Paavali juutalainen nero

Lainaan tekstiä Michael Brownin kirjasta Aito kosher-Jeesus, kohdasta Juutalainen nero, joka avasi kansakunnille pääsyn Israelin Jumalan yhteyteen.

" … Sapattina ennen Tooran lukua synagogassa lausutaan aina rukous. Siinä ylistetään Jumalaa siitä, että Hän on valinnut Israelin kaikista kansoista ja antanut heille Tooran. Sinäkö se valinnan suuruus on, että juutalainen kansa valittiin saamaan Tooran ihmeellinen lahja? Mitä tarkoitusta varten se saatiin? Sisältyykö Kaikkivaltiaan valintaan jotain enemmän?
Vanhassa testamentissa on kirjoitettu Jumalan kutsusta ja valinnasta juutalaiselle kansalla: ...(1. Moos. 12:2-3). … (2. Moos. 19:4-6)… Jes. 42:1,6-7)… (Jes. 49:6).
Psalmit ovat täynnä kehotuksia julistaa Jumalan ylistystä maan ääriin saakka, jotta kansakunnat kääntyisivät Israelin Jumalan puoleen: … (Ps. 18:50)… (Ps. 45:18)… (Ps. 108:4, Ps. 57:10)… (Ps. 67:2-8)… (Ps. 22:28-29)…(Ps. 86:9)…… Käsky on julistaa Jumalan ylistyksiä kansakuntien keskuudessa, tehdä Hänet kansoille tunnetuksi:... (Ps. 96:3)… (Ps. 96:9-10)… (Ps. 9:11).
Oletko tiennyt, että tämä on osa juutalaisen kansan pyhää kutsumusta: julistaa kansakuntien keskuudessa sitä, mitä Jumala on tehnyt. Juutalaisuudessa on sisäänkirjoitettuna ajatus olla lähetystyötä tekevä uskonto. Paavali ymmärsi tämän vaatimauksen ja se on iso avain häntä ympäröivän ristiriitaisuuden avaamiseen.". (lainaus Aito kosher-Jeesus kirjasta reilusti lyhennettynä).

Tuo oli itselleni uusi asia, että todellakin juutalaisuus on lähetystyötä tekevä uskonto. Tämän siis Paavali ymmärsi täydellisesti.

14

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitan toisenkin lainauksen Aito kosher-Jeesus -kirjasta. " Paavalille muiden kansakuntien luokse meneminen oli osa Israelin papillista palvelutehtävää, johon sisältyi Jumalan ja Hänen Messiaansa tunnetuksi tekemine. Hän kuvaili omaa kutsumustaan näillä sanoilla: "Että minä olisin Kristuksen Jeesuksen palvelija pakanain keskuudessa, papillisesti toimittaakseni Jumalan evankeliumin palvelusta, niin että pakanakansoista tulisi otollinen ja Pyhässä Hengessä pyhitetty uhri" (Room. 15:16)."

    • Kommentoin itse aloitustani, koska palstan ateistit ovat kykenemättömiä vastaamaan tämän laatuiseen aloitukseen. Kopioin Michael Brownin Aito kosher-Jeesus -kirjasta seuraavan kohdan:
      "Paavali myös tunnisti, että heprealaisissa kirjoituksissa (VT) oli salaisuus, joka paljastuisi Messiaan tultua. Hän ymmärsi, että Messias yhdistäisi juutalaiset ja muut kansat yhdeksi siten, ettei kumpikaan menetä identiteettiään tai omaleimaisuuttaan. Hän kuvasi salaisuuden olleen kätkettynä, mutta joka nyt oli paljastettu ja tehty profeetallisten kirjoitusten kautta tunnetuksi ikuisen Jumalan käskystä kansoille uskon kuuliaisuuden aikaansaamiseksi (Room.- 16:25-2)."

      Kyllä on hieno kirja tämä Aito kosher-Jeesus! Suosittelen kaikkia lukemaan sitä.

    • Lainaan vielä kirjasta Aito kosher-Jeesus: "---Paavali lainaa jakeita Vanhan testamentin kirjoista, jotka puhuvat pakanoista palvelemassa Jumalaa yhdessä juutalaisen kansan kanssa. Hän puhuu salaisuudesta, jota toiset eivät ole nähneet. Se luki päivänselvästi Raamatussa. Kaikki tämä oli alkanut tapahtua hänen silmiensä edessä. Voit kuvitella, etteivät kaikki olleet opetuksesta mielissään. Monet kritisoivat Paavalia hänen toimintatavoistaan ja sanomastaan. Kiitos Herralle, että tämä juutalainen nero nimeltä Saul-Paavali tiesi tarkalleen, mitä oli tekemässä. Hän täytti juutalaisena papillista velvollisuuttaan."

    • gttttttttttttfr

      Onpas lapsellista höpötystä kun kaikki tietää miten kävi kun Jeesus saarnaajasta tehtiin väkisin jumala ja jumalallinen uhri. Sijaisuhri meidän kaikkien puolesta ja syntien anteeksisaamiseksi, joka tietysti ei voi pitää paikkaansa.

      • Yksi_usko

        Ei ole lapsellista eikä todellakaan höpötystä. Sinulla näyttää olevan hengellisessä mielessä "silmät, jotka eivät näe ja korvat, jotka eivät kuule".

        On todella suurenmoista, että tämä erittäin tärkeä totuus on nyt vihdoin avautunut. Nimittäin se, että mekin pakanat voimme palvella yhdessä samaa Jumalaa juutalaisten kanssa!


      • unelmointipalsta

        Totta. Me uskovaisetkin tiedetään, että teologinen Jeesus on eri asia kuin historiallinen Jeesus. Teologinen konstruktio on tehty unelmointia varten, mutta todellisuuden kanssa sillä ei ole juurikaan tekemistä.


    • kauhun-kuningas

      Jeesus ei ollut persoona vaan koodi-nimi lunastus-operaatiolle, jolla maapallolle tuotiin Universaalien lakien vastaisesti avaruuden pohjasakkaa Afrikkaan ja Lähi-Itään. Raamatun jumala Jahve ja lisko-juutalaiset eli pimeyden valtiaat olivat operaation alkuunpanijat. Tämä lunastus eli sielun siruttaminen kuolemattomaksi mahdollisti näiden avaruuden demonisten olioiden vaihtaa kehoa ja syntyä maapallolle ihmiskehoihin. Nämä ali-ihmisiksi syntyvät saattoivat syntyä vain alikehittyneisiin maihin, kuten Somaliaan, Irakiin, Afganistaniin jne.. Noin 80% näiden maiden asukkaista on näitä ali-ihmisiä ja nyt niitä levitellään ympäri Eurooppaa ja Suomeen saakka. Lunastusoperaatio palvelee yksinomaan lisko-juutalaisten valtaan nousua maailman herroiksi. Tulevassa isossa muutoksessa tämä pimeyden valtiaiden tekemä lunastus mitätöidään, massalunastetut eivät jatka missään.

      Keksitty nimi Jeesus on vuosituhansien aikana keskittänyt tuohon nimeen miljardien ihmisten ajatukset. Jokaisella on jokin mielipide Jeesuksesta ja näin tuosta nimestä on tullut kaikkien ihmisten ajatusten summa, yhtä kuin joukkosielu. Se ei ole persoona eikä yksilöitynyt sielu, vaan kaikkien riepoteltavissa ja rääkättävissä oleva tunteva energiakeskittymä. Vain Mestari voi vapauttaa ja pelastaa sen teidän käsistänne. Kun Mestari yksilöi tuon joukkosielun, niin sen jälkeen se muuttuu häneksi ja on teidän ihmisten ulottumattomissa. Teidän ihmisten kapasiteetti ei riitä luomaan joukkosielu Jeesuksesta yksilöä, persoona Jeesusta, mutta Mestari on paikalla, joka sen voi tehdä.

      • <<Teidän ihmisten >>

        Etkö ole ihminen? Mikä sitten?


    • "Tuo oli itselleni uusi asia, että todellakin juutalaisuus on lähetystyötä tekevä uskonto."

      No se olisi tosiaankin monellekin uutta, jos se olisi totta.

      Mutta kun ei ole. Totta on se, että VT:n mukaan lähetystyö olisi kai ollut sellainen tavoiteltava asia, mutta kun asia ei toteutunut, niin ei se sitten toteutunut. Eikä toteudu vieläkään.

      • Juutalaisuus on todellakin lähetystyötä tekevä uskonto tänä päivänä. Messiaaniset juutalaiset jatkavat sitä työtä, minkä Paavali jo aloitti. Ja he tekevät sitä voimalla ja vauhdilla ja tietenkin Pyhässä Hengessä. Herramme saapuu!


      • Yksi_usko kirjoitti:

        Juutalaisuus on todellakin lähetystyötä tekevä uskonto tänä päivänä. Messiaaniset juutalaiset jatkavat sitä työtä, minkä Paavali jo aloitti. Ja he tekevät sitä voimalla ja vauhdilla ja tietenkin Pyhässä Hengessä. Herramme saapuu!

        "Juutalaisuus on todellakin lähetystyötä tekevä uskonto tänä päivänä. "

        Sinulla menee termit sekaisin, niin pakanat kuin juutalaisetkin.

        Juutalaisuus on uskonto, joka ei pidä Jeesusta messiaana.


      • Exap kirjoitti:

        "Juutalaisuus on todellakin lähetystyötä tekevä uskonto tänä päivänä. "

        Sinulla menee termit sekaisin, niin pakanat kuin juutalaisetkin.

        Juutalaisuus on uskonto, joka ei pidä Jeesusta messiaana.

        <<Juutalaisuus on uskonto, joka ei pidä Jeesusta messiaana.>>

        Näin vielä suuressa, mutta vähenemässä määrin.


      • Yksi_usko kirjoitti:

        <<Juutalaisuus on uskonto, joka ei pidä Jeesusta messiaana.>>

        Näin vielä suuressa, mutta vähenemässä määrin.

        Näin ollen juutalaisuus ei suuressa määrin ole käännyttämässä ihmisiä toisin kuin väität, jos nyt sitten sinun terminologiaasi mennään.


    • PasiToivonen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1735
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1352
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1179
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      979
    7. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      24
      953
    8. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      947
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      819
    Aihe