"Vapaa tahto" on vaikemmin säilytettävä illuusio?

Hihukki

3D maailmankaikkeuskin on helpommin uskottava ja tiedettävä todellisuus, kuin se, että meillä olisi jokin "vapaa tahto". Emmehän me voi mitään sille, mitä milloinkin päähämme pälkähtää, ja mitä me kulloinkin ajatuksistamme noudatamme, ja vaikka kuinka sen ymmärtäsimme, niin ei SE luo vielä kenellekään mitään vapaata tahtoa.
Kaksi kuuluisaa olentoa, ne kaikkein kuuluisimmat itse asiassa, Jumaluuden, Isä-Korkeimman jälkeen pistettiin valvomaan juuri vapaan tahdon ongelmaa, ja luomaan kaikille illuusio "vapaasta tahdosta". Lucifer oli valontuoja, joka lopulta uskotteli senkin, että kuka hyvänsä saisi luopua kiltistä elämästään ja ruveta pahikseksi, ja JEESUS = "TULEN TUOJA", antoi myöskin vapauden, mutta kertoi, että Jumalan Lain mukaan täytyy lähestyä Jumalaa, oikealla asenteella, koska emmehän me itse kykene paljoakaan luomaan, ja parantamaan elintasoamme, ja Jumala ei hyväksy jos me vain synneillämme, omilla kauneus/komeuskäsityksillämme, niin käytöksen kuin muunkin suhteen yritämme Häntä lähestyä.

6

126

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SalliNette

      Metoosasta sillä kyllä pääsee.

    • " Jumala ei hyväksy jos me vain synneillämme, omilla kauneus/komeuskäsityksillämme, niin käytöksen kuin muunkin suhteen yritämme Häntä lähestyä."

      Tuliko tämä ajatus vapaasta tahdostasi, - mistä ajatukset tulevat.
      Enempi syventyisin mistä tulee reagointini ajatuksiini.
      Kuka sinussa (minussa) sanoo mitä Jumala hyväksyy tai hylkää, omatuntoko joka on isän ja äidin ja pyhäkoulun opettama ymmärrys, vaiko Jumalan ajatus?

    • Hihukki

      Niin, jos nämä olennot todellakin kertoisivat nimiään, niin minkä maailmankaikkeuden kielen kolkan KIELELLÄ he sen nimen sanoisivat? Höh, nyt minulle puhui enkeli nimeltä höh ja enkeli ja enkeli nimeltä enkeli. Jumala on kummalisenkin nöyräkin sanoitusaspekti toisaalta, Hän on sallinut olla ihmisten kielissä yleensä vain YKSI kategoriasana, ja sitten hänellä on ominaisuuksia nimissään, joita palvotaan kaikkina luomis/kehittymisideoina. UKKO on Yli-Jumalan nimi Suomessa, mutta menepä briteille SITÄ nimeä markkinoimaan, niin taitavatpa vain nauraa. Jehova/Jahve on Israelin kielessä nimi MINÄ OLEN, koska siinä on joitakin samoja tavuja, olisko tuo nimi Suomessa "MINNA TAI MIKKO tms".,..

    • LakiV

      Suomen kielessä, mikä lienee sattumaa, Jeesus tarkoittaa ihan triviaalistI: Järjestelee Satunnaisuutta. Sen periaatteen tiedetään ainoana kykenevän luomaan elottomasta elollista.

    • Veikkonenkin

      Ja onko sekin sattumaa, Suomen kielessä, että se Profeetta Elia,(ELÄMÄ?) Raamatussa on kai ainoa ihminen joka ei kuollut normaalisti, vaan "tuliset vaunut veivät Hänet taivaaseen". Ja hänen väitetään olevan SE, joka tulee olemaan toinen KAHDESTA TODISTAJASTA; jotka SYVYYDEN PETO, hetkiseksi surmaa, koska eihän kukaan ihminen kai niin erilainen saisi olla?! Elia olisi kai NOITA, nykykäsityksen mukaan, vaikka hänen korttinsa oli Sama Kuin Jeesuksen, Hän rukouksessa pyysi ties mitä outoja asioita Jumalalta, ja sai ne kaikki onnistumaan? Nykyään tiede on sellainen kortti, että kaikki fysikaalisessa mielessä merkittävä täytyy suorittaa koneilla, ja se ilmeisesti hetkiseksi surmasi Elian(toinen oli Eenok) EEN OIKEASTAAN KUOLLUTKAAN? Ole siis SINÄKIN nimesi mittainen mies, mutta jos haluat nimestäsi mieluummin pahan anagrammin, niin kuka sitäkään keltäkään kieltää pystyy, jos ei silti noudata sitäkään kieltoa? Johannes on monessa asiassa Johtajamme. Oli sitten suomalainen tai jewwssi...Sen nimen olemme uskaltaneen jopa kaimaperiaateella antaa omille kansalaisillemme? Saulimme, se nykyään kuuluisin"Niinivee-Niinistö" sai uuden Lapsen, mutta sotahimonsako ja Natoon littyymisensä unohtaa siksi? Venäjä on hieman ärtynyt tällä hetkellä, koska Suomen littyyminen Natoon silti vaikuttaa todennäköiseltä, mutta alle vai yli 50%, se jää nähtäväksi. Veikkonen veikkaa silti että ALLE!

    • LakiV

      Nimeni ei ole kuin Raamatun Joonan, mutta voisin kyllä samoin, jos olisin edes hiukan paremmassa yhteiskunnallisessa asemassa, ruveta julistamaan Suomelle, että Suomi tuhoaa poliittiset suhteensa Venäjään, jos liittyy Natoon, aivan varmasti niin kävisi. Mutta, "Kaikihan sen tietää":-D Norjalle se oli melko yx hailee, sehän on paljon lännempänä ja VIrolaiset nyt syystäkin vihasivat ryssää enemmänkin, kuin Suomi, sehän itsenäistyi sangen äskettäin vasta... Ja ketään ryssäturistia ei ole tietystikään lupa vihata, tai edes maahan muuttajaa, jos se virallisesti jopa kansalaisuutensa muuttaa suomalaiseksi... No, ketä sitten, Raamattu sanoo, että kaikki valtaan pyrkiminen, ohi virallisten systeemien, se on Kapinointia Jumalaakin vastaan?!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe