Tämän maailman tuomitsijat

Advis

Mistä tämän palstan pyhpyhit sun muut tuomitsijat ovat saaneet varmuuden ja valtuutuksen siihen, että heidän oppimansa opetukset Raamatusta ovat niitä ainoita ja oikeita? Hehän uskovat suoraan sen, mitä jokin organisaatio opettaa antamatta Pyhän Hengen opettaa heille henkilökohtaisesti Raamattua. Millä valtuutuksella he tuomitsevat ihmisiä heidän vilpittömästä uskostaan? Mikä tekee juuri heidän uskostaan sellaisen, että sen varjolla voi tuomita ihmisiä?

Miten joku, joka ei itsekään tunne Jumalaansa kunnolla voi kutsua jotakin jumalattomaksi?

Aidon ja vilpittömän uskovan tuntee siitä, että he rakastavat kanssa uskoviaan niin, etteivät he heti ensimmäisenä lähde kritisoimaan ja väittelemään heidän kanssaan uskonasioista vaan tutustuvat heidän ajatuksiinsa Raamatun valossa ilman tuomitsemista ja myöntävät mahdollisuuden siihen, että voivat itse olla väärässä. Sitä kutsutaan lähimmäisenrakkaudeksi ja nöyryydeksi.

15

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • trouplecrouple

      Siihenhän kaikki "usko" perustuu... Usko siihen, että on ihan varmasti oikeassa ja kaikki muut ovat ehdottomasti väärässä.

    • Tähän on pitkät perinteet.

      Jo Paavali arvosteli toisia uskovia julkisesti, ja seuraavat vuosisadat kuluivat pääosin kirkkoisien kilpaillessa ns. oikeista opeista ja tuomiten toisin uskovia harhaoppisiksi.

      Aika jännä juttu sinänsä, että jo alkukirkon touhu oli siis täysin vastoin Jeesuksen opetuksia, eikä tilanne ole tuosta ainakaan parantunut.

    • Tulisi huomata, että eräs ateisti on tehnyt minusta karikatyyrin. Nämä numerolliset pypyhit esittävät asiansa tarkoituksellisen liiotellussa muodossa tarkoituksena saattaa uskovat huonoon valoon. Tämä on ateistien yleinen taktiikka hengellisessä sodankäynnissä. Naureskelevat sitten kuinka sinisilmäisiä ja sokeita uskovat ovat.

      Minä en enää tuomitse toisia - ainakaan kovin paljon.

      • Hienoa, että rekisteröit nimimerkkisi. Nyt nuo irvikuvat on helpompi tunnistaa.

        On kohtuutonta leimata kaikki ateistit yhden sekoilijan takia. Suurin osa tuntemistani ateisteista keskustelee ihan asiallisesti tai sitten vain ei keskustele, jos aihe ei kiinnosta.

        Pyhpyh ja numerosarja -kirjoittelija on hämmästyttävän ahkera, joskin viestien sisältö on sellaista, ettei se paljon hetkauta. 8-D


    • Tällä palstalla ateisti välittää tällaisen kuvan minusta: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Karikatyyri

      En ole tuollainen.

      Tarvitsette silmävoidetta, jotta voitte erottaa mistä lähteestä eri kirjoitukset ovat.

      • Kiva kun rekisteröit nimimerkkisi. En ole aikoihin tunnistanut sinua nimimerkin takaa, sillä numerosarja on usein vaihdellut.


    • adventismionpotaskaa

      Pyhpyh puolustaa adventisteja ja eikä koskaan arvostele heitä.
      Tämä todistaa paljon ja tuskin hän on jarinhotelli2 tai Flinkin jakautunut persoona
      Käytöspiirteet ovat adventistisia..

      • Kun puolustaa adventisteja liioitellulla tavalla liian järkevästi, tulee samalla mitätöityä koko asia. Se on tuon yhden yksittäisen ateistin tarkoituskin. Karrikoitu tekele ajaa ateismin asiaa paremmin kuin mitkään pitkät perustelut.

        Hotellinpitäjä ja Flink ovat eri persoonia isolla P:llä. Jälkimmäinen tuskin enää seuraa tätä palstaa. Pidän molemmista, vaikka hotellinpitäjää en ole koskaan tavannut.


      • Pyhpyh kirjoitti:

        Kun puolustaa adventisteja liioitellulla tavalla liian järkevästi, tulee samalla mitätöityä koko asia. Se on tuon yhden yksittäisen ateistin tarkoituskin. Karrikoitu tekele ajaa ateismin asiaa paremmin kuin mitkään pitkät perustelut.

        Hotellinpitäjä ja Flink ovat eri persoonia isolla P:llä. Jälkimmäinen tuskin enää seuraa tätä palstaa. Pidän molemmista, vaikka hotellinpitäjää en ole koskaan tavannut.

        Kirjoitusvirheen korjaus: tarkoitin "liian kärkevästi" en "liian järkevästi" kuten tämä Android käänsi.


    • 1 Joh. 3:1-15
      1 Katsokaa, kuinka suurta rakkautta Isä on meille osoittanut: me olemme saaneet Jumalan lapsen nimen, ja hänen lapsiaan me myös olemme. Tästä syystä maailma ei meitä tunne, eihän se tunne häntäkään. 2 Rakkaat ystävät, jo nyt me olemme Jumalan lapsia, mutta vielä ei ole käynyt ilmi, mitä meistä tulee. Sen me tiedämme, että kun se käy ilmi, meistä tulee hänen kaltaisiaan, sillä me saamme nähdä hänet sellaisena kuin hän on. 3 Jokainen, joka näin panee toivonsa häneen, pitää itsensä puhtaana, niin kuin hän on puhdas ja pyhä.

      Jumalan lapset -- Paholaisen lapset
      4 Jokainen, joka tekee syntiä, syyllistyy laittomuuteen, sillä synti merkitsee Jumalan lain rikkomista. 5 Mutta te tiedätte, että Kristus, joka on synnitön, tuli ottamaan pois synnit. 6 Syntiä ei tee kukaan, joka hänessä pysyy. Ei kukaan, joka tekee syntiä, ole häntä nähnyt eikä tunne häntä.
      7 Lapseni, älkää antako kenenkään johtaa itseänne harhaan. Joka tekee Jumalan tahdon, on vanhurskas, niin kuin Kristus on vanhurskas. 8 Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Juuri sitä varten Jumalan Poika tuli maailmaan, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot. 9 Yksikään Jumalasta syntynyt ei tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä. Hän ei voi tehdä syntiä, koska on syntynyt Jumalasta. 10 Tästä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan, ketkä Paholaisen lapsia: se, joka ei tee Jumalan tahtoa, ei ole Jumalasta, ei siis myöskään se, joka ei rakasta veljeään.

      Rakastakaa toisianne
      11 Tämä on se sanoma, jonka te alusta alkaen olette kuulleet: meidän tulee rakastaa toisiamme. 12 Me emme saa olla sellaisia kuin Kain, Pahan lapsi, joka tappoi veljensä. Ja miksi hän tappoi tämän? Siksi, että hänen omat tekonsa olivat pahoja mutta hänen veljensä teot oikeita.
      13 Älkää ihmetelkö, veljet, jos maailma teitä vihaa. 14 Me rakastamme veljiämme, ja siitä me tiedämme siirtyneemme kuolemasta elämään. Joka ei rakasta, pysyy kuoleman vallassa. 15 Jokainen, joka vihaa veljeään, on murhaaja, ja te tiedätte, ettei iankaikkinen elämä voi pysyä yhdessäkään murhaajassa. 16 Siitä me olemme oppineet tuntemaan rakkauden, että Jeesus antoi henkensä meidän puolestamme. Samoin olemme me velvolliset panemaan henkemme alttiiksi veljiemme puolesta. 17 Jos joku, jonka toimeentulo on turvattu, näkee veljensä kärsivän puutetta mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus voisi pysyä hänessä?

    • VoiHerraJessusPerkele
    • 98715847f

      Moni Pyh-alkuinen nimimerkki, monessa viestissä, on ollut vain pilkkaaja, häirikkö:
      - heittämässä törkeää herjaa henkilöstä
      - perustelematta herjaa mitenkään, sikäli kuin paskaa voisikaan perustella kunnolla
      - eikä ottanut kantaa keskustelun aiheeseen.

      Kun näitä pyhpyhejä on siedetty, herää kysymys
      - pitääkö keskiverto adventisti tai palstan lukija näitä viestejä hauskoina sutkauksina
      - ovatko pohjimmiltaan samanlaisia pilkkaajia kuin nämä pyhpyhit, ja
      - siitäkö syystä näitä pyhpyh-viestejä ei yleensä poisteta eikä sensuroida.

    • Näin.se.on

      "Johtopäätös: maailma on pahan Jeesuksen vallassa."

      Uhri ei riittänyt? Jeesuksen tarunhohtoinen ristillä riippuminen ei tuottanut mitään tulosta.
      Kristityt olivat pahasti hakoteillä ja ovat sitä edelleen. Nykyään kristinusko elää vain siksi, että sillä tehdään bisnestä.

      • VoiHerraJessusPerkele

        Toinen tulkintavaihtoehto: Jumala on hallitsevinaan uskovia hyvällä, mutta maailmaa pahalla. Hengellinen todellisuus parempi kuin maailma?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      155
      3482
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      98
      2333
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2164
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      127
      2075
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1829
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1475
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      102
      1294
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      29
      1275
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1140
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1029
    Aihe