Viikkolehti suojelee Bill Hybellsia?

Vapaakirkko jätjestää Turvallinen seurakunta -symposiumin. Se toi mieleen alkukesän uutiset sekä ihan uudet n. kymmenen naisen kokemukset: Maailman kuulua hengellistä johtajaa Bill Hybellsia syytetään seksuaalisesta häirinnästä. Useampi hänen naispuolisista alaisista on tuonut tämän ilmi ja HB on itsekin myöntänyt, olisi pitänyt toimia toisin. Uhrien on varmasti ollut pelottavaa tulla esiin. Tapahtuma uutisoitiin myös Ristin Voitossa ja Suomen Viikkolehdessä, mutta hyvin eri tavalla! Viikkolehti vähätteli ja piilotteli asias ja asettui puolustamaan Bill Hybelsia. Uhreilla ei ollut väliä. Miksi?? No siksi, että Vapaakirkko kumartuu kuin linkkuveitsi tämän herran edessä ja on julkaissut suomeksi hänen monet kirjansa.
1
Ilmoita


Tietysti suojellaan! Bisnes-mikä bisnes, eihän rahoja ja asiakkaita sovi päästää pakoon.
Milläs Vapis tai muut toisten rahoilla pystyssä toimintaansa pitävät sitten tulisivat toimeen.
On salattava ja pimitettävä vaikka rikoksia, jotta ei kirkot kaatuisi rahapulana.
Niin yksinkertainen on vastaus.
Mutta? Toinen kysymys onkin, että JUMALAN asioissa salatutkin tulevat julki.
Niin kuin P. Raja... n? Salattu synti antoi otteen joutua väärien voiteluiden siteisiin...
2 VASTAUSTA:
Kyllävain, Vapaakirkko ja Päivä Oy tuottaa näitä "äärikarismaatikkojen " soopaa. Ehkä muut eivät julkaise ja ovat tervejärkisempiä. Kun meidän silmät (vaimon kanssa)aukeni näille ulkomaisille ja kotimaisillekin lusteen kylväjille, niin oitis kirjahylly siivottiin näiden julkaisuista. Ja jotta basillit ei leviäisi, niin poltimme näitä niteitä keskuslämmityskattilan pesässä. Hyvin paloivat kun olivat muutenkin "tulipitoisia", eikä yhtään kirpaissut. Siinä meni lahjaksi saadut ja itse ostetut. Ja sopivasti tuli taas kirjahyllyyn tilaa, suosittelen muillekin tätä ratkaisua. Tuhkaksi meni mm:ssa Kristian Sandin, Bill Johnssonin, Kenneth Haginin, Joyce Meyerin kirjoja, eräitä mainitakseni. Huom, kannattaa muuten polttaa kovalla tuulella tai talvella paukku pakkasella, ettei noki ja savu laskeennu omalle tontille, saattaa omenapuut ja puutarhakasvitkin saada tappavan laskeuman. Tuhkakin kannattaa viedä ongelmajätelaitokselle tai mieluummin paikkaan missä haudataan käytettyjä atomivoimalan polttoaine sauvoja. Viikkolehden tilauskin on lopetettu, ettei virukset ja bakteerit saastuta. Maaseudun Tulevaisuuskin on tervehenkisempi lehti kuin Suomen Viikkolehti. : -)
Vapaakirkon ja Päivä oyn vastuunkantajat kantamaan vastuunsa ja lopettakoot jo valeiden levittämisen. seurakuntalaiset äänestämään kukkarollaan, se on paras tapa saada aikaan muutoksia. Jumalan valtakunnan hyväksi voi maksaa kymmenykset muualle hyviä ja terveitä kohteita kyllä löytyy. vaikka suora kehitysapu tai SPRn katastrofikeräykset yms
+Lisää kommentti
Kaikkeen pitää suhtautua terveellä tavalla. Pitää se, mikä kirjoissa ja julistuksessa on oikeaa ja tervettä ja hylätä se, mikä on väärää.
Kirjojen polttaminen ei auta, ei auta myöskää se tapa, mikä eräässä seurakunnassa tapahtui, että Bill Hybelsin ja Rick Warrenin arvostelijat käskettiin lähtemään seurakunnasta.

Seksuaalinen ahdistelu on väärin ja sellaista ei tarvitse suojella. Seurakuntia pitää suojella tuollaisilta. Vääryyttä ei koskaan saisi peitellä eikä salata seurakunnassa.
2 VASTAUSTA:
Aina on ollut ja aina on oleva niitä, jotka yrittävät uskotella ja nähdä hyvääkin, kuin rotta syötistään ja keikkuvat sitten molempiin suuntiin. Näitähän kyllä riittää, jotka eivät osaa päättää, vaan mennään sittenkin joukon mukana. Muka jotain keskitietä tavoitellen, kuitenkin asiat ovat joko tahi. Joko olet hapatuksille alttiina tai sanoudut irti ja lähdet leirin ulkopuolelle, erämaahan, vaikka raittiiseen ilmaan ja paljaan tähtitaivaan alle.
Kyreneläinen kirjoitti:
Aina on ollut ja aina on oleva niitä, jotka yrittävät uskotella ja nähdä hyvääkin, kuin rotta syötistään ja keikkuvat sitten molempiin suuntiin. Näitähän kyllä riittää, jotka eivät osaa päättää, vaan mennään sittenkin joukon mukana. Muka jotain keskitietä tavoitellen, kuitenkin asiat ovat joko tahi. Joko olet hapatuksille alttiina tai sanoudut irti ja lähdet leirin ulkopuolelle, erämaahan, vaikka raittiiseen ilmaan ja paljaan tähtitaivaan alle.
Oikeassa olet!
Tämä ihmisten edessä näyttely ja temppuilu ja konsensuksen hakeminen.... mitä se on?

Koetetaan olla ihmisille mieliksi, ja Jumalalle!

Ei onnistu. Jos kumartaa hapatusten suuntaan, kääntää selkänsä Jumalalle.

Ei voi palvella kahta Herraan. Nämä valhehenkiset eksyttäjät ovat rakastuneet tähän maailmaan. Rahaan, hurmoksiin, seksuaalisiin himoihin, jne. Bisneskristillisyyden leima oikein leumuaa kaikista "johtajuuskonferensseista" - voitelukonfrerensseista, jne. Ne ovat keino saada ekonomista tulosta, keino koukuttaa ihmisiä - lupaamalla Ihania Kokemuksia, Parempaa Johtajuutta.

Höpö-höpö.

On valittava kaita tie, ei voi poukkoilla kahdella tiellä.
+Lisää kommentti
Kyllä olen samaa mieltä Kyreneläisen kanssa, että saastuttavat kirjat on syytä hävittää? Miksi.
Niihin "oppeihin" kun kytkeytyy harhaoppien demonisia vaikutuksia, niin Paavali opetti Tiitusta:
ja Johannes kirjoitti:
Joh 2. kirje, jakeet 9-11. Mitä siinä lukee? Jos on unohtunu, kantsii kattoo!

Kyse ei ole vain SANOISTA, Opeista, vaan pimeyden salakavalista näkymättömistä siteistä.
Ja? Lukekaapas taas Apostolien Teoista, kuinka eräät kirjat pantiin roviolle...
Ja, kuinka on kehotus ottaa Iso Hajurako sellaisiin - jotka ovat saasteiden sitomia!
2 Kor 6:14-18.

Tietysti jokaista uskollista lammastaan Herra varjelee. Mutta silloin tulee olla täysi pesäero? Ei vain ulkoisista asioista, vaan täysi valkeus sisäisellä tasolla. Että Herra HALLITSEE kaikkea. Sillä?
Ajatuksin, sanoin, teoin ja laiminlyönnein ihminen on aina altis luisumaan pois kaidalta tieltä!

Mooseksen Lakitaulut puhuvat pääosin ulkoisista asioista.
Jeesuksen vuorisaarna käy ihmisen ytimeen! Jo pahat ajatukset, asenteet..
"Joka katsoo naista himoiten on sydämessään tehnyt huorin.." Tuskin löytyy yhtäkään miestä, joka ei olisi joskus katsonut - hm- niin ettei se katse ollut puhdas?
Ja, sanoissa JOKAINEN erehtyy! Jaak 3. luku.

Siis? Tarvitsemme valvomista, nöyryyttä, puhdistusta, loppuun saakka!
Jeesus on ainoa toivo, Hänen täytetty työnsä! Hän eli ja vaelsi Jumalalal otollisesti! Hän maksoi valkamme!

Pyhittykäämme siis!
1
Ilmoita
Tervettä näkymää on. että Hybelsin tekojen tultua julki jo 100 seurakuntaa ja kristillistä järjestöä on perunut johtajuuskonferesseihin osallistumisen. Lisää Seurakuntalaisessa:
https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/bill-hybels-sai-uusia-syytoksia-hyvaksikaytosta-toinen-seuraajista-erosi-tehtavastaan/
1 VASTAUS:
Siinähän sai vapiksen johtajat ja pastoritkin opetuksen, kun ovat kehuneet ja juosseet tie mustalla kuralla Gls-koulutuksissa. Tulikin heti kunnon opetus, vaikka Suomen Viikkolehti yrittikin kirjoittaa asiasta peitellen. Luulisi nyt jo silmät aukeavan, kun vapiksen kansaa viedään, kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa. Tuosta em. linkin oikeanlaidan hakemistosta löytyi se Viikkolehdenkin versio asiasta.
+Lisää kommentti
Tuota Suomen Viikkolehden uutista ei vielä ole itse tilaajille jaetussa lehdessä lainkaan?!

Mahtaako sitä siihen lehteen tullakaan?

Onhan se järkyttävää, että tuollaisia asioita seurakunnassa peitellään, salataan, ei uskota väärinkäytön kohteeksi joutuneita, asiat ovat tuolla tavalla jo jatkuneet pitkään!

Willow Creek Community Church on siis tuo Bill Hybellsin seurakunta, josta hän siis erosi ja vanhimmisto on myös eronnut ja monet pastorit ovat jättäneet tuon seurakunnan noiden asioiden tultua julkisuuteen.

Se on surullisinta, että Bill Hybells on kieltänyt väärinkäytökset suurinpiirtein kokonaan!

Amerikkalaisessa lehdistössä aiheesta on monta erilaista artikkelia. Esim. CT (Christianity Today uutisoi) ja tuo uutisointi käynnistyi sitten noiden naisten tuotua asiat julki eräässä lehdessä.
Eräs artikkeli CT lehden uutisesta:
'Ilmoituksensa jälkeen 10 naista on syyttänyt Hybelsin väärinkäytöstä. Aiemmin tällä viikolla The New York Times kertoi, että yksi johtajan entisistä avustajista syytti Willow Creekin perustajaa toistuvasti kourien häntä. Ja sunnuntaina Steve Carter, jonka Hybels ilmoitti menestyäkseen hänet opettajapäällikkönä, ilmoitti eroavansa.'
1
Ilmoita
Väärinkäytökset ovat tapahtuneet jo monien vuosien ajan, eikä kukaan ole uskaltanut puuttua siihen.

Mikäli seurakunnassa tai yhteisössä yksi ihminen saa vallan, se on todella aina huono juttu .. se on huono juttu missä tahansa toiminnassa .. valta turmelee ihmisen ja yksinvalta turmelee aina!

Vanhimmistoa pitäisi siis kouluttaa johtamaan seurakuntaa, niin ettei 'johtava pastori' johda seurakuntaa, vaan toimii vanhimmisto alaisuudessa!

Monissa Suomen seurakunnissakin 'johtava pastori' johtaa seurakuntaa ja vanhimmisto on 'yes, yes' miehillä ja naisilla miehitetty.

kun pastori ajaa seurakuntalaisia pihalle seurakunnasta ja vetoaa 'rippisalaisuuteen', pitäisi hälytyskellojen soida vanhimmiston korvissa kovaa.. mutta ei soi ..
kukaan ei puutu siihen, että pastorille arvioitaan esittävät ajetaan seurakunnasta pihalle ..

Näin on tehty ainakin Lahden Vapaaseurakunnassa, josta on niiden käsketty lähteä, jotka ovat uskaltaneet Henry Elfvingille mennä kertomaan arvioitaan Rick Warrenista ja Bill Hybelsistä. Jos seurakunnan johtaja käskee lähteä, miten sinne voisi jäädä ja ottaa asian julkisesti esille - ei semmoiseen monellakaan ole rohkeutta, vaikka pitäsi olla! Monet ovat sitten jättäneet seurakunnan kaikessa hiljaisuudessa, eivätkä ole menneet kertomaan mitään ajatuksistaan ja mielipiteistään pastorille, koska ovat nähneet kuinka niiden käy, jotka uskalsivat mennä kertomaan!

Enpä tiedä, mitä ajattelevat nyt Hannu Vuorinen ja Henry Elfving, olisi kyllä mielenkiintoista tietää, mitä heidän mielessään liikkuu; he ovat noita amerikan miesten vankkumattomia seuraajia - otaksun!

Rick Warren, Bill Hybell ja monet muut ovat laajalti suosiota niittäneitä amerikan lähettiläitä .. jotka ovat olleet negatiivisesti esillä myös islamiin liittyen..
Lainaus kotipetripaavolan sivuilta:
'Alla on kursiivissa 138 muslimiteologien vetoomus kristityille ja juutalaisille:

Muslimiteologien kirje sisältää mm. seuraavat asiat:

- Muslimeilla ja kristityillä on yhteinen perusta muinaisessa Aabrahamin uskossa ja juutalaisuudessa (judaismi).

- muslimien ja kristittyjen välille on saatava uskonnollinen sekä maailmanrauha.

- Muslimien ja kristittyjen yhteinen perusta on rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiä.

Muun muassa seuraavat kristilliset vaikuttajat ovat hyväksyneet tämän muslimien kirjeen:

David Yonggi Cho, Founder and Senior Pastor of Yoido Full Gospel Church, Seoul, Korea

Bill Hybels, Founder and Senior Pastor, Willow Creek Community Church, South Barrington, IL

Rev. Dr. Robert Schuller, Founder, Crystal Cathedral and Hour of Power

Rick Warren, Founder and Senior Pastor, Saddleback Church, and The Purpose Driven Life, Lake Forest, CA

George Verwer, Founder and former International Director, OM'

luettelo jatkuu lainatussa tekstissä vielä..

Kirjoittaako ja ottaako Hannu Vuorinen kantaa asioihin Suomen Viikkolehdessä - olisi syytä ottaa - mutta onko selkärankaa, kun itse on ollut heitä 'kannattamassa'?!
1
Ilmoita
Kun on vuosikymmeniä seurannut sellaista, että seurakunnissa on ongelmia, eikä johtavat tahot ota niihin kantaa - on looginen päätelmä ettei mitään korjausta juurikaan nouse esille mm. Vapaakirkoissa. Niissä joissa siis "tartunta-henget" on saaneet sijaa.

Kysymys on pitkälle ekonominen. Jos alettaisiin myöntää virheitä, jäsenet kaikkoaisivat. Kuka maksajiksi jää? Toiminnan pyörittämisen kannalta on valinta "olla hiljaa", lakaista ikävät asiat maton alle, piilottaa komeroihin.

Tämä trendi on ollut vallalla jo pitkään, monissa vapaissa suunnissa.

On näyttänyt paremmalta ratkaisulta potkia pihalle toisinajattelevat, Raamattu-uskolliset?

Ukonnollinen vallankäyttö on valtaa pahimmasta päästä. Kun siinä vedotaan "johtajuuteen" (ole alamainen!), sitten auktoriteetteihin, sitten Raamatuun ja jopa Jumalaan, joka kostaa jos "nousee vanhimmistoa" tai pastoreita vastaan! Tällä manipuloivalla pelottelutaktiikalla on saatu tuloksia.
"Kilttejä" istujia penkkeihin, maksajia uhrikoppaan.

Ongelma on tämä: Te eksytte kun ette tunne Kirjoituksia ja Jumalan voimaa! Uskovat ovat (monesti) kuin infantiileja linnunpoikasia, joita ruokitaan - jotka ovat kuin lentokyvyttömiä!

Täyteen miehuuteen kasvaneita kristittyjä on harvakseltaan seurakunnissa. Niitä, jotka ovat juurtuneita Kristukseen, ottavat itse vastuun omasta elämästään.

Alaikäisten ja keskenkasvaneitten kristittyjen porukkaa on suht helppoa manipuloida, pelotella, koettaa hallita. Lahkohenget. Pidetään oma porukka kiltisti omassa karsinassa...
1
Ilmoita
Willow Creekin juttu näyttää netin mukaan ilmestyneen 9/8 viikkolehden sivustoille joten seuraavaksi ilmestyvässä lehdessä (16/8) pitäisi juttu tod.näköisesti olla.
Vanhemmistot ainakin vapiksessa ovat tätä nykyä nuoremmistoa, olen huomannut. Joka koostuu sinänsä verbaaleista ja hyvinkin nuorista jäsenistä, joilta puuttuu elämän kokemus , Sanan tuntemus ja tuntuma seurakuntaan tykkänään. Näitä johtaja/pastori sitten pyörittää sormensa ympäri ja vie oman tahtonsa mukaan, kuin litran mittaa. Näin ainakin omassa vapaaseurakunnassa tapahtui, kunnes pastori joutui sairaseläkkeelle. Eikä meno ole oikeastaan siitä muuttunut, kun vanhemmiston puheenjohtaja on "ruletin" pyörittäjänä.
Nykyisin tuntuu, että eläkeläiset ovat terveine ja Raamatullisine mielipiteineen seurakunnalle ongelmajäte. Heitä siedetään vain todellisina uhraajina ja kuoltuaan testamentin toivossa (kuten Tampereella).
Ilmoita
Muslimipastoreiden kirje ei kerro totuutta, vaan valhetta!
Joh. 5:23

jotta kaikki kunnioittaisivat Poikaa niin kuin he kunnioittavat Isää. Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita myöskään Isää, joka on hänet lähettänyt.

Koraani kyllä kehoittaa kuulemaan sitä, mitä Jeesus opettaa, mutta se Koraanin lause on 'pimitetty' heiltä!

Raamatun ilmoitus on selvä, joka hylkää Jeesuksen pelastajana, hylkää Jumalan!
Muslimien oppi pilkkaa Jeesusta, Hän on heille vain profeetta, ihminen; ei pelastaja ja Jumalan Poika, ei Jumala!

Muslimit eivät siis palvele Raamatun Jumalaa, vaan sielunvihollista! He ovat pelastuksen ulkopuolella, koska he hylkäävät Jumalan ilmoituksen Jeesuksesta!

Niinpä tuo kristittyjen julistajien hyväksyntä hyväksyy muslimien harhan ja eksytyksen: mitä yhteistä on sielunvihollisella ja Jeesuksella!
1
Ilmoita
Kun muslimi rukoilee Jumalaa, niin ketä hän oikeasti rukoilee?; koska hän ei aiokkaan tehdä parannusta Jeesuksen pilkkaamisesta, alentamisesta, halveksimisesta!; ja ennenkaikkea Jeesuksen hylkäämisestä pelastajana!

Muslimeille kristityt ovat harhaoppisia, eksyneitä!
1
Ilmoita
Joka hylkää Jeesuksen pelastajana, syntien anteeksiantajana ja sovittajana; palvelee sielunvihollista!

Tämän Raamattu ilmoittaa hyvin selkeästi!
1
Ilmoita
Ikävällä tavalla on langennut Hybels. Herra armahtakoon häntä, niitä joita hän on satuttanut ja joiden luottamuksen hän on pettänyt, sekä meitä kaikkia.
2 VASTAUSTA:
Arvostan veli Mikkosen toistuvaa vastuunottoa muidenkin vapaakirkollisten paimenen tehtävää hoitavien puolesta. Jotenkin ymmärrän ne pahoitteluina ja jopa anteeksipyyntöinä muiden paimenuutta hoitavien puolesta, jotka ovat sinnikkäästi ja olleet hiljaa niin julkisessa keskustelussa kuin myös (valitettavasti) palvelupaikoillaan seurakuntien saarnatuoleissa. Tärkeämpää kuitenkin olisi jokaisen pastorin ja vanhimman täyttää paikkansa seurakuntalaisten hengellisistä tarpeista huolehtimisessa täyteen miehuuteen kasvaneina kristittyinä, jotka eivät ole kaikenlaisten opintuulien riepoteltavana. Silloin ei tarvitsisi kenenkään pahoitella. Tätä kypsää paimenuutta olen vuosikauden vapikseen kaivannut. Liian monet paimenet eivät ole olleet todellisia, kypsiä hengellisiä johtajiia vaan näiden mertentakaisten "apostolien" vietävissä olevia oppipoikia. Halua oppia johtajuutta on toki ollut. Siitä todisteena asettautuminen Hybelsin kaltaisten oppimestarien jalkojen juureen...jos ei muuten niin videoita katsomalla. Tähänkö sopisi sanonta "voi pyhä yksinkertaisuus"?
En ole siinä asemassa, että voisin ottaa vastuuta toisista SVK:n työntekijöistä. Omasta itsestäni otan vastuun ja pyrin kantamaan myös osaltani vastuuta siitä paikallisseurakunnasta, johon kuulun. Olen ihan rivityöntekijä vaan. Mutta omasta puolestani pahoittelen. Ei tuollaista, mitä Hybels teki, voi puolustella. Toivon että Willow Creek srk:n jäsenet, ja myös GLS:ssa mukana olevat, voivat käsitellä tykönään tämän ja jatkaa elämää eteenpäin. Ja että ennenkaikkea Hybelsin uhrit selviäisivät.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Viikkolehti suojelee Bill Hybellsia?

Vapaakirkko jätjestää Turvallinen seurakunta -symposiumin. Se toi mieleen alkukesän uutiset sekä ihan uudet n. kymmenen naisen kokemukset: Maailman kuulua hengellistä johtajaa Bill Hybellsia syytetään seksuaalisesta häirinnästä. Useampi hänen naispuolisista alaisista on tuonut tämän ilmi ja HB on itsekin myöntänyt, olisi pitänyt toimia toisin. Uhrien on varmasti ollut pelottavaa tulla esiin. Tapahtuma uutisoitiin myös Ristin Voitossa ja Suomen Viikkolehdessä, mutta hyvin eri tavalla! Viikkolehti vähätteli ja piilotteli asias ja asettui puolustamaan Bill Hybelsia. Uhreilla ei ollut väliä. Miksi?? No siksi, että Vapaakirkko kumartuu kuin linkkuveitsi tämän herran edessä ja on julkaissut suomeksi hänen monet kirjansa.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta