Erikoisjoukot Viroon, uusia aseita Näin USA lisä

Nznznznz

Erikoisjoukot Viroon, uusia aseita – Näin USA lisää voimaa Itämerelle

Yhdysvallat vahvistaa sotilaallista pelotettaan Euroopassa.
Presidentti Donald Trumpin aiemmin tällä viikolla allekirjoittama Yhdysvaltain kansallista puolustusta koskeva budjettivaltuutus (DAA) vahvistaa Viron yleisradioyhtiö ERR:n mukaan USA:n sotilaallista pelotetta Euroopassa.

Yhdysvaltain puolustusbudjettiin vuodelle 2019 sisältyy aloite, jonka mukaan Naton ilmavalvontaoperaatio Baltiassa olisi mahdollisesti muutettava ilmapuolustustehtäväksi. Viroon on lisäksi määrä perustaa erikoisjoukkojen koulutus- ja operaatiokeskus, joka osaltaan vahvistaisi USA:n asevoimien aiempaa tiiviimpää läsnäoloa Itämeren alueella.

Asiakirjassa puhutaan amerikkalaisten erikoisjoukkojen jatkuvasta ja kestävästä läsnäolosta, koulutuksesta ja niiden tukitoiminnoista sekä entistä tiiviimmästä yhteisestä harjoittelusta hyökkäyksellisten toimien torjumiseksi, yhteistoimintakyvyn lisäämiseksi ja kriisinsietokyvyn vahvistamiseksi.

ERR:n haastattelema Kansainvälisen puolustus- ja turvallisuuskeskuksen (ICDS) johtaja Sven Sakkov pitää ajatusta ilmavalvontaoperaation luonteen muuttamisesta erityisen merkittävänä. Kun nykyinen Nato-mandaatti rajoittuu vain toimintaan rauhan oloissa, uusi tehtävänanto sisältäisi myös varautumisen taistelutoimiin kriisitilanteessa.

Viron, Latvian ja Liettuan ilmavoimilla ei ole omia taisteluhävittäjiä, vaan muut Nato-maat ovat huolehtineet maiden ilmavalvonnasta rotaatioperiaatteella vuodesta 2004. Toukokuussa julkaistun raportin mukaan juuri ilmapuolustus on Baltian maiden keskeisin sotilaallisten suorituskykyjen puute.

Jos nykyinen Nato-operaatio muuttuisi ilmapuolustustehtäväksi, ennakkovaroituskykyyn ja ilmatorjunnan asejärjestelmiin todennäköisesti panostettaisiin huomattavasti nykyistä enemmän. Tämä on toive, jota Baltian maiden diplomaatit ovat pitkään pyrkineet Washingtoniin välittämään.

Uusi tehtävänanto edellyttäisi kuitenkin Nato-maiden yksimielistä kantaa.

Pelotteesta puhutaan nyt avoimesti

Sven Sakkov pitää olennaisena sitä, että presidentti Donald Trumpin hyväksymässä asiakirjassa ei enää tyydytä puhumaan Naton itäisen lohkon jäsenvaltioiden rauhoittamisesta. Nyt sanotaan suorasanaisesti, että kyse on pelotteen luomisesta Venäjää vastaan.

– Tämä ei ole vain semantiikkaa, vaan ajattelutavan muutos, Sakkov toteaa.

Hän kiinnittää huomiota myös kirjaukseen, jonka mukaan Yhdysvaltain kongressi on valmis vahvistamaan Baltian maiden kanssa toteutettavaa puolustusyhteistyötä myös USA:n asevoimien jatkuvan ja pysyvän läsnäolon muodossa. Erikoisjoukkojen koulutus- ja operaatiokeskukseen varattu budjettimääräraha on tästä konkreettinen osoitus.

Sakkov kehottaa seuraamaan myös Puolaan liittyvää kehitystä.

– Kongressi pyytää Pentagonilta ensi vuoden maaliskuuhun mennessä perusteellista selvitystä siitä, mitä amerikkalaisen prikaatin pysyvä sijoittaminen Puolaan merkitsisi. Kyse olisi olennaisesta muutoksesta ja pelotteen lisäyksestä, hän sanoo.

Vaikka prikaatin sijoittamiseen on vielä matkaa, hanke voisi Sakkovin mielestä olla toteutuessaan potentiaalisesti hyvinkin merkittävä.

59

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kdnzxmzmmd

      R...än vinkuvat paniikissa Loistavaa että r...än uhkaan vastataan tehokkaasti

    • Ei hullumpi veto länsimailta ... hillitsemään TILTUJEN paidattoman messiaan "ruokahaluja" Itämeren dominanssin suhteen.

      IMHO.

    • ertyuytrewq

      Yhdysvaltain kongressi on valmis vahvistamaan Baltian maiden kanssa toteutettavaa puolustusyhteistyötä myös USA:n asevoimien jatkuvan ja pysyvän läsnäolon muodossa. Erikoisjoukkojen koulutus- ja operaatiokeskukseen varattu budjettimääräraha on tästä konkreettinen osoitus.

    • Bror-Erik1974odin-1Ac

      Ja höpön löpön mitä puhetta sillä Usalla ei oikeasti ole mitään voimaa Itämerellä eikä tarvitse ollakaan. Menkööt vaikka kurittamaan väli- tahi eteläamerikkalaisia mutta Itämerellä ei usalainen aseteollisuus tule tekemään tiliä koskaan. Eiks jeh? Natolla on Ruotsissa ja Suomessa perin heikko kannatus ja ihan järkisyistä, usalaisia ei tarvita Itämerellä.

      • Tutkimuksesta

        Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat Naton kanssa tehtävään yhteistyöhön verrattain myönteisesti.

        Puolustusministeriön alaisen Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan marraskuussa 2017 julkaiseman kyselytutkimuksen tuloksen mukaan Naton kanssa tehtävään sotilaalliseen yhteistyöhön myönteisesti suhtautuu 61 prosenttia ja kielteisesti 32 prosenttia.
        Myönteisesti suhtautuvien osuus on pienessä kasvussa edelliseen tutkimukseen verrattuna.

        https://defmin.fi/tehtavat_ja_toiminta/viestinta/maanpuolustustiedotuksen_suunnittelukunta_mts


      • dfghbnmnjhgtfrew

        r....ä on Ruotsissa ja Suomessa perin heikko kannatus ja ihan järkisyistä, r.....ä ei tarvita Itämerellä.


      • PaskaKalinka

        Sydämellisesti tervetuloa amerikkalaiset ystävämme!

        Ryssät painukoot helvettiin!


      • PaskaKalinka kirjoitti:

        Sydämellisesti tervetuloa amerikkalaiset ystävämme!

        Ryssät painukoot helvettiin!

        Täsmälleen noin ..........

        IMHO.


    • Natosta
    • KukaMaataJohtaa

      "Kongressi pyytää Pentagonilta ensi vuoden maaliskuuhun mennessä perusteellista selvitystä siitä, mitä amerikkalaisen prikaatin pysyvä sijoittaminen Puolaan merkitsisi. Kyse olisi olennaisesta muutoksesta ja pelotteen lisäyksestä, hän sanoo"

      Puola tulee siis oleman autonominen alue EU; n sisällä jossa on läsnä ulkomaalaisia sotavoimia?
      Hyvin tuntuu olevan itsenäistä touhua? Vähän mitä Suomi oli 120 vuotta sitten.

    • moloktroll

      Puola on maa, joka tuhotaan ensimmäiseksi...sama kohtalo kaikilla jotka suostuvat naton ja jenkkien asevarikoksi.
      Onko asia kovin vaikea ymmärtää?

      • dfghjkhgfdsa

        Puola on maa, joka tuhotaan ensimmäiseksi.

        r...än vinkujat taas uhoaa. Natomaita ei tuhota


      • "Puola on maa, joka tuhotaan ensimmäiseksi...sama kohtalo kaikilla jotka suostuvat naton ja jenkkien asevarikoksi.
        Onko asia kovin vaikea ymmärtää?"

        Tämä asia on kyllä todella vaikeaa ymmärtää. Miksi Venäjä hyökkäisi NATO-maahan, kun se olisi Venäjän tuho ja loppu, yli sadan miljoonan venäläisen kuolema? Mitä sellaista hyötyä Puolan tuhoamisesta Venäjä voisi saada, että sen kannattaisi antaa myös itsensä tuhoutua? Ja mikset taaskaan kirjoita omilla rekisteröidyillä nimimerkeilläsi, kun juuri sinä kehtaat syytellä muita multinikkeilystä?


      • moloktroll

        Miksi maita varustetaan raskaalla kalustolla?
        Jokainen maa, varsinkin Venäjän rajoilla tuhotaan sodassa ensimmäisiksi, joilla on naton kalustoa alueellaan...senhän sanoo maalaisjärki.
        Tietysti se edellyttää naton hyökkäystä, mutta kuten olemme nähneet jenkeissäkin määräysvalta on ihan muualla kuin Trumpilla....ja nehän ovat mielipuolia.
        Se on helppo todistaa, kun tietää mihin ne ovat olleet valmiita omalla maaperällään.


      • MuutamaHuomio
        moloktroll kirjoitti:

        Miksi maita varustetaan raskaalla kalustolla?
        Jokainen maa, varsinkin Venäjän rajoilla tuhotaan sodassa ensimmäisiksi, joilla on naton kalustoa alueellaan...senhän sanoo maalaisjärki.
        Tietysti se edellyttää naton hyökkäystä, mutta kuten olemme nähneet jenkeissäkin määräysvalta on ihan muualla kuin Trumpilla....ja nehän ovat mielipuolia.
        Se on helppo todistaa, kun tietää mihin ne ovat olleet valmiita omalla maaperällään.

        "Miksi maita varustetaan raskaalla kalustolla?"

        Valitettavasti emme elä aikaa jolloin susi ja lammas käyskentelevät rinta-rinnan kedolla ruohoa syöden, kuten Raamatussa luvataan.

        Venäjän Krimin miehitys ja hyökkäys Itä-Ukrainaan olivat ne seikat, jotka muuttivat Euroopan valtioiden siihen asti jatkuneet asevoimien supistukset uudelleen kasvaviksi.

        Sitä ennen toivottiin ja uskottiin, jopa sinisilmäisesti, siihen, että Venäjästä tulisi naapurimaidensa kanssa rauhassa elävä demokraattinen oikeusvaltio, joka kunnioittaa kansainvälistä oikeutta ja itse allekirjoittamiaan sopimuksia.

        Nuo odotukset eivät toteutuneet, ja Kremlin aggressiivinen seikkailupolitiikkaa pyyhkäisi ne kertaheitolla toteutumattomien toiveiden roskatynnyriin.

        "Tietysti se edellyttää naton hyökkäystä, mutta kuten olemme nähneet jenkeissäkin määräysvalta on ihan muualla kuin Trumpilla....ja nehän ovat mielipuolia"

        Venäjän alkuun panemaa ja ylläpitämää Naton hyökkäysuhkaa levitetään pääasiassa kotimaan politiikan tarpeisiin, jolloin itse luomalla uhkakuvallaan Kremlin nykyjohto haluaa antaa sen kuvan, että maa on jatkuvasti sodan uhan alla, ja vain Vladimir Putin voi sen torjua, ja kaikki, jotka hallinnon toimia arvostelevat, toimivat tuon hyökkäystä hautovan vihollisen puolesta.
        Propaganda näyttää toimivan venäläisten keskuudessa.

        Toisena kohteena tuolle Kremlin luomalle Nato-uhalle ovat ne Venäjän rajojen ulkopuolella asuvat ihmiset, jotka joko historiallisista syistä ovat Moskovalle myötämielisiä, kuten Neuvostoliiton aikaan varttuneet vasemmistolaiset ja kommunistit, tai sitten Venäjän hallinnon yksinvaltaisuuteen ihastuneet oikeistolaiset, jotka haaveilevat omille kotimailleen samankaltaista demokratiasta ja oikeusvaltiosta piittaamatonta hallintomallia.


    • JoBäckman

      Taas nähdään kuka oikein varustautuu aseilla.Fasistinen Nato Usa:n johdolla.Huolestuttava Itämeren turvallisuuden.Edes Neuvostoliiton aikana ei ollut tällaista varustautumista Puolassa ja Virossa.

      • dfghjkhgtrf

        Tietenkin Natomaat varustautuu mutta syy on toinen mitä väität. r...än uhka on saanut Natomaat varautumaan ja vahvistamaan puolustusta. Ero on merkittävä ja nyt kun Nato vastaa alkaa itku kurkussa selittely kun r...ä taas kiusataan. r.....ä ei ole koskaan syyllinen mihinkään-


      • BäckmanValehteleeTaas

        "Edes Neuvostoliiton aikana ei ollut tällaista varustautumista Puolassa ja Virossa."

        Desantti Bäckman valehtelee taas korvat heiluen!

        Puolassa ja Baltian maissa on vieraita joukkoja (Nato) yksi pataljoona per maa!

        Varsovan liiton aikaan Neuvostoliitto piti useita DIVISIOONIA omai joukkojaan Baltian maissa, Puolassa ja Itä-Saksassa ja pani vielä sijoitusmaan maksamaan ylläpidon!

        Lisäksi jokainen Itä-Blokin valtio pantiin ylläpitämään nykyistä armeijaa huomattavasti suurempaa omaa armeijaa!


    • vesivoimaa

      Ulkoistetaan ilmavalvontamme natolle. Mikä säästö siitä tulisikaan kun ei huolisi uutta lentokalustoa hankkia. Baltit ovat näin tehneet. Ensiksi tietysti täytyisi liittyä jäseniksi puolustusliittoon.

    • ertyutrewq

      Jokainen Natomaa on vastuussa ensimmäisenä omasta puolustuksesta ja itä vinkuja tietää sen hyvin liittolaisten tehtävä on auttaa. mutta itä vinkujat yrittää murentaa puolustusta. Suomen tulee hommata paras mahdollinen Länsimainen konetyyppi mitä löytyy

    • vorkuta

      Ei Venäjä hyökkää yhteenkään Natomaahan. Vain heikompia naapureitaan kurittaa. Sekasortoa maa kyllä koittaa kylvää, kuten Viron patsaskiista ja rajaupseerin sieppaus osoittaa. Tai tukemalla läntisiä ääriliikkeitä joista monet ovat natsimyönteisiä. Putinilaisen valtiojohdon muuttuneet selitykset valheesta kiinni jäätyään eivät herätä maan uskottavuutta lännessä. On myös putinilaista sisäpolitiikkaa luoda uhkakuvia esim. natosta

      • moloktroll

        Niin ja kylvää epäsopua EU-maiden välille....osallistumalla esim. Itävallan ulkoministerin häihin ja oli kaikenlisäksi vielä hauskaa.
        Ottaisimme oppia vanhan kulttuurimaan antamasta esimerkistä.
        Kuinka sairasta, valtalehdet kirjoittelevat Putinista EU:n hajoittajana...onneksemme valemedian toiminta on niin älyttömän räikeää, että sen huomaa yksinkertaisinkin tyyppi...jos jättää nato-trollin laskuista pois.


      • RommelTaasKuutamolla

        "Niin ja kylvää epäsopua EU-maiden välille....osallistumalla esim. Itävallan ulkoministerin häihin ja oli kaikenlisäksi vielä hauskaa."

        Törttöili taas kännissä? Perivenäläinen tapa:-D

        "Ottaisimme oppia vanhan kulttuurimaan antamasta esimerkistä."

        Ei Venäjä ole kulttuurimaa. Seisovat WC-istuimella!

        "Kuinka sairasta, valtalehdet kirjoittelevat Putinista EU:n hajoittajana...onneksemme valemedian toiminta on niin älyttömän räikeää, että sen huomaa yksinkertaisinkin tyyppi...jos jättää nato-trollin laskuista pois."

        Taitaa veli Rommel olla ainoa sairas, mutta on näemmä alkanut taas multinickaileen!

        Rommel=moloktroll


    • Massonkin

      Natoon

    • Venäjästä

      Valitettavasti Venäjän heikko ihmisoikeustilanne antaa karun kuvan maan tilasta.


      "YK-elin patistaa Venäjää: Ihmisoikeudet kuntoon
      YK:n ihmisoikeuskomitea vaatii Venäjää kumoamaan muun muassa sananvapautta ja homoseksuaalien oikeuksia rajoittavia lakeja."

      - - -

      ""Lait lisääntyvät, kansalaisvapaudet vähenevät"
      Komitean raportissa Venäjä esitetään maana, jossa vainotaan toisinajattelijoita ja kaikkia, jotka eivät mukaudu Kremlin tahtoon. Raportin mukaan presidentti Vladimir Putinin vahvistamat lait, jotka rajoittavat internetin käyttöä ja yhteyksiä venäläisten ja ulkomaisten kansalaisjärjestöjen välillä, saattavat rikkoa YK:n sopimuksia.

      - Eniten meitä huolestuttaa, että kansalaisvapauksien tila kapenee paisuvan lainsäädännön myötä, sanoi komitean jäsen, israelilainen kansainvälisen oikeuden professori Yuval Shany.

      Raportti puuttuu myös helmikuussa murhatun oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin tapaukseen. Komitea vaatii viranomaisia selvittämään väitteitä siitä, että yhtä kiinniotetuista epäillyistä olisi kidutettu pidätettynä ollessaan.

      Venäjä ei ole vastannut raporttiin virallisesti."

      https://yle.fi/uutiset/3-7909088

      ”Ihmisoikeuksia rikotaan Venäjällä järjestelmällisesti”

      https://www.vihrealanka.fi/uutiset/”ihmisoikeuksia-rikotaan-venajalla-jarjestelmallisesti”

    • vorkuta

      Monen epävarman natomyönteisyys lisääntyy. Kiitos trollien. Olette enemmin venäjän puolella kuin Putin ulkoministerineen kertomassa satuja.

    • Matkakohde

      Mitä sana "ryssä" tarkoittaa ja mistä se sana on peräisin? Tiedätkö sinä? No minäpä kerron.

      Yleisen käsityksen mukaan ryssä -sana alunperin tuli siitä, että Ruotsin Ruslagen -nimisestä paikkakunnasta viikingit menivät Kiovan alueelle ja alue sai nimen Kiev-Rus. Tämän vuoksi kiovan Marinski-puistossa on kaupungin symbolina viikinkilaiva. (Kuriositeettina on aiheesta tapahtumasarja, jossa kun Janukovits teki virkaanastujaisiaan, tuo viikinkikivene samaan aikaan katkesi. Tämän kansalaiset kokivat jonkinlaiseksi merkiksi.) No, joka tapauksessa Rus (Russia lähti leviämään Kiovasta, eli Ukrainasta päin. Monet Venäjän hallitsijoista ovat olleet tuolta etelästä kotoisin. Esimerkiksi Katariina oli kotoisin Odessasta, Stalin Kruusiasta, Bresnev myös jostakin sieltä, olikohan Kharkovista.

      Myöhemmin Russia nimi omittiin muodostuneen pääkaupungin Moskovan ympärille muodostuneille ja vallatuille alueille. Kiovan ympäristöä ja aluetta, jossa vielä 1900 -luvun alkuvuosina pääkaupunkina oli Kharkova. (Josta on vieläkin viti suora tie moskovaan, vähän yli 700 km.) Niin tuota kiovan aluetta alettiin kutsua takamaaksi, jota nimi Ukraina tarkoittaa suomeksi.

      Venäjän valta Ukrainalla kommunismin aikana oli äärimmäisen julmaa. Stalinin vainoissa kuoli yli 10 miljoonaa Ukrainalaista nälkään. Tämä on käsittämätöntä kun katsoo Ukrainan mustan mullan alueen laajoja peltomaisemia ja erityisen vihantaa maaperää, josta mm. Hitler vietätti maata myös Saksaan. Kertomusten mukaan yhdenkin leivän ottaminen itselle rangaistiin tappamalla. Uhka Siperiaan vankileirille joutumisesta pakotti myös Ukrainalaiset kolhoosien johtajat katsomaan vierestä, kun maanmiehiä tapettiin nälkään ja jos he estivät kaiken ruuan kuljetukset venäläisille.

      Tuota taustaa vasten Ukrainalaiset alkoivat yli 25 vuotta sitten julistautua itsenäiseksi valtioksi. kansalla oli halu saada jokapäiväinen leipämme. Ei vain rukouksissa vaan myös käytännössä. Venäjää ja Ukrainaa yhdistää edelleen yhteinen historia ja ortodoksinen uskonto ja -kulttuuri. Siinä on paljon hyvää ja elämää rikastuttavaa. Mm. perhekeskeisyys ja toisistaan huolehtimisen ja yhdessä olemisen kulttuurit. Usein, kun olen käynyt Ukrainassa olen havainnut, että naapurit kylästelevät toisissaan, antavat materiaalista tukea ja auttavat töissä pyyteettömästi. Se on ikäänkuin sosiaalinen omavaraistalous. Kerrottiin, että kun Ukraina julistautui itsenäiseksi, Venäjä tyhjensi kaikki pankit ja vei ihmisiltä heidän säästönsä. Kansan täytyi aloittaa tyhjästä. Siksi Ukraina tarvitsee vielä nykyäänkin kaikkien hyväntahtoisten ihmisten tukea taloudellisessa ahdingossaan. Tavalliset kansalaiset, sillä maassa on myös erittäin rikkaita Oligarkkeja. Keskiluokka kasvaa pikku hiljaa. Sanottiin, että Janukovitsin presidenttinä olon aikaan Kiovassa oli eniten S-mersuja kun verrataan Eurooppalaisia pääkaupunkeja. Nykyään Ukraina on upea maa. Ja sen kansalaiset ovat reiluja ja ystävällisiä. Olen oppinut rakastamaan Ukrainaa sen upean luonnon, ihanien ihmisten ja monipuolisen kulttuurin vuoksi. Siellä ei myöskään ole feminismin kauhuja, kuten lännessä, eikä Orvellilaista kaiken kattavaa DDR:ltä vaikutteita saanutta valvontakoneistoa ilmiantajineen ja valvontakameroineen . Monet kunnon ihmiset sanovat, että kun Ukrainan rajan ylittää, alkaa vapauden tunne, jota muualta Euroopasta ei enää löydy.

      En voi olla ajattelematta, että myös venäläisillä tavallisilla ihmisillä on sama kulttuuri. En ole tosin ikinä käynyt Venäjällä. Tunnen muutamia venäläisiä Suomessa. Sattumalta tosi kunnon ihmisä.

    • Matakohde

      Edellinen kirjoitus päättyi sanaan "ihmisä". Tarkoitus oli kirjoittaa "ihmisiä". -elämässä kaikki asiat eivät ole täydellisiä, mutta meidän on pärjättävä puutteellisissakin olosuhteissa. Oli tuossa edellisessä kirjoituksessani myös muita kirjoitusvirheitä, mm. yksi alkukirjai oli pienellä, vaikka se olisi pitänyt olla isolla alkukirjaimella jne. -Virheet eivät tästä maailmasta lopu. Jotkut ovat valittaneet Ukrainassa käyntinsä jälkeen huonoja teitä, ränsistyneitä, monenkirjavia kerrostalojen parvekkeita jne.

      Mutta tässä vajavaisessa maailmassa on myös paljon hyvää, kaunista ja arvokasta. Jokainen päättää itse millä silmällä ja mielellä ympäriinsä katselee ja arvottaa. Minusta on mukavampaa tutustua hyvään, kauniiseen ja arvokkaaseen. Jälkeenpäin kotiin tultuaan voi sitten miettiä mitä matkalta jäi mieltä ja kokemusmaailmaa rikastuttavaa. Hyvää vai pahha, rumaa vai kaunista. Niiden muistojen kanssa oma elämäkin muotoutuu kokemuksiksi ja elämäksi itsekseen.

    • 0999090

      Liennytyksen aika lännessä päättyi Venäjän sotaiseen varusteluun. Hyökkäyksiin naapurimaihin. Putinin haluun palauttaa neuvostoimperium. Maan solmimat sopimukset rikkoen. Vielä vuosituhannen vaihteessa lännessä aseistusta vähennettiin ja autettiin venäjää toipumaan lamasta. Ilmassa oli suurta optimismiä. Putin on osoittanut nähdyillä tavoilla kiitoksensa auttajille.

    • ReviirinLaajentamista

      Usa virossa laajentaa reviiriään ja liennytyksen aika päättyi usan reviirin laajennuksiin ukrainassa, georgiassa ja kirgistanissa ja nykyään myös suomessa.

      • dfghjkmjhgfdsa

        r...än kiljujat paniikissa kun Viro pyysi liittolaiselta apuja idän aggression torjuntaan niin heti alkoi itä kirkujat paniikissa itkemään asiasta. r...ä ei saa rauhassa kiusata Viroa


      • PaniikkiPelletJohdossa

        Viron ja suomen poliittinen eliitti on samanlaista eivät voi elää ilman naton miehitystä


      • UrpoTiltunen

        Kun amatööri yrhittää tehdä tiukkaa propagandaa on tuloksena moinen tankerosuomi, jossa toistellaan tökeryyksiä?


      • HelppoValinta
        PaniikkiPelletJohdossa kirjoitti:

        Viron ja suomen poliittinen eliitti on samanlaista eivät voi elää ilman naton miehitystä

        ”Viron ja suomen poliittinen eliitti on samanlaista eivät voi elää ilman naton miehitystä”

        Mikä tahansa miehitys on parempi kuin Venäjän miehitys!


      • VasalliusEiHyvä

        Itsenäisyys on parempi kuin mikään miehitys


    • cfghjhgfdsa

      katsos kun r....än kätyri ottaa kuumaa. vituttaako kun Natomaat ja niiden kumppanimaat tiivistää koko ajan puolustusta ei tule uutta Terijoen hallitusta vaikka r...än trollit niin toivoo

      • JenkkiPaskanÄhinää

        Se nyt on yksi hailee mitä jenkit virossa suunnittelee, vaikka viro ei tarvitse jenkkijoukkoja maassaan, mutta kun venäläiset lähtivät virosta niin jenkit miehittivät viron niinkuin natsit aikanaan. Samaa saadaan odottaa suomessakin tapahtuvan niin kuin saksalaisia viime sodissa.


      • wertyuiuytrewq
        JenkkiPaskanÄhinää kirjoitti:

        Se nyt on yksi hailee mitä jenkit virossa suunnittelee, vaikka viro ei tarvitse jenkkijoukkoja maassaan, mutta kun venäläiset lähtivät virosta niin jenkit miehittivät viron niinkuin natsit aikanaan. Samaa saadaan odottaa suomessakin tapahtuvan niin kuin saksalaisia viime sodissa.

        r...än mieliset kiukuttelee koska tietää että niiden uho on mennyttä Natomaiden monikansalliset joukot suojaa Balttiaa ja Yhdysvaltojen erikoisjoukot tukee niitä. Siinä on r...än vinkujilla paniikki päällä ihan tosissaan.


    • yhteinen.puolustus

      Olisi mukavaa, jos Usan erikoisjoukot ehtis harjoittelemaan myös Suomessa vaikkapa virolaisten kanssa mahdollisimman usein.

      • MikäpäSenMukavampaa

        Jos se on niin mukavaa niin muuttaa viroon niin saa jenkit ja virolaiset harjoittelut joka päivä ettei niitä suomeen tarvitse kuskata.


      • ystävyyttäkö

        Usea muuttanut. Harva Venäjälle, ei edes matkalle laajaan maahan. Muutama kaupunki joissa suomalaiset käy. Miksiköhän?


      • eroja.on

        Taitaa ryssäntiltua harmittaa, kun muuttaminen, turismi, kaupankäynti ym. ja nyt vihdoin myös puolustusyhteistyö Viron kanssa kasvaa kohisten. Kiinnostus Venäjää kohtaan näissä asioissa on sen sijaan hyytymään päin. Hyökkäävät häirinnät siitä suunnasta vain kasvaa.


      • KaljaKumppanuus
        eroja.on kirjoitti:

        Taitaa ryssäntiltua harmittaa, kun muuttaminen, turismi, kaupankäynti ym. ja nyt vihdoin myös puolustusyhteistyö Viron kanssa kasvaa kohisten. Kiinnostus Venäjää kohtaan näissä asioissa on sen sijaan hyytymään päin. Hyökkäävät häirinnät siitä suunnasta vain kasvaa.

        Kaljaturismi on laskussa muuta syytä ei ole viroon matkustaa, veronkiertäjät ja rosvot enää muuttaa viroon. Viro on natomaa että suomella ei ole mitään tekemistä sotilaallisesti viron kanssa jos suomen herrat olisi järjissään sillä nato haluaa että suomi hoitaa virolle ilmavoimain työt.


    • USA-EU

      Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille on maan kansalllisesta turvallisuudesta vastaavien ja sotilaskomentajien taholta kerrottu tosiasiat, mikä on karistanut rähmät presidentti Trumpin silmistä, ja jos Kremlissä eläteltiin toiveita Yhdysvaltain vetäytymisestä Nato-jäsenyydestä ja EU-kumppanuudesta, niin siellä tehtiin virhearvio.

      "Yhdysvaltain uusi puolustusstrategia antaa vahvaa voimaa Natolle ja Euroopalle"

      - - -

      "Yhdysvallat ei ole koskaan ollut näin sitoutunut kuin nyt näillä strategioilla liittolaisiinsa ja kumppaneihinsa, Eurooppaan ja Natoon. Aikaisemmin vastaavaa sitoutumista ei ole asiakirjoihin kirjattu yhtä selkeästi. Länsimaista Eurooppaa kehutaan Yhdysvaltain liittolaisena ja kumppanina maasta taivaaseen."

      http://aripesonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/249523-yhdysvaltain-uusi-puolustusstrategia-antaa-vahvaa-voimaa-natolle-ja-euroopalle

      • SokeatNatoLällärit

        Natoyhteistyötä taas ylistetään mutta pitää muistaa että nato on usan luomus ja sodankäyntiväline kehitysmaissa.


    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe