Ideapark Seinäjoki

Ostoshelvetti

Kuinkahan isoa vahinkoa syntyy maakunnan liiketoiminnalle, ruokakauppa varmaan ainoa jota tuo ei hetkauta, jouluna tietty tuo ottaa osansa siitäkin?

73

912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pois70luvulta

      Niin meinaatko ettei jo nykyisellään väki kulje tampereella, seinäjoella, vaasassa jne.... Mites verkkokauppa, pannaanko nuorilta piuhat poikki ja puhelimet kaniin?

      Se on hyvä että syntyy kunnon kauppakeskus riittävän pienen ajomatkan päähän, suurin toivo on että sinne tulisi erikoisliikkeitä ja kauppaketjuja joita ei tällä hetkellä ole koko maakunnassa.

    • viduiksmän

      Joulumyynti suorastaan romahtaa mutta syy ei ole ideaparkin.Veronpalautukset aletaan maksamaan jo ensivuonna elokuun aikoihin.Jatkossa verotus on kuukausikohtaista.Ei mätkyjä,ei palautuksia.
      Tällaisen uudistuksen kepukokkarit ovat tehneet.Ei hyvä asia.Ei kuluttajille eikä kaupoille.

      • HöpöHöpöä

        Junttien ainut keino säästää maksaa liikaa veroja. Muuten menee kurkusta alas tai sielunpaimenen pussiin.


      • Black-Friday

        Kauppojen täytyy vain kehitellä joku bonuksien ja plussapisteiden käyttööntulo ja tuplaantuminen tai triplaantuminen joulun alle, kaupallahan on kyllä rahaa kassoissa vaikka millä mitalla, Kauhavallekki tulossa uusi liikennemyymälä-marketti ja Lapuanki täytyy tehdä joku ratkaisu vanhentuneen s.markettinsa kanssa, tulooko peräti prisma. Järviseutu on kyllä tippumassa pahoin kehityksen kyydistä.


      • TaisTippua

        90 luvulla jo?


      • Anonyymi
        Black-Friday kirjoitti:

        Kauppojen täytyy vain kehitellä joku bonuksien ja plussapisteiden käyttööntulo ja tuplaantuminen tai triplaantuminen joulun alle, kaupallahan on kyllä rahaa kassoissa vaikka millä mitalla, Kauhavallekki tulossa uusi liikennemyymälä-marketti ja Lapuanki täytyy tehdä joku ratkaisu vanhentuneen s.markettinsa kanssa, tulooko peräti prisma. Järviseutu on kyllä tippumassa pahoin kehityksen kyydistä.

        Eiköhän ne sjoella päätä smarkettien remonteista, lapualla melko uus, ei tuu koskaan prismaa, varma tieto.


    • köyhäkinsäästi

      Köyhä laitossiivoojakin tuntoo ittensä kerran vuoressa rikkahaksi.Nimittäin Jouluna kun on 1000 euroa veronpalautuksia käytös.No puulaatikkohn ku laitetaan niin nahkapuku on vaan päällä.Oli sitten tonni tai miljoona.

      • JärkiHoiÄläJätä

        Laita se 90 euroa kuussa säästöön niin sama lopputulos, pitää olla hönö että antaa rahansa valtiolle kaniin


    • maatalouskauppakeskinen

      Kuinkas Keskisen kyläkaupalle käy ku enää ei jouluksi tuu veronpalautuksia.Pitääkö laittaa tukijusseille äkehet tarjoukseen.

      • roskaa_myy

        Mitä väliä? Kaikki vihaa sitä puljua.


      • Niinvihaa

        Alajärveläisiähän kehoitettiin haastamaan Keskinen, nyt pitäis sitte Ideaparkkiakin vastaan otella.


      • L-mäkeläinen
        Niinvihaa kirjoitti:

        Alajärveläisiähän kehoitettiin haastamaan Keskinen, nyt pitäis sitte Ideaparkkiakin vastaan otella.

        Alajärvellä on joka vuosi marketeissa myynti lisääntynyt, viimeiset kymmenen votta. Ja hinnat ovat kilpailukykyiset ainakin Keskiseen verratuna.


    • eläkkeelläsinne

      Ulkopaikkakuntalaisena olen sitä mieltä että alajärveltä löytyy kilpailukykyisillä hinnoilla lähes mitä vaan.Olen siellä jokavuosi mökillä viikkoja ja saan tavarat ja ruuat samoilla hinnoilla kuin isommastakin kaupungista.Hintojen erot alkaa olla nykysuomessa jo pieniä.Keskiset ja kärkkäisetkin nään joka vuosi eikä nekään säväytä mitenkään.Niillä on sellaisia erikoistarjouksia joita en silloin tarvitse.Kyllä teillä on asiat ihan hyvin.

      • Villevirkeä-ja-ahkera

        Aukioloajat on perseestä Alajärvellä kun verrataan kaupunkeihin, aamulla kun on töihin menossa mikään auki ja illalla nälkäsenä kun tuut mikään auki.


      • Hepohjraia
        Villevirkeä-ja-ahkera kirjoitti:

        Aukioloajat on perseestä Alajärvellä kun verrataan kaupunkeihin, aamulla kun on töihin menossa mikään auki ja illalla nälkäsenä kun tuut mikään auki.

        Alajärvi onkin lessukylä. Kalijaakaan ei saa kuin yhdestä kioskista, ja siinä vaihees koko kylä kahtoo kieroon. Tupakkia sen sijaan saakin, ja se onkin enemmän hyve kuin pahe. Lessuthan polttelee koko aijan.


      • Yksioikea

        HH taitaa olla ainut vastuullinen kauppa joka ei alkoholismia edistä, muista Alajärven liikkeistä sitä taitaa saada lain sallimassa aikaikkunassa.


    • Seinäjokivie

      Huonekalutkin piti hakea Seinäjoelta kun ei ole valikoimaa. Samoin kävi aikaisemmin kodinkoneiden kanssa.

      • asiakass

        En ole koskaan hakenut huonekaluja seinäjoelta ,koska täältä löytyy


      • patjaasiakas

        Meni sänky vaihtoon mutta ei saanut täältä enää Svane patjoja lähin myyjä oli Seinäjoella.


      • patja_paikkakunalta

        Oikein surko tulee sinua reppanaa, kun piti lähteä hakemaan patjaa seinäjoelta asti, kyllä olet pienillä eväillä matkassa .


      • patjaasiakas

        Svane patja sopi hyvin mun selälle. Niitä sai siitä Maskun liikkeestä joka lopetti. Ei nyt mistään pienistä eväistä ole kyse. Vähän outoa kommentointia. Oletko jotenkin suhteessa paikalliseen huonekaluliikkeeseen kun noin ottaa hermoon.


    • Taidantaasottaa

      Halpahallit on ihan jees vaikka kaljaa sekä tupakka eivät myy.itse käytän molempia mautintoaineita ja käyn usein niin ääsjoen kuin muissakin h halleissa.taitaa olla hetjärven paras kauppakompleksi.oonhan h hallin perustajakin härmästä kotoosin joten pullot ja puukot piiloon.

      • Tyttö_soinista

        Alajärvellä on neljä markettia ,joista H-halli on pienin.


      • Ehkäneliöillä

        Eihän se kerro kaupan tasosta mitään minkä kokoinen se on alaltaan, ihan muut seikat ratkaisee viihtyvyyden kuten vaikka tuo edellä esille tullut seikka jotta päihteitä ja tupakkatuotteita ei ole esillä.


    • Väistämättähän

      Esimerkiksi tarjoustuotteiden erien koko jää pienemmäksi pienellä paikkakunnalla, ei kauppiasta voi pakottaa kantamaan kohtuutonta taloudellista riskiä ja hyvin harvoin sen alennustuotteen edullisuus korvaa matkasta aiheutuvia kuluja Seinäjoelle tai Tuuriin.

    • Kovaatekstiä

      Mutta varmaan ihan täyttä asiaa.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/15368331/etela-pohjanmaa-vs-pohjanmaa---seinajoki-vs-vaasa

    • Ohikulkutie

      Lähes 11 000 asiakasta vierailee tulevaisuudessa Sukarin kaupassa päivittäin, jokainen maakuntalainen noin kahdeksantoista päivän välein. Kyllä siinä maakunnan rahat kerätään talteen. Äkkiä liikenneympyrä Jaakonhallin risteykseen että edes joku eksyy kahville Alajärvelle.

      • Anonyymi

        Todellisesta kävijämäärästä saa ottaa yhden nollan pois..
        Kulutusjuhlan aika oli ja meni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todellisesta kävijämäärästä saa ottaa yhden nollan pois..
        Kulutusjuhlan aika oli ja meni.

        Empä usko, tuppaa tuommosessa yrityksessä laskentakyky ja markkinoiden mallintaminen sekä asiakasvirtojen ennustaminen olemaan toisella tasolla kuin Alajärvellä.


    • Xcvb

      Elektroniikkaa ja leluja on kohtalaisesti. Mutta mistä ostavat pyörät ja mopot?

      • laihduttaja

        Kuukausi sitten ostin uuden vaihdepyörän alajärveltä, kilometriä on kertynyt pian tuhat. Näytti olevan hyvä valikoima, kyllä pyoriä löytyy.


    • Anonyymi

      Ideaparkkiin tulossa Alajärven keskustan kokoinen laajennus.

      Pohjalaisesta lainattu-

      Suuren kiinnostuksen vuoksi kaupungin suunnalle varatut 30 000 neliön laajennusvara tullaan Hälin mukaan hyödyntämään.

      – Laajennus alkaa todennäköisesti hyvin pian. Tulijoita on tähän asti ollut enemmän kuin on voitu ottaa.

    • Anonyymi

      Ja minähän en keskiselle mene. Paitsi huomenna mennään, kun lapset huutaa tivoliin. Mutta en mä ymmärrä minkä takia ihmiset sinne keskiselle menee. Enkä minäkään menisi, ellei lapset haluaisi tivoliin. No tietysti viikon päästä tartteis käväistä vaimon kanssa shoppailemassa, vaikka ei sieltä tietysti mitään löydä. Mä en vaan voi ymmärtää, minkä takia ihmiset lähtee shoppailemaan keskiselle, kun ei sieltä mitään löydä. No viime viikolla löysin sattumalta sopivia ostoksia, kun oli aikaa kierrellä, mutta en nyt kyllä muuten ymmärrä minkä takia sinne ihmiset niin menee. Täysiä typeryksiä kaikki jotka sinne vartavasten ajelee. En voi ymmärtää, mikä siinä paikassa vetää ihmisiä puoleensa. No toki viikon päästä pitää mennä, kun tätikin haluaa mukaan shoppailemaan, mutta en minä muuten menisi. Paitsi viikko sitten tuli käytyä ostamassa vähän vaatteita, kun niin kulahtaneita entiset. Mutta en minä muuten menisi, harvoin käydään, ja tuskin mitään ostetaan. En ymmärrä niitä jotka siellä käy, paitsi itseni kun on pakko välillä käydä, vaikkei ole mitään ostettavaa.

    • Anonyymi

      Ei aiheuta toimenpiteitä, ideapark ei kiinnosta pätkääkään.

    • Anonyymi

      Kunnon vaatekauppa tarvittaisiin...ei ole enää marimekkoa eikä muutakaan mistä saisi laadukkaita vaatteita klassisen tyylin käyttäjille. Rimpsua ja glitteriä löytyy, ja tunikoita piisaa. Mutta siinä ne sitten ovatkin. Halpisvaatteita löytyy mutta laadukkaat pukimet joutuu hakea kauempaa.
      Onneksi on edes hyvä kenkäkauppa!
      Kauppakadulla olisi monta tyhjää liiketilaa...

      • Anonyymi

        Ei ole ihmisiä, ei ostajia. Kauppakadun liikkeistä suurin osa tulee lopettamaan 10 vuoden aikana, eikä jatkajia liikkeille löydy. Suurin syy on se, että Alajärvi kutistuu -130 henkeä/ vuosi. 10 vuoden päästä Alajärvellä on - 1130 asukasta vähemmän. Tämä tulee näkymään erikoisliikkeissä. Todennäköisesti osa ruokakaupoistakin joutuu lopettamaan. Ei Keskinen tai Ideapark Alajärven kauppoja tapa vaan väestön vähyys.


      • Anonyymi

        En jaksa uskoa noin kovaan väestön laskuun, kuitenkin on investoitu voimakkaasti palveluiden kehittämiseen ja asuntotarjontaan. Etelä-Pohjanmaan kohdalla väestön väheneminen on voimakkainta täällä sisämaassa jolloin palvelujen tuotanto ja kauppojen kehittyminen keskittyy Alajärvelle, myös teollisuuden investoinnit tulee tapahtumaan Alajärvelle. Voidaan päätyä ihan nollatilanteeseenkin väestön vähenemisen kohdalla, parhaassa tapauksessa jopa hienoiseen kasvuun!


      • Anonyymi

        Alajärven väkiluku on viimeksi kasvanut vuonna 2009, kun Lehtimäki liitettiin Alajärveen. Tämä ei ole uskon asia vaan vakava ja todellinen ongelma, josta Alajärvellä ei uskalleta puhua ääneen. Ikään kuin tämä väestön kutistuminen haihtuisi ilmaan! Pelkillä investoinneilla Liikuntapaikkoihin ei väkeä saada kaupunkiin se on jo nähty. Uimahallin avaamisen jälkeen vuosina 2013- 2018 on väestö pienentynyt Alajärvellä - 522. Googlettamalla löytyy Alajärvenkin väestökehitys., Tilastokeskus. Vuosin 2017- 2018 laskennassa väestö oli kutistunut - 130 henkeä. Kaupungiin tehtävä on mielestäni lanseerata kunnollinen markkinointikampanja, jotta väkeä saadaan muuttamaan Alajärvelle. Tästä ovat sekä virkamiehet e että päättäjät vastuussa. Mikäli mitään ei tehdä niin kaupan erikoispalvelut ovat Alajärvellä historiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole ihmisiä, ei ostajia. Kauppakadun liikkeistä suurin osa tulee lopettamaan 10 vuoden aikana, eikä jatkajia liikkeille löydy. Suurin syy on se, että Alajärvi kutistuu -130 henkeä/ vuosi. 10 vuoden päästä Alajärvellä on - 1130 asukasta vähemmän. Tämä tulee näkymään erikoisliikkeissä. Todennäköisesti osa ruokakaupoistakin joutuu lopettamaan. Ei Keskinen tai Ideapark Alajärven kauppoja tapa vaan väestön vähyys.

        Kerrokko vielä millaisilla markkinoinnin keinoilla pitäisi aloittaa. Tosiasia on se mitään hokkuspokkus temppuja tai oikoteitä onneen ei ole, euron tonttikampanja sen on viimeistään osoittanut. Paha vikatikki muutoin asiallisessa menossa Alajärvellä. Alajärvi on jo nyt hyvä paikka asua ja yrittää, ei siitä pidä panikoitua jos joku liike lopettaa, jotain muuta tulee tilalle. Muistatteko mikä kohu oli autokaupan ympärillä hetki taaksepäin, luotiin uhkakuvia koko autokaupan alan häviämisestä Alajärveltä! Kuinka on käynyt? Kyllä kauppa vielä sijansa löytää Alajärveltä.


      • Anonyymi

        Alajärven tunnettavuutta täytyy lisätä. Etelä- Pohjanmaan sisällä Alajärvi tunnetaan huonosti ja maakunnan ulkopuolella ei koko seutukaupungista ole koskaan kuultukaan.


    • Anonyymi

      Alajärveläiset voi hakea vaatteet Halpahallista heh,heh,heh

    • Anonyymi

      Minä tykkään käydä Keskisellä. Sain Vesastakin oikein valokuvan.Mukava paikka.Siinä on jotain tunnelmaa mitä ei uudet kauppakeskukset tavoita. Mutta mielipiteitä saa olla tietysti kaikenlaisia, puolesta ja vastaan, olispa Alajärven keskustassakin jotain mitä ihmiset haluais tulla katsomaan ja kuvaamaan.

    • Anonyymi

      Ideaparkin tulo vain vahvistaa Alajärven asemaa kaupan keskuksena kun kaikissa pienissä kunnissa muut kuin ruokakaupat lopettaa.

    • Anonyymi

      Ideapark on ostoshelvetti tuurin tapaan eli en mene

    • Anonyymi

      Saakohan Alajärvellä asunnosta omansa takasin myydessä? Jos vaikka keskustan alueella. Vai joutuuko paljonkin pudottamaan hinnasta? Esim rivi tai kerrostalo asunto.

      • Anonyymi

        Ei kai missään ole realistista odottaa että vanhan, käytetyn asunnon hinta nousee vuosien mittaan? Helsingissä ehkä on mahdollista?


    • Anonyymi

      Kyllä se on vain pakko myöntää, nämä pienet paikkakunnat kuolee ensin ja seinäjoki peräs, aikaa myöten.

      • Anonyymi

        nuorissa_on_tulevaisuus

        25.8.2018 21:09
        Aina sitä voi pelotella nimen julkaisulla. Se kun aika tehokas konsti estää vastaisuudessa moiset teot. Kukaan tuskin haluaa samanlaista julkisuutta kuin Lapuan kissantappaja tai Seinäjoen siilinmurhaajat.
        Jos ja kun nimi tulee kuitenkin ilmi, niin saa olla hetken paikkakunnan julkkis. 😈


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        nuorissa_on_tulevaisuus

        25.8.2018 21:09
        Aina sitä voi pelotella nimen julkaisulla. Se kun aika tehokas konsti estää vastaisuudessa moiset teot. Kukaan tuskin haluaa samanlaista julkisuutta kuin Lapuan kissantappaja tai Seinäjoen siilinmurhaajat.
        Jos ja kun nimi tulee kuitenkin ilmi, niin saa olla hetken paikkakunnan julkkis. 😈

        Alajärvellä on monipuolista teollisuutta, joka näyttää vain lisääntyvän joka vuosi. Silloin säilyy palvelut ja työpaikat paikkakunnalla.Onhan alajärvellä rakennettu viidenvuoden aikana reilusti yli sata asuntoa, joista kolmannes omakotitaloja loput kerros tai rivitaloasuntoja.


      • Anonyymi

        Vuonna 2018 rakennettiin Alajärvelle 9 omakotitaloa, joista 3 Paalijärvelle ja 2 Luoma-aholle. Euron tontteja on mennyt kaupan 2 kappaletta tänä vuonna. Ainakin toinen ostajista asui jo Alajärvellä. Alajärven väestö ei ole kasvanut enää vuosikymmeniin. Se on valtava tragedia ottaen huomioon, että teolliset työpaikat ovat lisääntyneet huimasti. Tänä siis tarkoittaa sitä, että Alajärvellä käy satoja henkilöitä töissä muualta. Miksi nämä ihmiset eivät ole halunneet muuttaa Alajärvelle? Alajärvi menettää valtavasti verotuloja ympäryskuntiin tämän bendelöinnin vuoksi. Kaupunki ei ole tarpeeksi vetovoimainen. Pitäisikö tehdä jotakin asian eteen?


      • Anonyymi

        No kerroppa kolme syytä miksi Alajärvi ei ole vetovoimainen?


    • Anonyymi

      1. Ei ole tarjolla perhekoon vuokra-asuntoja.
      2. Tapahtuma köyhä paikkakunta. Ehdottaisin kaupungille tapahtumatuottajan palkkaamista, jonka tehtävä olisi räätälöidä Alajärvelle: teatteri, musiikki ym tarjontaa yhteistyössä alueen yhdistysten kanssa. Koko ajan pitäisi olla jotakin menossa!
      3. Huono maine. Alajärvi tunnetaan ”synkkänä pitäjänä”. Tapot, perheväkivalta, huumeet, puukotukset ja tuhopoltot ovat valtakunnan uutisissa. Kaupungilla tulisi olla oma tiedottaja, joka masinoisi Alajärvestä positiivisia uutisia lehdistölle. Pitäisi tehdä mielikuvamarkkinointia. Alajärvi on hyvä paikka elää, siitä eivät vaan muut tiedä!

      • Anonyymi

        Asun Alajärven kaupungin keskustassa. Minua ei voisi vähempää kiinnostaa Luoma-ahon asiat. Olen erittäin huolestunut Alajärven kaupungin vähäisestä vetovoimasta ja keskustan näivettymisestä. Nyt on pantava kaikki peliin, että tänne saadaan uusia asukkaita ja palvelut todellakin säilyvät Alajärvellä entiseen malliin.


      • Anonyymi

        Miksi tämä poistetaan, kun tätä Alajärven haukkumista tekevä henkilö tunnetaan. Ihmiset pitävät Alajärvestä.


      • Anonyymi

        Kyllä epäkohtia pitää nostaa esille. Välillä tuntuu, että ihmiset on Alajärvellä päät pensaassa ja kädet korvilla huutaen: ”Alajärvi on hyvä paikka”. Jos täällä joku joskus kritisoi Alajärveä niin ei se ole henkilökohtainen hyökkäys ketään vastaan. Itse koen, että nämä hyvin kriittisestikin Alajärvestä kirjoittavat henkilöt haluavat nostaa negatiivisia asioita esille, jotta niihin puututtaisiin. On hyvä herättää keskustelua kaikenlaisista aiheista. Tätä foorumia lukee kaupungin johto ja päättäjät. Kirjoittakaa ahkerasti tänne! Rakennetaan yhdessä parempaa Alajärveä.


    • Anonyymi

      Kaipaisin monipuolisempia lääkäripalveluja ja eläinlääkäripalveluja, ja edellisessä joku jo mainitsi muita tekijöitä

      • Anonyymi

        Pieneläinklinikka tai sairaala olisi varmasti kovan luokan lisäys jo ennestään hyvään vetovoimaan, juuri luin lehdestä kuinka moni joutuu ajamaan kauas pirkanmaalle asti eläinlääkäriin lemmikin sairastuessa.


      • Anonyymi

        Alajärvellä on erinomaiset eläinlääkärit jotka kohtelevat eläimiä todella asiallisesti. Itse asun nykyään Seinäjoella ja erään tuttavan kohdalla eläintä hoidettiin täällä tarpeettoman pitkään ja suorastaan kitui lääkkeiden avulla loppuun kun "omistajan tahtoa kuunneltiin" loppuun saakka.

        Erittäin korkealle arvostan sitä kykyä lääkäriltä hoitaa eläintä ja samalle tasolle kykyä kertoa että eläimen taival on loppu ja ottaa tilanne haltuun, tämä erottaa hyvän erinomaisesta. Kaikki ihmiset eivät tähän kykene ja asiassaan selkeä eläinlääkäri on tässä kohtaa todella hieno ammattilainen.

        PS. Totean sen verran että eivät täällä päässä osata mitään kummempia temppuja, kaikki isot hommat (jalan kipsaukset, isot leikkaukset yms) menee Tampereelle jos vaikka tätä "isoa" klinikkaa tarkemmin tutkitte. Ihan hyvin on asiat Alajärvellä tältä kohtaa, toki voi olla niin etteivät joka tunti ole paikalla tilakäyntien yms takia mutta kumminkin


      • Anonyymi

        Päivystäviä eläinlääkäreitä on liian vähän niin EP.llä kuin pelkällä Pohjanmaallakin, heillä on hirveän laaja alue päivystettävänään, matka alueen reunalta toiselle vie jo aikaa ja hoitotehtävä päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alajärvellä on erinomaiset eläinlääkärit jotka kohtelevat eläimiä todella asiallisesti. Itse asun nykyään Seinäjoella ja erään tuttavan kohdalla eläintä hoidettiin täällä tarpeettoman pitkään ja suorastaan kitui lääkkeiden avulla loppuun kun "omistajan tahtoa kuunneltiin" loppuun saakka.

        Erittäin korkealle arvostan sitä kykyä lääkäriltä hoitaa eläintä ja samalle tasolle kykyä kertoa että eläimen taival on loppu ja ottaa tilanne haltuun, tämä erottaa hyvän erinomaisesta. Kaikki ihmiset eivät tähän kykene ja asiassaan selkeä eläinlääkäri on tässä kohtaa todella hieno ammattilainen.

        PS. Totean sen verran että eivät täällä päässä osata mitään kummempia temppuja, kaikki isot hommat (jalan kipsaukset, isot leikkaukset yms) menee Tampereelle jos vaikka tätä "isoa" klinikkaa tarkemmin tutkitte. Ihan hyvin on asiat Alajärvellä tältä kohtaa, toki voi olla niin etteivät joka tunti ole paikalla tilakäyntien yms takia mutta kumminkin

        Eläinlääkärit ammattitaitoisia mutta onko vieläkään röntgeniä ja pystytäänkö pieneläimistä ottamaan verinäytteitä/muita näytteitä ja lähettämään eteenpäin tutkittavaksi? Jos täytyy tutkia tarkemmin mistä esim joku pitkittynyt infektio johtuu että saa siihen oikean lääkityksen.


    • Anonyymi

      Käyn Alajärvellä keskustassa kolmessa eri ruokakaupassa viikottain. Olen pistänyt huolestuneena merkille, että yhdestä marketista on kaikonneet täysin asiakkaat. Lähes yksin saat kärryn kanssa käytävillä liikkua oli kello mitä hyvänsä. Kyllä tämä väestön pako Alajärveltä tulee vaikuttamaan siten, että muutaman vuoden sisällä Alajärven keskustassa on korkeintaan 2-3 ruokakaupaa.

    • Anonyymi

      Täällä on parikin kauppaa, jossa hevi-osaston tavara on huonolaatuista. Hedelmät valmiiksi homeessa. Ruoka-ostokset jää niissä tekemättä.

      • Anonyymi

        Kuulostaa ihan uskottavalta nykyisten säädösten, somenäkyvyyden, oiva-raporttien ja pakollisen omavalvonnan aikaan????


      • Mieti nyt kaupan tilannetta, kilpailua on aivan liikaa väestöpohjaan nähden. Silti valikoimassa täytyy olla kaikkea, etteivät vähätkin asiakkaat katoa.

        Elinkelpoinen kauppa vaatii 50 000 asukkaan kaupungin. Vasta se on niin vetovoimainen, että kaikki kasvaa ja kehittyy itsekseen, mutta vaatii silti dynaamista johtamista.

        Kannattaa muuttaa pois vielä kun asunnon saa edes jollain hintaa myytyä.


      • Anonyymi
        nuorissa_on_tulevaisuus kirjoitti:

        Mieti nyt kaupan tilannetta, kilpailua on aivan liikaa väestöpohjaan nähden. Silti valikoimassa täytyy olla kaikkea, etteivät vähätkin asiakkaat katoa.

        Elinkelpoinen kauppa vaatii 50 000 asukkaan kaupungin. Vasta se on niin vetovoimainen, että kaikki kasvaa ja kehittyy itsekseen, mutta vaatii silti dynaamista johtamista.

        Kannattaa muuttaa pois vielä kun asunnon saa edes jollain hintaa myytyä.

        Ei halua muuttaa pois , ei halua liikaa ihmisiä ympärilleen. Eli rauhallisuus on valttia ei mega häslinki kuin joskus käydä katsomassa ja onnellisen kun pääsee pois hälystä.


    • Anonyymi

      Ja joku vielä täällä toitottaa miten Alajärvi kasvaa ja kehittyy. Kauppojen osalta on nähtävissä aivan selvää näivettymistä. Kauppakadultakin tulee häviämään 4 putiikkia seuraavan 5- vuoden sisällä. Omistajat, kauppiaat on jo 70 v. Kun päättävät lyödä laput luukulle niin jatkajia ei tule.

      • Anonyymi

        Ihan normaalia kehitystä, ei mistään näivettymisestä tietoakaan. Eihän mikään toiminta ole ikuista, varsinkaan pien yrittäminen. Yrityksiä syntyy, ne elää aikansa ja poistuu, näin se on ollut ja näin se on oleva. Ehkä se on se tuhon tie ennenmminkin kaupungille jos vain samat yritykset on ja pysyy. Muistaako kukaan milloin autokauppa tai rakentaminen on ollu tässä nykyisessä laajuudessa ennemmin Alajärvellä. Maailma menee eteenpäin ja yritysmaailma mukana, Alajärvi on oikein tukevasti kehityksen kelkan kyydissä vailla uhkaa putoamisesta.


    • Anonyymi

      Tämä on kaukana normaalista, et taida tunteja alajärveläisiä kaupanalan yrittäjiä.

    • Anonyymi

      Autokaupasta 90 % tänä päivänä tehdään netin kautta. Sen tähden Alajärven kaltaisella perähikiällä menestyy ja kukoistaa autokauppa. Kiinnostavia menopelejä googletellaan ja kun sopiva löytyy niin se käydään hakemassa vaikka Juupajoelta, Ilomantsista tai - Alajärveltä.

    • Anonyymi

      Nykyiset kauppiaat on vaan ymmärräny jotta autokaupan pitää olla siellä missä autoja menee ohi eikä piilossa teollisuusalueella. Rakentamisen hallintaan pitäisi kaupungissa suunnata erityistä huomiota, tarviiko esimerkiksi paloaseman ja ambulanssivarikon sijaita parhailla paikoilla mahdollista liikerakentamista silmällä pitäen?

    • Anonyymi

      Justiinsa oli lehdessä hieno juttu Ilpon katiskassa, siitä kuinka pienikin liike pärjää kun tekee oikeita asioita oikein. Varmaankaan ei Evijärvellä toimintaympäristö ole merkittävästi parempi kuin täällä mutta verkkokaupan ja hyvän asiakaspalvelun avulla pärjää.

    • Anonyymi

      Alajärven kaupanalan yrittäjillä menee huonosti ja syynä on Alajärven ja ympäryskuntien väestön sulaminen. Muutaman yrityksen saattaisi nettikauppa pelastaa, mutta tosi asia on, että Alajärven kaupan palvelutarjonta tulee heikkenemään merkittävästi lähi vuosina. Useampi yrittäjä tulee laittamaan lapun luukulle ja tavarat on sitten haettava Seinäjoelta, Tuurista tai tilattava netistä. Milloinkahan Alajärven kaupunki herää tähän todellisuuteen ja alkaa markkinoimaan kaupunkia. Tarvitsemme kipeästi uusia asukkaita, jotta palvelut säilyvät.

    • Anonyymi

      Ei Alajärvi tarvi muuta ku yhen ruokakaupan.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3434
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      563
      3229
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2892
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2082
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1865
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1855
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      141
      1477
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1270
    Aihe