Noitasapatti

OletkoJärjestönJäsen

Ellen White ei kuuluu kristinuskoon ja hän otti spritistisiä yhteyksiä kuolleeseen mieheensä. Hän harjoitti ennustamista ja teki astraalimatkoja Taivaassa.
Ellen on kristityille noita mutta adventisteille valon tuoja kts. Lusifer Wikistä.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Noitasapatti

89

689

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SevenDayBlackSabbath

      Adventismissa väärälle profeetalle ja sapattieksyttäjä noidalle on perustettu säätiö, Ellen White Estate.
      Noitasapatti henki (profetian henki) käskee jokaisen adventistin omistamaan EGW kirjoja
      Mutta miksi?

      • 1234567---

        Ellen G. White kirjasta Suuri Taistelu: Samalla kun saatana esiintyy ihmisille suurena lääkärinä, joka voi parantaa kaikki heidän tautinsa, hän aiheuttaa sairautta ja onnettomuuksia, kunnes väkirikkaat kaupungit tulevat autioiksi ja hävitetyiksi. Hän on jo nyt toiminnassa, käyttäen valtaansa kaikkialla, tuhansin eri tavoin, onnettomuuksissa maalla ja merellä, suurissa tulipaloissa, hirmumyrskyissä, pelottavissa raesateissa, rajuilmoissa, tulvissa, pyörremyrskyissä, vuoksiaalloissa ja maanjäristyksissä. Hän hävittää kypsyvän sadon, nälkä ja kurjuus ovat seurauksena.
        Hän hävittää kypsyvän sadon nälkä ja kurjuus ovat seurauksena. Hän turmelee ilman kuolettavalla saasteella, ja tuhannet kuolevat ruttoon. Nämä vitsaukset tulevat yhä lukuisammiksi ja tuhoavammiksi. Hävitys kohtaa sekä ihmisiä, että eläimiä.
        Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu, kansan ylhäiset maassa nääntyvät. MAA ON SAASTUNUT ASUKKAITTENSA ALLA, SILLÄ HE OVAT RIKKONEET LAIT, MUUTTANEET KÄSKYT, HYLJÄNNEET IANKAIKKISEN LIITON Jes. 24: 4,5.
        Kirjasta Suuri Taistelu.


      • MannaaAtohtoreille

        Raamatussa löytyy totuus.

        "Adventtitotuus" löytyy Ellen White Estaten kirjoista. Kristitty ei tarvitse ihannoitua Elleniänne mutta adventistit tarvitsevat.
        Pastoritkaan ei uskalla arvostella tätä väärää profeetta ja enemmän menee palvonnan puolelle.

        Miksi et halua luopua Ellenistäsi?


      • Egwhengestä

        Ellen Whiten Suuri Taistelu on jokaisen adventistin pakkohankintana.
        Löytyykö se ja Ellenin henki kotoasi?


    • 1234567---

      Kirjasta Suuri Taistelu. Ellen G. White.
      Jumala on sitäpaitsi nimenomaan kieltänyt kaiken yhteyden vainajien hengiksi tekeytyvien olentojen kanssa jne...

      • selkeääspiritismiä

        Se on spiritismiä Ellen Whiteltä kun hän kysyi neuvoja kuolleelta James aviomieheltään.


      • pyhpyh29387492384
        selkeääspiritismiä kirjoitti:

        Se on spiritismiä Ellen Whiteltä kun hän kysyi neuvoja kuolleelta James aviomieheltään.

        Valheesi ei merkitse yhtään mitään.


    • näin.se.vain.on

      "Hän harjoitti ennustamista ja teki astraalimatkoja Taivaassa."

      Ei E. White tehnyt mitään taivasmatkoja, vaan hänen morfiinin käyttönsä sai hänet hokemaan: "Minulle näytettiin". Hän oli niin sekaisin, ettei kyennyt edes kertomaan, että kuka mielikuvitusolento hänelle näytti. Ellen White oli itse pilvessä.

      • 1234567---

        Ei ole minkäänlaista kiinnostusta näihin sinun sepustuksiisi.


      • katolinentyttö

        Olet Ellenisi hengen tiukassa pihtiotteessa eli toivoton tapaus.


      • pyhpyh293847923874
        katolinentyttö kirjoitti:

        Olet Ellenisi hengen tiukassa pihtiotteessa eli toivoton tapaus.

        Ja sinä olet vääräuskoinen.


    • tosiaankin

      Mikä teitä vaivaa kun täytyy keksiä valheita suun täydeltä?

      Ellen varoitti olemasta missään yhteydessä spiritismin kanssa. Hän sanoi siinä toimivan paholaisen enkelien. Ellen korosti etteivät kuolleet tiedä mitään.

      Hän näki kerran muutama vuosi miehensä kuoleman jälkeen unta miehestään. Jos sinä näet unta, oletko tietoisesti valinnut unesi?
      Hän ymmärsi että Jumala oli antanut tämän unen hänelle lohdutukseksi, mutta hän ei koskaan ottanut yhteyttä kuolleisiin!

      Esimerkiksi hänen terveysnäkynsä on yhä modernia terveydenhoitoa. Hän sai ohjeita monesta virheestä joita ihmiset tekivät 1800.luvulla.
      Esimerkiksi hän sanoi että kuumeinen tarvitsee nestettä ja raitista ilmaa. Hän varoitti oopiumin , elohopean, nux vomican (myrkkykasvi) ja muiden sen ajan hengenvaarallisten lääkkeiden käytöstä. Hän korosti kasvisruoan terveellisyyttä, vaikka hän ei ollutkaan fanaatikko.
      Hänen ohjeittensa mukaan perustettiin hoitolaitoksia, jotka vasta nyt ovat käyneet tarpeettomiksi, kun toisetkin tekevät samoin.
      Eiköhän läskiin perustuvat hoitolaitokset ole harvinaisuuksia, ja sen sijaan kaikki korostaa samaa kasvisravintoa jota Ellen korosti. Se perustui näkyyn.

      Hänen näkynsä ovat tuoneet apua ja lohtua monille. Mitä aloitteen tekijä on tehnyt ihmiskunnan hyväksi?

      • hehjahöh

        Taas adventistit ylistävät Elleniään ylpeänä.
        Miten kristityt pärjäävät ilman Ellen Whiten profetian henkeä?


      • tosiaankin

        Ylistämmehän me kristityt muitakin uskovia. Sitäpaitsi totuuden esiintuominen ei ole ylistämistä.

        Jos tuon esiin rehellisen mielipiteeni sinun huomautuksestasi, luuletko sen olevan ylistystä?

        Pärjäätkö itse ilman ihmisten kirjoittamia kirjoituksia?


    • vaiettätotuudenvalokin

      SDA organisaation virallisilta sivuilta.
      "Ellen White on Totuuden Valo."

    • nukkuvasielu

      Ellen korosti yhtäpitävästi Raamatun kanssa, että "kuolleet eivät tiedä mitään" Saarnaaja 9:5. Tämäkös se aloittajaa harmittaa?

    • Jobinpostia

      Joh.5:25 Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää.

    • EGWfani

      Huumori kukkii.

      EGW näkee unta - täällä se muuttuu spiritismiksi.

      Mistään lähteestä, edes EGW kriittisten historioitsijoiden kirjoituksista ei löydy mitään morfiinista - tällä palstalla se, että hän oli saattanut saada jotakin kipulääkettä loukkaannuttuaan 9 vuotiaana, muuttuu morfiiniksi, vaikka USAssa opiaatit yleistyivät kipulääkkeinä vasta 30 vuotta myöhemmin sisällissodan jälkeen...

      Adventtikirkko on poistanut opinkohdistaan "totuuden valo" lauseen (onneksi) - täällä se varmaan säilyy ikuisesti muistissa.

      Aloittajalla on vaikeahko EGW fiksaatio. Pelkään, että vain harvat adventistit pystyvät samaan - pakko sanoa jotakin EGWstä useamman kerran viikossa. Mutta onhan se hyvä, että meitä faneja riittää. :)

      • VainajaEGWpalvonnasta

        Olisi uskottavampaa jos SDA:n General Conference (Suurin Jumalan Auktoriteetti) lakkauttaisi Ellen White Estaten.
        Milloin tämä tapahtuu?
        - ei koskaan

        Kovia ovat ainakin tämän palstan adventistit puolustamaan Elleniään joka tarkoittaa vainajahengen palvomista.


      • pyhpyh29384723984
        VainajaEGWpalvonnasta kirjoitti:

        Olisi uskottavampaa jos SDA:n General Conference (Suurin Jumalan Auktoriteetti) lakkauttaisi Ellen White Estaten.
        Milloin tämä tapahtuu?
        - ei koskaan

        Kovia ovat ainakin tämän palstan adventistit puolustamaan Elleniään joka tarkoittaa vainajahengen palvomista.

        Ei tarkoita. Valehtelet.


    • Ellen White (1827-1915) oli Kristukselle pyhittynyt ihminen samalla tavalla kuin monet muutkin ns. uskovaiset Jeesuksessa.

      Hänellä oli uskonpuhdistusliikkeen alkuvaiheissa monia Hengen lahjoja. -Opettajan, puhujan, profetian, hengellisen kirjailijan- lahjat ainakin. (1 Kor 12 luku.) Apt 21:9, Profetian lahja on suurin armolahja. Room 12:6. Profetian lahja toimii ryhmän hyväksi rakennukseksi, kehotukseksi ja lohdutukseksi. (1 Kor 14:3-5) Hengen lahjat ovat aina kuuluneet kristinuskoon, ja ihmiset ryhmien -uskovaisten ryhmien sisään.

      Ellen White puhui aina tietysti spiritismiä vastaan. Jumala yhteyteen usein liittyy jonkinlainen voimakas kokemus sillin kun ollaan suoraan Jumalan kanssa yhteydessä. Raamattu nimittää suomennoksissaan "hurmokseksi" sellaista tilaa. Se on spontaani Jumalan suorasta kosketuksesta johtuva tila, joka on poikkeava ihmisen normaalista olevaisesta käyttäytymisestä.

      > Raamattu neuvoo arvostelemaan Raamatulla kaiken profetian lahjaksi väitetyn; > 1 Tess 5:19-24!
      Raamattu neuvoo pitämään sen minkä itse henkilökohtaisesti näkee hyväksi. Ihmisyksilön tieto, usko ja omantunnon asiat kokevat muutosta. Kristinuskon Kristus kallion perusarvoja ei voi hylätä koskaan. Elämänsä päivinä ihminen arvioi aina itse oman tietomääränsä valossa, ja pitää sen mikä on hyvää.


      Katso itse mitä Ellen White kirjoitti spiritismistä (vainajahengistä;);
      Lainaus Ellen G Whiten kirjoituksesta:
      ”Miltei kaikki vanhan ajan taikuuden ja noituuden muodot perustuvat siihen uskomukseen että oli mahdollista päästä kosketukseen vainajahenkien kanssa. Kuolleiden esiin manaamista harjoittaneet väittivät olleensa yhteydessä vainajahenkiin ja saaneensa niiltä tietoa tulevista tapahtumista;" (Jes 8:19.)” (Ellen G White:Patriarkat ja profeetat:sivu 670.)

      ”Seurustelu vainajahenkien kanssa oli julistettu kauhistukseksi Herran edessä ja oli juhlallisesti kielletty kuolemanrangaistuksen uhalla. (3 Moos 19:31, 20:27) Spiritismi jonka kannattajia on satoja tuhansia jopa miljoonia ei ole mitään muuta kuin muinaisajan noituutta joka on herätetty uuten eloon uuteen valepukuun verhottuna. Tämä suunnattoman suuri petos on raivannut itselleen tien tieteellisiin piireihin ja tunkeutunut kikkokuntiin.” (Lähde: Ellen G White: Suuri Taistelu: Sivut 544-545)

      Ellen G White osoitti selvästi mitä mieltä hän henkilökohtaisesti oli spiritismistä. Ellen G White ennusti spiritismin uudesta noususta ja varoitti spiritismistä vakavasti. Hän lainasi teksteissään olevia Raamatun jakeita kirjoituksissaan; Jes 8:19, 3 Moos 19:31, 20:27)

      Vainajahenkiä ei ole olemassakaan. Ihmistä pettämässä on itse saatana muiden langenneiden enkeleiden kanssa. Kuolleet eivät mitään puhu eivätkä ole tietoisessa tilassa vaan odottavat ylösnousemusta. (Ilm 20)

      • egw-estaten-henki

        Raamattu puhuu henkivalloista ja niitä on monia esim. vainajahenki.
        Olisi uskottavampaa jos lakkautettaisiin Ellen White Estate.
        Vainajahenki sanoo ettei lakkauteta.


      • pyhpyh2938472934
        egw-estaten-henki kirjoitti:

        Raamattu puhuu henkivalloista ja niitä on monia esim. vainajahenki.
        Olisi uskottavampaa jos lakkautettaisiin Ellen White Estate.
        Vainajahenki sanoo ettei lakkauteta.

        Valheesi eivät meitä hetkauta. Mutta sinut ne vievät kadotukseen, ellet tee parannusta.


    • EllenSAPATISTEILLE

      Advestisteiltä salataan mm seuraavat tosiasiat:

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä (vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa).

      Seitsemännen päivän adventistit eivät kerro sinulle, että useimmat EGW:n profetiat eivät täyttyneet.

      Esimerkiksi, EGW sanoi Turkin kansakunnan loppuvan elokuun 11. päivänä, vuonna 1840 (Great Controversy, s. 334-335, katso myös: Suuri Taistelu sivut 318-319, Arvo W. Arasolan kirja: Maailman kohtalon tie, sivut 233-234 ja Alfa ja Omega, osa 7, sivut 290-292 ).

      Hän myöskin ennusti, ettei kukaan voinut pelastua lokakuun 22. päivän jälkeen, 1844 (1SM, s. 63). Ellen White ennusti, että seitsemän viimeistä vitsausta vuodatettaisiin vuonna 1850 (Early Writings, pp. 58,64).

      Hän väitti että ihmiset, jotka osallistuivat toukokuun 27. päivän leirikokoukseen vuonna 1856, olisivat yhä elossa Jeesuksen tullessa maan päälle (1T, pp. 131-132).

      Ellen White valheellisesti ennusti Englannin valloittavan Yhdysvallat sisällissodan aikana, 1860-luvulla (1T, pp. 258-259).

      Ellen White epäonnistui uudelleen, kun hän ennusti, ettei vanhaa Jerusalemia koskaan rakennettaisi (Early Writings, s. 75).

      Vielä eräs hänen vääristä profetioista oli, että enkelit tulisivat tuhoamaan San Franciscon (9T, p. 93). Ja vuonna 1851, Ellen White ennusti olevansa yksi niistä 144 000, ja näkevänsä vielä elossa ollessaan Jeesuksen tulon (Early Writings, pp.19, 40; Great Controversy, p. 649). Ellen White oli taas väärässä - hän kuoli vuonna 1915!

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten terveyssanomasta

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että heidän profeettansa Ellen G. White opetti pitkälle edistyneitä terveysperiaatteita, jotka hän oli saanut suoraan Jumalalta.

      Mitä spa:t eivät sinulle kerro, on se, että hän kopioi terveyssanomansa muilta ihmisiltä (Review, lokak., 8, 1876). He eivät kerro sinulle hänen vääristä opetuksistaan, kuten esimerkiksi: sianlihan syönti aiheuttaa lepraa (CD, s. 393), peruukkien pitäminen ylikuumentaa aivoja (HR, lokak., 1871); pienten, nauhoilla kiinnitettävien myssyjen pitäminen on osoitus saatanallisesta hallinnasta (1T, pp. 188-189); kahvin tai teen juominen on syntiä (Evangelism, p. 266); lihansyöjiä ei oteta taivaaseen (1T, p. 187; CD, pp. 380-381); tai jos sinulla on ruokapöydällä voita, kananmunia tai lihaa, niin se estää rukouksiesi pääsyn taivaaseen (CD, p. 366).

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten spiritistisistä yhteyksistä

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen G. Whitella oli "enkeliopas" uskollisena seuralaisena 26 vuoden ajan.

      Mutta he eivät kerro sinulle, että hänen henkioppaansa sanomat olivat jatkuvasti ristiriidassa Raamatun kanssa.

      Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen Whiten huoneessa oli "legioonittain pahoja henkiä" (Manuscript 25, 1910). Eivätkä spa:t kerro sinulle että hän, niin kuin monet spiritistit, koki astraaliprojektioita (kokemus, jossa sielu irtautuu ruumiista)( Life Sketches, p. 319). Ja he eivät varmasti kerro sinulle, että yhdessä hänen "inspiroidussa" unessaan,

      Ellen White oli yhteydessä kuolleeseen mieheensä, sai neuvoja häneltä, ja teki liiton hänen kanssaan - toisin sanoen, hän oli sekaantunut yhteyden ottoon ja neuvon kysymiseen kuolleelta henkilöltä
      (katso Ellen White ottaa vastaan neuvoja kuolleelta aviomieheltään Jamesilta.)

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten plagioinnista

      Seitsemännen päivän adventistit väittävät Ellen Whiten kirjottaneen noin 50 kirjaa. Mutta he eivät kerro sinulle, että hän kopioi sananmukaisesti monilta kirjailijoilta, ja sitten valehteli väittämällä saaneensa kaiken hänen kirjoittamansa suoraan Jumalalta (Ministry, marrask., 1990, p. 11).

      Myöskään spa:t eivät kerro sinulle, että hänen kirjansa Sketches From the Life of Paul otettiin pois julkaisusta sen jälkeen kun kirjailijat Conybeare ja Howson uhkasivat haastaa hänet oikeuteen heidän kirjansa, Life and Epistles of St. Paul, kopioinnista. Eivätkä he kerro sinulle, että Ellen White varasti hänen tunnetuimman kirjansa, Tie Kristuksen Luo, sihteeriltään, Fannie Boltonilta.

      Mitä spa:t eivät kerro sinulle Ellen G. Whiten raamatunvastaisista kirjoituksista

      Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen White vahvistaa ja selittää Raamattua. He eivät kerro sinulle, että hän oli ristiriidassa Raamatun kanssa yli 50 kertaa.

      Esimerkiksi, Ellen White väitti Saatanan pettäneen Aadamin (Evangelism, p. 598), mutta Raamattu sanoo, ettei Aadamia petetty (1. Tim. 2:14). Ellen White väitti Paavalin oppineen evankeliumin toisilta miehiltä (3T, 430), mutta Raamattu kertoo, ettei Paavali oppinut evankeliumia toisilta (Gal. 1:11-12, 16-20).

      Spa:t eivät kerro sinulle, että Ellen White on jatkuvasti ristiriidassa itsensä kanssa, ja että hänen kirjojansa korjaillaan hänen monien virheidensä poistamiseksi (Review, marrask. 19, 1992, p. 8,9).

      • kysynpävaa

        Joku voisi varmaan kertoa kuka Raamatun profeetta oli täydellinen, ymmärsi heti kaikki, oli virheetön ja niin edespäin. Jostain olemme saaneet sellaisen käsityksen, että se joka on oikea profeetta hänestä tulee heti täydellinen ja virheetön.
        Hyvää päivän jatkoa kaikille olittepa sitten taistelukentän kummalla puolella tahansa.


      • vastaampavaan

        Ellen White oli väärä profeetta.
        Hän vaikuttaa EGW Estaten kautta.
        Ainoastaan adventistien oma juttunsa.


      • kysynpävaa
        vastaampavaan kirjoitti:

        Ellen White oli väärä profeetta.
        Hän vaikuttaa EGW Estaten kautta.
        Ainoastaan adventistien oma juttunsa.

        Olisi hyvä aina ottaa huomioon kokonaisuus aina kyseisen asian kohdalla . Mitä on kirjoitettu ennen ja jälkeen lainauksen kohdalla silloin saa paremman yleiskuvan.
        Raamatustakin voimme ottaa jakeita hyvin yksipuolisesti. Esim. "Olkaa täydelliset niinkuin teidän taivaalinen Isänne on." Jotkut täällä lainaavat myös nimim. Kytin kirjoituksia joissa ei ole otettu huomioon artikkelin kokonaisuutta.
        Hyvää jatkoa kaikille ja toivotaan asiallista keskustelua,


      • advvanhin

        En niinkään kommentoi EGWtä "puolustaakseni" ei EGW mitään puolustusta tarvitse. Jos niistä kirjoituksista löytyy jotakin hyvää se otetaan, jos ei se jätetään. Mutta pieni huoli kirjoittajan tasapainosta. Kierrokset kasvavat, ja kun ensimmäinen vakiokirjoitus ei näytä purevan, otetaan toinen kymmeniä kertoja toistettu jaaritus... jne. Montako kertaa samat asia täytyy toistaa, ennen kuin kirjoittaja uskoo, että se on sanottu. Ehkä 2000 kertaa niinkuin EGWn väitetyt näyt.

        Mutta analysoidaan nyt joku osa tästä jutusta.

        Ellensapat väitti "Seitsemännen päivän adventistit kertovat sinulle, että Ellen Whitella oli enemmän kuin 2000 profeetallista unta ja näkyä"

        Todennäköistä on, ettei adventisti väitä sinulle, kuka oletkin, mitään EGWstä. Tätä nykyä useimmat eivät tiedä tai piittaa, joten kohtaat poikkeusadventistin, jos hän jotakin EGWstä väittää tietävänsä.

        Ehkä joku väitti näkyjä olleen 2000 tai todennäköisemmin luit sen amerikkalaiselta huuhaasivulta, laajin EGW elämäkerta väittää niitä olleen 400, opettajani sanoi parisataa ja juuri luin jostakin kirjasta (ihan oikean historioitsijan kirjoittama) että hyvä jos niitä oli 140. Mutta mitä väliä, vaikka olisi ollut 144.000. Milloin näkyjen määrästä on tullut joku kriteeri.

        Ellensapat: "vaikka kenelläkään Raamatun profeetoista ei ollut enempää kuin 7, elinaikanansa."

        Kannattaakohan näin selkeästi osoittaa tietämättömyytensä Raamatusta? Tämähän on jo vähän noloa. Eivät ne amerikkalaiset huuhaasivut, jotka tätä toistavat, ole järkevän ihmisen tietolähde. Avaapa Jesajan kirja, huomaat, että monessa luvussa aina muutaman jakeen jälkeen ajatus vaihtuu aivan toiseksi. Pelkästään Jesajan luvussa 8 on neljä näkyä, jotka tässä luvussa esitellään sanoilla, "Ja Herra sanoi minulle" (8:1); sitten Jesajan vaimo tulee raskaaksi ja synnyttää "Niin Herra sanoi minulle" (8:3); ja vähän myöhemmin "Ja Herra puhui minulle Jälleen ja sanoi" (8.5); sitten aihe vaihtuu kokonaan ja uudestakin aiheesta Jesaja toteaa "Sillä näin sanoi minulle Herra, kun hänen kätensä valtasi minut" (8:11); Sitten jakeessa 16 alkaa jälleen eri aihe. Nyt ei sanota mitään näystä, mutta normaali tulkinta on, että se edustaa jälleen uutta näkyä. Näin ollen yhdessä Jesajan luvussa on varmuudella neljä näkyä ja normaalitulkinnan mukaan 5 näkyä. Jos poimit Jesajasta jokaisen kohdan, jossa näky on mainittu (Herra sanoi, minä näin, minulle näytettiin, näin sanoo Herra, tämä on Herran sana jne...) kirjasta löytyy kymmeniä näkyjä, ja jos teksti jaetaan niinkuin se useissa kommentaareissa on jaettu, niitä näkyjä on varmaan parisataa, ehkä enemmänkin.

        Useimmat kommentoitavan tekstin muista väitteistä ovat vastaavaa tyhjänpäiväistä jaaritusta, mutta onhan siellä pari, joissa on sen verran pointtia, että kannattaisi joskus keskustella, mutta jätetään vaikka ensi viikkoon, kun samat väitteet uudelleen tehdään... tai vaikka ensi vuoteen...


      • pyhpyh298792348

        Kierot valheesi EGW:stä eivät meitä hetkauta.


    • EivätAdventistitUsko

      Adventistit eivät usko
      et Ellen White on väärä profeetta ja
      että vainaja Ellen ei ole kristittyjen Totuuden Valo ja profeetta.

      • TunnustaUskosiElleniin

        EGW on välimies Taivaaseen.

        Joka ei usko Elleniin ja EGW-sapattisinettiin ei voi pelastua.

        Löytyykö Suomesta Adv. pastoria joka uskaltaa sanoa ettei usko Ellen Whiteen?


    • Ennustajaeukoista

      Ellen White harjoitti ennustamista.

      • pyhpyh23492374

        Ei harjoittanut.


    • Ellen Whiten Hengen lahjat vaikuttivat etupäässä oman aikansa seurakunnan käytännön palvelutehtävissä.

      Adventtikirkossa voidaan Raamattu tuntien osuuksissa lainata jotakin virkettä ja kappaletta Whiten kirjoituksista, ja arvostella kirjoitusta yhdessä.
      White oli erinomainen Raamatun opettaja, joka osasi opettaa jumalattomuuden ja pyhyyden välisen eron, mm. Whiten ajan evankeliumin välineet ovat vanhentuneet, kieli on vanhentunut, kirjoja ei siksi paineta. vanhoja kirjoja voi soveltaen tutkia.

      White kirjoitti niin paljon ettei Sinun tarvitse ajatella että näkisit liikaa vaivaa vanhojen kirjojen tutkinnassa, mutta jos joku virke ja asia kappale on esillä, niin tee niin kuin miljoonat muutkin ihmiset; - Arvostele itse 1 Tess 5:19-23 mukaan pätkä kerrallaan os esiin tulee.

      White ei kirjoittanut riviäkään 1863 rekisteröidyn Adventtikirkon teologiaa.

      Olen vuosituhannen vaihteessa hankkinut omaan hyllykkööni jokaisen Whiten suomennetun kirjan. Lehti-ilmoituksilla etsin viimeiset puuttuvat joita pölyisinä 1940 luvun painoksina löytyi.

      En havainnut niissä mitään mikä olisi hengellistä Kristus uskon pyhyyttä ja Raamatun evankeliumin ilmoitusta vastaan.


      White on kuvannut eskatologista apokalyptistä aikaakin, mutta hengellisen kirjailijan oma kuvakieli, ei ole sama asia kuin profetian sana. Hän kirjotti paljon, ja vain harva sana on profetian sanaa, joka lukijan tulee itse erottaa, tai ei tarvitse erottaa, mutta 1 Tess 5:23 on pätevä, ja jakeet 19-22 arvostella itse kukin.




      Whiten perintö ei romukoppaan jouda Adventtikirkossa. Jossakin muodossa kirjoitukset ovat tallella ja arvostellaan pätkiä ajassa. Ennen lääketieteen aikaa Whiten merrkitys oli suuri ihmisten hoitamisen uranuurtajana. Hän perusti parantoloita, ja luontaishoidoilla hoiti ihmisiä. Hänen terevysuudistus taisteli terveyden puolesta.
      Adventtikirkolla on omistuspohjaa maailmalla ja Suomessa sairaaloissa, erilaisissa hoitoloissa ja kouluissa sekä yliopistoissa. Adventtikirkon jäsenet usein toimivat ihmisten hoitamisen ammatinvalintoihin suuntautuneena.

    • "Pelastushistoriassa " on ollut aikoja jolloin Jumalan kansa on tarvinnut lisää tietoa. Alkuseurakunnan ajat on yksi sellainen aika. "Hänellä oli neljä naimatonta tytärtä joilla oli profetoimisen lahja." (Apt 21:9)
      Raamatun tutkimus on ollut korkealla, ja tietoa annettu paljon. Profetialle halukkaita vastaanottajia ja tarvetta ei ole paljolti tänään. Ei tarvetta tiedon runsaudessa suhteessa olosuhteisiin. Hengen lahjat eivät ole kuitenkaan kadonneet, ja kenties profetian lahjaakin esiintyy vielä tai joskus.


      "Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisen tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen minkä ovat Jumalalta saaneet;" 2 Piet 1:21.

      Profeetalliseksi sanaksi ei voida nimittää sellaista mikä ei ole suuremman joukon hyväksi. Ihminen voi saada itseään varten jotakin omaa uskoa vahvistavaa. Sitä ei voida kuitenkaan nimittää profetian lahjaksi vaan esim. "uskon Hengen lahjaksi." (1 Kor 14:5)
      Opettajan lahja on myös eri asia kuin profetian lahja vaikka monet Hengen lahjat usein kulkevatkin yhdessä.

      >>> 1 Kor 12 - 14 luvut
      Väärät profeetat vastustavat kaikessa Jumalan tahtoa. (Jer 23:11-32)

      Jumalan käskyjen laki on ainoa täysin varma mittapuu kaiken "yliluonnollisen" ilmiön arvostelussa kaikissa. (2 Moos 20, 5 Moos 5) Arvostelun mitaksi sopii lisäksi kaikki profetian hengen muu ilmoitus Raamatussa. (1 Joh 4:1-21, 1 Tim 4:1, 1 Joh 2:3-6, Matt 5:17-18)

      Profetia ei kumoa koskaan Raamatun sanaa. Profetia opettaa Raamattua ja antaa lisää valoa nykyhetkeä tai/ ja tulevaa aikaa koskevaa tietoa. (2 Piet 1:21)
      Väärä profeetta voi olla epäraitis ja syntinen, (Jes 28:7, Val 4:13) petollisia, röyhkeitä, mahtavia (Sef 3:1-4) ja ennustavat omiaan. (Hes 13, Jer 14:10-16, 23:9-32, 28:9)

      Jeesus ennusti vääristä profeetoista, Matt 7:15-23, He eivät noudata Jumalan lakia. (Matt 24:11) Ilm 13.

      "Pysykää laissa ja todistuksessa ! Elleivät he näin sano, ei heillä aamunkoittoa ole." (Jes 8:20 VKR)

      Oikean profeetan ennustukset toteutuvat, koska Jumala ei puhu koskaan valhetta. (5 Moos 18:21-22, Jer 28:9) Oikea profeetta tunnustaa Jeesuksen lihaksi tulleeksi Jumalan Pojaksi. (1 Joh 4:2-6, Dan 7:25, Matt 24:15)
      Oikean profeetan työ tuottaa hyvää hedelmää. (Matt 7:15-23)

      • Elleninlumoustoimii

        Sinulle Jari-raukka on Ellenisi ainut nainen johon voit luottaa.
        Ellenin henki on lumonnut sinut Jari-setä.


      • Elleninlumoustoimii kirjoitti:

        Sinulle Jari-raukka on Ellenisi ainut nainen johon voit luottaa.
        Ellenin henki on lumonnut sinut Jari-setä.

        En minä ole yhtään vähää "raukka," jos teen niin Raamattu neuvoo; 1 Tess 5:19-23.

        Sinähän ihmeellinen hiippari ole että Sinulla pitää olla "raukkoja," niissä persoonissa jotka tutkivat kirjoituksia.

        Olen kirjoituksien parissa takunnut vuodesta 1995 aktiivisesti, mutta bourn outin vuosiakin ollut on, että ei huvita kirjoituksia tutkia. Tietäisit minkälaisen työn olen tehnyt hankkiessani hyviä tietoja Raamatusta, niin abba iee.


      • itsellä.ei.aina.aikaa

        Hyvä Jari, että viitsit näille vastailla.


      • Tsemppiä3hotellille

        Jarilla on jo kolmas hotellivaihe ja syvä rakkausvaihe Elleniin menossa.
        Miksi Jari-raukka ei ole raamattupalstalla?


    • EgwEstate

      Ennustajaeukko Ellen White säätiöitiin mutta miksi?

    • kuolemankirous

      Ellenin perheen lapset söivät kirottua äitinsä ruokaa ja siksi kuolivt varhain.
      Peräti kaksi lasta.

      • tosiaankin

        Kai myös Darwinin lapset söivät huonoa ruokaa, kun kolme kuoli. Niin teki monet lapset ja useista kodeista Suomessakin kuoli lapsia.


      • tosiaankin kirjoitti:

        Kai myös Darwinin lapset söivät huonoa ruokaa, kun kolme kuoli. Niin teki monet lapset ja useista kodeista Suomessakin kuoli lapsia.

        Darwin meni tietämättömyyttään naimisiin serkkunsa kanssa. Lapset kuolivat, koska vanhemmat olivat ennestään sukulaisia keskenään. Darwin vihastui Jumalaan lasten kuoltua ja lopun tarinan tiedättekin.


      • Egw...ennustuksista

        Ennustaja eukkonne Ellen G. White säätiöitiin mutta miksi?


      • advvanhin
        Egw...ennustuksista kirjoitti:

        Ennustaja eukkonne Ellen G. White säätiöitiin mutta miksi?

        No kuka hänet nyt on ehtinyt säätiöimään? Ei vielä eilen, kun tarkastin, ollut. Löytyi vain sama vanha White toimikunta tai "estate" joka on jossakin muodossa pyörinyt jo runsaat sata vuotta.


      • pyhpyh2983749234

        Saastaiset valheesi eivät meitä hetkauta.


    • nähtyon

      Mikä ihmeen into on jollakin mustamaalata jo kuollutta henkilöä joka ei edes voi puolustautua!
      Kirjoittakaapa vaikka Stalinista, hänen omaisiaan kuoli yllättäen.

      Jos joku täällä reuhastavista tekisi edes osan siitä mitä Ellen onn tehnyt tämän maailman parantamiseksi, niin sitten voisi puhua. Luultavasti nämä meuhkaajat tekisivät enemmän hyötyä jos pesisivät vessansa.

      Adventistit ovat monet itse lukeneet Ellenin kirjoituksia, ja tietävät milloin valehdellaan. Tarkoitus lienee mustamaalata koko seurakuntaa. Pysyisitte edes totuudessa! Vai eikö tosiasiat riitä!

      Miksi pitää valehdella! Kunnon keskustelija ei alennu valehtelemaan.

      • olette-eksyksissä

        "Adventtitotuus" = valhetta = eksytystä = uskoa väärään profeettaan.


      • "Adventistit ovat monet itse lukeneet Ellenin kirjoituksia, ja tietävät milloin valehdellaan. "

        Ai siis mistä tietävät ? Ai siitäkö että Ellu ennusti mm. ettei Jerusalemia koskaan jälleenrakenneta ? No käypä katsomassa.

        No joo, siis Ellulla oli omat "profetia"-harhaluulonsa. En paljon panisi paukkuja häneen.


      • pyhpyh234792384
        olette-eksyksissä kirjoitti:

        "Adventtitotuus" = valhetta = eksytystä = uskoa väärään profeettaan.

        Olet itse eksyksissä ja paholaisen vanki.


      • pyhpyh238479234
        Exap kirjoitti:

        "Adventistit ovat monet itse lukeneet Ellenin kirjoituksia, ja tietävät milloin valehdellaan. "

        Ai siis mistä tietävät ? Ai siitäkö että Ellu ennusti mm. ettei Jerusalemia koskaan jälleenrakenneta ? No käypä katsomassa.

        No joo, siis Ellulla oli omat "profetia"-harhaluulonsa. En paljon panisi paukkuja häneen.

        Valheesi ei merkitse mitään. Ei ole Jerusalemin rakennettu vieläkään Vanhan testamentin ajan mukaiseksi temppelin keskukseksi, eikä koskaan rakenneta.


      • kysynvaintaas

        Voisiko Exap sanoa missä Ellen puhui siitä ettei Jerusalemia jälleenrakenneta. Olisi kiva tarkistaa.


      • kysynvaintaas kirjoitti:

        Voisiko Exap sanoa missä Ellen puhui siitä ettei Jerusalemia jälleenrakenneta. Olisi kiva tarkistaa.

        "missä Ellen puhui siitä ettei Jerusalemia jälleenrakenneta"

        Suoraan kysymykseen suora vastaus. Early Writings p. 75.

        'Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes... I saw that Satan had greatly deceived some in this thing... I also saw that Old Jerusalem never would be built up...'

        Sama toki löytyy varmaan suomenkielisestäkin käännöksestä. Sivunumeroa en osaa arvata.

        No, nämä pieleen menneet Ellun ennustukset löydät kätevästi nettihauilla. Niitä on niin paljon, että runsaudenpula iskee.

        Suosituimpia ovat Ellun ennustukset joiden mukaan Jeesus tulee takaisin sinä vuonna... ja kun se meni niin tuona vuonna, jne. Sekä se, että hän ennusti (tai siis, hänelle oli "näytetty"), että Jeesus tulee takaisin silloisten ihmisten elinaikana.

        No eipä tullut... tai sitten elämme jo uudessa maanpäällisessä valtakunnassa jossa ei kipua tai kärsimystä ole, mikä sivumennen sanoen ei oikein kuulosta uskottavalta.


      • Exap kirjoitti:

        "missä Ellen puhui siitä ettei Jerusalemia jälleenrakenneta"

        Suoraan kysymykseen suora vastaus. Early Writings p. 75.

        'Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes... I saw that Satan had greatly deceived some in this thing... I also saw that Old Jerusalem never would be built up...'

        Sama toki löytyy varmaan suomenkielisestäkin käännöksestä. Sivunumeroa en osaa arvata.

        No, nämä pieleen menneet Ellun ennustukset löydät kätevästi nettihauilla. Niitä on niin paljon, että runsaudenpula iskee.

        Suosituimpia ovat Ellun ennustukset joiden mukaan Jeesus tulee takaisin sinä vuonna... ja kun se meni niin tuona vuonna, jne. Sekä se, että hän ennusti (tai siis, hänelle oli "näytetty"), että Jeesus tulee takaisin silloisten ihmisten elinaikana.

        No eipä tullut... tai sitten elämme jo uudessa maanpäällisessä valtakunnassa jossa ei kipua tai kärsimystä ole, mikä sivumennen sanoen ei oikein kuulosta uskottavalta.

        Sellaisena lisäkommenttina tähän, että tuosta Ellun tekstistä paljastuu myös toinen asia, joka on satavarmasti väärää "profetiaa". Nimittäin Ellun mukaan ne, joiden sydämiin oli pantu, että heidän pitäisi mennä Jerusalemiin levittämään sanaa, olivat Ellun mukaan omaksuneet petosta, koska Ellun mukaan siellä ei ole työtä tehtäväksi ennen kuin Jeesus palaa.

        "Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes"

        Se nyt vaan on niin humpuukia, niin humpuukia... huhhuh, että joku vielä uskoo sen olleen jotakin profeetallista viisautta. Se oli puhdasta väärää profetiaa, ja väärät profeetathan on VT:ssä erikseen käsitelty. Ne pitää hyljätä eikä uskoa mitään mitä he sanovat.


      • kysynvaintaas

        Joko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?

        Tuskinpa meidän tulee mennä Jerusalemiin rakentelemaan! Tietysti evankeliumia tulee saarnata kaikkialla, mutta kyseessä oli ilmeisesti joku ennallistamishanke.

        Minäkin odotan Jeesuksen tuloa jo pian.


      • pyhpyh29384792384
        Exap kirjoitti:

        Sellaisena lisäkommenttina tähän, että tuosta Ellun tekstistä paljastuu myös toinen asia, joka on satavarmasti väärää "profetiaa". Nimittäin Ellun mukaan ne, joiden sydämiin oli pantu, että heidän pitäisi mennä Jerusalemiin levittämään sanaa, olivat Ellun mukaan omaksuneet petosta, koska Ellun mukaan siellä ei ole työtä tehtäväksi ennen kuin Jeesus palaa.

        "Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes"

        Se nyt vaan on niin humpuukia, niin humpuukia... huhhuh, että joku vielä uskoo sen olleen jotakin profeetallista viisautta. Se oli puhdasta väärää profetiaa, ja väärät profeetathan on VT:ssä erikseen käsitelty. Ne pitää hyljätä eikä uskoa mitään mitä he sanovat.

        Olet exap vain valehtelija ja vääräuskoinen. EGW ei lausunnossa sano mitä sinä väität hänen sanovan.


      • kysynpävaa
        Exap kirjoitti:

        Sellaisena lisäkommenttina tähän, että tuosta Ellun tekstistä paljastuu myös toinen asia, joka on satavarmasti väärää "profetiaa". Nimittäin Ellun mukaan ne, joiden sydämiin oli pantu, että heidän pitäisi mennä Jerusalemiin levittämään sanaa, olivat Ellun mukaan omaksuneet petosta, koska Ellun mukaan siellä ei ole työtä tehtäväksi ennen kuin Jeesus palaa.

        "Then I was pointed to some who are in the great error of believing that it is their duty to go to Old Jerusalem, and think that they have work to do there before the Lord comes"

        Se nyt vaan on niin humpuukia, niin humpuukia... huhhuh, että joku vielä uskoo sen olleen jotakin profeetallista viisautta. Se oli puhdasta väärää profetiaa, ja väärät profeetathan on VT:ssä erikseen käsitelty. Ne pitää hyljätä eikä uskoa mitään mitä he sanovat.

        Osaisitko Exap kertoa kuka muu puhui tupakan haitoista tuohon aikaan niinkuin Ellen ?


      • kysynvaintaas kirjoitti:

        Joko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?

        Tuskinpa meidän tulee mennä Jerusalemiin rakentelemaan! Tietysti evankeliumia tulee saarnata kaikkialla, mutta kyseessä oli ilmeisesti joku ennallistamishanke.

        Minäkin odotan Jeesuksen tuloa jo pian.

        Ja jos nyt luen kirjoitustasi oikein, otaksun että kuten Ellukin, olet sitä mieltä että Jerusalemissa saarnaaminen on hukkaan heitettyä aikaa ?

        Kysynpävain takaisin.


      • kysynpävaa kirjoitti:

        Osaisitko Exap kertoa kuka muu puhui tupakan haitoista tuohon aikaan niinkuin Ellen ?

        Ai tupakanko haitoista ? Noin tuntematta asiaa, veikkaisin että se, jolta Ellu plagioi kyseisen kirjoituksensa ? Jos olet 100% varma ettei Ellu plagoioinut tuota, kerro toki. Lähdetään yhdessä toiviomatkalle Ellun plagioinnin maailmaan. On toki olemassa pieni mahdollisuus, että tuo ei ollut plagioitua, joten ihan oikeasti sanon että katsotaanko ja tutkitaan ?


      • kysynvaintaas kirjoitti:

        Joko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?

        Tuskinpa meidän tulee mennä Jerusalemiin rakentelemaan! Tietysti evankeliumia tulee saarnata kaikkialla, mutta kyseessä oli ilmeisesti joku ennallistamishanke.

        Minäkin odotan Jeesuksen tuloa jo pian.

        "oko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?"

        No yksittäisistä rakennuksistahan ei suinkaan ollut kyse, vaan ylipäänsä siitä, rakennetaanko Jerusalem uudelleen vain ei. Suosittelen tutustumista historiallisiin faktoihin 1800-luvulla - mikä oli Jerusalemin tila, ja miten se muuttui 1900-luvulla.


      • pyhpyh289374923847
        Exap kirjoitti:

        "oko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?"

        No yksittäisistä rakennuksistahan ei suinkaan ollut kyse, vaan ylipäänsä siitä, rakennetaanko Jerusalem uudelleen vain ei. Suosittelen tutustumista historiallisiin faktoihin 1800-luvulla - mikä oli Jerusalemin tila, ja miten se muuttui 1900-luvulla.

        Ja valehtelet taas koska EGW:n lausunnossa ei ole kyse kaupungista pelkkänä kaupunkina, vaan Vanhan liiton järjestelmästä. Itse et halua lukea tekstiä sen historiallisessa kontekstissaan.


      • pian.pian
        kysynvaintaas kirjoitti:

        Joko se vanha Jerusalem on jälleenrakennettu? Onko temppeli valmis? Entä Kaifaan palatsi, tai Pilatuksen tuomioistuin?

        Tuskinpa meidän tulee mennä Jerusalemiin rakentelemaan! Tietysti evankeliumia tulee saarnata kaikkialla, mutta kyseessä oli ilmeisesti joku ennallistamishanke.

        Minäkin odotan Jeesuksen tuloa jo pian.

        Pian pian pian tätä lausetta olen kuunnellut vuosikymmeniä pian pian pian. Tutkikaa Ilmestyskirjaa !


      • kysynpävaa
        Exap kirjoitti:

        Ai tupakanko haitoista ? Noin tuntematta asiaa, veikkaisin että se, jolta Ellu plagioi kyseisen kirjoituksensa ? Jos olet 100% varma ettei Ellu plagoioinut tuota, kerro toki. Lähdetään yhdessä toiviomatkalle Ellun plagioinnin maailmaan. On toki olemassa pieni mahdollisuus, että tuo ei ollut plagioitua, joten ihan oikeasti sanon että katsotaanko ja tutkitaan ?

        Mitä ominaisuuksia ja määritteitä sisällytämme automaattisesti sanaan "profeetta" ? "Erehtymätön" ? "Luonteeltaan täydellinen" ? "Muuttumaton" ? Kuuluvatko nuo ominaisuudet sanaan "profeetta" samalla tavalla kuin "pyöreä" kuuluu "ympyrään" ? Vai ovatko ne mielikuvia, jotka eivät välttämättä tai määritelmällisesti siihen kuulu ?


      • historianharrastelija
        Exap kirjoitti:

        Ja jos nyt luen kirjoitustasi oikein, otaksun että kuten Ellukin, olet sitä mieltä että Jerusalemissa saarnaaminen on hukkaan heitettyä aikaa ?

        Kysynpävain takaisin.

        Tässä Exap lukee EGWtä väärin. Eiväthän ne Jerusalemiin muutosta haaveilevat olleet lähdössä evankelioimaan. Amerikassahan vaikutti vahva kristillinen siionismi ja se vei mukanaan myös adventtiherätyksen väkeä. Jotkut halusivat lähteä Jerusalemiin, koska Jeesuksen oletettiin tulevan sinne takaisin, koska halusivat ehkä alkaa korjata temppeliä tai jotakin muuta, mikä heidän raamatuntulkintansa mukaan kuului tuhatvuotiskauteen. Jeesuksen odotettiin siis perustavan tuhatvuotisen valtakunnan Jerusalemiin.

        Tämä kantahan jakoi juuri tätä sapattia pitävien adventistien ryhmää. Vain muutama vuosi tämän tekstin jälkeen nk. Age to come adventistit erosivat whitelaisista ja ajoivat omaa Jerusalem keskeistä eskatologiaansa.

        Näitä kristillisen siionismin Palestiinasta innostuneita ryhmiä oli muuallakin kuin milleristien parissa ja USAssa. 1800 -luvulla se ajoi myös Euroopasta väkeä sinne osin aika kurjin seurauksin. Esim. Sakarjan 14 mukaan Jeesusta odotettiin Öljymäelle, joka halkeaisi ja väliin tulisi laakso, jonne uskovat pakenevat ja sitten kun messiaaninen valtakunta on perustettu Jerusalem on kaiken keskus. Tällaista varten ne halusivat sinne lähteä.

        Mutta pointtini on se, että evankeliointi ja tuhatvuotisen valtakunnan rakentaminen on eri asia.

        Vanha Jerusalem, Jerusalemin vanha kaupunkihan oli olemassa jo EGWn aikana. Ei kai sitä vieläkään ole sen kummemmin rakennettu. Nyt Unescon maailmanperintö luetteloon kuuluva kaupunginosa, jossa vanhimmat rakennukset tulevat kreikkalaisajalta (200 eaa), mutta vanhaa on vähän ja suuri osa keskiaikaista tai sen jälkeen rakennettua. Muurit ovat Suleiman Suuren päiviltä 1500 -luvulta.


      • kysynvaintaas

        Kiitos asiallisesta repliikistä!


      • historianharrastelija kirjoitti:

        Tässä Exap lukee EGWtä väärin. Eiväthän ne Jerusalemiin muutosta haaveilevat olleet lähdössä evankelioimaan. Amerikassahan vaikutti vahva kristillinen siionismi ja se vei mukanaan myös adventtiherätyksen väkeä. Jotkut halusivat lähteä Jerusalemiin, koska Jeesuksen oletettiin tulevan sinne takaisin, koska halusivat ehkä alkaa korjata temppeliä tai jotakin muuta, mikä heidän raamatuntulkintansa mukaan kuului tuhatvuotiskauteen. Jeesuksen odotettiin siis perustavan tuhatvuotisen valtakunnan Jerusalemiin.

        Tämä kantahan jakoi juuri tätä sapattia pitävien adventistien ryhmää. Vain muutama vuosi tämän tekstin jälkeen nk. Age to come adventistit erosivat whitelaisista ja ajoivat omaa Jerusalem keskeistä eskatologiaansa.

        Näitä kristillisen siionismin Palestiinasta innostuneita ryhmiä oli muuallakin kuin milleristien parissa ja USAssa. 1800 -luvulla se ajoi myös Euroopasta väkeä sinne osin aika kurjin seurauksin. Esim. Sakarjan 14 mukaan Jeesusta odotettiin Öljymäelle, joka halkeaisi ja väliin tulisi laakso, jonne uskovat pakenevat ja sitten kun messiaaninen valtakunta on perustettu Jerusalem on kaiken keskus. Tällaista varten ne halusivat sinne lähteä.

        Mutta pointtini on se, että evankeliointi ja tuhatvuotisen valtakunnan rakentaminen on eri asia.

        Vanha Jerusalem, Jerusalemin vanha kaupunkihan oli olemassa jo EGWn aikana. Ei kai sitä vieläkään ole sen kummemmin rakennettu. Nyt Unescon maailmanperintö luetteloon kuuluva kaupunginosa, jossa vanhimmat rakennukset tulevat kreikkalaisajalta (200 eaa), mutta vanhaa on vähän ja suuri osa keskiaikaista tai sen jälkeen rakennettua. Muurit ovat Suleiman Suuren päiviltä 1500 -luvulta.

        "Jotkut halusivat lähteä Jerusalemiin, koska Jeesuksen oletettiin tulevan sinne takaisin, koska halusivat ehkä alkaa korjata temppeliä tai jotakin muuta, mikä heidän raamatuntulkintansa mukaan kuului tuhatvuotiskauteen. "

        Nooh, 150 vuoden aikana on ehtinyt monta selitystä tulla, egw-säätiö eturintamassa mukana, ja tämä mainitsemasi on yksi epäonnistuneista yrityksistä.

        Kuten "kysynpävaan" kysyi, niin vastasin. Mutta tuohon aikaan, juutalaiset eivät olleet sankoin joukoin palanneet, eivät uudelleenrakentaneet Jerusalemia, eikä oikein mitään muutakaan.

        Ellun elinaikana Jerusalen oli raunioina entisestä mahdistaan, asukkaita sellaiset 20-30.000. 1900-luvulla, Ellun jo kuoltua, Balfourin julistuksesta, uudelleenrakentaminen tapahtui ja asukasluku KAKSIKYMMENTÄ-kertaistui. Se oli 80 vuoden aikana, se.

        Joten asia on juuri kuten sanoin, eli Jerusalem jälleenrakennettiin, pian Ellun kuoleman jälkeen.

        Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan tautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa.

        Kerro toki, jos olet eri mieltä.


      • historianharrastelija
        Exap kirjoitti:

        "Jotkut halusivat lähteä Jerusalemiin, koska Jeesuksen oletettiin tulevan sinne takaisin, koska halusivat ehkä alkaa korjata temppeliä tai jotakin muuta, mikä heidän raamatuntulkintansa mukaan kuului tuhatvuotiskauteen. "

        Nooh, 150 vuoden aikana on ehtinyt monta selitystä tulla, egw-säätiö eturintamassa mukana, ja tämä mainitsemasi on yksi epäonnistuneista yrityksistä.

        Kuten "kysynpävaan" kysyi, niin vastasin. Mutta tuohon aikaan, juutalaiset eivät olleet sankoin joukoin palanneet, eivät uudelleenrakentaneet Jerusalemia, eikä oikein mitään muutakaan.

        Ellun elinaikana Jerusalen oli raunioina entisestä mahdistaan, asukkaita sellaiset 20-30.000. 1900-luvulla, Ellun jo kuoltua, Balfourin julistuksesta, uudelleenrakentaminen tapahtui ja asukasluku KAKSIKYMMENTÄ-kertaistui. Se oli 80 vuoden aikana, se.

        Joten asia on juuri kuten sanoin, eli Jerusalem jälleenrakennettiin, pian Ellun kuoleman jälkeen.

        Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan tautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa.

        Kerro toki, jos olet eri mieltä.

        Olen vähän ymmällä. Puhumme varmaankin eri Jerusalemista. Vai yritätkö sanoa, että Jerusalemin muureilla ympäröity vanha kaupunki oli raunioina 1800 -luvun puolivälissä ja se, mikä nyt on Unescon maailmanperintölistalla on rakennettu 1900 -luvulla? Tuskin?

        Jerusalem on historiansa aikana hävitetty varmuudella vain kahteen kertaan, joista toinen Nebukadnessarin ansiosta 586 eea ja toinen kerta Tituksen toimesta v. 70. Molempien kertojen jälkeen kaupunki oli periaatteessa asumiskelvoton. Vähän myöhemmin roomalaiset kielsivät juutalaiollenkaan asettumasta Jerusalemiin.

        Wikipedian mukaan Jerusalem vastaan on hyökätti tai sitä on piiritetty yli 50 kertaa ja taidettu valloittaakin yli 40 kertaa. Mutta täystuho vain kahteen kertaan.

        Jälkimmäisen täystuhon jälkeen kaupungissa oli jäljellä joitakin vieläkin olemassaolevia kreikkalaisajan muurin/linnoituksen osia. Uudelleen kaupunkin rakensi asuttavaksi Konstantinus Suuri 300 -luvulla, ja siellä on vieläkin jäljellä rakennuksia, jotka tulevat tältä ajalta - varmaankin korjattuna, mutta kuitenkin. Esimerkkinä pyhän haudan kirkko. Asiaa ajoi Konstantinuksen äiti Helena, joka halusi paikan pyhiinvaelluspaikaksi ja väitti löytäneensä Jeesuksen ristin kappaleita sieltä.

        Muhammedin väitettiin nousseen taivaaseen Jerusalemista (ei Koraanissa?) ja umajjadien valtakaudella he rakensivat lisää Jerusalemia ja 600 -luvun loppupuolella valmistui Kalliomoskeija ja koko heidän valtakaudellaan vaikka kuinka paljon muutakin. Kalifit ja hallitsevat arabivaltakunnat vaihtuivat, temppelivuorelle rakennettiin myös Al Aksa moskeija, joka vaurioitui maanjäristyksessä ja rakennettiin uudelleen 1000 -luvulla. Arabit olivat muuten suurimman osan tästä ajasta päästäneet kristityt pyhiinvaetajat Jerusalemiin ja myös temppelivuorelle. Näihin aikoihin alkaneet hyökkäykset kristittyjä vastaan olivat yksi syy ristiretkiin.

        Parisaataa vuotta ristiretkisotaa ei tuhonnut kaupunkia kauhean pahasti. Tästä on monien pyhiinvaeltajan kuvauksia, joista osa todella mielenkiintoisia. Muurit kyllä hajotettiin maahan, mutta toisaalta myös korjattiin paljon - varsinkin kristityille tärkeitä paikkoja ja esim pyhän haudan kirkko rakennettiin aiempaa ehommaksi ja isommaksi.

        1500 -luvulta eteenpäin Suleiman suuri rakensi muurin ja korjasi kalliomoskeijan (ja päällysti mosaiikeilla, fajanssilla ja marmorilla ja kirjoituttu 36. 17. suuran laatoituksen yläpuolelle). Ja korjattiinhan siellä maanjäristysvaurioita myöhemminkin.

        Näin kaupunki jatkoi. Ottomaanien aikaan se jäi syrjäiseksi kaupungiksi, jolla ei ollut suurta vetovoimaa. Minun tietojeni mukaan siellä oli 1800 -luvun puolivälissä vain 8000 asukasta. Mutta se oli kaupunki muurien sisällä eikä mitenkään erityisesti raunioina. Korjattavaa varmasti oli paljon, ja ehkä se oli osahaave näillä siionisteilla. Näin siis "Vanha Jerusalem" oli vanha jo hänen aikanaan eikä minkään erityisen rakentamisen tarpeessa.

        Minun puolestani EGW voi olla väärässä tai oikeassa sen suhteen, mitä hän sanoo "Vanhan Jerusalemin" rakentamisesta.

        Jos hän vanhalla Jerusalemilla tarkoittaa, Jerusalemin uutta kaupunkia, hän on väärässä.

        Mutta jos hän tarkoittaa sitä kristillistä siionismiä, joka jakoi hänen omaa sapattia pitävien adventistien ryhmää, hän on oikeassa. Sitä vanhaa Jerusalemia ja tuhatvuotista valtakuntaa ei rakennettu. Olen kyllä oikeastaan taipuvainen pitämään tätä jälkimmäistä parempana, koska satuin juuri pari viikkoa sitten lukemaan historiakirjan, joka kertoi aika paljon näistä adventistisiionisteista (ja kirja oli whitelaisia vastaan ja siionistien puolella) ja osoitti kuinka vahva tämä liike oli. Mutta onko tällä tosissaan väliä? Minun mielestäni ei.


      • pyhpyh2347234798798
        Exap kirjoitti:

        "Jotkut halusivat lähteä Jerusalemiin, koska Jeesuksen oletettiin tulevan sinne takaisin, koska halusivat ehkä alkaa korjata temppeliä tai jotakin muuta, mikä heidän raamatuntulkintansa mukaan kuului tuhatvuotiskauteen. "

        Nooh, 150 vuoden aikana on ehtinyt monta selitystä tulla, egw-säätiö eturintamassa mukana, ja tämä mainitsemasi on yksi epäonnistuneista yrityksistä.

        Kuten "kysynpävaan" kysyi, niin vastasin. Mutta tuohon aikaan, juutalaiset eivät olleet sankoin joukoin palanneet, eivät uudelleenrakentaneet Jerusalemia, eikä oikein mitään muutakaan.

        Ellun elinaikana Jerusalen oli raunioina entisestä mahdistaan, asukkaita sellaiset 20-30.000. 1900-luvulla, Ellun jo kuoltua, Balfourin julistuksesta, uudelleenrakentaminen tapahtui ja asukasluku KAKSIKYMMENTÄ-kertaistui. Se oli 80 vuoden aikana, se.

        Joten asia on juuri kuten sanoin, eli Jerusalem jälleenrakennettiin, pian Ellun kuoleman jälkeen.

        Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan tautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa.

        Kerro toki, jos olet eri mieltä.

        Valheesi Exap ei merkitse meille mitään. Olet vääräuskoinen totuuden vihollinen ja matkalla kadotukseen, ellet tee parannusta.


      • historianharrastelija kirjoitti:

        Olen vähän ymmällä. Puhumme varmaankin eri Jerusalemista. Vai yritätkö sanoa, että Jerusalemin muureilla ympäröity vanha kaupunki oli raunioina 1800 -luvun puolivälissä ja se, mikä nyt on Unescon maailmanperintölistalla on rakennettu 1900 -luvulla? Tuskin?

        Jerusalem on historiansa aikana hävitetty varmuudella vain kahteen kertaan, joista toinen Nebukadnessarin ansiosta 586 eea ja toinen kerta Tituksen toimesta v. 70. Molempien kertojen jälkeen kaupunki oli periaatteessa asumiskelvoton. Vähän myöhemmin roomalaiset kielsivät juutalaiollenkaan asettumasta Jerusalemiin.

        Wikipedian mukaan Jerusalem vastaan on hyökätti tai sitä on piiritetty yli 50 kertaa ja taidettu valloittaakin yli 40 kertaa. Mutta täystuho vain kahteen kertaan.

        Jälkimmäisen täystuhon jälkeen kaupungissa oli jäljellä joitakin vieläkin olemassaolevia kreikkalaisajan muurin/linnoituksen osia. Uudelleen kaupunkin rakensi asuttavaksi Konstantinus Suuri 300 -luvulla, ja siellä on vieläkin jäljellä rakennuksia, jotka tulevat tältä ajalta - varmaankin korjattuna, mutta kuitenkin. Esimerkkinä pyhän haudan kirkko. Asiaa ajoi Konstantinuksen äiti Helena, joka halusi paikan pyhiinvaelluspaikaksi ja väitti löytäneensä Jeesuksen ristin kappaleita sieltä.

        Muhammedin väitettiin nousseen taivaaseen Jerusalemista (ei Koraanissa?) ja umajjadien valtakaudella he rakensivat lisää Jerusalemia ja 600 -luvun loppupuolella valmistui Kalliomoskeija ja koko heidän valtakaudellaan vaikka kuinka paljon muutakin. Kalifit ja hallitsevat arabivaltakunnat vaihtuivat, temppelivuorelle rakennettiin myös Al Aksa moskeija, joka vaurioitui maanjäristyksessä ja rakennettiin uudelleen 1000 -luvulla. Arabit olivat muuten suurimman osan tästä ajasta päästäneet kristityt pyhiinvaetajat Jerusalemiin ja myös temppelivuorelle. Näihin aikoihin alkaneet hyökkäykset kristittyjä vastaan olivat yksi syy ristiretkiin.

        Parisaataa vuotta ristiretkisotaa ei tuhonnut kaupunkia kauhean pahasti. Tästä on monien pyhiinvaeltajan kuvauksia, joista osa todella mielenkiintoisia. Muurit kyllä hajotettiin maahan, mutta toisaalta myös korjattiin paljon - varsinkin kristityille tärkeitä paikkoja ja esim pyhän haudan kirkko rakennettiin aiempaa ehommaksi ja isommaksi.

        1500 -luvulta eteenpäin Suleiman suuri rakensi muurin ja korjasi kalliomoskeijan (ja päällysti mosaiikeilla, fajanssilla ja marmorilla ja kirjoituttu 36. 17. suuran laatoituksen yläpuolelle). Ja korjattiinhan siellä maanjäristysvaurioita myöhemminkin.

        Näin kaupunki jatkoi. Ottomaanien aikaan se jäi syrjäiseksi kaupungiksi, jolla ei ollut suurta vetovoimaa. Minun tietojeni mukaan siellä oli 1800 -luvun puolivälissä vain 8000 asukasta. Mutta se oli kaupunki muurien sisällä eikä mitenkään erityisesti raunioina. Korjattavaa varmasti oli paljon, ja ehkä se oli osahaave näillä siionisteilla. Näin siis "Vanha Jerusalem" oli vanha jo hänen aikanaan eikä minkään erityisen rakentamisen tarpeessa.

        Minun puolestani EGW voi olla väärässä tai oikeassa sen suhteen, mitä hän sanoo "Vanhan Jerusalemin" rakentamisesta.

        Jos hän vanhalla Jerusalemilla tarkoittaa, Jerusalemin uutta kaupunkia, hän on väärässä.

        Mutta jos hän tarkoittaa sitä kristillistä siionismiä, joka jakoi hänen omaa sapattia pitävien adventistien ryhmää, hän on oikeassa. Sitä vanhaa Jerusalemia ja tuhatvuotista valtakuntaa ei rakennettu. Olen kyllä oikeastaan taipuvainen pitämään tätä jälkimmäistä parempana, koska satuin juuri pari viikkoa sitten lukemaan historiakirjan, joka kertoi aika paljon näistä adventistisiionisteista (ja kirja oli whitelaisia vastaan ja siionistien puolella) ja osoitti kuinka vahva tämä liike oli. Mutta onko tällä tosissaan väliä? Minun mielestäni ei.

        "Puhumme varmaankin eri Jerusalemista. "

        Emme puhu, mutta et näe metsää puilta.

        Kun Ellu nuo päiväunensa kirjaili, hänelle oli "näytetty", että Jeesus tulee takaisin aivan tuossa Kuopiossa, ja siksi hän myös puhui siitä ettei Jerusalemiin kannata mennä. Sehän oli tuppukylä tuohon aikaan, ja paljon enemmän tehtävää oli muualla, kunnollisen kokoisissa kaupungeissa.

        Kuten sanoin:
        "Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan hautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa."

        No näitä ennustuksiahan tuli, montakin; ja aina rajatolppa siirtyi kun edellinen meni mönkään.

        Eli tällaisesta ennustelijaeukosta oli kyse.


      • pyhpyh2347234798798 kirjoitti:

        Valheesi Exap ei merkitse meille mitään. Olet vääräuskoinen totuuden vihollinen ja matkalla kadotukseen, ellet tee parannusta.

        Mene sinä pyhpyh vaan kolportöörityöhön ja kirjoja painamaan. Elluhan on selkeästi sanonut, että kolportöörityö ja kirjapainot ovat lopun ajan tärkein työmuoto.

        Sääli, etteä Ellun ennustukset menivät tässäKIN pieleen. Mutta tervemenoa vaan, sinä Ellun päiväuniin uskova...


      • pyhpyh293847293847
        Exap kirjoitti:

        "Puhumme varmaankin eri Jerusalemista. "

        Emme puhu, mutta et näe metsää puilta.

        Kun Ellu nuo päiväunensa kirjaili, hänelle oli "näytetty", että Jeesus tulee takaisin aivan tuossa Kuopiossa, ja siksi hän myös puhui siitä ettei Jerusalemiin kannata mennä. Sehän oli tuppukylä tuohon aikaan, ja paljon enemmän tehtävää oli muualla, kunnollisen kokoisissa kaupungeissa.

        Kuten sanoin:
        "Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan hautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa."

        No näitä ennustuksiahan tuli, montakin; ja aina rajatolppa siirtyi kun edellinen meni mönkään.

        Eli tällaisesta ennustelijaeukosta oli kyse.

        Valheesi ei exap hetkauta yhtään.


      • pyhpyh293847293847 kirjoitti:

        Valheesi ei exap hetkauta yhtään.

        Ja sinun hetkauttelusi tai ei-hetkauttelusi ei ymmärtääkseni oikein enää kiinnosta ketään.

        Voit olla kasvis, jos niin kerran olet valinnut. Mene siis vain tuulen ja kasvupaikan mukaan.


      • historianharrastelija
        Exap kirjoitti:

        "Puhumme varmaankin eri Jerusalemista. "

        Emme puhu, mutta et näe metsää puilta.

        Kun Ellu nuo päiväunensa kirjaili, hänelle oli "näytetty", että Jeesus tulee takaisin aivan tuossa Kuopiossa, ja siksi hän myös puhui siitä ettei Jerusalemiin kannata mennä. Sehän oli tuppukylä tuohon aikaan, ja paljon enemmän tehtävää oli muualla, kunnollisen kokoisissa kaupungeissa.

        Kuten sanoin:
        "Mennäänkö tuohon toiseen aiheeseen, eli Ellun ennustuksiin Jeesuksen paluusta hänen elinaikanaan ? Voit mennä ihan hautausmaalle katsomaan pitikö Ellun ennustukset paikkaansa."

        No näitä ennustuksiahan tuli, montakin; ja aina rajatolppa siirtyi kun edellinen meni mönkään.

        Eli tällaisesta ennustelijaeukosta oli kyse.

        Jätän niiden ennustusten selittelyn toisille, koska ylipäätään luen ennemmin Raamattua kuin EGWia. Jollakin tavalla kuitenkin kiinnostaa se, että Raamatusta löytyy vaikka kuinka paljon täyttymättä jääneitä, puoliksi täyttyneitä tai eri tavalla täyttyneitä ennustuksia kuin se, mitä joku Raamatun profeetta sanoi. Tai tilanteita, joissa yksi Raamatun kirjoittaja puhuu toista vastaan tai toisesta tietämättä. Kannattaisi joskus miettiä, millaisia asioita ja millaisin Jumala oikeasti viestii.


      • historianharrastelija kirjoitti:

        Jätän niiden ennustusten selittelyn toisille, koska ylipäätään luen ennemmin Raamattua kuin EGWia. Jollakin tavalla kuitenkin kiinnostaa se, että Raamatusta löytyy vaikka kuinka paljon täyttymättä jääneitä, puoliksi täyttyneitä tai eri tavalla täyttyneitä ennustuksia kuin se, mitä joku Raamatun profeetta sanoi. Tai tilanteita, joissa yksi Raamatun kirjoittaja puhuu toista vastaan tai toisesta tietämättä. Kannattaisi joskus miettiä, millaisia asioita ja millaisin Jumala oikeasti viestii.

        Näinkin se asia on. Ellun profetiat vaan kuuluvat tänne adventstipalstalle.


    • kysympävieläkerran

      Onko kaikki SPAUP:laisia kun uskovat Ellen Whiteen?

    • pyhpyh23984729348

      Aloittajan valheet eivät meitä Jumalan lapsia hetkauta yhtään.

    • pyhpyh2938479238

      Se on niin, että aloittajan kaltaisia valehtelijoita odottaa helvetin tuli. Olette Jumalan vihollisia. Tehkää siis parannus vielä kun voitte.

      • KerroEGWuskostasi

        Saa nähdä milloin adventistit luopuvat ennustaja EGWeukosta ja tunnustavat että E. White oli väärää profeetta.
        Uskotteko tosiaan väärään profettaan joka näki sapattikäskyn loistavan kirkkaimpana Taivaassa?
        Onko kukaan muu profeetta nähnyt tälläistä 4000 vuoteen?


      • tosiaankin

        Se että jotain asiaa vastaan hyökätään, on todistus sen asian puolesta. Miksi muuten kuluttaisi aikaansa toisten parjaamiseen.

        Matt.5:10. Autuaita ovat ne, joita vanhurskauden tähden vainotaan, sillä heidän on taivasten valtakunta.
        11. Autuaita olette te, kun ihmiset minun tähteni teitä solvaavat ja vainoavat ja valhetellen puhuvat teistä kaikkinaista pahaa.
        12. Iloitkaa ja riemuitkaa, sillä teidän palkkanne on suuri taivaissa. Sillä samoin he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä.


      • pyhpyh2934789234
        KerroEGWuskostasi kirjoitti:

        Saa nähdä milloin adventistit luopuvat ennustaja EGWeukosta ja tunnustavat että E. White oli väärää profeetta.
        Uskotteko tosiaan väärään profettaan joka näki sapattikäskyn loistavan kirkkaimpana Taivaassa?
        Onko kukaan muu profeetta nähnyt tälläistä 4000 vuoteen?

        Tee parannus vielä kun voit. Kohta se on myöhäistä.


      • Babylonian-juhlapäivä

        Adventistit ja mm. juutalaiset viettävät Babylonialaista irstasta seksin, haureuden ja levon päivää lauantaita pyhäpäivänään. He eivät edes häpeä sitä.
        Puistattavaa!


      • pyhpyh23947923
        Babylonian-juhlapäivä kirjoitti:

        Adventistit ja mm. juutalaiset viettävät Babylonialaista irstasta seksin, haureuden ja levon päivää lauantaita pyhäpäivänään. He eivät edes häpeä sitä.
        Puistattavaa!

        Valheesi otetaan esiin sinua vastaan tuomiopäivänä. Voi on Jumalan pyhä sapatti muka haureutta? Tajuatko sotivasi JUMALAA vastaan?


      • Totuus-esiin
        pyhpyh23947923 kirjoitti:

        Valheesi otetaan esiin sinua vastaan tuomiopäivänä. Voi on Jumalan pyhä sapatti muka haureutta? Tajuatko sotivasi JUMALAA vastaan?

        Sinä pyhpyh olet saatanan palvelija ja perkele on sinun isäsi. Olet ikuisen kuoleman oma. Osasi on tulijärvessä.


      • pyhpyh223498723498
        Totuus-esiin kirjoitti:

        Sinä pyhpyh olet saatanan palvelija ja perkele on sinun isäsi. Olet ikuisen kuoleman oma. Osasi on tulijärvessä.

        Puhut vain itsestäsi.


    • Tietoa-kusetuksesta

      "Adventistit ja mm. juutalaiset viettävät Babylonialaista irstasta seksin, haureuden ja levon päivää lauantaita pyhäpäivänään."

      Aivan niin. Adventismi on pakanauskomuksille perustuva kultti. Babyloniasta tuotetut tavat pinttyivät aluksi juutalaisuuteen ja sitä kautta myös kristinuskoon ja sen eri lahkoihin.
      Juutalaisuus on aina ollut hyvin vaarallinen kultti.

      • pyhpyh9238479234

        Antisemitistiset valheesi eivät hetkauta.


    • Aikamoinen mimmi

    • Kristitty

      Juudas vietti todistetusti sapattia mutta ei Aadam.
      Luomispäivät olivat Jumalan päiviä, ei ihmisen päiviä!
      Israelin kansalle määrättiin sapatti egyptin orjuudesta vapautumisen muistoksi. Orjuus oli työtä 7 päivää viikossa ja siksi heille määrättiin sapatti, että he muistaisivat, mistä Jumala heidät vapautti.

      Kyllä jokainen israelilainen saa viettää sapattia orjuudesta vapautumisen muistoksi, ei siinä ole mitään pahaa. Ole hyvä vaan.

      Minä en ole israelilainen, joten en sitä vietä.
      UT:sta ei löydy sapattikäskyä mutta muut käskyt kyllä. Oikeastaan Raamatussa varoitetaan sapattia viettävistä valhejuutalaisista
      Vietän Jeesuksen ylösnousemuksen päivää, sen muistoksi, mitä Jeesus on puolestani tehnyt; jotta en milloinkaan unohtaisi sitä!

      • kysynpävaa

        Uudessa Testamentissa löytyy 6 käskyä jos oikein muistan joku voi tutkia.
        Toisen Mooseksen kirjan 16. luku kertoo, että kansa oli nälissään ja Herra lupasi antaa "sataa-- ruokaa (mannaa) taivaasta". Lisäksi hän sanoi panevansa heidät koetukselle nähdäkseen, "noudattavatko he minun lakejani vai eivät" Mitä lakia ? Tähänastisessa raamatullisessa historiassa ei ollut mainittu lain antamista. juutalaisten oli kuitenkin täytynyt tuntea laki, sillä miten Jumala olisi muuten voinut koetella heidän kuuliaisuuttaan ?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe