KANNATTAA OLLA USKOVAINEN!

Kyllä se vain niin on, että kantsii olla uskovainen niin ei joudu ikuiseen tulihelvettiin!

Ja uskovainen pääsee kuoltuaan ikuiseen paratiisiin, jossa on supermukava olla!

Ja joka ei suostu uskomaan Jeesukseen Raamatun opettamalla tavalla, menee kuoltuaan ikuiseen tulihelvettiin, sinne rangaistukseen!

Ja sitä paitsi uskova elää totuudessa, ja se joka ei usko elää valheessa.

Ja Jeesus rakastaa uskovaansa ihan silmittömän paljon!

Tässäpä syitä miksi kannattaa olla uskovainen ja valita Jeesus omaksi Vapahtajaksi ja Herraksi!

25

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei.kannata.olla

      Ystäväni oli uskovainen mutta sanoi onnekseen paraantuneensa siitä sairaudesta

      • Epäusko on pahempaa kuin sairaus.

        Sairaus ei estä pelastusta Jeesuksessa, siis pelastusta tulihelvetistä, mutta epäusko vie harjoittajansa ikuiseen tulihelvettiin!


    • filade

      Raamatun mukaan ensimmäisinä tulikiveä palavaan tuliseen järveen ylösnousemusruumiissa olevina ovat Antikristus ja väärä profeetta (Ilm.19:20; 20:10).

    • Danieeli10

      Osuit naulan kantaan. Uskovat pääsevät taivaaseen, jossa on sanomattoman hyvä olla, kun taas epäuskoiset joutuvat ikuiseen kadotukseen, jossa on itku ja hammasten kiristys.

    • tutkitaas.kirjoituksia

      "Helvetinpelostako sinä uskovaisuudessa olet?!"
      Mitä tarkoittaa ikuinen tulihelvetti? Kuka sinulle sellaista on opettanut?
      Mietipä oliko Jumala luonut ihmistä siten, että se elämää olisi tuollapuolen ikuista helvetissäoloa ja miksi? Onko tuo käsite sellainen, jolla ehkäpä se toinenosapuoli maalaa Jumalasta jotain sellaista, mihin kirjoitukset eivät anna pontta, mutta perinnepelottelijat kylläkin omin opein.
      Jos kaikke sitä, mitä helvetistä puhutaan siis kristillisissä piireissä, jopa kirjoitusten muodossa, täytynee sanoa, että paaaaaljon pojilla juttuja.

      Kyllähän kadotus on olemassa ja helvetin tuli, sitä ei voi kiistää, mutta onko siihen ikuiseen elämään siellä, niissä olosuhteissa kirjoituksissa pontta.
      Tavallaan kyllä Ilmestyskirjassa ainoastaan on kolme kohtaa, joka tällaisen näköalan ikäänkuin maalaa eteen, mutta raamatun kokonaisvaltainen punainen lanka puhuu hieman toista ja vielä niin, että siihen kirjoitetaan Jumalan omaksi sanomaksi se totuus, ettei sellainen helvetin ikuinen kärvistely oikein sovi Jumalan mielenalaan. Onhan Hänellä lupa tappaa syntiä tekevä sielu. Toisaalta iankaikkinen elämä on luvattu armolahjana Herran omille Kristuksessa, uskon kautta. Siis elämä on Herralla itsellään, antaa sen Pojalle, ja Poika - kelle haluaa!
      Vieläpä luodaan Uusi taivas ja maa, todeten, että kaikki -entinen- on mennyt, eikä sitä muistella.
      Toisaalla, puhutaan Helvetintulesta, joka poltaa tuhkaksi, ja sen tuhkan olomuoto on ikuinen.
      Se ei nouse elämään, kun se helvetituli Herra Sebaotin kautta on tehnyt tehtävänsä.
      Vieläpä mainitaan, että se tuhka on siellä iankaikkisen elämän armolahjan omaavien jaloissa yliastuttavana. Siis tuhka - ei siinä ole elämää ja se on kadotettujen osa.

      Jumala on kaikkivoipa, eikä käärmeen siemenllä ole asiaa elättää kadotettua iankaiken, sillä jopa Edenissä Herra totesi, että otetaanpa se Adam pois elämänpuulta, että ei siitä söisi ja eläisi -syntisenä- iankaiken.
      Siis - iankaikkinen elämä on armolahja, Jeesuksessa Kristuksessa.

      Ymmärrän kyllä hyvin, että monet mieltää opetuksen kautta helvetin - ikuisen kärvistelyn ja sen hirvittävän erinäköisten kirjoittajien tarinoitten kautta harhan, kun ihmiset uskovaisuuksissaan eksyy, kun eivät tunne kirjoituksia.

      Mutta, se siemen antaa vain mielettömän ruman kuvan Jumalasta, jota ei pitäisi opetuslasten kylvää.

      Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

      ts. Jumala ei ole luvannut elämää ominluvin. Adamkin oli ehdollistettu elämään vain Jumalantahdon sisällä eläen.

      Ilm 2:7 Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sen, joka voittaa, minä annan syödä elämän puusta, joka on Jumalan paratiisissa.'

      Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
      Ilm 21:4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä --->kaikki 'entinen' on mennyt."

      kadotettujen osasta kerrotaan.
      Ilm 21:8 Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä ->on<- t.o.i.n.e.n k.u.o.l.e.m.a."

      Mal 4:1 Sillä katso: se päivä -->on tuleva, ----> joka palaa kuin pätsi. Ja -->kaikki julkeat ja -->>kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, --> o.v.a.t o.l.j.e.n.k.o.r.s.i.a; ja -->heidät .p.o.l.t.t.a.a. >se päivä,<< joka 'tuleva on', [siis tuota päivää ei vielä ole, huomaa se ] sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
      Eli tämän sanoo Herra Sebaot, tulevasta tuomion päivästä, kadotetut, olomuoto oljenkorsi.
      Oljenkorsi on herkkä tulelle ja ei oljenkorsi kestä tulta, se muuttuu tulen kautta tuhkaksi, ettei siitä jää --- ei niin juurta --- eikä oksaa.
      ts. Jumalalla on Valta tappaa syntiä tekevä sielu, siis Jumala ei kiduta ketään, vaan tuomion jälkeen tuomittu saa haluamansa rangaistuksen, hänelle ei anneta iankaikkista elämää, joka on Herran omille armolahja.
      Se armolahja on ikuinen osa.
      Mal 4:2 Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat
      Mal 4:3 ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.
      Näin kertoo kirjoitukset.
      Joh 5:24 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.
      Eli uskon kautta siirrytään kuolemasta elämään se on se armolahja

      • kirjoitusten.mukaan

        Joh 5:26 Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä.
        Joh 5:27 Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika.
        Joh 5:28 Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä
        Joh 5:29 ja tulevat esiin, ne, jotka ovat hyvää tehneet, elämän ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, tuomion ylösnousemukseen.

        ts. noustaan kahdenlaiseen ylösnousemukseen. Toinen on ELÄMÄN ylösnousemus.
        Toinen on tuomion ylösnousemus.
        Siksi ensimmäinen ylösnousemus on autuaiden otto.,

        oh 6:33 Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa maailmalle elämän."

        Eli elämä --annetaan---.

        ts. seuraavassa nähdään, että elämä on ehdollistettu, aivankuin Adamille paratiisissa syödä elämänpuusta. Tavallaan olemme samassa tilanteessa. Syödä ja uskoa Lunastajaamme, hän on elämänpuumme, iankaikkisen elämän armolahjan lahjoittaja.

        Joh 6:39 Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä.
        Joh 6:40 Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

        Ja iankaikkisen elämän h-hetki on Jeesuksen paluu, ei ennen, eikä jälkeen meidänkohdaltamme.


        Joh 6:51 Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta. Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta."
        Joh 6:53 Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne.
        Joh 6:54 Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.


        Eiköhän uskota kirjoituksiin ja ymmärretä, että kadotettu on kadotettu, eikä hänellä ole iankaikkista elämää olemassakaan. Vaan kadotus on ikuinen ja ihmisen olomuoto olkiukkona on tuhka ja sen tuhkan päällä kävellä tepastellaan iankaiken.


      • kirjoituksista.vielä

        1Te 4:13 Mutta me emme tahdo pitää teitä, veljet, tietämättöminä siitä, kuinka poisnukkuneiden on, ettette murehtisi niinkuin muut, joilla ei toivoa ole.
        1Te 4:14 Sillä jos uskomme, että Jeesus on kuollut ja noussut ylös, niin samoin on Jumala Jeesuksen kautta myös tuova poisnukkuneet esiin yhdessä hänen kanssaan.
        1Te 4:15 Sillä sen me sanomme teille Herran sanana, että me, jotka olemme elossa, jotka jäämme tänne Herran tulemukseen, emme suinkaan ehdi ennen niitä, jotka ovat nukkuneet.
        1Te 4:16 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
        1Te 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
        1Te 4:18 Niin lohduttakaa siis toisianne näillä sanoilla.

        Tessalonikalaiskirjekin todistaa tuon h-hetken, jolla meidän pitäisi lohduttaa toisiamme.
        Eli puhutaan poisnukkuneista, josta Jeesus puhui Joh. ev. 5 ja 6 luvuissa, että herätetään haudanlevosta.
        Niin tässä sanotaan, että Jumala on Jeesuksen -kautta- tuova poisnukkuneet YHDESSÄ hänen kanssaan. ja jotka elää porskuttaa siinä hetkessä asia on yhteinen h-hetki.
        Siinä oli pasunan ääni . ylienkelin ääni ja kuolleet kuulivat tuon hautaansa, kuoleman uneen ja heidän sielunsa herätettiin, kaikki olivat Jumalan muistissa, elämänkirjan mukaan.
        kuolleet nousi ensin ja sitten me, jotaka siinä on elossa. Siinä on se tempaus.
        Tämä on tätä todellista iankaikkisen elämän juhlaa se.
        Eiköhän uskota sitä, mitä Sanaan on meille opiksi ja ohjeeksi kerrottu, vai mitä?

        Lohdutellaan, kun näin kehotetaan toisiamme.


    • Paskamaha666

      Kyllä oma moraalisesti väärin peloitella tulisella pätsillä. Missä uskovien lähimmäisenrakkaus? Jumalaa vaan ylistetään ja jeesusta ja peloitellaan ateisteja. Kyllä tulee loppu pahoille pelotteille!!

      • siemenen.tehtävä

        Kyllä ateisteille tarjotaan tämän kurjan elämän lisukkeeksi lahjaa, ja se on ikuisen elämän lahja. Mutta, ei Herra vie ketään väkisin.
        Kauhistuttavaahan se olisi ateistille, kun pitäisi iankaikkisesta iankaikkiseen olla jossain taivaissa. Eihän siitä tulisi mitään.
        Mutta, on se kyllä tuomio kylläkin olemassa.
        Katsos, tämä maa on Jumalanluoma ja lähimmäiselle Herra on luvannut aivan inhimilliset elämänmuodot jos vain porukka eläisi sen SAnan mukaan.
        Mutta, kun ateismi ei elä, niin eihän siinä ole elämänmahdollisuutta, mutta tili on tehtävä siitä, mitä elämällään on tehnyt.
        Monellehan se on karvas paikka. Kun hän vastaa siitä, mitä hän on lähimmäiselleen tehnyt ja siinä kyllä kaiken saa nähtäväksi ja varmasti moni puree siinä hammastaan. On se lopputulos senverran ikävää katsottavaa.
        Vieläpä se päätös, että helvetintuli tavallaan tappaa. Se on totuus.
        Mutta, siinä ei ole näköalaa, että iankaikkisesta iankaikkiseen sitten vaivattaisiin.
        Tuomiossakin on raja. Se on kuolemassa.

        Mietin vain, että miksi tätä maailmaa pitäisi omalla käytöksellään pahattaa, kun toinenkin elämänmuoto on tarjottavissa ja maailma eläisi paremmin, kun esim. ateismi kumartaisi Herraa, eli joku tulisi herätykseen, siitä tiestään.
        Se toisi tämän ateistin elämään ok. Sitten kylkiäisenä monen hänen läheisensä osa ehkä parantuisi, niitten tekojen tähden.
        Sekö tuntuu niin vaikealta toteuttaa.

        Tosin täytyy myöntää, että moni ateisti elää kylläkin erittäin hyvää, arvokasta ja rakkaudellista elämää lähimmäisiin, jopa paremmin kuin moni muotouskonnollinen.
        Mutta, se siemen, mitä siinä kylvetään, niin kuitenkin siitä puuttuu siemen. Se ei elä iankaikkisen elämän muotoa. Siinä se ongelma on. Toivottavasti jotenkin osaisin viestiä asiaa.


      • Atteboiiiii

        Miksi ketään täytyisi kumartaa? Ihmisten keskinäinen rakkaus riittäköön!


      • mietihän.sitä
        Atteboiiiii kirjoitti:

        Miksi ketään täytyisi kumartaa? Ihmisten keskinäinen rakkaus riittäköön!

        Kautta aikain, meidän on kumarretta eri suuntiin. Kun tulet vaikka hallitsijan eteen, et voi paukutella henkseleitäsi, se ei ole sinun etusi.
        Ajatellaanpa vaikka Trumppia, joka on kansanhuutama äänestyksessä pressa ja tapaaminen Kuningatar Elisabet II. kanssa... Yhteiskuntahierarkiantakian mukaan, Trumppina - hänen olisi pitänyt kunnioittaa tapoja, eikä käydä, kuin moukka Kuningattaren edellä ja tavallaan olisi tuon pitkäikäisen hallitsijan edessä pitänyt jotain kunnioitusta osoittaa teoillaan.

        Tähän ideaaliseen tapaan on kansalaisenkin nöyrryttävä, vaikkapa uskonnon nimissä, kun mennään kirkkoon.
        Meillä valtiovalta kunnioittaa uskontoa, Puolustusvoimat, Poliisi jne.
        Näillä yhteiskunnallisissa asioissa kuljetaan ideaaliselta pohjalta syvemmissä vesissä.

        Se rakennelma luo tavallaan perustan koko yhteisjärjestelmään. Se on tavallaan elämänperustaa. Jopa historian havina, mikä on johtanut tähänpäiväämme, on sitä, että jopa kuninkaat ovat kumartaneet uskonlähteen edessä. Tähän johtopäätökseen olen tullut vaikka Ruostin historiasta ja meidän yhteisestä matkasta muutaman sadanvuoden ajalta.


      • HELL.tonttu
        Atteboiiiii kirjoitti:

        Miksi ketään täytyisi kumartaa? Ihmisten keskinäinen rakkaus riittäköön!

        Minä aina kumarran joulupukkia kun se tuo mulle lahjoja.


      • 1234567---

        Kyllä tulee loppu peloittelijoille, sillä nämä monet peloittelijat itse kumartavat petoa, jonka merkki on sunnuntai.


      • No kerro sitten miten lauantaina lepopäivää viettävät voivat käydä kauppaa? Raamattuhan sanoo, että vain ne joilla on pedon merkki voivat käydä kauppaa, ostaa ja myydä.


    • De.servo.arbitrio

      Alotus on paskaa. Ei ihminen voi tosta vaan valita jotain Jeesusta yhtään mihinkään.

      • Ihminen voi valita Jeesuksen kun hänelle kerrotaan, että kuka Jeesus on ja mitä hän on tehnyt ja mitä hänen pitää Jeesuksen suhteen tehdä.


    • Saar

      Tuli merkitsee ikuista tuhoa ei kidutusta. Ilm. 20: 14:ssa sanotaan, että kuolema ja tuonela heitetään tuliseen järveen, tämä tarkoittaa toista kuolemaa.
      Siis tarkoitetaan lopullista hävittämistä, ei kuolemaa eikä tuonelaa voi kiduttaa.
      Ihmisen kohdalla se merkitsee kuolemaa ilman ylösnousemusta.
      Jumalasta sanotaan, että hän on rakkaus. Rakkauden Jumala ei kiduta ihmislapsiaan.
      Kuolema on elämän vastakohta, ei kidutus.

    • naaja

      On väärä vaikutin olla uskovainen vain kidutuspaikan pelosta.
      Missä vaiheessa Jumala sellaisen paikan loi, jossa ihmisiä kidutettaisiin. Hänhän sanoi Aadamille ja Eevalle, jos he olisivat tottelemattomia, että " he tulisivat kuolemalla kuolemaan." Ja synnin palkka on kuolema.
      Tuo kidutusoppi on saanut ihmiset liittymään uskontoihin. Vaikutin täytyy olla rakkaus, ei pelko kidutettavaksi joutuminen.

      • Raamattu sanoo, että ei ole mitään kadotustuomiota niille jotka ovat Jeesuksessa Kristuksessa.

        Mutta Raamattu puhuu myös iankaikkisesta tulesta, ja että eräät joutuvat sinne. Tämä on realiteetti jonka kanssa vain on elettävä, että joka ei ole Jeesukselle kuuliainen, se joutuu ikuiseen tuleen.

        Ota pois iankaikkisen tulen rangaistus, niin otat pois Jeesuksen kärsimisen ja kuoleman meidän edestämme, sillä jos ei ole iankaikkista tulihelvettiä, niin ei vastaavasti ole mitään minkä puolesta Jeesuksen tuli mennä ristille.


    • Diopterius

      Miksi sille Jeesukselle on niihin dogmeihin uskominen n i i n tärkeää.
      Papeille ja kirkoille sen tärkeyden ymmärtää.
      Niin että miksi?

      • Ei mitään dogmeja tarvita, meillä on Raamattu ja Jeesukseen pitää uskoa niin kuin siinä on kirjoitettu hänestä.
        Siis että Jeesus on Jumalan poika, joka syntyi ihmiseksi. Ja tämä Jeesus kärsi ristillä sen rangaistuksen minkä me ihmiset olemme itsellemme ansainneet.
        Ja tämä Jeesus tulee nyt ottaa vastaan omaksi Vapahtajaksi ja seurata häntä loppuelämä niin käy hyvin ja pääsee Paratiisiin kuoltuaan, sinne ikuiseen onneen!


      • NaakaMiihum
        miikanaahum kirjoitti:

        Ei mitään dogmeja tarvita, meillä on Raamattu ja Jeesukseen pitää uskoa niin kuin siinä on kirjoitettu hänestä.
        Siis että Jeesus on Jumalan poika, joka syntyi ihmiseksi. Ja tämä Jeesus kärsi ristillä sen rangaistuksen minkä me ihmiset olemme itsellemme ansainneet.
        Ja tämä Jeesus tulee nyt ottaa vastaan omaksi Vapahtajaksi ja seurata häntä loppuelämä niin käy hyvin ja pääsee Paratiisiin kuoltuaan, sinne ikuiseen onneen!

        Onks siellä Parasiitissä mitenkä nastaa?


    • Hjiiy

      Aloittaja on varmaan max 9v?

    • Hjiiy

      Aloittaja on varmaan max 9v?

    • Anonyymi

      Haluan perua avaukseni. Jeesus on paha. Ja en enää kirjoittele tänne aktiivisesti.
      Poistakaa se

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1788
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1325
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1173
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe