Onko 172cm mies lyhyt?

onkomiesollenkaan

Eli onko 172cm mies lyhyt?

14

2010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jepppp

      No kyllä se on lyhyt!

    • sellaistahanse
      • dffggg

        Vähän heikko esitys noissa taulukoissa.
        1. Serbia puuttuu. Siellä on kuulemma nykyään maailman pisimmät miehet.
        2. Jotkut maat useaan kertaan, mitä tarkoittaa?
        3. Missään ei kerrottu, onko noissa kaikenikäisiä mukana. Suomessa mitattiin joskus (nuoria) varusmiehiä, ehkä alokkaita. Näin saatiin aika isoja pituuksia. Voisihan tuoosa siis kertoa kuten mitä, missä, milloin, mittaustapa yms.


    • mitta

      172 cm mies laitetaan seisomaan pellolle vaon päähän.

      Jos vakomitan päästä miestä ei erota tervaskannosta, mies on lyhyt.
      Jos näyttää kuhilaalta, pituus riittää.

    • 189cm

      Kysytkö edes?

    • Uusasukas

      Googlaan paikallistietoa
      Tämä on se, mitä löytyy
      ...
      En tiedä miten tämä liittyy Karkkilaan? Tai ehkä tän mittasen tyypin pitää olla tuplasti taitavampi kuin pidemmän pärjätäkseen korislukiossa mut muuten..
      Liian lyhyt mihin? Karkkilassa asumiseen? Onhan täällä pienempiäkin

    • hehhehhehheh

      pikkumies on

    • antropologianharrastaja

      Karkkilalaiset ovat muita uusmaalaisia 10–15 senttimetriä lyhyempiä mutta yhtä painavia. Miehet olivat keskimäärin pituudeltaan 164 senttimetriä ja painoltaan noin 65 kilogrammaa, ja naiset 155 senttimetriä ja 51 kilogrammaa. He ovat ruumiinrakenteeltaan vankkoja: paksuluisia, lihaksikkaita ja hyvin vahvoja. Yksilöiden välillä on jonkin verran vaihtelua, vaikkakin ehkä vähemmän kuin esimerkiksi vihtiläisillä.Ruumiinrakenteensa kannalta karkkilalainen on kestänyt viime talvien kovia pakkasia suuremman lihasmassansa ansiosta paremmin kuin vaikkapa somerolainen. Tasapainoelinten perusteella on päätelty karkkilalaisen olevan hieman lohjalaista (pl. kärkölä) kömpelömpi.

      Karkkilalaisen lantio ja rintakehä ovat leveät, ja rintakehä leveä kartiomaisesti alaspäin eikä jatku tynnyrimäisesti kuten kanta-hämeen asukeilla. Kyynärvarret ja sääret ovat uusmaalaisten raajoja suhteellisesti lyhyemmät, kuten myös sormet. Alaraajojen luut ovat huomattavan paksut, luuaines tiheää ja nivelet suuret. Olkaluun poikkileikkaus on ellipsinmuotoinen eikä pyöreä . Oikean käsivarren luut olivat erityisesti miehillä paksummat kuin vasemman, mikä kertoo oikeakätisyydestä ja vuosisatoja kestäneestä sukupolvelta toiselle jatkuneesta valimotyöskentelystä.

      Karkkilalaisella on suuri pää ja suuret kasvot. Heidän aivokoppansa oli pitkä ja matala, otsa viettää jyrkästi taakse, ja silmien päällä on voimakkaat luupaksunnokset eli kulmakaaret. Heillä on kookas nenä ja suuret silmäkuopat. Leukakyhmy puuttuu, ja kasvojen keskiosa työnty eteenpäin. Nenä on kookas ja ulostyöntyvä. Etuhampaat ovat lapiomaiset, kärjistä kuluneet ja taaksepäin kiertyneen näköiset. Poskihampaiden takana oli tyhjä tila. Takaraivossa oli kookas pullistuma.

      Aivot ja älykkyys
      Mitattujen karkkilalaisten aivokoppien keskimääräinen tilavuus on 1 420 cm³ eli huomattavasti enemmän kuin vaikkapa forssalaisten. Vaihteluväli on 1 200–1 740 cm³. Naisten aivot olivat 200 cm³ miehen aivoja pienemmät. Karkkilalaisten isoaivojen kuorikerros oli kuitenkin heikommin kehittynyt. Joidenkin tutkijoiden mukaan karkkilalaisen älylliset kyvyt ovat heikommat kuin uudellamaalla keskimäärin. Eräiden tutkijoiden mukaan karkkilalaiset eivät kuitenkaan välttämättä ole muita tyhmempiä ja ovat kykeneviä hienostuneeseen käyttäytymiseen . Toisaalta tiedetään että nykylasten aivot kasvavat hitaasti, mikä tekee ihmisestä älykkään eläimen – mutta karkkilalaisilla aivojen kasvu on vieläkin hitaampaa. Tämä ei yksin todista lajin älykkyydestä, mutta tutkijat ovat löytäneet myös muuta tukea tälle olettamukselle.

      DNA-analyysin perusteella tiedetään, että karkkilalaiset elävät pienissä toisistaan erillä olevissa populaatioissa ja geneettinen diversiteetti oli vähäistä ja sisäsiittoisuus yleistä. Karkkilalaisten ryhmissä on tavallisesti 8–16 henkeä, joista puolet lapsia. Ryhmät olivat useimmiten suurperheitä, jotka naapuriryhmien kanssa muodostivat klaanin tai heimon. Ryhmät saattavat lyöttäytyä yhteen esimerkiksi Peach Partyn, aiemmin vappumarssin ajaksi.
      Karkkilalaisten elämä on rankkaa, sillä obduktiossa on monista löytynyt merkkejä elinaikana saaduista vammoista. Jotkin vammoista olivat johtaneet elinikäiseen haittaan. Vammautuneetkin yksilöt ovat kuitenkin eläneet pitkään, mikä kertoo siitä, että karkkilalaiset pitivät huolta ryhmänsä avuttomimmistakin jäsenistä, niin vammautuneista kuin vanhuksistakin.

      114 karkkilalaisen pääkallosta tehdyn tutkimuksen mukaan karkkilalaisen elämä ei ole ollut 1900-luvulla väkivaltaisempaa kuin nykykarkkilalaisen elämä.

      Lähde; Saksalais-yhdysvaltalaisen antropologin Franz Boasin empiirinen tutkimus 2017

    • mielen.kiintoista

      Heh, näyttää siltä, että karkkilalaiset ovat kokonaan ihan oma rotunsa.

    • MuutIhanKäppäniä

      Eli 172 senttinen onkin sitten likimain koripalloilijan pituusluokkaa tavallisten karkkilalaisten ukkojen rinnalla.

    • palloonpyöreäuseinmiten

      Muistaako kukaan enää "Pikku Benitoa", sotien jälkeen muutaman vuoden karkkilassa korista pelannutta 278 senttistä italialaisnuorukaista? Naapurilta löytyy valokuviakin hänestä. Jos muistaisi koko nimen niin löytyisi varmasti tietoa netistäkin.

    • kerrotaan.että

      Naapurin vanhaemäntä muisti: ”Juu mahrottoman pitkä miäs. Aijai. Ei vähäläntä ollenkaan ninku miähet tääl pruukai olla.”

      Pitkä italialainen oli kuulemma ilmestynyt Karkkilaan vuoden 1952 kesäolympialaisten aikoihin. Matka oli tapahtunut Pikku-Pässillä avotavaravaunussa jauhosäkkien keskellä istuen, musta tukka vaan korkeuksissa hulmuten. Ei sen pituinen mies olisi mahtunut linjurin kyytiin. Torviseitsikko oli ollut vastassa.

    • Anonyymi

      Japani voitti Suomen susijengin koripallossa 27.8.2023 koripallon MM alkulohkon pelissä lukemin 88-98. Japanin pelinjohtaja Yuki Kawamura 172 cm mittainen pikkumies upotti Japanille 25 pistettä. Isot miehet voi ohittaa ja kun laittaa kovan tempon päälle ihmeitäkin tapahtuu. https://www.youtube.com/watch?v=2eCYyL1Nosg

    • Anonyymi

      Pätkä on.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe