Miten uusiutuvat energiat voivat korvata hiilen

Haagan_Rami

Onko Suomessa todellisuudessa mahdollista että uusiutuvat energiat voisivat kokonaan korvata hiilivoiman? Onko mahdollista sähköntuotannossa ja onko mahdollista lämmöntuotannossa? Nyt tiedetään vesivoima olevan jo maksimissaan sähköntuotannossa, joten kaiken uusiutuvan tulisi olla uutta. Lämmöntuotannossa uusiutuvan tulisi olla maakaasu tai puuenergia eri muodoissaan esim. Helsingissä. Onko nämä edes teoriassa mahdollisia toteuttaa?

9

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole tällä hetkellä mahdollista edes teoriassa korvata kokonaan uusiutuvilla koska se vaatisi sähkön muuttamista toiseen muotoon säilytystä varten.

      Sen lisäksi joka tapauksessa tarvitaan tarpeeksi vanhanaikaisia voimaloita valmiustilassa siltä varalta että sähkö loppuu säilytyksestä tai tulee odotettua suurempi piikki kulutuksessa.

      • Haagan_Rami

        Päättäjäpuolueet Vihreät ja Kokoomus ajavat voimakkaasti nykyisten hiilivoimaloiden purkamista ja asuntoja tilalle. Siinä ei kansalaisilta kysellä haittavaikutuksista esim. Tattarisuolla ja sinne vievillä katuyhteyksillä. Myös maakaasu hyväksytään päästöttömänä poliittisella päätöksellä.


      • Haagan_Rami kirjoitti:

        Päättäjäpuolueet Vihreät ja Kokoomus ajavat voimakkaasti nykyisten hiilivoimaloiden purkamista ja asuntoja tilalle. Siinä ei kansalaisilta kysellä haittavaikutuksista esim. Tattarisuolla ja sinne vievillä katuyhteyksillä. Myös maakaasu hyväksytään päästöttömänä poliittisella päätöksellä.

        Siis hiilivoimalat on huonoin mahdollinen ratkaisu. Parempi olisi esimerkiksi ydinvoima osaavalla rakentajalla teetettynä.


      • mualimoo.parannetaan
        Haagan_Rami kirjoitti:

        Päättäjäpuolueet Vihreät ja Kokoomus ajavat voimakkaasti nykyisten hiilivoimaloiden purkamista ja asuntoja tilalle. Siinä ei kansalaisilta kysellä haittavaikutuksista esim. Tattarisuolla ja sinne vievillä katuyhteyksillä. Myös maakaasu hyväksytään päästöttömänä poliittisella päätöksellä.

        Niin, markkinavoimat jylläväävät energiapuolellakin.
        Loviisan ydinvoima olisi voinut lämmittää Helsikiä, mutta kun ei kelpaa, lämpö ajetaan mereen. Siinä yksi ongelma.
        Tietenkin ei voi yhteen energiamuotoon sitoa vaikka Loviisaan, sillä vikaantumiseen varautuminen aina vaati varalämmitysmuodon meidän ilmastonolosuhteissa.
        Kuinka se varavoima tuotetaan, siinä on oltava vaikka tämä hiili läsnä, siitä ei varmaankaan pääse mihinkään, kun ihminen sulloutuu asumaan yhteen nurkkaan.

        Ajatellaan vaikka tuulivoimaa. Se aina tarvitsee rinnalleen saman riittävän määrän tuottavaa energiatuotantoa, sillä ei aina tuule, mutta tarvetta on.

        Toinen asia on, että onko meidän sullouduttava kaupunkikeskuksiin tekemään joain Lego-palikkaa, kun sillä ei välttäättä ole elämänkannalta mitään tekemistä.
        Markkinatalous myy mielikuvaa ja peittelee peitonalle, että makaahan ja pelaa peliä, sekä nouse välillä syömään, että jaksat pelata.
        Karkea keppihevonen on nyt laitumella. Mutta, tämä ylikulutus- buumi on sokea, kun sokeat pelaavat ja kuluttavat. Ei pelikone elätä muutakuin sitä tyhjää herrakonetta, joka ihmispoloisen himolla ratsastaa, kuin aasilla omalle ristilleen, kun riittävästi aikaa pannaan pönttöön.
        Järjestelmä ei kestä, eli maa ei kestä kulutushysteriaa.
        Viisas patriarkkaarinen näköala on kuitenkin, uskoisin näin, yhteisöä kantava, että pidettäisiin maaseutukin asuttuna.
        Ei niin, että kun ne tukiaiset tulevat, jolla sillakin on tarkoitushakuisuus, että valtakunnassa olisi vain yksi isäntä pellonlaidalla, hänen kanssaan on helppo neuvotella,.
        Tälle isännälle annetaan tukiaisia, mutta isännällä ei ole hevosta omastatakaa, eikä aurantekijää. Vaan jostain "etelän" lämpöisistä maista tulee myyntimies takkiauki reuhuten, katsoo, että nyt on tukiaisten aika siirtää "Saksaan" ja myy ison raktorin määrävälein ja me veromarkoin se maksetaan.
        Mutta, maaseutu elävänä pitäisi olla enemmän käsiäkäyttävää toimia, jossa ei niin robotit ja koneet hallitse, vaan ympäristöä säästävänä isäntiä on useampi ja koneet kotoa, sekä työtä ja lämmityspuu löytyy metsästä.
        Tavallaan pyöräytettäisiin sopivalla määräajalla tätä ajanratasta taaksepäin.
        Kun on isäntiä monta, niin silloin neuvottelijoita ja päättämisiin on usea pää, ei kuin nyt.
        Nyt sanellaan päätökset jostain niin ylhäältä, ettei täällä ole mihinkään sanomista ja näin ollen, luulotauti, että vihreys olisi aasillaratsastavan tie onneen, ja välttäisi sen ristin.
        Bointti oli. Keskittyminen asuinpisteisiin, stop. Hajautusta, ja se varjelisi enemmän luontoa, kun käsin tehtäisiin enemmän, kuin nyt tehdään. Työllistyminen hoituu.
        Puu - kun palaa uunissa, se lämmittää pakkasella ja pottukattilakin siinä tuo evästä pöytään ja isännät tavallaan joutuvat energiaatuottavat laitteet panemaan nurkkaan ja kynä kädessä varjelemaan elämää.
        Turhakulutus pitää kaatopaikatkin ok. kun sitä ei enää harrasteta, muoviroskaa ei enää rahdata Kiinaan, no taisivat nyt kieltäyty vastaanotosta, mutta sittenhän se markkinatalous rahtaa jollekin tummaihoisen nurkkaan saasteeksi, kuten nyt tekee.
        Eli parannus lähtee liikkeelle miettimällä asioita laajemmin ja edetä näin eteenpäin.
        Ei robotiikka aina tuo onnea, se syö työpaikat, ja vie pääoman jonnekin.
        Liika teknistyminen tuo ydinvomaa - hiilivoimaa, ym. maailmaan liikaa.


    • AsukkaatTykkää

      Nykytilanteen näkymät kertovat että sähköpuolella ainut korvaava mahdollisuus lähivuosina on tuonti. Talvella todellakin ainut. Kaukolämmössä suunnitellaan Malmin lähistölle hakevoimalaa ja asukkaat pääsevät nauttimaan rekkarallina tutusta ilmiöstä. Jonkinnäköinen päätös on jo tehty ilmastomuutoksen varjolla.

    • jghjhjghkg

      Ei ole mahdollista. Uusiutuvat eivät pysty korvaamaan yhtään mitään mutta tulevat älyttömän kalliiksi. Onko muita älyttömiä kysymyksiä.

      • Älyttömältähän kysymys kuulostaa. Mutta kun se on hallituksemme kanta, ja tulee johtamaan Suomessa ennenaikaiseen kivihiilikieltoon. Kulutuksen vähentäminen ei heidän keinovalikoimaansa kuulu, joten hiilellä aiemmin tuotettu energia on jollain korvattava. Ydinvoimaakin piakkoin vanhenee tuhansia megavatteja eikä uusia hankkeita näytä syntyvän.

        Maakaasu voisi vähän auttaa siellä, missä verkkoa on, jos sen muut haittavaikutukset ja kustannukset hyväksyttäisiin.

        Kasvihuonekaasupäästöjä syntyy hiili kiellon jälkeen todennäköisesti enemmän kuin hiilen kera, jossa tuotanto on nykyisin yksinomaan yhteistuotantoa.

        Tyhmä kysymys muuttuukin ratkaisemattoman vaikeaksi kysymykseksi.


    • faktjuttu

      Ydinvoima on ainoa päästötön energianlähde, jolla hiilen korvaaminen onnistuu. Tuuli- ja aurinkovoiman saatavuus on liian epävarmaa, eikä niitä ole saatavissa yleensä yhtään talven pakkasjaksoilla

    • Skptko

      Riippuu mitä tarkoitetaan 'voimisella'. Ei kai tuohon teknisesti tarvita muuta kuin hiilivoiman kieltäminen ja isot tukiaiset uusiutuville energiamuodoille. Mutta mitä järkeä tuossa olisi? Veroja pitäisi nostaa, puunjalostusteollisuus kärsisi puun hinnan noususta ja energiaintensiivistä teollisuutta menisi joko konkurssiin tai siirtyisi maan rajojen ulkopuolelle. Myös osa verotusmielessä tuottavimmasta työvoimasta muuttaisi perässä ja tilalle tulisi halvempaa työvoimaa kun verotulot eivät riitä maksamaan ns. kunnon palkkoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      295
      9606
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      67
      2173
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      41
      1970
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      31
      1817
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1808
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      161
      1746
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      40
      1308
    8. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      16
      1262
    9. Kun istuit

      vierelläni penkillä, olin hetken onnellinen. Se hetki kimaltelee mieleni sopukoissa ja valvottaa öisin. Salainen kaipau
      Ikävä
      48
      1175
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      48
      1164
    Aihe