Tutkijat sen tietävät: Siniset yllättää vaaleissa

Siniset_haaveet

https://yle.fi/uutiset/3-10354397

Nyt se on tieteellisesti tutkittu ja todistettu. Sinisten kärkipoliitikot ovat tunnettuja henkilöitä ja he saivat viime eduskuntavaaleissa isot äänisaaliit. Samaa on luvassa ensi keväänä, kun Vanha Samurai sekä kokeneet sotaratsunsa aloittavat vaalitaistelun.

Politiikan start-upilla ei ole massiivista puoluetukea takanaan, mutta demokratiassahan ääniä ei voi ostaa. Kansan luottamus sinisiin riittää, ja kyllähän kansa tietää. Sininen jytky on ensi kevään ilmiö.

35

547

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • silkkisaara

      Kyllä hyvin pitää valehdella jos 0,5% yli pääsevät.

    • fgfhghjj

      Ei sillä väliä, ketä äänestät, vaan sillä, kuka laskee äänet ja minkälaisella ohjelmalla.

    • fgcvbh

      " Sinisten kärkipoliitikot ovat tunnettuja henkilöitä .."

      Tuo on totta. Sen takia äänikato on valtava.

      • isoin_ääliö

        Isoin ääliö aiheuttaa jatkuvaa pahennusta ulkomaita myöten


    • Korruptio

      Kokoomus meinaa taas kavaltaa kansalta nyt vaikka maantiet kyllä nillä maailmanvallalla pisaa into soini on tainnut liittyä muurariihin. Toivottavasti tämä EI TÄYTÄ VIHAPUHE RIKOSTA. vihapuheena pidetään kaikkea mikä haittaa muurarien rötöstelyä tai kokoomuksen kansan riistoa. Poliiskin on taas osannut. Maamme syytetyt pää poliisit on sukua tuomarille tämä mahdollista vain SUOMESSA.

      Maailmalla tunnetaan sana K O R U P T I O maassamme asiasta ei mitään huolta.

    • törkeetätaas

      Taitaa mennä päiväunnin taas?

    • AatosAprikoija

      Kyllä se on täysin mahdollista, että siniset pärjäävät sen minkä pärjäävät vaaleissa nimen omaan tunnettujen ehdokkaitten henkilökohtaisen menestyksen ansiosta huomattavasti paremmin kuin mitä gallupoinnit antavat ymmärtää nyt kahdeksan kuukautta ennen ensi vuoden huhtikuuta. Sinisten luonteeseen kyllä kuuluisi esiintuleminen terävillä kannanotoilla, mutta puolue on kytköksissä hallitusvastuuseen eli kääntyilytila on varsin rajallista. Silti ohjelmallisilla valinnoilla on merkitystä niilläkin ehdokkaitten henkilökohtaisen panoksen rinnalla.

      Näin sivusta seuraajana voisin odottaa sitä, että siniset ymmärtäisivät liikkuvan äänestäjäkunnan tavoittamisen olennaiseksi haasteeksi. Ja liikkuvat äänestäjät ovat enimmäksen palkanansaitsijoita. Siihen perustui Perussuomalaisten pärjääminen kaksissa edellisissä eduskuntavaaleissa. Silloin puolue sai kosketuksen palkanansaitsijoihin ja tuloksena oli kaksi erinomaista vaalitulosta. Oma ryhmänsä ovat ensi kertaa nimen omaan eduskuntavaaleissa äänestämään pääsevät ja heitä lienee noin 200.000 tai hiukan enemmänkin.

      Nyt on julkisuudessa nähty ja kuultu ennen muuta puheenjohtaja Sampo Terhon toimesta vahvasti esillenostettu yrittäjien kannatuksen tavoittelu. Hänen mukaansa puolue on nimen omaan yrittäjien ja yrittämisen asialla. Kun kuitenkin tiedämme, että yrittäjien määrä rajoittuu ehkä myös heidänkin osuutensä 200.000 tienoille väestönä ja kun sekin äänestäjäpotentiaali jakaantuu usean puolueen osalle, niin tuntuu varsin epärealistiselta odottaa, että yksin yrittäjien äänillä puolue voisi saavuttaa merkittävää menestystä. Siinäpä sitä tilanteen hallintaa tarvittaisiinkin, jos puolue onnistuisi saamaan menestyksellisen kosketuksen sekä palkanansaitsijoihin että yrittäjiin sekä ensi kertaa eduskuntavaalissa äänestäviin.

      • sutkautellaan

        Huijarit kolkuttavat äänikiimassa usiden äänestäjäryhmiä ovilla ja ainakin työntekijät, mökinmummot ja köyhempikansa ovat saaneet tuta nahoissaan petturiporukan toimet, näiden äänillä ne jytkyt tuli.
        Kyllä siinä nämä tunnetut luopiot vetävät vesiperän äänisaaliista.
        Kaikkia voidaan huijata joskus.


    • Yle-kusettaa-taas

      Tuo avaajan linkittämä Ylen juttu kannattaa säästää, että sille voidaan sitten nauraa ensi keväänä. Myös mainittuihin "tutkijoihin" kannattaa olla yhteydessä silloin ja kysyä: Mihin tuolla kusetuksellanne pyritte?

    • VääjäämätönTulevaisuus

      Sipilän sinipiikahallituksessa piikominen aiheuttaa sen, että sinisiä ei välttämättä enää ole puolueena edes olemassa vuoden 2020 jälkeen...

    • Temokraatti

      "Nyt se on tieteellisesti tutkittu ja todistettu." Eikös näiden galluppien ja niiden tekijöiden pitänyt olla RKP:n lahjomia huu-haa-tyyppejä? Miten niistä nyt tuli tiedemiehiä?
      Nyt kun on tieteellinen todistus, niin vaalit on ihan turhia: annetaan sinituhnuille 150 kansanedustajaa (jos saavat niin monta ehdokasta) ja loput arvotaan.

    • öööhörrrrps

      Se on ihan valtamediasta kiinni, millaista äänisaalista Sininen Huijaus tulee saamaan. Kansa on siinä määrin johdateltavissa, että kun riittävästi julkaistaan "näin äänestät oikein" -galluppeja ja tilastoja, niin sellaista tulosta on odotettavissakin. Luonnollisesti valtamedia toimii sovitusti PerusSuomalaistenkin kohdalla. Puolueelle ei anneta enää palstatilaa, tai sitten siitä julkaistaan negatiivisia uutisia. Posiitivisia asioita siitä tuskin enää julkaistaan. Pelin henki tuli sekä eräässä eduskunnan kyselytunnilla sekä pressanvaaleissa täysin selväksi, miten PS:n kohdalla toimitaan. Koska Sinininen Tulevaisuus on pelkkä poliittinen kikka, niin täytyyhän puolueen olemassaolon oikeutus tavalla tai toisella järjestää. Valtamediaa seuraamalla voi nähdä, miten asiaa viedään eteen päin. Tai sitten suljettujen ovien takana tehtaillaan ääniä.

    • hei.me.ostetaan.äänet

      Näistä ylen uutisista näkee kuinka polittinen ohjaus on mädättänyt ylen uutis- ja ajankohtaistoimitukset.
      Nollakannatuksen omavalle puolueelle ennustetaan ennennäkemätön nousu 8kk kuluttua.
      Kaiken takana ei suinkaan ole lokkareiden kannatuksen nostaminen vaan pelko luopioporukan hajaantumisesta ja loikkimisesta kuka minnekkin ja se vaarantaa tulevan syksyn kärkiäänestykset ja äänestyslahjoina annettavat etumaksut kepuloisille ja kokkareille.

      • Rosentti-Roope

        No onhan se uutinen, että galluppien tekijät eivät itsekään usko kyselyjen tuloksiin lopullisissa vaaleissa! Gallupit kertovat mitä ihmiset kyselyhetkellä kertovat. Tuon pitäisi olla selvä jokaiselle täysjärkiselle.
        Ei siinä mitään poliittistä mädätystä tai salaliittoja tarvita, jos kysylyasiantuntija ennakoi, että kannatus tulee olemaan EHKÄ suurempaa kuin kyselyprosentit nyt näyttävät.


      • öööhörrrrps
        Rosentti-Roope kirjoitti:

        No onhan se uutinen, että galluppien tekijät eivät itsekään usko kyselyjen tuloksiin lopullisissa vaaleissa! Gallupit kertovat mitä ihmiset kyselyhetkellä kertovat. Tuon pitäisi olla selvä jokaiselle täysjärkiselle.
        Ei siinä mitään poliittistä mädätystä tai salaliittoja tarvita, jos kysylyasiantuntija ennakoi, että kannatus tulee olemaan EHKÄ suurempaa kuin kyselyprosentit nyt näyttävät.

        Gallupit ja tilastomainokset on nimen omaan kansan toimintaa ohjaavia keinoja. Suomen kansa on tunnettu siitä, että se ei ajattele omilla aivoillaan, vaan auktoriteetin aivoilla. Tämä on hyvin poliitikkojen ja politisoidun median tiedossa, eikä sitä jätetä käyttämättä hyväksi. Seuraa enemmän mediaa ja politiikkaa ja näe se metsä puilta. Ei kyseessä olekaan mikään salaliitto, eikä mädätys, vaan kylmäsydämisestä tietojen hyväksikäytöstä kilpailutilanteessa.


    • käsittämätöntä

      Puolueessa ei tuomita lasten hyväksi käyttöä ja laiton abortti naisille ainoaksi vaihtoehdoksi, siinäpä tämän hetkiset kärki teemat.

    • alaspäin

      Kaikki tunnetut siniset poliitikot ovat kansan silmissä pettureita ja vähentävät kannatusta.

    • tilluntopi

      En äänestä "SINISIJÄ" se on varma !

    • torilla-todettiin

      Yle tekee noilla horinoillaan itsensä naurunalaiseksi. Noista jutuista näkee, että Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja on sinisten piinaajapappi Kivelä.

    • hiljaista.on

      Sinisten linja on sama, kuin Soinin linja, toisin sanoen siniset kannattavat naisille abortti kieltoa ja ovat laittomien aborttien kannalla, eivätkä ole tuomitsemassa lasten raiskauksia katolilaisten keskuudessa.

    • OstettuTutkimus

      Kaikenlaisia "tutkijoita". Muistamme sen vanhemman tutkijan,joka v.2015 kertoi,että on punahilkkasatu,että turvapaikanhakijoiden joukossa olisi terroristeja. Hänen mukaansa kaikki olivat terroria pavossa. No ei mennyt kauaa,kun alkoi tapahtua, pommi-iskuja,autolla väkijoukkoon ajamista ja raiskauksia. Ei ole kuulunut"tutkijasta" enää mitään sen jälkeen. Nyt sama tilanne. Siniset eivät ole tehneet mitään sellaista johon kansa olisi tyytyväinen. Otetaanpa esimerkiksi vaikka aktiivimalli tai Soinin röhkäisyt. Ei sekään Niinistön toive,että säästösyistä naiset pois varusmiespalveluksesta taida tuoda kannatusta. Tutkijan nimikkeellä olevat tyhjäntoimittajat ovat ostettavissa antamaan tällaisia lausuntoja. Nyt on sellaisesta kysymys. Kuka on ostaja??

    • AatosAprikoija

      Kyllä seuraavat eduskuntavaalit tulevat olemaan kiinnostavat muutoinkin kuin Sinisen tulevaisuuden kannalta. Meillä ei ole vastaavaa tilannetta koettu vuosikymmeniin paitsi mitä nyt Remonttiryhmä ja Nuorsuomalaiset ovat olleet esillä. Aikaisemmilta ajoilta muistamme kyllä 1970-luvulta SMP:n hajoamisen ja siitä erkaantuneen ryhmän Yhtenäisyyden puolueena. Veikko Vennamo lähti omalle polulleen jo 1950-luvulla. Silloin 50-luvulla nähtiin myös sosialidemokraattien hajaantuminen. Olihan sitä myös Perustuslaillinen puolue, jonka johtohamo Jori Ehnrooth oli varsin värikäs henkilö ja hyvä puhujakin. Oma tapahtumasarjansa oli niin ikään SKP:n sisäinen jakaantuminen ja ankara valtataistelu puolueen sisällä. Puolueitten yhdistymisistä juohtuu mieleen 1960-luvulta Suomen Kansanpuolueen ja Vapaamielisten liiton fuusioituminen Liberaaliseksi Kansanpuolueeksi. Nyt sitten pääsemme seuraamaan Sinisten lisäksi myös Hjallis Harkimon aikaansaannoksia kuten myös Paavo Väyrysen ahkeroinnin tuloksia. Varsin mielenkiintoiset vaalit siis tulollaan.

      • MielenkiintoistaOn

        Joo,mielenkiintoinen vaalivuosi tulossa. Oikeastaan nyt jo jännätään Ruotsin vaaleja, jotka ovat syyskuun alkupuolella. Väyrynen kunnioitettavan yritteliäs ja saanee liikkeelle oman kannattajakuntansa. Harkimolla raikasta ajattelua,mutta jotenkin tuntuu,että ei taida kantaa. Tosin hänellä läpimeno Helsingissä hyvin mahdollista. Perussuomalaisissa runsaasti kunnanvaltuutettuja ja jokunen kansanedustajakin. Käsitykseni mukaan menevät kaikilla äänestysalueilla täysillä listoilla ehdokkaiksi.
        Siniset hyvin vanhakantainen aborttiajatuksineen ja homovastaisuus myös luotaantyöntävää. Lisäksi heidän kannatustaan laskee rasistikortin heilutus. Sanoisinko,että he ovat asiassa kuin asiassa eri mieltä kuin mitä itse olen. Kannatan Harkimon ja Tiina Elovaaran ajattelua,että täällä yksilö-ja ruohonjuuritasoilla otetaan kantaa asioihin. Ei niin,että ylhäältä tulee määräys,mitä mieltä pitää olla.


      • JooseppiM

        Enemmistö kunnanvalttutetuista on eronnut ryhmistään. Ei taida ääniapua niistä löytyä.


    • näinsevainon

      Ei ainakaan Pirkanmaalta siniset saa ainuttakaan paikkaa eduskuntaan. Mölsä jo ilmoitti ei yritä enää. Eilen alue-uutissa sanottiin Lea Mäkipää luopuu. Elovaaralla ei mitään mahdollisuutta.
      No, Pirkanmaalla kuten Parkano, Kihniö esim joissa PS vahvin puolue oli joilla porukat meni eduskuntaan, niin sotkettiin totaalisesti ettei taida siniset päästä lähellekkään eduskuntaa? Käsittääkseni heillä ei ole varteenotettavia ehdokkaitakaan?

      • sivustakatsellut

        En usko Sampo Terhon mahdollisuuksiin täällä Helsingissä ,niin on raskaasti mies epäonnistunut . Tyhjyyttään puhaltaa vähän joka suuntaan. Kuulin radiosta juuri ,että aikoo mullistaa urheilun huonon menestymisen vuoksi. Oman uran loppuminen pelottaa miestä niin että häärää joka asiassa.


      • Hetero_Yleojaerviensis

        Parkanen ja Kihniön alueen äänet olivat kokonaan Lea Mäkipään varassa, joten pudotus tulee olemaann raju. Harvinaisen tyhmää porukkaa muuten siellä päin!


      • omaa.etua

        Hesalaiset eivät tule äänestämään Terhoa eduskuntaan, eikä valtuustoon, koska huonosti on pitänyt hesalaisten puolia, kaksilla rattailla ajo loppuu päättyviin kausiin.


    • Niin.että

      Sinisillä on huomattavasti nimekkäimpiä ehdokkaita kuin persuilla ainakin sivistyneimpiä, en äänestä kumpaakaan puoluetta, valinta tilanteessa valitsisin siniset.

      • Näin.se.menee

        Rasisteita kannattaa toinen rasisti.


    • VaaliVuosiTulossa

      Rasistikortti heiluu vielä,vaikka se on mennyttä aikaa. Sillä siniset eivätkä muutkaan kykene ratsastamaan. Tämän aamun uutisissa kuultiin vihdoin totuutta, että ei oikeastaan tiedetä,ketä turvapaikanhakijat ovat. Passit on hävitetty tai ne on piilotettu. Muistamme mitä Nerg sanoi, että tiedämme tarkalleen ketä tänne tulee. Sehän oli valhe.ei tiedetä. Olen ollut paljon tekemisissä maahanmuuttajien kanssa eri vuosikymmenillä. Käsitys heistä on muuttunut kielteisempään suuntaan. Kun keskustelin 1970-luvulla arabien ja afganistanilaisten kanssa, he kertoivat,että hunnun käyttö niissä maissa on entistä aikaa eikä sitä juuri enää esiinny. Nyt ollaan palattu sanoisinko,että keskiajalle. Muuten Veikko Vennamo oli sitä mieltä, että turvapaikanhakijoita pitää auttaa heidän omissa kotimaissaan. Olen tässä asiassa samaa mieltä Vennamon kanssa. Siniset yrittävät tassa asiassa saada Vennamon,jonka ajoista alkaa olla jo puoli vuosisataa jotenkin tukihenkilöksi tässä rasistikortin heilutuksessa.

    • hauskanähdä

      Tulkaa julkisuteen ketkä aijotte näitä siniluopioita äänestää..

    • öööhörrrrps

      Seuratkaa nyt silmä tarkkana mediaa ja eri lähetyksiä eduskunnasta. Jos joku ei näe toiminnan härskiä luonnetta EU-rintama vs EU-vastainen rintama -kisassa, niin täytyy olla puusilmä, tai EU-rintaman sometrolli.

    • EsitysTamäkin

      Kattelin tuossa Soinin esitystä,kun kysyttiin,että lähteekö ehdokkaaksi eduskuntavaaleihin. Esitys oli sellainen, että ei tiedä lähteekö vai ei, ei tiedä,koska tietää asian. Sitten sanoi,että siniset pärjäävät omillaan,jos pärjäävät. Ikäänsä viittasi 57 v tulee ensi keväänä, olisi vielä 10 v työvuotta, Vennamo teki silloisen jytkyn saman ikäisenä. Vennamolla isällä oli 1 jytky ja pojalla 1 v.1983. Tuosta yhteenvetona sanoisin,ei ole tietoa vaan on intuitio, että Soini ei jatka,mutta ei sano sitä vielä. Sanoo sen loppuvuodesta ennen joulupaastoa,jos katolilaisilla on paasto. Alkukatolisilla oli ja on.Nyt antaa vetoapua sinisille,mutta täyteen taistoon ei ala.

    • KariHäkkinen7

      Sinisten arvot ovat entiset. Vanhalta puolueelta perityt.

      Eilen, perjantaina, puolueen puheenjohtaja Sampo Terho julisti puolueensa sanoutuvan irti kokoomuksen ministereiden lanseeraamasta vihapuhetyöryhmästä. Sillä se on Terhon mukaan vain juoni rajoittaa "maahanmuuttokriittisten" sananvapautta.

      Ulkoministeri Timo Soini komppasi Terhoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe