvauksia. IKEA kyllä mielelään ottaa yhteiskunnan tuet sähkön takuuhinnan muodossa, miljoonia euroja vuodessa. Siis samaan aikaan kun esim. eläkeläisemme joutuvat miettimään mitkä lääkkeet jättää ostamatta jotta rahaa riittää ruokaan niin veroeuroilla rahoitetaan IKEAn kaltaista miljardiyritystä joka viis veisaa omista yhteiskuntavastuistaan.


    • OmaSyynsä

      ... Ja taas on alkanaut viestien poistattelu. Ei ole vaikea arvata, kuka on vetänyt herneen nenäänsä.

      • kielikello

        Kielikello asialla. Kun omat uskomukset tulevat lytätyksi, niin sit asetaan itkeä ylläpidolle. Todella ärsyttävää.


    • uskoTekeeAutuaaksi

      Idealistit ja fanaatikot ovat vaarallisia. Heille on turha puhua järkeä, koska usko on kaventanut katsantokantaa niin paljon, että he eivät pysty käsittelemään asioita kokonaisina. Tämän takia he usein julistavat osatotuuksia täytenä totena.

    • Vastakuva

      Tyhjänpäiväistä jankkaamista, matkitaan Jumalaa, Joka luo tyhjästä. Järkeen täytyy keksiä aukko, absoluuttisesta tyhjästä ei voi mitään alkaa ainakaan ilman tietoisuutta., joka sen aikaan saa ja voidaan järjellä tutkia. Mitä sanoo asiaan Skepsis ry ?

    • wertttrtewrtwert

      Paras tapa erottaa sekopäiden kirjoitukset muista on peukutukset. Esim. omat juttunsa peukuttava stuxnet on säälittävä osoitus reppanasta joka jää jatkuvasti muiden muiden jyräämäksi tyhmyytensä ja tietämättömyytensä takia. Kuvittelu, että omien juttujen peukuttaminen toisi hänelle jotain arvostusta osoittaa hänet palkästään sekopääksi.

      • olet_luuseri

        Reppanan älämölyä.


      • huomioinut

        Peukutukseen itselle eivät normaalit ihmiset sorru, koska heillä ei ole narsistista luonnetta. Päätelkööt jokainen itse.


    • Räppänä

      "Salvatuille" ei mikään, eikä mikää "siitä". Kompetenssi on kikkelin varassa, kyllä siihen sekoaa kovempikin pää. turha odottaa salonkikelpoista kielenkäyttöä. Kehottaisin pelaamaan Pingoa, saattumakin voi osua, ellei kohdalle niin ohi.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1658
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1476
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe