Amerikkalaiset taisteluvoimat poistuvat Euroopasta

US-presidentti Donald Trump tuli, näki, koki, uhkaili ja lähti Euroopan "tourneeltaan" kotiin Yhdysvaltoihin, josta olisi tehtävä Trumpin sanoin noitavainojen alta jälleen The Great. Se onnistuukin, kun keskitytään omiin asioihin, omaan maahan, omiin kansalaisiin ja omaan sisäiseen osaamiseen *.

Elimme 100 vuotta amerikkalaista hegemoniaa valtiosta, jonka juuret ovat Euroopasta, Afrikasta ja Uuden mantereen saarivaltioista – latinojen määrä Yhdysvalloissa kasvaa nopeimmin.

Trumpin on mietittävä kohta muutakin kuin valkoista lähtökohtaansa, joka kasvatti vaurautensa myös mustilla, joita rahdattiin orjiksi miljoonittain [1 – ja tämän ollen edelleen sisäisen vastakkainasettelun ydin – aikanaan jo 1960-luvulla tapetun Martin Luther Kingin unelmasta huolimatta [2.


Trump haluaa eurooppalaisten hoitavan itse sota- ja taisteluvoimansa – tästä Helsingin Sanomat analysoi tekstissään ~ https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005765283.html - , joka otsikoitui näin:

Trump ei ole yksin mielipiteidensä kanssa

Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 22.7.2018 - 2:48
US tuli Euroopan melskeisiin, kun käytiin I Maailmansotaa, olihan niin monien valkoisten amerikkalaisten sukujuuret valkoisessa Euroopassa. Tehtiin siis amerikkalainen ristiretki.

Eurooppalaiset aloittivat Saksan johdolla myös II Maailmansodan, josta US halusi pysyä erossa. Saksa mahtipontisesti julisti sodan USA' lle korostaakseen akselivaltojen yhtenäisyyttä - akselin pää oli kaukana Japanissa, joka oli aloittanut Tyynen valtameren sodan hyökkäämällä USA' n Pearl Harbour' iin joulukuussa 1941. Näin US joutui puoliväkisin mukaan II Maailmansotaan, myös Euroopan osalta. Tehtiin siis toinen ristiretki.

Tuon II suursodan osalta oli vain kaksi todellista voittajaa - USA ja Neuvostoliitto. Näin alkoi kilpajuoksu maailman hallinnasta näiden kahden välillä, Eurooppakin jaettiin, kuten Korean niemimaa, jo vuonna 1945 [3.

US holhosi omaansa rahalla, ja politiikalla sekä aseilla - jopa ydinaseilla, niiden ollessa yhä Euroopassa. US jäi turvaamaan Länsi-Eurooppaa kommunismin pelolta – syntyi maccarthyismi [4.

Kommunismi ei levinnyt ja Neuvostoliittokin romahti, silti venäläiset jäivät, mutta US holhous sotilaallisesti jatkui – kuten Korean niemimaalla, Afganistanissa, Irakissa …

EU (EY ja sitä ennen EEC) kasvoi taloudellisesti US-ydinasesateenvarjon suojissa, kasvoi taloudessa yli Yhdysvaltojen, ja jätti sota- ja taisteluvarustelut tarpeettomina tekemättä, venäläistenkin aseet ruostuivat varastoihinsa – elettiin tai harjoiteltiin liennytystä käytännön tasolla. Huomattiin taas, että Eurooppa jatkuu Uralille saakka.

US hoiti taistelemiset ja sodat, tosin muutamat eurooppalaiset Nato-valtioiden edustajat kävivät amerikkalaisten kanssa pommitusten tiellä vieraissa maissa luvalla ja luvatta. Suomestakin aiempi ulkoministeri Alexander Stubb katui, kun ei osallistunut Libyan pommitustalkoisiin [5.

Nyt US-presidentti Trump heristää sormeaan: "Hoitakaa paremmin omaa rahaa käyttämällä omaa taistelukykyänne, emme enää sijoita rahaa vierihoitoon" -osapuilleen näin Trump totesi, uhkaillen erolla jopa Natosta.

Taloudellisesti läntinen Eurooppa lihoi käkenä toisen pesästä, sotavarustelut oli unohdettu amerikkalaisille, sillä Euroopassa ei ollut sitä uhkaavaa sotimisen vaaraa enää idästä kommunismina. Päivänvastoin tehtiin yhteistoimintaa Saksan ”schröderiläisenä” aikakausitoimintana – muun muassa Nord Stream 1 kaasuputki suoraan Venäjältä Saksaan – ohi kiristelevän Ukrainan.

Eurooppalaisten on nyt tultava toimeen omillaan, voimme sanoa Good Bye! amerikkalaisille sota- ja taisteluvoimille Euroopassa. Näin parannamme eurooppalaista rauhankehitystä – yllättäen yhdessä Venäjän kanssa [6.

Edellinenkin eurooppalaisten suursota aloitettiin lännestä itään - Saksan hävitessä sen pohjaan saakka. Saksalainen on oppinut läksynsä, nyt se käy kauppaa ja kaasu virtaa, mutta idästä länteen - ilman sotaa.

Entä nyt, kun eurooppalaiset huomaavat jälleen maanosansa jatkuvan kauas Venäjän Uralille saakka?
[ … tosin kaukaa Aasiasta saatetaan nähdä Aasian jatkuvan suurmantereena eräälle pienelle niemelle, jota Länsi-Euroopaksi kutsutaan … ]

Venäjä taas on mielellään viestinyt rooliaan sulkuna Aasiasta tuleville laumoille, ollen eurooppalaisuuden rajamaa, joka valvoo valkoista kulttuurietua – Aasian värikulttuureja vastaan.

Tänään on tilanne erityisen kiintoisa, sillä Aasiassa on maailman väkilukuenemmistö ja sieltä löytyy jo maailman suurin talous, joka vain kasvaa, kasvaa ja kasvaa – ettei vain liiaksi? [7. Elämme kiinalaisten vuosisataa [Kuva 3.].

...
Presidentti Trumpin todellinen The Great -vastus on kauppakansa Kiina, joka ei niinkään sodi, vaan tekee kauppaa puuttumatta muiden ulkoisten sisäisiin asioihin. Kiina ei ota kauppasuhteissa kantaa kauppakumppaninsa yhteiskuntapolitiikkaan, kulttuuriin, kieleen tai muuhunkaan tapaelämään, kunhan se ei sodi kiinalaisia vastaan heidän omalle maalleen.


Jatkuu

13

131

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ashkeNAZI

   Jenkkipankkiirit sen toisen maailmansodan kehittelivät!
   Hitlerin rahat tuli jenkkipankkiireilta.

   • HeikkiNieminen

    Näinkö, olisiko jotain linkkiä jonnekin? Kiinnostaisi tietää lisää, on yllättävä tieto, mutta jotenkin looginen.


  • [2]

   Trump tarvitsee Venäjän presidentti Vladimir Putinin

   Trumpille on tärkeämpää kokonaisvaltaisuuden nimissä Venäjä kuin EU – Venäjä on maailman raaka-aineaitta, ja Kiina ei saa päästä noihin varantoihin valtatekijänä käsiksi. Näin onkin helposti nähtävissä, että Vladimir Putinilla on kuninkaat käsissään – tosin Kiinan presidentti Xi Jinping' llä on ässät, kaikki neljä:

   a] Maailman suurin sisämarkkina – potentiaalina
   b] Maailman suurin tuotantokoneisto
   c] Maailman levinnein ja laajin kaupankäyntiverkosto
   d] Maailman potentiaalisin tuotekehityskoneisto – ”yhden käskylauseen alta” [8.   Viitteet:
   [1 Erik Dammann ”Tulevaisuus käsissämme” -Otava 1981 – ISBN 951-1-06126-7.
   [2
   [3
   [4 ~ https://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_McCarthy -
   [5
   [6
   [7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2009/10/kiina-kasvaa-nopeammin-kuin-maallinen.html -
   [8 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2005/04/kiinalainen-juttu.html -


   ...
   EKSTRA
   Miksi Venäjää ja venäläisiä parjataan niin voimakkaasti – onko tosiaan lännenmiehen media kauhukivuissaan nähnyt kristallipallostaan oman uuden ajan ristiretkensä, jossa nostetaan otsikoihin päivästä toiseen idän ja lännen vastakkainasettelua, otamme esimerkin HS' sta ~ https://www.hs.fi/urheilu/art-2000005764687.html - , joka on otsikoitu näin:

   Venäjän näyteikkuna kehuttuna kisajärjestäjänä sulkeutuu – ennen seuraavia kisoja on selvitettävä dopingsotkut: ”Siinä on selvästi kahdet kasvot”
   Lukijakommentti ylläolevaan - Ilkka Luoma 21.7.2018 - 12:23
   Mistä muusta maailman valtiosta saadaan näin paljon mediatoistoa negatiivisina esille nostoina kuin Venäjästä? Vaikka uutiskirje olisi faktana hyvinkin positiivista, niin Venäjän (myös Kiinan) kyseessä ollen saadaan sekaan aina jotain pahaa, ilkeää tai muutoin epämiellyttävää. Mistä tämä toistuva ronkkiminen – lopulta kaaostaminen johtuu?

   Krimin tilanne saa eniten toistoja, jopa Suomessa – huomauttelulla, ettei vain unohdu. Jos taas olisi kyse muiden valtioiden vääristä teoista, esimerkiksi US ja Syyria, niihinkin saadaan upotettua Venäjä - jotenkin syyllisenä, vaikka Syyrian kriisiin US oli ensimmäinen ulkoinen valtio, joka ilman mitään mandaattia sekaantui vieraan valtion sisäisiin asioihin, kuten aikanaan Irakiin 2003 ja sitäkin aikaisemmin Serbian USAF-pommitukset.


   Pelkäämmekö idän voittoa ja aasialaisten uusmarssia Wienin porteille – meitä valkoisia markkinatalouden demokraattisiksi voimiksi itseämme kehuvia on vain noin 20 prosenttia maapallomme ihmispopulaatiosta – ei edes niin paljoa kuin on kiinalaisia. Saimmeko peliimme huonot kortit, milloin ja miksi?

   .
   EKSTRA II
   Trumputin jälkikirjoitus – mitä lännenmiehen media ei huomannut! ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258405-trumputin-jalkikirjoitus-mita-lansimedia-ei-osannut-huomioida - [67]
   The END

   • Medicini

    Lääkityksen kanssa ongelmia Luoma?


   • LuojanIuoma

    Luoman aivopierussa on parasta viimeinen sana, jonka Luoma on kirjoittanut kielellä, jota hän ei ymmärrä .
    Niinpä hän varmasti jatkaa uudella paskakirjoituksellaan


   • HeikkiNieminen

    Kateus ja vallinainen taju aiheuttavat näitä kohtauksia.


   • Haans.seA

    Parit kysymykset ja täsmennykset herra Luomalle.

    1) paljonko amerikkalainen miehitys on tullut maksamaan euroopalle. Vai olivatko jenkit mihittäjinä omasta tahdostaan ja ilmaiseksi johon en itse henkkoht usko. Olen jostain kuullut, että sotakorvaukset usalle on maksettu vasta 1:n maailmansodan osalta. Nyt pitäisi tietää, mitä on maksettu ja maksetaan ww2:n osalta.
    Kun nämä rahavirrat tiedetään, tiedetään paljon enemmän.

    2) Usan sotateollisuus on yksityisomisteinen. Sille on suorastaan elinehto, että sen tuotteita valmistetaan ja käytetään. Tänään aika näyttäisi kuitenkin olevan epäsuopea amerikkalaiselle sotateollisuudelle josta osoituksena ylimitoitetut risteilyohjushyökkäykset syyriaan. Vanhoja varastoja oli purettava. Vaikka hävisivät vietnamin sodan, väitettiin tuolloin yleisesti, että sotateollisuus eli uutta kukoistustaan, tosin tämä tuli kalliiksi amerikkalaiselle veronmaksajalle mutta valkoisilla riitti kuitenkin töitä.
    Venäjällä pelottelu on looginen seuraus aseteollisuuden vaikeuksista.

    3) Talousjärjestelmämme on konkurssissa. Se lisää paineita sepitellä mitä ihmeellisimpiä verukkeita. Mm. saksan epäpyhä hallituskoalitio ("sosialistit" oikeisto) on seurausta siitä, että uudet puolueet ovat saksassakin nousemassa valtaan ja vanhat kusettajat taistelevat niitä vastaan nyt yhdessä. Saksan hallituskriisi kertoo, että saksa ei sittenkään ole "euroopan vahva" mies, kusten suomen valtamedia herrliinin sanomat etunenässä toitottaa. Samanlaista valeretoriikkaa soitetaan USAn:n työllisyydestä ja taloudesta. Trump ei olisi noussut valtaan, jos USAn asiat olisivat herrrliinin sanomien kuvailemalla tasolla.
    Tunnustaako Luoma, järjestelmäkonkurssin olemassaolon ja siis sen, että sepitykset ovat mitä moninaisemmat, kun kaikkien eu-maiden hallitukset vaihtuvat ja entiset valtapuolueet ovat tutisemassa.


   • Anonyymi

    Viitteitä puuttuu!


   • Anonyymi
    Haans.seA kirjoitti:

    Parit kysymykset ja täsmennykset herra Luomalle.

    1) paljonko amerikkalainen miehitys on tullut maksamaan euroopalle. Vai olivatko jenkit mihittäjinä omasta tahdostaan ja ilmaiseksi johon en itse henkkoht usko. Olen jostain kuullut, että sotakorvaukset usalle on maksettu vasta 1:n maailmansodan osalta. Nyt pitäisi tietää, mitä on maksettu ja maksetaan ww2:n osalta.
    Kun nämä rahavirrat tiedetään, tiedetään paljon enemmän.

    2) Usan sotateollisuus on yksityisomisteinen. Sille on suorastaan elinehto, että sen tuotteita valmistetaan ja käytetään. Tänään aika näyttäisi kuitenkin olevan epäsuopea amerikkalaiselle sotateollisuudelle josta osoituksena ylimitoitetut risteilyohjushyökkäykset syyriaan. Vanhoja varastoja oli purettava. Vaikka hävisivät vietnamin sodan, väitettiin tuolloin yleisesti, että sotateollisuus eli uutta kukoistustaan, tosin tämä tuli kalliiksi amerikkalaiselle veronmaksajalle mutta valkoisilla riitti kuitenkin töitä.
    Venäjällä pelottelu on looginen seuraus aseteollisuuden vaikeuksista.

    3) Talousjärjestelmämme on konkurssissa. Se lisää paineita sepitellä mitä ihmeellisimpiä verukkeita. Mm. saksan epäpyhä hallituskoalitio ("sosialistit" oikeisto) on seurausta siitä, että uudet puolueet ovat saksassakin nousemassa valtaan ja vanhat kusettajat taistelevat niitä vastaan nyt yhdessä. Saksan hallituskriisi kertoo, että saksa ei sittenkään ole "euroopan vahva" mies, kusten suomen valtamedia herrliinin sanomat etunenässä toitottaa. Samanlaista valeretoriikkaa soitetaan USAn:n työllisyydestä ja taloudesta. Trump ei olisi noussut valtaan, jos USAn asiat olisivat herrrliinin sanomien kuvailemalla tasolla.
    Tunnustaako Luoma, järjestelmäkonkurssin olemassaolon ja siis sen, että sepitykset ovat mitä moninaisemmat, kun kaikkien eu-maiden hallitukset vaihtuvat ja entiset valtapuolueet ovat tutisemassa.

    Ukrainaan toimitetaan jenkkiaseita jatkuvasti, ne maksetaan painokoneseteleillä ja näin sotateollisuuden työllisyys on taattu ja USA sodituttaa ukrainalaiset sen viimeiseen sotilaaseen - ollaan opittu, ei lähetä omia jenkkisoldaatteja surman suuhun vaan työllistetään omia sotakoneiden tekijöitä! Fiksua!


  • VilleXII

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012100116144722_ul.shtml … Topicin otsikkoon nähden: Otsikkoon nähden Trump miettii miten paljon amerikkalaisia kaatuisi eurooppalaisessa sodassa, jossa vastassa olisi mitä todennäköisimmin se toinen ydinasesuurvalta - uhrien määrä olisi maailmanlaajuiseksi levinneessä suursodassa kymmeniä miljoonia ja US tuhoutuisi kokonaan - tämän kaiken Trump tietää - ja on siitä Putinin kanssa keskustellut - kahden kesken!

   • Anonyymi

    Helsingissä?!


  • Anonyymi

   Yllättävä avaus, muta näin lopulta tapahtuu!

  • Anonyymi

   Trump on ihan kohta vankilassa, joten häneen ei kannata enää vedota. Juuri paljastettiin oikeuden dokumentti, mikä osoittaa "obstruction of justice" rikoksen, mistää saa noin 10v istuttavaa. Puolenkymmentä muuta syytekohtaa on tulossa...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   255
   13788
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   7987
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   70
   5337
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   38
   4973
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   2024
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   78
   1405
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1307
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1161
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1149
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1069
  Aihe