Suomi tarvitsee maahanmuuttajia

Juha Sipilä pian pääministeriksi tultuaan toi esille näkemystään, että Suomi tarvitsee maahantulijoita, sillä oma väestömme vanhenee ja syntyvyys on liian alhainen työelämän tuleviin tarpeisiin. Pidin Sipilän näkemystä myös johtamansa puolueen, Suomen Keskustan näkemyksenä. Sipilähän lupasi jopa Kempeleen kotinsa tarvittaville tulokkaille. Tosin hän sitten ”lipesi” lupauksestaan. Olisikohan kepu sittenkään ollut Sipilän näkemyksen takana?

Joka tapauksessa tarvitsisimme kipeästi ulkoa tulevaa täydennystä työvoimaamme, kun omillamme emme pysty sitä kyllin vahvana pitämään. Rakennustöissä ainakin täällä pääkaupunkiseudulla uus-suomalaisten osuus jo merkittävä, samoin myös bussi- ja taksikuskeina, postinjakajina, kauppojen myyjinä ja etenkin siivoojina. Minulla käy kahden viikon välein siivoojat, toinen heistä virolainen ja toinen thaimaalaissyntyinen, ajavat siivousfirman autolla ja siivoavat omin välinein ja tarvikkein, aivan erinomaisia siivoojia ovat. Firman yli 80 siivoojasta kuulemma vain muutama on kantasuomalainen.

Ulkoa tulevaa työvoimaa tarvittaisiin jo nyt ja jatkossa yhä enemmän monille muillekin, lähes kaikille aloille, aina teknisten alojen huippuosaajia myöten. Talouselämän asiantuntijat ovat jo puhuneet tarpeesta. Näköjään siitä on tuotu tietoa tännekin, joten en enempää tästä. Minun loppuiäkseni vielä työssä käyviä ja veroillaan minunkin eläkettäni maksavia riittää, mutta olen huolestunut nuorempien sukupolvien ja koko Suomen tulevaisuuden vuoksi.

Toivoisin kepulta johtavana hallituspuolueena vaikkapa sen asemansa viimeiseksi teoksi selvää, voimakasta kannanottoa tässä maamme tulevaisuudelle huipputärkeässä asiassa.

Suomi tarvitsisi maahanmuuttajia myös urheilussa. Siitä laitoin avauksen yleisurheilun palstalle, tässä linkki siihen.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15370040/urheilumme-tarvitsisi-maahanmuuttajia

Asia on tarpeen tuoda esille täälläkin, sillä onhan kepua pidetty urheilumyönteisenä puolueena. Sen kuvan säilyttämiseksi puolueen pitäisi nyt julkituoda selvä kanta ja suunnitelma siitä, miten huippu-urheilumme taso saataisiin taas nousuun. Konstien pitäisi kyllä olla toisenlaiset kuin ne, joilla kepujohtoinen hiihtoliitto yritti vuosituhannen vaihteessa;))
.

27

439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Disinformaatiota_

      Tämmöistä disinformaatiota on täysin turha kirjoitella, kun vain pienellä osalla suomalaisista on varaa palkata mitään apuväkeä. Suurin osa nimenomaan niistä suomalaisista, jotka sitä apua tarvitsisivat, eivät sitä pysty palkkaamaan. Joten jos sinä aloittaja olet niin varakas, että pystyt palkkaamaan apulaisia, niin se ei oikeuta sinua vinoilemaan meille köyhille, jotka emme pysty emmekä haluakaan palkata ketään vierasmaalaista käymään meidän kodissamme.
      Kaksi faktaa:
      - en halua tukea elintasopakolaisuutta, jota ylivoimaisesti suurin osa maahantunkeutumisesta on. Vain murto-osa tunkeutujista tulee koskaan tekemään työtä Suomessa. Mitä hyötyä suomalaisille vanheneville ihmisille on tulokkaista, jotka eivät tee työtä?
      - Sipilän puheiden arvo on nähty. Ei niissä ole mitään totuutta taustalla.

    • TervetuloaSuomeen

      Olet oikeassa. Valtaväestö ei lisäänny riittävästi. Se keskimäärin 1 lapsi/perhe ei riitä siihen, että 30-50 vuoden kuluttua työikäinen väestö pystyy eläkkeitä maksamaan. Siksi myös tänne tarvitaan hallittua maahanmuuttoa ja uusi tuore veri pitää myös kansamme terveenä sillä se vähentää kepulaisen sisäsiittoisuuden mukanaan tuomia ns. kansansairauksia.

      • tässä.hyvä.ehdotus

        Olisi yksi ratkaisu. Suomalaisia pitäisi joukoin käännyttää lestadiolaisuuteen. Ne ei ehkäise, niillä aina suuret perheet. Lestalaisen Sipilän pitäisi alkaa käynnistää käännytystyötä heti kun sille aikaa tulee. Seuraavien vaalien jälkeen tule, kun kepun hävittyä vaalit varmaan saa lemput puolueen pj:n paikalta.


      • cletus

        Kepuisäntä haluaa panna isotissistä mustaa kuin mikäkin Amerikan etelävaltiolainen.


      • Kuka_laskee_kulut

        Valtaväestö ei lisäänny, miksiköhän? Sipilän hallituksen aikana työntekijöiden etuja on heikennetty rajusti, joten nuoret naiset eivät uskalla jäädä töistä äitiyslomalle ja mitenkä se onnistuukaan pätkätöissä. Palattaessa ei olisi mitään työpaikkaa.

        Sipilän hallituksen aikana lapsiperheiden lapsivähennys on poistettu, lapsilisistä otettu siivut pois ja päivähoito tehty entistä vaikeammaksi . Sitten kuvitellaan, että isät voivat jäädä pitämään osaa perhevapaista, kun työnantajat tosiasiassa suhtautuvat perhevapaita pitäviin isiin hyvin nuivasti, jopa vihamielissti.

        Suomessa ei perheille ole joustavia työaikoja, tai osa-aikatyötä, joten pitkienkin työmatkojen vuoksi lapset joutuisivat roikkumaan yli kymmenen tuntia päiväkodissa ja väsyvätjän sellaiseen rumpaan vanhemmatkin. Jos ei ole mitään tukiverkostoa, joka aika monelta puuttuu, ei ole mitään varmuutta, että pystyisi saamaan tilapäistä apua.

        Palkat ovat paljon huonompia kuin aikaisemmin, joten koulutettujenkin tulotaso on romahtanut heidän vanhempientulotasoon nähden.

        Toisin kuin valtaväestö, maahanmuuttaja saa kaikenlaista apua ja tukea, usean vuoden ajan ja perinteinen naisten asema edellyttää vain lasten synnyttämisen, mieluummin ei äitejä työelämään. Eikä meillä mitenkään painosteta maahanmuuttajaäitejä töihin. Pitää myös huomioida, että menee useita vuosia, jopa kymmeniä ennenkuin pääsevät työelämään ja sitten ansaitsevat eläkkeensä. Siihen asti takuueläkkeidenkin saajamäärät kasvavat ja takuueläkehän on ensisijaisesti kotiäideille ja maatalouden työssä työskenteleville sekä pienituloisille, pätkätyötä tehneille, joiden eläkkeen määrä ei ehdi karttua työttömyyskausien, pienien palkkojen ja pätkätöiden vuoksi.


      • Anonyymi
        cletus kirjoitti:

        Kepuisäntä haluaa panna isotissistä mustaa kuin mikäkin Amerikan etelävaltiolainen.

        Heresfordilla on mustaa väriä ja isot utareet, se on monen isännän mieleen, Ayshireä eivät niin suosi, kun niitä on vähän kaikilla.


    • Ulosmaastavasuri

      Kaikkein eniten Suomessa tarvitaan vasurien maastamuuttoa.
      Tämän haittalajin palautus itään on kaikkien etu.

      • joulupukkiko

        Kuka sen sinun moottorikelkka Lynxin tai John Deeren sitten maksaisi.


    • journalistinpalkinto

      Suomella EU:n nuorinta maahanmuuttoikä.
      Maahanmuuttoon ei oltu panostettu.

      Hyvä ja ei siis ainutlaatuista ja vahingoittavaa.
      (mutta sekin elämää, että virheistä kärsitään jo nyt, koska aika on nopea)


      Rohkeita suomalaisia ovat he, jotka ottavat globalismi haasteen vastaan, vaikka olisi vaikeata.

      Sipilä - outo, koska sama henkilö olisi ahdistamassa maahanmuuttoa ilman tervettä järkeä tilanteesta. Suomesta ei saa USAn kaltaista järjestelmää ja tuskin vielä koskaan EU:stakaan.
      Amerikka on paikkana oma tapauksensa kuten Suomikin omansa.

      Vitun vaikeaa.

      Itse Sipilä nauttii rikkauksista.
      Uskotteko köyhälistöön?

      Muistutus: köyhän on turhaa ylistää rikasta, koska ei voita siinä mitään, mutta köyhä edelleen ylistää rikkaita johtajaa.

    • Eipä näy tulleen sellaisia vastineita, joita minun tarvitsisi kommentoida. Tuon harhoissaan elävän, minut täällä viime viikollakin ”nähneen” raukan kommentointi olisi edesvastuutonta, sillä siten vain lisää vahingoittaisin hänen pahasti nyrjähtänyttä mieltään.

      Eli eiköhän tämä alkane riittää minulta näistä aiheista, ainakin tällä erää. Tuonne yleisurheilun sivulle tekemälleni avaukselle laitoin vielä yhden viestin. Tässä haluan vielä vain todeta, että onneksi tuo hellekausi jo päättyi. Kyllä minä nyt näillä helteilläkin pärjäilin, pihassa pöydän äärellä varjon alla tai pihakeinussa, jossa on kangaskatto. Ilmalämpöpumppu piti sisätilat alla 25 asteessa 30 asteen helteilläkin.

      Ihmettelen kuitenkin, miten aikoinaan pärjäsin mainiosti vuosikausia paljon kuumemmissakin olosuhteissa. Varsinkin Siinailla päivälämpötilat kesäkuun alusta syyskuun loppuun aina kohosivat n. 40 asteeseen, eikä Abu Rudeisin ”betonilaatikoissa” ollut minkäänlaisia viilennyslaitteita, mutta hyvin yöni aina nukuin, tosin alastomana ja ilman peittoa tuulettimen hyrrätessä lattialla. No, olinhan silloin vähän nuorempi kuin nyt;))

      Saatan vielä käydä tätä avaustani vilkaisemassa ja jos on tullut jotain asiallista, mielelläni sitä kommentoin. Ellei sellaista ole tullut, palsta saa jäädä minulta rauhaan. Sen varalta kerron jo nyt, että perjantaina lähden ajelemaan Joensuuhun, jossa viivyn viikonlopun Päällystöliiton evp-yhdistyksen kesäpäivillä, Hotelli Kimmel pääpaikkanamme. Mielenkiintoinen ohjelma siellä on ja osanottajamäärä on ennätyksellinen, kuulemma 98 ilmoittautunutta.

      Joensuusta ajelen sitten runsaat 150 km luoteeseen, synnyin- ja lapsuuspitäjääni Rautavaaralle, jossa viivyn kolme vrk lapsuusmaisemiani vielä kerran katsastaen ja tapaan myös lapsuudentuttujani, joita siellä vielä on muutama. Paluumatkalla vierailen sisareni luona Siilinjärvellä, joten viikon olen reissussa. Eli kun olen lähdössä Pohjois-Karjalaan, tähän sopii nyt tämä:

      https://www.youtube.com/watch?v=enWoByIcXt4

      • Toivottelija.vain

        Rautavaaran poikia olet alkujasi. Pohjois Savon ja pohjois Karjalan rajamailta.
        Viime kesänä viimeksi siellä ajelin. Kaunista seutua. Mutta köyhää.
        Väki vähentynyt kovasti. Sinne ei ole kai tullut niitä maahanmuuttajiakaan.
        Onko sinulla vielä sukua siellä vai missä yöpyilet? On siellä sivummalla hienokin paikka Metsäkartano. Sielläkin tuli käytyä.
        Hyvää reissua vain!


      • Toivottelija.vain kirjoitti:

        Rautavaaran poikia olet alkujasi. Pohjois Savon ja pohjois Karjalan rajamailta.
        Viime kesänä viimeksi siellä ajelin. Kaunista seutua. Mutta köyhää.
        Väki vähentynyt kovasti. Sinne ei ole kai tullut niitä maahanmuuttajiakaan.
        Onko sinulla vielä sukua siellä vai missä yöpyilet? On siellä sivummalla hienokin paikka Metsäkartano. Sielläkin tuli käytyä.
        Hyvää reissua vain!

        Oikea on näkemyksesi Rautavaarasta. Väkiluku siellä on tosiaan vähentynyt minun lapsuuteni n. 6000:sta asukkaasta alle 2000. Asukastiheys lähes 1 200 neliökilometrin kunnassa on siis vähän yli yksi asukas neliökilometriä kohden. Kesäasukkaita on toki melkoisesti. Maahanmuuttajiakin on, venäläisiä. Ostivat mm. kirkonkylän vanhan kaksikerroksisen kansakoulun, jossa kai muutama asuu nyt ihan ympärivuotisesti, ja ovat kai rakentaneet kesämökkejäkin Keyritty-järven rannoille.

        Asuu siellä vielä yksi serkkuni ja pari pikkuserkkua, joita kyllä aion tavata, mutta yövyn Rautavaaran kirkonkylän komeimmassa ja samalla ainoassa hotellissa, Hotelli Tiilikassa. Kolme yötä olen sieltä jo varannut.

        Metsäkartano on todellakin oikein kiva paikka, hienossa maisemassa Ylä-Keyritty -järven rannalla n. 20 km. kirkonkylältä Nurmekseen eli itään päin. Enemmän siellä taitaa asustella retkeilijöitä, ja myös erilaisia tilaisuuksia siellä pidetään, mm. rippikoululeirejä jopa täältä pääkaupunkiseudun seurakunnista. Aion kyllä sielläkin nyt käydä. Käyn myös lapsuuskotini maisemissa, pitäjän luoteislaidalla, Tiilikkajoen varrelta kohoavalla mäellä. Kahdeksan asuintaloa mäellä oli lapsuudessani, nyt asutaan pysyvästi vain kahdessa, pari on kesäpaikkoina. Siellä tapaan lapsuusystäväni, naisen, joka muutti miehineen Ruotsiin jo 1960-luvulla, ja asuvat siellä edelleen, mutta käyttävät rouvan lapsuuskotia kesäpaikkanaan.

        Kiitos toivotuksista! Hyvää reissua itsekin odotan ja sellaisen uskon saavani.


      • PeräAukkoAUnKOULUTTAJA

        Kumpihan MunakrvaVanhus meistä on enemmän nyrjähtänyt. Sinä lestoinesi yms vai minä jalat maassa asiallisena ja huumorintjuisena?


    • VASURl

      Sipilän ja hallituksen maahanmuuttopolitiikka on liian kireää. Maasta karkoittamiset tulisi keskeyttää, perheiden yhdistämistä tulisi lisätä ja jokaisen joka haluaa maahamme jäädä tulisi se sallia.

      • sfgsfgfgsfg

        Australia lähettä ns. maahanpyrkijät Nauru-saarille ja maksaa heidän ylöspitonsa.

        Olen samaa mieltä. Ahvenanmaa on sopiva paikka tänne yrittäville. Suomen valtio voi kustantaa heidän elämänsä siellä. Suomen mannermaalle emme tarvitse kilpailevaa työvoimaa.

        Ei Suomi eikä Eurooppa ole afrikkalaisten maa. Heillä on omansa. Islam ei kuulu tänne, eivätkä sen lieveilmiöt.

        Eurooppa voisi korjata siirtomaaherruuden aiheuttamat vääryydet Afrikassa, mutta se ei halua, koska se elättää suuryrityksiä, jotka kuppaavat rikkaudet Afrikasta. Kansa elää köyhyydessä ja pyrkii Eurooppaan. Meidän pitää elättää suuryritysten aiheuttamaa köyhyyttä. mm. Afrikassa.

        Nähkää kokonaisuus - älkää antako lobbareiden peittää totuutta!


      • mitä.lie.höpötät
        sfgsfgfgsfg kirjoitti:

        Australia lähettä ns. maahanpyrkijät Nauru-saarille ja maksaa heidän ylöspitonsa.

        Olen samaa mieltä. Ahvenanmaa on sopiva paikka tänne yrittäville. Suomen valtio voi kustantaa heidän elämänsä siellä. Suomen mannermaalle emme tarvitse kilpailevaa työvoimaa.

        Ei Suomi eikä Eurooppa ole afrikkalaisten maa. Heillä on omansa. Islam ei kuulu tänne, eivätkä sen lieveilmiöt.

        Eurooppa voisi korjata siirtomaaherruuden aiheuttamat vääryydet Afrikassa, mutta se ei halua, koska se elättää suuryrityksiä, jotka kuppaavat rikkaudet Afrikasta. Kansa elää köyhyydessä ja pyrkii Eurooppaan. Meidän pitää elättää suuryritysten aiheuttamaa köyhyyttä. mm. Afrikassa.

        Nähkää kokonaisuus - älkää antako lobbareiden peittää totuutta!

        Siellä häärää samaiset kiinalaiset kepulien kavereina toimivat biojalostajat. Talvivaaran singaporelainen kaveri taitaa olla vastuussa puolesta Afrikan jätevuodoista.


    • valtte.mäkinen

      Emännät ainakin täällä kepulassa haluavat maahanmuuttajia. Meidän kylän miehillä ei seiso karjan nylkyttämisen jälkeen.

    • Moshni

      Ajatuksesi ymmärrän, mutta on tehtävä selvä ero pakolaisten, ja maahanmuuttajien välille. Heillä ei ole mitään tekemistä keskenään.
      Pakolainen, varsikin nämä määrätystä suunnasta muurahaisten lailla vaeltavat nuorehkot miehet, eivät ole maahanmuuttajia, vaan maahan tunkeutujia jotka eivät ole eläessään työskennelleet eivät aio työskennellä, he eivät myöskään aio suomalaiseen yhteiskuntaan sulautua.
      Maahanmuuttajat taas tulevat mielellä, jossa he ovat valmiita ja halukkaita sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan, ja työskentelemään sen eteen, kunhan mulkut Sipilätyyliset kierosilmät eivät heitä riistä. Kuten tuntuu käyvän "liikemiesten" sotkeutuessa esim. marjanpoimintaan.
      Mitä tulee urheiluun, kovin on vähän kansallisia piirteitä havaittavissa nyky urheilijoissa, joten koko paska voitaisiin lopettaa, tai tehdä siitä selvästi ostourheilijoiden toimintaa.

    • Uskoisin, että Kepussa ollaan varsin myötämielisiä maahanmuutolle. Sellainen yritystoiminta, joka on ollut perinteisesti lähellä Kepua, tarvitsee ulkomaista työvoimaa. Maataloussektori toimii jo nyt hyvin paljossa ulkomaisen työvoiman turvin. Marjabisnes on tästä hyvä esimerkki. Närpiön tomaattiviljelyksillä tapaa myös paljon ulkomaista työvoimaa. Eihän tämä ole edes mikään suomalainen ilmiö. Meitä paljon suurempi maatalousmaa Espanja haalii kasvihuoneplantaaseilleen suuret määrät laitontakin työvoimaa Afrikasta. Kouluttamaton/kielitaidoton väki kelpaa pelloille poimimaan marjoja ja hedelmiä ja kitkemään rikkaruohoja. Syrjäseutujen terveydenhoitokin lepää koko ja kasvamassa olevin määrin ulkomaisen työvoiman varassa.

      Maahanmuuton vastustajat jakaantuvat kahteen leiriin. Toiset vastustavat ideologisista syistä varsinkin humanitaarista maahanmuuttoa. Tämä on yhteydessä tunnepitoiseen kansallismielisyyteen. Siinä eivät ole kaukana edes erilaiset rotuopit ja niihin liittyvät ennakkoluulot. Toisessa leirissä ovat puolestaan ne, jotka arvelevat kärsivänsä maahanmuuton vuoksi henkilökohtaisesti taikka ryhmänä. Uskotaan, että ukomaalaiset vievät työpaikkamme ja naisemme, koska ovat ovat molemmilla rintamilla taitavampia ja ahkerampia. Todellisuudessa vain osa ulkomaisest työvoimasta kilpailee suomalaisen työvoiman kanssa. Kotimaista marjanpoimijaa lienee nykyään aika lailla mahdoton palkata, vaikka metsistä kaadettaisiin kaikki sudet ja karhut, joita Suomipoika pelkää.

      • Moshni

        Siksi on entistäkin tarpeellisempaa pitää erillaan maahanmuuttaja, ja pakolaisena maahan saapuvat. Toinen porukka noista osallistuu kuluihin, toinen vain nauttii olostaan ja rettelöi.


      • Eipä tuohon voi muuta sanoa, kuin myöntää, että lienet oikeassa nykytilasta. Saatat olla oikeassa myös näkemyksessäsi yleisestä ajattelusta. Niihin molempiin pitäisi mielestäni saada muutos. Suomi tulee tulevaisuudessa tarvitsemaan yhä enemmän maahanmuuttajia. Työntekijöiksi yhä useammille aloille ja sitä kautta veronmaksajiksi. Vaikka tulisivat turvapaikan hakijoina, kyllä niistä suurin osa pyrkii ja onnistuukin täällä työllistymään, heidän työpanostaan ja maksamiaan verojaan tulemme välttämättä tarvitsemaan. Hyviä esimerkkejä tällaisesta on jo olemassa, ja kun siihen satsataan, yhä enemmän niitä hyviä esimerkkejä saamme.

        Ei maamme ”maatalousbisneksessä” ole vielä paljonkaan maahanmuuttajia, mainitsemiasi esimerkkialoja lukuun ottamatta. Mutta kun maatilat lukumääräisesti vähenevät ja jäljelle jäävät suurenevat, yhä enemmän ne tarvitsevat ulkopuolista työvoimaa, jota saavat maahanmuuttajista. Kymmenkunta vuotta sitten tein Provencen kiertomatkan, siis eteläisessä Ranskassa, teemana paljolti viini, kun Provence on suuri viinintuottaja. Suurilla viinirypäletiloilla ei ollut juuri ollenkaan ranskalaisia työntekijöitä, puolalaiset olivat kuulemma enemmistönä, mutta oli joukossa tummaihoisiakin, ilmeisesti maahanmuuttajia. Muutaman vuosikymmenen kuluttua niitä varmaan ahertaa meidänkin pelloillamme.

        Niin minäkin luulin, että kepussa oltaisiin varsin myötämielisiä maahanmuutolle, mainitsemistasi syistä ja myös Kepulandian autioitumisen estämiseksi; onhan niitä maahanmuuttajia sinnekin hieman asettunut. Sipilän julkitulo asiassa pian vaalien jälkeen v. 2015 sai minut siihen käsitykseen, kun hän lupasi komean talonsakin maahantulijoiden käyttöön. Mutta ei se kai kertonut kepun kannasta, tuskin edes Sipilän itsensä todellisesta kannasta. Ainakin tällä palstalla esiintyvät kepulaisiksi profiloituneet ovat lähes kaikki varsin vastaisia maahanmuutolle. Olen pitänyt sitä vain heidän monella muullakin tavalla ilmenneenä tyhmyytenä, ilmentymänä noissa lopuksi mainitsemistasi syistä, mutta sellainen asenne taitaa kuuluakin kiinteästi kepulaisuuteen, ja sen pohjalta puolueen politiikkakin paljolti määräytyy. Hyvin tyhmää.


    • vielälisää

      Nyt jo kadut täynä kaapuelättejä..

    • Vastasin tuossa minulle hyvää reissua toivottaneelle ja Mielipidepankille, ja kun enempää ei näy vastaustani edellyttävää tulleen, voinen päättää tämän avauksen puoleltani.

      Pariin viikkoon en varmaan täällä käy, mutta kun palaan reissusta, silloin lomiltaan jo palannut eduskuntakin on touhuissaan ja on saattanut syntyä joitakin sellaista, josta sitten tulen puhumaan. Kuten esim. soten lopullinen tyssääminen, joka ei ole vain mahdollinen vaan jopa todennäköinen. Kepun reaktioita silloin on kiva seurata;))

      Nyt vain näkemiin!

      • PeräAukkoAUnKOULUTTAJA

        Kahelin perversio tuo toisten epäonnesta nauttiminen, mutta ymmärrän kyllä, ettet täysillä "valoilla aja". Sen olet täällä moneen, moneen kertaan todistanut.


    • Anonyymi

      Jokainen maahanmuuttaja on tuiki tärkeä Suomelle.

    • Anonyymi

      MINA TULA HETI, MISSA TAALA OLLA KELA???

    • Anonyymi

      Kiitos kirjoituksesta Moktar Gubta ryhmä

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe