Globalisaatio ja jokapäiväinen leipä

Globalisaation seurauksia tämäkin:
Vaikka Suomen viljasato tulee olemaan katastrofaalisen huono, niin ruuasta ei tule olemaan pulaa eikä kuluttaja huomaa huonoa satoa edes ruuan hinnassa.

5

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maalar

      Ehkä Gobalisaatio on enemmän sairaus.
      Geenimuuntelua käytetään myrkkyjä kestävien lajikkeiden tuotantoon.
      Kasvinjalostus luo enempi homeherkkiä lajikkeita lisätäkseen (myrkkyjen) tuotteidensa myyntiä.

      Tervejärkinen ihminen loisi geenimuuntelulla tuotteita jotka ovat luonnostaan taudinkestäviä. Vähentäisi kasvinsuojelun tarpeen minimiin.
      Lisäisi typpeä tuottavia ominaisuuksia kuten herneessä ja apilassa.

      GOPALISAATIO tuhoaa maapallon rahan ahneudessaan.

    • Julius33

      Ruoka on nyt halpaa, ku noi punaset liputkin paketeissa alentaa 30 prossaa hintaa!

    • Globalissimus

      Totta. Globalisaatio on väistämätön seuraus maailmankaupasta ja maailmanlaajuisesta tieto- ja viestintäliikenteestä. Maailma on pienentynyt suihkumoottorin keksimisen jälkeen. Internetin ansiosta uutisetkin saapuvat usein reaaliajassa.

      Mitään paluuta suomalaiseen heimoyhteiskuntaan ei ole. Luulenpa, että monet globalisaation vastustajista nauttivat mukisematta globalisaation hedelmistä.

      Varmasti aika monet ovat matkustaneet toiselle puolelle maapalloa töihin tai lomailemaan - Thaimaaseen, Kiinaan, Japaniin, Australiaan tai Yhdysvaltoihin ei ole pitkä matka.

      Meitä elää tällä pienellä pallolla jo noin 7,5 miljardia. Ylimääräiset aidat tekevät asioista vain mutkikkaampia. Aitojen sijaan meidän pitäisi rakentaa siltoja, yhteistoimintaa, yhteisymmärrystä ja globaalia hyvinvointia. 150 vuotta sitten Suomi oli ruokapulasta ja nälänhädästä kärsivä kehitysmaa. Sata vuotta sitten suomalaiset murhasivat naapureitaan samanlaisella pieteetillä kuin espanjalaiset Espanjan sisällissodassa.

      Sotien jälkeen maailmanpankki auttoi Suomen jaloilleen lainoittamalla ensimmäiset sellutehtaat ja tieverkon. Ruoka-, lääke- ja vaateavustuksia saatiin ympäri maailman. Suomen teollistumisessa auttoi jenkkien sotilaskalustona olleita kuorma-autoja, katerpillareita, traktoreita jne.

      Tavallaan välrauhan solmiminenkin oli seurausta globalisaatiosta, sillä uutiset suomalaisten urhoollisesta taistelusta mahtavan Neuvostoliiton joukkoja vastaan Talvisodassa sai paljon kansainvälistä näkyvyyttä. Vaikka me emme silloin saaneet ihmeemmin apuja, koottiin Ranskassa ja Englannissa kymmeniä tuhansia vapaaehtoisia Suomen avuksi. Ne eivät koskaan saapuneet ja ehkä eivät olisi saapuneet. Joidenkin tietojen mukaan Ruotsi olisi estänyt joukkojen pääsyn Suomeen. Se ei ole tärkeää. Tärkeää on se, että huhu ranskalais-englantilaisista joukoista kantautui Stalinin korviin. Hänellä ei ollut varaa ajautua sotaan Ranskaa ja Englantia vastaan, joten rauha sopi hänelle hyvin. Sen lisäksi Venäjä sai vietyä Suomelta valtavan alueen.

      Globalisaatio on ainoa rationaalinen suunta. Emme me voi piiloutua muukalaisilta. Se oli mahdollista silloin kun Suomea asuttivat hämäläiset, lappalaiset, savolaiset, karjalaiset jne. Ne saattoivat piiloutua metsiin tai soille. Me olemme monella tavalla kiinni muussa maailmassa. Esimerkiksi talous, vienti ja tuonti. Maailma polarisoituu ja perinteisten kansallisvaltioiden aika alkaa vääjäämättä olla ohi. Se on yleisen kehityksen väistämätön seuraus. Niin tapahtuu suunnittelematta tai suunnittelemalla.

      Voimme suojella ja pelastaa tämän maailman vain kansainvälisellä yhteistyöllä. Mitään varasuunnitelmaa ei ole. Jos sössimme tämän, tulevilla sukupolvilla on edessä helvetti. Suomi ei yksin ihmeisiin pysty. Ei edes EU, mutta Kiina on havahtunut kestävään kehitykseen ja siitä on tulossa uusiutuvan energian suurvalta. Se on hyvä alku.

      Köyhyttä vähentämällä, koulutusta lisäämällä ja tarpeettomia raja-aitoja kaatamalla elämänlaatua saadaan kasvatettua. Viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana absoluuttinen köyhyys ja aliravitsemus on laskenut merkittävästi. Tyttöjen kouluttaminen ja naisten terveydenhuolto, ehkäisy, rokotukset ja abortin salliminen leikkaisivat väestönkasvua alueilla, joissa se on hallitsematonta. Nyt 50 % kaikesta tuotetusta ravinnosta päätyy kaatopaikalle. Mexico Cityssä rikkaimmilla alueilla sadettimet tuhlaavat makeaa vettä pihanurmikoille samalla kun muutaman korttelin päässä hanasta ei saa vettä. Tällaisiin asioihin voidaan vaikuttaa vain globaalilla yhteistoiminnalla. Niin itsekkäitä emme voi olla, että omien etujemme suojelemiseksi annamme maailman kuihtua.

      • brorbå

        Lausuit kalliita sanoja Globalissimus ja yhdyn käsitykseesi globaalista hyödystä ihmiselle.


    • Jokainen globalismin vastustaja olkoot syömättä ulkomailla tuotettua ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe