Uudet suomalaiset rikossarjat...

mietipätätä

Alkaa pikkuhiljaa huvittaa tämä uusien suomalaiskrimisarjojen nimeäminen: Sorjonen, Karppi, Ratamo... Eikö muita nimiä voisi sarjoille jo keksiä kuin tutkivan etsivän sukunimi?
Englanniksi Sorjonen on Bordertown, Karppi on Deadwind jne. Paljon mielikuvituksellisempaa ja kiinnostavampaa kuin nimisarjat!
Onhan ruotsalaisillakin tosin samaa vaivaa Beck, Wallander... Ja saksalaisilla Derrick, Schimanski... Ja briteillä Bergerac, Dalziel & Pascoe, Rebus jne. , mutta suurimmalla osalla sarjoista on kuitenkin jollain lailla kuvaavampi nimi.
Ehkä ongelma on siinä, että Suomi on vasta aloittamassa kansainvälisempien sarjojen tekemistä, joten tämä on ns. "kasvukipu"-ongelma?

15

2410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AperitaAatu

      Sorjonen.Karppi.Roba.
      Terveisiä perseestä osastoa.

    • redfty54654

      Sorjonen, Karppi, Ratamo, mitenkäs nämä nyt eroaa kansainvälisten sarjojen nimistä? Esim. Derrick. Aika typerä nimi. Jos Sorjonen olisi Rajakaupunki, tai Roba Roobertinkatu, ei paljoa houkuttelisi.
      "...mutta suurimmalla osalla sarjoista on kuitenkin jollain lailla kuvaavampi nimi." Öö... miten? Kuvaavampi Bergerac, Beck, Wallander...

      • mietipätätä

        Joo, noi esimerkit jäi laittamatta eli koko virke kuuluu siis: ...Ja briteillä Bergerac, Dalziel & Pascoe, Rebus jne. , mutta suurimmalla osalla sarjoista on kuitenkin jollain lailla kuvaavampi nimi kuten Der Alte (eikä Heymann), Ein Fall für zwei (eikä Matula), Der Kriminalist (eikä Schumann), Prime Suspect (eikä Tennison), Cracker (eikä Fitz), leikillinen A Touch of Frost (eikä pelkkä Frost) jne.
        Joko nyt ymmärrät?


      • mietipätätä

        Ai niin, ja ruotsalaisista mielikuvia luovista nimistä puhumattakaan: Bron/Broen (eikä Saga Norén&Martin Rohde/Henrik Sabroe), Innan vi dör (eikä Hanna Svensson), Midnattsol (eikä Kahina Zadi), Modus (eikä Inger Johanne Vik), Springfloden (eikä Olivia Rönning)...

        Vaikka nyt kyllä taisin olla kohtuuton uusille suomikrimisarjoille, sillä onhan sieltä tulossa kunhan kerkeävät Bullets, Ivalo, Keisari Aarnio, ja Kaikki synnit. (Aiemminkin on tehty mm. Pimeän hehku, Tappajan näköinen mies, Tellus ja Virta.


      • Psykedeliaa

        Keisari Aarnio sarja huvittava..

        Mitä tuo Eikka Lehtosaari joka itse väärentää ystävineen todisteita oikeudenkäynteihin ja tehtailee SATOJA rikosilmoituksia VÄÄRENNÖKSILLÄÄN kehtaa itkeä suurimmista häviäjistä? Koska Eikka Lehtosaaren väärennökset ovat jotenkin oikeutettuja ja hänen spekuloimansa Aarnion väärennäkset vääriä. Anna mun kaikki kestää, HOITOON TUO VÄÄRENTÄVÄ PATOLOGINEN VALEHTELIJA.


    • onnetonta

      Suurin ongelma Sorjosessa on Ville Virtanen. Miehen muminasta ei saa mitään selvää, pani volumen telkassa miten korkealle tahansa. Eikä hänellä ole kuin yksi ilme. Sopii hyvin svedujen ohjelmiin.

      • Silminäkijä

        Suomalaiset on usein ruotsalaisissa rikos-sarjoissa konnan roolissa. Svante Martin kikkaili Hossena Wallanderissa,joka tuli nyt lauantaiehtoona.Antti Reini ja Jarmo Mäkinen nähty myös eri leffoissa.


      • kkjkjkjkjkj

        Niin, ja näytteleväthän mm. Mariat Sid ja Ylipää sekä Anu Sinisalo usein Ruotsissa sarjoissa (esim. AS ollut sarjoissa Murha Sandhamissa, Arne Dahl ja Beck)


      • sarjadiggari
        Silminäkijä kirjoitti:

        Suomalaiset on usein ruotsalaisissa rikos-sarjoissa konnan roolissa. Svante Martin kikkaili Hossena Wallanderissa,joka tuli nyt lauantaiehtoona.Antti Reini ja Jarmo Mäkinen nähty myös eri leffoissa.

        Ja Samuli Edelman venäläisenä roistona.

        Aika usein svedusarjoissa ja leffoissa vilahtaa myös Maria Heiskanen, Outi Mäenpää ja Ville Virtasen vaimo Birthe Wingren.


    • Silminäkijä

      Onhan siellä Ruotsissa Johan Falk ja mikäs oli nimeltään se jossa Falkia näyttelevän Jakob Eklundin vaimo näytteli poliisia,joka tutki tapausta johon poikansa oli sekaantunut? Ennen Kuolemaa - Innan vi dör!

    • errej

      csi mäntsälä olis ihan jees

    • Odottavanaikaonpitkää

      Odotellut koska Ivalo-sarja alkaa Elisaviihteellä. Jossain mainittiin, että loppuvuodesta tai lokakuussa, mutta missään ei ensimmäistäkään traileria vielä näkyvissä. Tähän sarjaan on satasattu paljon suomen mittakaavassa ja odotukset on korkealla. Hämää tämä tietämättömyys kun ei mitään kuulu.

      • peruslogiikkaa

        Jep, olen huomannut myös että Elisa mainostaa sarjoja "huonosti" - kummallista. Ja surkeinta on minun mielestä se, että tosi hitaasti tulee Utuubin trailereihin tekstitys enkuksi (käytän näitä itse esim. kun lobbyan suomisarjoja ulkomaisilla tv-sarjojen keskustelupalstoilla, tai käyttäisin enemmänkin jos suomisarjatrailereista heti enkkutekstit löytyisi!)

        Selkeä ero tuossa trailereiden enkkutekstitysten käytössä on verrattuna esim. tanskalaisten ja ruotsalaisten nopeuteen, esim. uusi Osasto Q filmi Journal 64/The Purity of Vengeance, joka Tanskassa ilmestyy teattereihin ylihuomenna 4.10. - heti kun traileri ilmestyi tanskalaisilla sivuilla, löytyi se myös juutubesta enkkutekstein ja sarja ulkomaiset fanit löysivät sen ymmärrettävänä versiona. Helppoa ja nopeaa ylimääräistä mainosta, sillä kyllä katsojat voivat painostaa oman maansa televisiota, leffavälitystoimistoja tms. myös hankkimaan tiettyjä ohjelmia.


    • NaisNaisNaisNaisNais

      Sorjosen Lena hahmo tuo kyllä myötähäpeää. Mikä naisrambo tästä nyt on tehty?? Voi vittu sentään. Pitääkö sitä superpillua tunkea nyt jokaiseen sarjaan???

      • Anonyymi

        Tää Bullets on kyl kaiken huippu, näyttelijöiden puheesta ei saa mitään selvää. Ei vittu mitä paskaa. Varsinkaan suomalaisten näyttelijöiden puheesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1615
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1244
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1072
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1039
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      970
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      857
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      741
    Aihe