Seulontaa....

johannes10-27

Seulonta, puimatanteren puhdistus?

Osa 1

Liki 50 vuotta suomalaista kristillisyyttä nähneenä Herran lampaana, on näkynyt monenlaisia muutoksia! Virtauksia, ns. ”herätyksiä”, jne. Tässä kaiken ohessa on ollut myös käynnissä ”seulonta”. Herran katselmus?

”Ei jokainen joka sanoo minulle Herram Herra pääse taivasten valtakuntaan...” Vaan, kuka?
Matt 7:21-23.

Usko kun ei ole kuin automaattipilotille asetettu lentokone, joka osuu laskeutumiskentälle ilman kapteenia, perämiestä! Ei. Uskonelämä on ”kaita tie”, ja vasta kilvoittelijan loppupää kertoo miten kävi? Valitettava (Raamatun totuus) on että moni ei perille pääse, miksi?

”Herra puhdistaa puimatanterensa..” Matt 3: 12.

Herra antaa monenlaisten koetusten ja ahdistusten kohdata lampaitaan. Näin Hän tutkii, kuka tahtoo uskollisesti seurata Häntä, totella Raamatun opetuksia. Mikä on se usko, jota ei koetella? Siksi on iloittava silloinkin, kun Herra antaa mitä kovimpienkin koetusten ja kärsimysten maljaa? Sellaiset tuliahjot puhdistavat turhuuden markkinoista, ja yhä kirkkaampana ytimenä jäänyt usko ja Herran uskollisuus antavat syvimmän ilon!

Yli 30 vuoden jatkumo?

Suomen kristikansan puitteissa on nähty n. 30 vuoden periodissa, mitä? Valitettavasi yhä kiihtyvää loittonemista Jumalan Sanan, Raamatun tienviitoista. Varsinkin ns. vapaissa suunnissa menovauhti on ollut suorastaan puistattava. Luterilaisen kirkon jumalanpalveluksissa sentään vielä luetaan joka kerralla aitoa Raamatun sanaa. On epistola, on VT:n lukukappale, on päivän evankeliumin teksti. Virret ovat jopa ”vahvaa ruokaa”, satojen vuosien koeteltua uskoa, rukousta, kiitosta. Isämeidän- rukous luetaan, uskontunnustus lausutaan. Nämä ikivanhat uskovien peruselemementit.

Juuri tällaiset terveet perinteet on ns. Vapaissa suunnissa ihan romutettu ! Yhteistä rukousta ei juuri kuulu? Sen sijalla on maailmallinen ”ylistysbuumi”, jossa hoetaan samaa sanaa kuin ”mantraa” - ja desibelit ovat maksimissaan. Pakanallista tyyliä jäljittelevä joukkosuggestion aate..

Herätysten esille ”manaaminen”

Kaikken tuhoisinta ovat 30 vuoden aikana olleet ne villitykset ja virtaukset, joilla on koetettu ”pumpata” esille ”herätystä”!

On nähty iljettävää ”nauruherätyksen” teatteria. Kaadutaan ja kaatajat kaatavat, kopparit ottavat syliin… Kotkotetaan kuin kanat, öristään kuin örkit, lennetään, tanssitaan, bailataan. Aivan samoin kuin maailman ”festareilla” - tavoitteena on kokea sielua värisyttäviä fiiliksiä.

Herätyksen (?) markkinamiehiä on Suomessa nähty. He ovat koettaneet tuoda herätystä matkalaukuissaan .. Monet suomalaiset saarnamiehet ja – naiset ovat käyneet hakemassa herätystä (?) näiden ”voideltujen” ---- jalkojen juuressa! On vaahdottu, että (hengen) tuli syttyy Suomessa, Suomesta - ja leviää jopa Eurooppaan!
Modernit kristikunnan mediat (alttarit) pitävät yllä näitä meininkejä. Bisnesluonteisena ne esittävät olkia ja ruumeniä jyvien seassa, mutta surullisen moni (uskova) syö (hengelliseksi) nimettyä sekaruokaa näiltä saastuneilta astioilta, likaisilta lautasilta... ja näin joutuvat siihen ”harmaaseen” olotilaan, jossa Raamatun selkeä Sana ja Valo hämärtyy!

Herran johdatus?

Kun tämä ”moderni” ”herätys-buumi” nouse ilmoille 1980-1990 lukujen vaiheilla, Jumala herätti monia uskollisia lampaitaan. Neuvoi karttamaan näitä nauruherätyksen ja muita villitsevien henkien tuottamia joukkohysteerisiä seikkoja. Selkeästi ”vierasta tulta” tuotiin alttareille, sielullista vaahtoa (ei Hengen aitoa). Tämä buumi alkoi saastuttaa yhä enemmän tervettä uskonelämää. Nimenomaan se sai sijaa ns. vapaissa suunnissa ja yhä uusissa lahkoissa, joita nousi kuin sieniä sateella. Kiitos Jumalalle, monet heräsivät, Herran armosta.
Yksi ja toinen joutui tekemään valintaa: Ketä seuraa, tottelee? Ihmisiä vaiko Jumalan ikiaikaisia opetuksia? Tietenkin monet koettivat kritisoida (Raamatun sanalla) näitä uusia hömppäseikkoja. Tulos? Eräiviä kannanottoja ei siedetty. Jotka eivät alistuneet ja sanoneet ”amen” kaikelle uutuudelle. Näitä raamattu-uskollisia leimattiin ”herätyksen sammuttajiksi”, ja muutenkin.

Pahempaakin tapahtui? Nämä johtajat pelottelivat lampaitaan sanomalla:
- Älä koske Herran voideltuihin! He nostivat itsensä korokkeelle, kaiken terveen raamatullisen ”koettelun” ulottumattomiin.

On kuitenkin selvästi käsketty ”koetella kaikki” (Raamatun Sanan pohjalta) ja koetella henget! 1 Tess 5:21, 1 Joh 4:1 . Nämä gurut tahtoivat ”herroina hallita” ihmisiä, uskovia.
Monesti kysesssä raha. Eihän monet uskonsuunnat pysy pystyssä, jos lampaat katoavat? Missä sitten maksumiehet?

(jatkuu, osassa 2)

6

153

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • johannes10-27

      Seulonta, puimatanteren puhdistus
      Osa 2


      Salakavalat eksytykset

      Tätä ”seulontaa” on jatkunut nyt kymmeniä vuosia. Tulos ja hedelmä on kasvanut ja kypsynyt näkyvälle tasolle. Huolimatta kaikesta fanaattisesta kaahotuksesta, mitään Raamatun sanan mukaista ”herätystä” ei ole näkynyt. Tervettä tilaa, jossa syntien katumuksen, parannuksen ja anteeksiantamuksen kautta, uskossa ristiinnalittuun Jeesukseen Kristukseen - uuden elämän kuva näkyisi. Päinvastoin?

      Nämä villitsevät tekijät ovat tuottaneet häpellistä satoa, häpäisseet Jumalan arvovaltaakin maailman edessä. n nähty härskiä rahanahneuden syntiä, joka lajin pervessejä sekoiluja näiden ”herätysjohtajien” tiimoilta. Homoutta, pedofiliaa, insestiä. Monet uskonliikkeet ovat hajonneet, menneet kahtia (kuten helluntailiike, eräät vapaaseurakunnat, jne.)
      Yhä uusia valheopettajia, valheprofeettoja nousee kuin sieniä sateella. Nämä villitsevien henkien ”tartunnan saaneet”, kaikenlaiset ”tuli-sielu-fanaatikot” kylvävät nyt kuin virustartuntaa, edelleen. Toronto-saaste on kuin Intian Pyhät Lehmät! Siihen ei saa ( muka) koskea, sitä ei saa vastustaa… taikka… muuten…?

      On säälittävää ja vaarallista että nämä itse eksytystartunnoista sairastuneet levittävät patologista antigeenia. Ja on hämästyttävää, kuinka pieni tuntuu olevan se uskovien joukko, joka osaa erottaa aidon ja väärennöksen!
      Menneinä aikoina on nähty pitkä jono ulkomailta tulleita ”tuli-sielu-tartuttajia”. Eräs kotimainen oppi-isä on nyt tapetilla. Paul Raja-ahon tuore eepos: ”Ohittamaton Pyhä Henki” on järkyttävä näyttö eksytyksestä. Se on kuin kavala salaattisekoitus. Siinä on terveitä osia, jopa Raamatun siteerauksia. On monta hyvää neuvoakin, ja perinteistä opetuata. Mutta?
      Vaarallinen eksytys kulkeaa kuin punainen lanka kirjan alusta loppuun saakka. Ja Loppusisvuilla (203-205) näkyvä lähdelueottelo paljastaa karut faktat: Uuskarismaattiset, toronto-oppi-isät – loistavat kirjan synnytyskätilöinä! Entä Jeesus, uskomme alkaja ja täyttäjä? Hän on kuin takapihalle unohdettu historiallinen muinaismuisto. Ristin sovitustyö? Ei, ei sellaista moderni henkiopettaja pidä relevanttina!

      Eksytysten kavaluus?

      Kaikkein traagisinta on, että nämä eksytysmiehet – ja naiset luulevat olevansa Jumalan aidolla asialla? He eivät tajua, että ovat joutuneet hämärään, hämähäkinverkkoihin, lopuksi niin pimeään, että eivät erota faktoja! Valheen henget ovat kavalasti sokaisseet. On arveltava, että tämä Paul Raja-aho on tässä trendissä luullut kirjoittavansa parhaankin Hengen oppaan? Tulos on sekasotku. Ja sellaisena kaikkein vaarallisinta lajia!

      Kun eksytys – antigeeni; pimeyden mikrobi, on ujutettuna monien Raamatun sanojenkin sekaan? Kun sellaista ”hengen ohittamamattomuutta” opettaa mies, jota on pidetty vakavasti otettavana ”paimenena” - sellaisen menettelyn tartunta-aines on pahinta lajia. Miten erottaa oikea väärästä? Miten erottaa aito väärennöksestä? Miten?

      Se on vähän niinkuin neurokirurgin hommaa? Pitää tarkasti tunnistaa Terveet osat, ja siltä pohjalta tunnistaa patologisen tuhon. Jumala on kuitenkin aian huolehtinut siitä, että on olemassa ”piskuinen lauma” - uskollisten jäännös, joka ei notkista polviaan baalille, eikä muille jumalille! Ei Rahan alttareille, ei herätysjohtajien vaateille… 1 Kor 2: 10-16. Aito Jumalan Henki on kuin röntgensäteet, ne tutkivat syvyydetkin!

      Raamatun Sanan opetukset!

      Seulonta on tuottanut tulosta? - Se on tuottanut selkeät näytöt Jumalan taholle. Hän on katselmuksessaan voinut nähdä, KUKA pysyy Herrassa, Hänen Sanansa opetuksissa. Herra on voinut myös todeta sen, että varoittajia ja vartijoita ei ole kuultu, ei kuunneltu.

      Niin ei aikoinaan kuunneltu Stefanustakaan. Hänet kiihkon vallassa kivitettiin. Parannuksen ja totuuden sanat eivät saaneet sijaa. Mitä siitä seurasi? Yleinen vaino… Ja että olisiko tämä aika parempi? Ihmiset (uskonnollisella facella varustetut) jalompia? Ei…
      Siis, vauhtibuumi eräiden kristillisten tahojen tiimoilla (Suomessa) on ollut näkyvä ja aktiivinen. On ajettu kuin rattijuopumuksen tilassa ohi Raamatun Tieliikkenmerkkejä jopa pilkkana pitäen!
      Valhehenkien juovuttamat johtajat ovat monesti pelotelleet väkensä kilteiksi, alistuneiksi, hiljaisiksi. Monet ovat alistuneet, vaienneet, vaikka ovat voineet terveillä ”hengen aisteilla” nähdä väärät suuntaukset. Heb 5:14 .

      jatkuu, osa 3

    • johannes10-27

      Seulontaa, osa 3

      Herran piskuinen lauma?

      Sitten ovat ne Herran lampaat, jotka ovat pysyneet erossa villitsevien henkien saasteesta. Niinkuin Elian aikana oli 7000 henkeä, jotka eivät olleet kumartuneet Baalin alttarien edessä, niin on Suomessakin ollut ja on (Herran tietämä) määrä niitä uskollisia lampaita, joille seurakunnan Herra Jeesus Kristus on Pää. Auktoriteetti, joka on ylitse kaikkien ihmiskomentajien.

      * Osa näistä ”hajallaan ole sanoneet ”amen” kaikelle uuskarismaattiselle vaahdolle! Heille on suoraan tai epäsuoarasti näytetty: Tuossa on ovi! Ei penkkipaikkaa.
      * Osa on Raamatun Sanan opetuksia totellen jättäytynyt ”ulkopuolelle leirin” . 2 Kor 6:14-18. Kun ”maailma” on pesiytynyt seurakuntiin (!) uskonsuuntiin. - Kun monen lajin saastaisuus on tullut ja hyväksytty muka osana modernia kristillisyyttä - on viisasta välttää tartuntoja. (Kun varoituksia niistä ei uskota!)

      Jeesus on luvannut ITSE pitää lampaistaan huolta! Johannes 10:27-30. ”Minä olen maailman Valkeus, joka minua seuraa ei pimeydessä vaella, vaan hänellä on elämän valkeus.” Joh 8:12, ym.

      Jumalan seulonta ja katselmus Vähä-aasian seurakunnissa?

      Mitä Jumala näki aikanaan Vähä-Aasian seitsemässä seurakunnassa? Vain (2) oli nuhteetonta. Smyrnan kärsivä ja Filadelfian veljesrakkauden seurakunnat. Toiset (5) saivat vakaviakin varoituksia.
      * Filadefiasta Jeesus toteaa:
      ”Sinä olet ottanut vaarini minun sanastani… Olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanansa vaarin.”
      Ilm 3:7-13. Tälle uskollisten porukalle Jumala lupasi avata oven.
      * Smyrnan kärsiville uskovat olivat tulleet pilkatuiksi valhejuutalaisten taholta, mutta jotka Herran silmissä olivat ”saatanan synagooga”. Herra kehotti olemana uskollisia kuolemaan asti. Ilm 2:11.

      On vakava harhaluulo, että tämän lopunajan seurakunnan olisivat parempia, pyhempiä?
      Silti? Kehotuksia parannukseen, puhdistukseen ei ole noteerattu Suomen kristikunnan monissa piireissä. Ja – tulos on järkyttävä näyttö kaikenkarvaisesta hapatuksesta, eksytyksistä, ihmisopeista. Hoetaan herätys-herätys-herätys! Voitelu-voitelu-voitelu! Tulta-tulta-tulta!

      Entäpä jos Jumala – kaiken katselmuksen ja seulonnan finaalissa antaakin oikeaa tulta? Sitä puhdistavaa tulta, josta Paavali kirjoittaa 1 Kor 3:12-15. Josta profeetta Malakia puhuu 3:2, ja 4:1-2.

      Matteus 3: 10-12. Mitä seurakunnan Herra meistä itseksutakin näkee? Jyviä, olkia, ruumenia? Ja mikä kunkin finaalissa odottaa?

    • näinon

      En jaksa edes scrollata saati sitten lukea noin pitkiä kommentteja. Saatan myös olla väärää kohdetyhmää. Sillä vaihdoin itse "klassista kristinuskoa" julistaviin ympyröihin jo 80- luvulla, kun torontolaisuus, menestysevankeliumi yms. jylläsivät vapaisiin suuntiin. Valinta ei ollut edes vaikea, sillä en halunnut luopua terveestä hengellisyydestä.

    • Valoa-tiellä

      Sama täällä. Se oli 1980-1990 paikkeilla on Herran avasi silmät.

      Mutta, jos näkee, vaaran - on Raamatun sanan mukaista kehottaa toisia.
      Herran armoa kun on, että herää, varjeltuu.

      Nämä keskustelualustukset eivät ole nälkävuoden pituisia. Paljon pidempää roskaa moni uskova lukee, katsoo saastaiselta alttarilta, tv7...

    • error_flynn

      Hyvä kirjoitus oli sinulta kokonaisuudessaan nimim. johannes10-27! Itse en ole vuosikymmeneen voinut olla rauhallisemminkaan tätä uutta karismaattisuutta levittävissä yhteisöissä. Esim. Jyväskylän ev-lut Kohtaamispaikassa.
      Sielläkin on tuota rasittavaa uudentyyppistä ylistelyä. Opetellaan "kuulemaan Jumalan ääntä", jolloin on iso riski kuulla ihan muita ääniä.
      New Winen (jossa verkostossa Kohtaamispaikkakin on) kesätapahtumassa englantilainen anglikaanipastori Bruce Collins piti Himoksella menestysteologisen opetuksen, että kaikki sairaat paranevat aina, kun rukoilemme ja oikein kovasti usko(ttele)mme. Myöhemmin New Winen konferenssissa on opettanut jopa Bill Johnson, joka on varmasti harhaopettaja ja lähempänä New Agea kuin kristinuskoa.

    • kiitosoli

      hyviä kommentteja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe