jatkoa tulee

perhepäivähoitajana

No ,tietenkin kolmevuotias ,mun mielestä vielä tarvitsisi pitemmät unet,koska on niiiiin väsynyt ,kun yritän vähän väliä herätellä,ei millään jaksaisi nousta,ja sydäntäni ihan raastaa kun väkisin poikaa täytyy herätellä.Jos olisi mun lapsi antaisin nukkua,kerran on väsynyt,mutta kun vanhemmat eivät sitten kuulemma saa lapsiaan ajoissa nukkuun,jos nukkuu kauan päivällä.
En oikeen tiedä mitä tohon sanoisin,kun mulla on ollut ja on omiakin lapsia,ja ne on aina nukkuneet päiväunet,vielä.ekaluokkalaisenakin,jos näin että olivat väsyneet,mutta mulla ei tosiaankaan ole ollut mitään vaikeuksia laittaa niitä illalla nukkumaan,sillä ne nukkuvat kyllä ,kun on säännöllinen rytmi, eikä valvota liian myöhään.
Mutta ,mun ei nyt auta, kuin melkein väkisin poika raastaa sängystä ylös.Poika haukottelee ja sanoo, että haluaisi vielä maata,yritän kuitenkin saada poikaan puhtia,ja kysyn ,että tykkäiskö leikata sormivärityölleen alusen,ja kyllähän se sitten siitä pikkuhiljaa piristyi.
poika leikkeli työtään ja minä aloitin pikkuhiljaa herätellä muitakin lapsia,ja nehän olivat heti pirteitä uusiin haasteisiin!
Mutta ensin käydään potuilla ja laitetaan kuivat vaipat,ja sitten välipalalle.
Jossain välissä olen ehtinyt laittaa pannarin kaikille lautasille ja paloitellakin vielä .
Ja kyllä kaikille maistuukin ,melkein koko pannari meni,vähän jää vielä omillekkin koululaisille.
Manrariinitkin hävisivät pieniin suihin nopsasti.

Mutta sitten aloitetaankin sormivärityöt ja se on kaikille tosi mieleen ,saa oikein luvalla sutata,ja tehdä kaikenlaisia kiemuroita väreistä.ja isommalta syntyykin oikein hieno taideteos,niinkuin kaikilta muiltakin,kun niitä oikeintarkasti katsoo.Laitetaan työt kuivumaan,niitä ei nyt tänään vielä voi viedä kotiin ,vaikka kaikki tietenkin haluaisi,mutta ne on sen verran märkiä ,että ne täytyy kuivattaa kunnolla ensin..
Mutta sieltä kuulukin ensimmäinen vanhempi jo tulevan,pestään äkkiä kädet,ettei ole joka puolella sormiväriä.Mutta sitten lapset tietenkän eivät haluaisikaan lähteä vielä kotiin,kun haluaisivat vielä leikkiä,ja tietenkin isä ei osaa olla tarpeeksi jyrkkä, jää ainakin vartiksi sisälle leikkejä seuramaan.
Minä koko ajan mietin ,että nythän meidän jo kaikkien täytyisi lähteä pikapikaa ulos,että olisimme valmiit siellä ,kun vanhemmat lapsiaan hakevat.


Mutta tämän isän hitauden vuoksi taas jälleen kerran menee liian pitkäksi...kunnes lopulta sanon,että nyt meidän kyllä tarvii lähteä ulos,koska muitakin tullaan hakemaan.
Silloin isä ymmärtää lopulta tilanteen ja koittaa puoliväkisin pukea toista lastaan,,ja autan lopulta häntä ,kun olen ehtinyt jo pukemaan toisen kaksosista.

Siinä sitten toivotetaan kaikille hei heit ja pusutkin vielä annetaan ,ennen kuin isä saa lapsensa autoon ja kotiin!

Mutta sitten taas meille alkaa se sama urakka ,kuin aamulla ,eli vaatetus,nyt on onneksi kaksi vähemmän,eli se tapahtuu aika kivasti.
Ollaan ennätysvauhdilla ulkona,ja lapset saa taas tahria itsensä kuraan.

Mutta sitten noin puoli kuuden aikoihin haetaan viimeinen lapsi,eli mun päiväni alkoi noin puoli 7 aikoihin aamulla ja nyt tänään loppui puoli kuudelta illalla, mutta esim. huomenna mulla on yksi lapsi puoli 9.sään illalla,joka on aina joka toinen viikko niin ,että haetaan vasta puoli 9. muuten olen sitten jo puoli 6 vapaa työstä,jos voi niin sanoa.
Koska mun työ päivä ei todellakaan lopu siihen ,kun lapset haetaan,eli nyt kun menen sisälle,niin yksi vanhemmista jättää aina kuravaatteet mulle tänne,eli käytännössä tarkoittaa sitä että minä pesen ne tietenkin,mikä kuuluisi vanhemmille ilman muuta!
No ,sitten kun olen ne saanut puhtaaksi,siten mietin huomista päivää ,mitä voisin tai täytyisi tehdä jo valmiiksi ,että joskus aamulla ehdittäisiin ulos aikaisemmin,eli nyt äkkiä kuorin edes perunat valmiiksi...

Ja sitten äkkiä laittamaan itseään pikkasen ihmisen näköiseksi,kun on se koulutus,eli siellä menee tonne yhdeksään saakka ainakin.

No ,sitten tulen kotiin vähän yli yhdeksän,ja tietenkin sitten täytyy vähän siivota ,että vanhemmat voi tuoda lapsensa mulle hoitoon,ei voida puhua,että siellä on kauhean likaista,eli imuroitten,ja pesen sen kuraisen lattian ja seinät eteisestä,ja tietenkin kerään lelut omille paikoilleen,..

Sillä mulla ei ole sellainen perhe, ketä täällä viitsisi koko ajan siivota mun hoitolasten jälkiä,enkä ole ajatellutkaan niin,sillä se kuuluu mun työhöni.
Kyllähän ne monta kertaa autteleekin kun pyydän,että kun tätä työtä tekee,niin kyllä tän mun työni täytyy kaikkien perheenjäsenten hyväksyvän.Ja olen siittä ollut kiitollinen,sillä monet, monet kerrat ovat lapseni auttaneet pukemisessa ja lelujen keräämisessä.
Ja sitten ,kun omilla lapsilla on esim,lomaa koulusta,niin täytyy sanoa ettei se ihan täyttä lomaa ole heille ollut,kun aamulla aikaisin ovat heränneet lapsien kiljahduksiin ja ovat joutuneet luovuttamaan esim.huoneensa päiväunien aikaan ,että kiitos mun perheelleni tuesta ,ilman sitä en olisi voinut tätä työtä tehdä!

Nyt sitten täytyisi vielä miettiä huomista päivää ,mitä teen lasten kanssa,jos askartelen jotain ,se vaatii aika paljon multa aikaa ,kun on näinkin pienet lapset,eli jos jotain aion askarrela,niin mun täytyisi tehdä kaikki esityöt jo tänään,mutta nyt kello on niin paljon ,kun meni tuolla koulutuksessa aikaa,ettei me kyllä nyt huomenna mitään isotöistä tehdä,eli päätän leikkiä heidän kanssaan laululeikkejä ja koska yksi isompi on joukossa,pelaan hänen kanssaan jotain peliä kun hän kerran herätetään aikaisemmin ,kuin muut.
Yritän keksiä helpon välipalan,ettei mene siinä aikaa paljon.Eli tietenkin ostan sitten kalliilla hinnalla jotain valmista kaupasta.

Aina täytyisi yrittää keksiä sellaisia ruokia,mitkä olisivat halpoja ,mutta silti terveellisiä..
Ja jos keksit sellaisen halvan ruuan,niin se ilmeisesti tarkoittaa myös sitten sitä ,etä joudun tekeen myös enemmän työtä sen eteen...
ja aikaa...


No mutta tämä oli vain yksi mun kimuranteista päivistäni,eli jos kirjoittaisin viikosta,niin siihen varmaan menisi mun kaikki nukkuma ajat,koska kello on nytkin 12...ja mun piti mennä aikaisin nukkumaan...

Mutta silti työtäni en vaihtaisi pois,viihdyn kaikesta huolimatta työssäni,ja lapsilta saa kyllä heti palautetta,eli melkein aina kiitettävää...
Kiitos kaikille hoitolapsille ,ketä olen saanut pitkän urani aikana hoitaa,ja toivottanasti saan vielä kauan..

Perhepäivähoitaja:pienin palkka ,mitä maksetaan,
ja elääkkin vielä pitäisi!

0

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        78
        1785
      2. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        18
        1679
      3. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        16
        1494
      4. En voi sille mitään

        Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
        Ikävä
        12
        1174
      5. 50+ naiset kyl

        Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
        Ikävä
        19
        1173
      6. Välitän sinusta mies

        Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
        Työpaikkaromanssit
        5
        1161
      7. hieman diabetes...

        Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
        Pattaya
        12
        1126
      8. Annetaanko olla vaan

        Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
        Ikävä
        29
        1121
      9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

        siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
        Tunteet
        6
        1099
      10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

        Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
        Kielipolitiikka
        7
        1094
      Aihe