Kuolinkellot soivat aksioomalle

Evoluutiouskovaisten aksiooma eli se, että ihminen on vain satunnaisten mutaatioiden ja luonnonvalinnan tuote, ei voi pitää nykytieteen tutkimusten perusteella enää paikkaansa.

8

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BlackBerryWay_EiKirj

      Kyllä, evoluutioteoria on vanhenemassa kauttaaltaan, ja vain teoriaahan se olikin. Mikä valhe keksitään seuraavaksi, jotta voidaan sivuuttaa älykäs luominen?

      • Sano joku luonnontieteen tulos joka ei ole teoria tai teorian osa, niin voidaan yhdessä nauraa väärinkäsityksellesi.


      • BlackBerryWay_EiKirj

        Naureksi sinä vain yhdessä kaikenlaisessa valheessa sumutetun maailman kanssa.

        Minäkin nauran, mutta eri asioille.


    • Ensinnäkin kyse ei ole aksioomasta, vaan johtopäätöksestä. Biologia ei ole aksiomaattinen tiede.

      Toiseksi jonkun kaatuiluseuran saarnaajan hälytykset eivät ole "nykytieteen tuloksia", vaan perusteettomia uskonnollisia uskomuksia.

    • Tässä yksi kirjan päivitys.

      "Michael Behe julkaisi vuonna 2007 toisen kirjan nimeltä "The Edge of Evolution". Hänen ensimmäinen kirjansa perustui suurelta osin teoreettisiin pohdintoihin. Tämä uusi kirja esittelee suuren määrän kokemusperäistä molekyylidataa, joka liittyy lääketieteellisesti hyvin tärkeisiin mikroeliöihin (AIDS-virus, malarialoinen ja E.coli -bakteeri). Näiden eliöiden tiedetään mutatoituvan erittäin nopeasti ja käyvän läpi valtavan määrän valintakierroksia. Niitä on käytetty mahtavina esimerkkeinä "evolutiivisista järjestelmistä". Behe osoittaa, että vaikka nämä eliöt nopeasti sopeutuvatkin ulkoisiin olosuhteisiin, ne eivät kehitä lainkaan uusia sisäisiä toimintoja. Jopa näissä "ideaaleissa evolutivisissä järjestelmissä" kuvatut muutokset ovat luonteeltaan vain hienosäätöä - eivät todellisia innovaatioita. Vaikka tutkijat ovat jäljittäneet näitä mallijärjestelmiä lisääntymissukupolvien ajan (monin verroin lukuisampien kuin mitä voi koskaan esiintyä korkeimmissa elämänmuodoissa), kaikki havaitut muutokset ovat olleet pelkkiä tilapäisratkaisuja. Behe osoittaa hyvin selvästi, ettei Aksiooma voi luoda palautumatonta monimutkaisuutta edes kaikkein yksinkertaisimmallakaan tasolla. Behen kirjaa vastaan on hyökätty erittäin rajusti, mutta tuoreet tutkimustulokset ovat selvästi vahvistaneet hänen analyysinsä (katso http://www.evolutionnews.org/2014/07/so_michael_behe087901.html). Laitan linkin tähän alle

      https://evolutionnews.org/2014/07/so_michael_behe/

      • Yllä oleva lainaus oli Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu.


    • " ei voi pitää nykytieteen tutkimusten perusteella enää paikkaansa."

      Että ihan monikossa "tutkimusten". Sittenhän Sinulla ei varmasti ole vaikeuksia linkata yhtä tieteellistä tutkimusta, joka on julkaistu vertaisarvioituna jossain arvovaltaisessa alan julkaisussa (tätähän tieteellisellä tutkimuksella yleensä tarkoitetaan),ja joka osoittaa väitteesi todeksi. Ja ihan tarkennuksena varmuuden vuoksi: en pyytänyt linkkejä saarnavideoihin, en pyytänyt lainauksia uskonnolliselle yleisölle kirjoitetuista teoksista tai artikkeleista, vaan todellakin tiedeyhteisölle suunnatusta tarjotusta vertaisarvioidusta tutkimuksesta (jos tarkoitit jotain muuta "tieteellisillä tutkimuksilla", niin kerro, mitä?).

      • Niitä tutkimuksia on esim. Sanfordin kirjassa Eliömaailma rappeutuu sivukaupalla (katso kirjan liitteet). Minä olen yrittänyt useaan otteeseen laittaa näitä linkejjä ja tutkimuksia, mutta ne on järjestelmällisesti poistettu. Joten jos haluatte tietää enemmän, etsikää itse. Etsivä kyllä löytää.

        Sen sijaan laitan lainauksen Sanfordin kirjasta Eliömaailma rappeutuu, jossa hän käsittelee aihetta (kohdassa Syvään juurtunut ideologia).

        ""On ilmeistä, että luonnonvalinnan kaikkivaltias voima voi tehdä kaiken ja selittää kaiken..."

        Yllä oleva lainaus on varhaiselta darvinistilta... Sen on voinut sanoa kuka tahansa darvinisti Muutamia vuosia sitten olisin voinut sanoa noin itsekin. Vielä yli sata vuotta yllä olevan uskontunnustuksen jälkeenkin Aksiooma pitää edelleen vallassaan suurinta osaa tutkijoista ja nauttii heidän luottamustaan. Tämä pätee erityisesti geneetikkoihin. Kun tutustumme kuuluisien populaatiogeneetikkojen omiin kirjoituksiin, paljastuu kuitenkin, ettei heidän sitoutumisensa Aksioomaan johdu todistusaineistosta, vaan on pohjimmiltaan ideologinen. Heidän yksityiskohtaiset analyysinsa ovat toistuvasti Aksiooman vastaisia. Vaikuttaa siltä, että he eivät pidä kiinni Aksioomasta todistusaineiston takia vaan siitä huolimatta. Näin ollen heidän on jatkuvasti selitettävä, miksi aksioomaa on pidettävä itsestäänselvyytenä, vaikka se on ristiriidassa sekä maalaisjärjen, että heidän omien tutkimustulostensa kanssa.” Kirjassaan hän luettelee sivukaupalla esimerkkejä edellisestä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1885
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1640
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      77
      1565
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1422
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      310
      1368
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1192
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1009
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      997
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      894
    Aihe