Näin YLE vähättelee Espanjan helleaaltoa!

Viikonlopun hirmuhelteet eivät pelota suomalaisia matkailijoita – Portugalin tai Espanjan matkoja ei ole peruttu
Portugaliin ja Espanjaan odotetaan ennätyshellettä, jolloin lämpöä voi olla yli 40 astetta.

matkailu3.8.2018 klo 11:45
Turisteja vesialtaassa.
Turistit ja paikalliset asukkaat viilensivät itseään Santa Luzian näköalapaikan vesialtaassa Lissabonissa keskiviikkona.Miguel A. Lopes / EPA
Portugaliin ja Espanjaan odotetaan viikonloppuna ennätyshellettä, jonka aikana lämpöä voi olla yli 40 astetta.

Soittokierros matkanjärjestäjille kertoo, että kovat helteet eivät suomalaisia reissaajia erityisemmin pelota.

– Jotkut asiakkaat ovat soittaneet ja empineet, mutta yhtään peruutusta ei ole tullut, kertoo Tui Finlandin viestintäpäällikkö Laura Aaltonen.

Aaltosen mukaan helteisiin on kuitenkin varauduttu matkakohteissa.

– Henkilökunta jakaa ihmisille vettä ja tarkkailee sen varalta, jos joku näyttää huonovointiselta. Myös joitain retkiä saatetaan perua kuumuuden vuoksi.

Aurinkomatkojenkaan asiakkaat eivät ole peruneet matkojaan Portugaliin tai Espanjaan.

– Seuraamme tilannetta jatkuvasti. Olemme olleet yhteydessä kohdemaiden oppaisiin, jotka tarkkailevat tilannetta paikan päällä ja auttavat ja neuvovat asiakkaitamme tarvittaessa, kerrotaan yhtiön viestinnän lähettämässä sähköpostissa.

Myöskään Tjäreborgin asiakkaat eivät ole peruneet Portugalin tai Espanjan matkoja, kerrotaan yrityksen viestinnästä. Matkanjärjestäjä kehottaa asiakkaita juomaan vettä helteen aikana.

Lue myös:

Lääkäri kertoo vinkit Portugalin ja Espanjan ennätyshelteestä selviämiseen – "Terveestä saadaan lämpöuupunut muutamassa tunnissa"

11

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos sensijaan joku hullu USAn vampyyriporukasta väittää Venäjän edelleen pyrkivän vaikuttamaan USAn vaaleihin,YLE esittää asian jo aivan päivän selvänä vaikka jokainen nappulakin tietää että Mac Cain on Kainiakin pahenpi.

      • YLEn uutisointi alittaa riman lähes päivittäin esittämällä noiden idioottien asioita aivan varmana tietona vaikka tuo vampyyriryhmä onkin kaikkein vaarallisinta ja inhotuinta sakkia myös USAssa.


      • Muuten sinne Espanjaan odotetaan yli 50 asteen hellettä eli tässä se valhemedia taas paljasti onnettoman laskuopin taitonsa,no tahallaanhan ne on tuon 10 astetta poistanut tietoisesti että suomalaiset eivät vaan heräisi siihen todellisuuteen missä maailmamme elää nyt ja tänään.


      • kissamies57 kirjoitti:

        Muuten sinne Espanjaan odotetaan yli 50 asteen hellettä eli tässä se valhemedia taas paljasti onnettoman laskuopin taitonsa,no tahallaanhan ne on tuon 10 astetta poistanut tietoisesti että suomalaiset eivät vaan heräisi siihen todellisuuteen missä maailmamme elää nyt ja tänään.

        Portugalissa ja Espanjassa sääennusteet lupaavat poikkeuksellisen tukalaa loppuviikkoa. Lämpöennätyksiä ainakin lähestytään, ellei niitä rikota. Molemmissa maissa on lämpötila voi ylittää paikoin 45 astetta.


      • KnockKnock
        kissamies57 kirjoitti:

        Muuten sinne Espanjaan odotetaan yli 50 asteen hellettä eli tässä se valhemedia taas paljasti onnettoman laskuopin taitonsa,no tahallaanhan ne on tuon 10 astetta poistanut tietoisesti että suomalaiset eivät vaan heräisi siihen todellisuuteen missä maailmamme elää nyt ja tänään.

        Kulkusirkkavitsaus, kielten-, kansain- ja kulttuurien KansainSekoomus Baabelin toisintona, 50 asteen hirmuhelteet Etelä-Eurooppaan, mammonan jumalaksi asettaminen, narsismin-moraalittomuuden-ahneuden kasvu tappiin, verikuu ym. Suuri Babylon aka Uusi Babylon taitaa olla ovella.


      • oscarsson
        kissamies57 kirjoitti:

        Portugalissa ja Espanjassa sääennusteet lupaavat poikkeuksellisen tukalaa loppuviikkoa. Lämpöennätyksiä ainakin lähestytään, ellei niitä rikota. Molemmissa maissa on lämpötila voi ylittää paikoin 45 astetta.

        Mistä sen matkaa tilatessa tietää?


    • Viikko-menee-kepeesti

      Olen ollut Turkissa viikon, silloin kun siellä oli 40 asteen helle. Ihan mielellänsä tuli viikon päästä pois.

      Mutta ei sitä rantaturistina sitä hellettä niin siellä huomannut. Päivä oleiltiin rannalla, aurinkovarjon alla, ja uitiin tämän tästä.

      Illalla auringon laskettua ilman lämpötila oli se normaali 25... 30, joka siellä on iltaisin aina.

    • ontherocks

      Turistit luottavat siihen, että kaikki toimii niin kuin ennenkin. Kaikki tekniikka, sähköinen ja muu, on sekin kuitenkin uuden tilanteen edessä. Sitä tuskin on testattu noin kuumassa ääriolosuhteessa. Mielenkiintoinen testiviikko ja ihmiskoe tulossa.

    • Höpöavaus

      YLE on tehnyt uutisen siitä, miten suomalaiset ovat matkailemassa etelään helteillä. YLE välittää matkatoimistojen kertomat varotoimet helteiden varalle.
      Eihän YLE ole esittänyt tuossa mitää omaa kommenttiaan asiasta.
      Kannattaa lukea juttu ajatuksen kanssa, eikä pidä syyttää suotta uutisen välittäjää. Haloo!!

    • HyljeAurinkorannalta

      Kiva😂loma kun saa kokoajan miettiä miten saa pidetyksi itsensä viileänä.

    • hei_me_lennetään

      Tärkeitä on turistien mukavuus ja ihmisoikeudet. Viis siitä että ihmispopulaation liikakasvun myötä ilmasto on muuttunut normaalia nopeammin ja kuivuus ja toisaalta rankkasateet tuhoavat luontoa ja samalla ihmisten ruuantuotantoa. Mutta ei se mitään, Joku Muu hoitaa homman ja kunhan vaan halpoja turistilentoja riittää ja palkankorotuksia tulisi, on valtakunnissa kaikki hyvin!

      Hyvää yötä ja huomenta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5015
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1266
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    10. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1235
    Aihe