Muutto edessä

Jojensuu

Olen saanut töitä Tampereelta ja nyt tuli tieto, että sain vuokra-asunnon Sääksjärveltä. Jes, voin sanoa itseäni kahden viikon päästä tamperelaiseksi.

11

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • riklopysmo

      Kyllä sinusta tulee sitten Lempääläinen jos Sääksjärvelle muutat sillä se kuuluu Lempäälään...

    • Jojensuu

      Eiks Lempäälä ja Tampere ookkaan sama asia? Kun kaikki sanoo olevansa Tampereelta ja jos tarkemmin kysyy nii Lempäälästä

    • Pyry

      Lempäälän naapurina on Tampereen kaupunki. Lempäälä on itsenäinen kunta, asukkaita noin 23 000 tuhatta. Lempäälän kuntakeskus on saarella. Lempäälän 1500-luvulla rakennetun kauniin kivikirkon ympärille on muodostunut aikojen saatossa Lempäälän kuntakeskus, kunnanvirasto ym. palvelut. Sääksjärvi on yksi kunnan osa, asumisalueineen. Moottoritie Tampere- Helsinki kulkee Lempäälän halki, samoin Rautatie Tampere- Helsinki. Lempäälän kirkolla on ainoa kunnan rautatieasema. Lähes kaikki junat pysähtyvät mennen tullen keskustan asemalla. Aikaisemmin pysäkki oli myös mm. Sääkjärvellä, junatyyppi paikallisjuna otti matkustajat kyytiin. Nyt on taas suunnitelmia saada kolmas raide Lempäälä- Tampere välille, jolloin pysäkkejä tulisi useaan paikkaan, toivottavasti. Tervetuloa Jojensuu Lempääläiseksi ! Kuntamme on kaunis vesistörikas viihtyisä paikka kodille. Lempäälän kanavalta pääsee vesibussin kyytiin vaikka Tampereelle taikka Hämeenlinnaan. Mielenkiintoisia vesireittejä ja pitemmällekin pääsee molenpiin suuntiin, omalla veneellä kulkien. Pohjoiseen, eteläpohjanmaalle ja etelään ohi Hämeenlinnan, lisäksi on kaksi muuta reittiä. Koko kesähän siinä menee, jos seikkailee kaikki reitit päästä päähän. Suosittelen !

    • mnbvcxz

      Manne joutui kahden asunnon loukkuun. Hän oli hakenut kaupungilta asuntoa, ja samana päivänä sitä hänelle tarjosivat sekä kaupunki että valtio.

    • mummu

      Lempäälä on ihan hyvä paikka asua mutta toi Sääksjärvi --- vähän kyllä miettisin ---- menisinkö sinne . Otappa enempi selvää !

    • Jojensuu

      Onneksi tutkin asiaa ja Sääksjärvi on eri asia kuin Lempäälä vaikka kuntaan kuuluukin. Sääksjärvi on Tampereen kulttuurin vaikutuksen alla. Kuljun Kartanon eteläpuoli ottaa kulttuurivaikutteita Vesilahdesta. Huh, onneksi otin asunnon oikeasta päädystä lähempää sivistystä.

    • Pyry

      Jojensuu, kyllä se on sillain, että Vesilahti on kyllä kulttuuripitäjä, omaa tosi vanhan kulttuurin ja asutuksen, mutta Lempäälä on myös vanha kulttuuripitäjä, jonka ei tarvitse lainata kulttuuria ja sen ilmiöitä Vesilahdelta. Tamperetta ei olisi jollei Lempäälän kirkkoherra Edner olisi ehdottanut ruotsin silloiselle kuninkaalle kaupungin perustamista kuohuvan kosken partaalle. Ja näin kävi kuninkaan käskystä, Tampere perustettiin, silloin elettiin 1700 -luvun loppupuolta. Kaikki kunnia Tampereelle, sieltä löytyy monenmoista, muttei Tampere ole vielä päässyt kulttuurikaupunkien joukkoon, ilmeisesti haku on kohta päällä. Täyttääkö kriteerit vai ei ? Onnea vaan Jojensuu sivistyksen etsimiseen siihen asti. Lisäksi sivistys on myös sydämen sivistystä ja sitä omassa itsessä olevaa sivistystä vaan ei kaikki omaa.

    • Jojensuu

      Voi vitsi, en tiennytkään että Lempäälä on näin merkittävä ja upea kunta. Pelkkää hyväö kuullut Joensuussaki, jossa Lempäälä tunnetaan varsin hyvin. Ostin jo Lempäälän Kiekon kausikortinkin

      • Pyry

        Jojensuu, suosittelen paikallislehden Lemppälä -Vesilahdensanomien tilaamista tai ainakin kirjastossa voisi käydä sen viikottain lukemassa. Ilmestyy aina keskiviikkona. Lehdestä löytää sivistys ja kulttuurijutut laidasta laitaan, urheiluakin aina pari sivua. Korjaus: Lempäälän Kisa ei Kiekon. Muutenkin on hyvä pysyä tietää uutena asukkaana kunnan asioista.


    • Pyry

      Korjaus : Lempäälä- Vesilahden Sanomat, tulipa painovirhepaholainen !

    • Jojensuu

      Opin joo että se on kisa kantapään kautta. Sanoin snägärillä Lempäälän Kiekko nii fanit anto mulle selkään. Upea paikka kun näin omistautuneet fanit. Kyllä leki pitäisi saada liigaan kun jäähallikin ihan viimesen päälle ja omilla junnuilla menty mestikseen asti.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2860
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2420
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2200
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2002
    5. 171
      1842
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1836
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1787
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1529
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe