Luettelo tuulivoimalaonnettomuuksista.

se-vain-että

Tuulimyllyt katkoo siipiään ja viskoo jäitä ympäriinsä. Joskus sattuu ihmisäkin olemaan väärissä paikoissa. Syystä tai toisesta nimim. Stuxnet ei koskaan massapostaa tämänkaltaisia linkkejä.
Laitetaan siis kehiin muutakin kuin pelkästää tuulimyllyjen yksipuolista ylistämistä.
http://www.caithnesswindfarms.co.uk/AccidentStatistics.htm

13

159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Muutama sana tapauksesta suomeksi herättäisi lukijoiden mielenkiinnon, samoin linkki konekäännökseen. Massapostaus /1/ ja muu asiaton vittuilu on tarpeetonta ja herättää vastareaktioita.

      Tuulivoimaonnettomuuksia sattuu niin vähän, että ei niistä juttaua saa muuten kuin väkisin .- tai kehottamalla asiaan vihkiytynyttä kertomaan niistä :)

      Tuulivoima on paljolti rakennustekniikkaa, joten sillä sektorilla muistan Suomessakin jotain tuulivoimalaonnettomuuksia sattuneen, samoin myllyjen osien kuljetuksessa.

      Vanhin tuulivoimalaonnettomuuden uhka mistä täällä muistan kirjoittaneeni, oli muistaakseni Oulun lähellä, missä yhdestä tuulimyllystä irtosi siivestä joku vähän isompi osa, joka lensi 200m päähän (jäätikölle?). Minusta se oli aivan kamalaa silloin, melkein 10 vuotta sitten. Herra jestas mitä olisi voinut sattua!

      Saksassa joku tuulimylly uhkasi kaatua tuulessa, eikä sitä meinattu isollakaan miesjoukolla saada pystyyn. En tiedä saivatko edes. Noin 10 vuotta sitten.

      /1/ "Massaposti" on Sääntömafian käyttämä ja lanseeraama termi niistä sääntöjen mukaisista viesteistä, joita se on poistattanut ylläpidolla, ja jotka olen kirjoittanut uudelleen (sääntöjen mukaisen viestin lähettäminen ei ole sääntöjen vastaista).

      • se-vai-että

        Aloituksessa on mainittu "muutama sana" kyseisen linkin aiheesta. Jokainen joka osaa käyttää tietokonetta mutta ei ehkä täysin hallitse ns. vieraita kieliä osaa myös kääntää linkin omalle kielelleen omalla koneellaan. Ei siihen enää tarviii konekäännöslinkkejä erikseen postata.


    • pitääkö.olla.huolissaan

      On sinulla lyhyt tuo lähimuisti, Pyhäjoella on tapahtunut siiven katkeamisia ainakin 2015 ja 2016 ja Haminassa paloi tuulivoimala viime vuoden alussa.

      • hyvä kun kerroit.

        Vielä parempi on se, että ydinvoimaloissa ei ole sattunut mitään ihmeempää. Ne kyllä muistaisin. Ja moni muukin muistaisi. Loppuelämänsä. Varmasti.


      • helppo.huudella
        stuxnet kirjoitti:

        hyvä kun kerroit.

        Vielä parempi on se, että ydinvoimaloissa ei ole sattunut mitään ihmeempää. Ne kyllä muistaisin. Ja moni muukin muistaisi. Loppuelämänsä. Varmasti.

        Kyllä 137 kuollutta ja suurempi määrä loukkantuneita tuulivoimalaonnettomuuksissa on aika iso luku tuotettuun sähköenergiaan nähden.


      • helppo.huudella kirjoitti:

        Kyllä 137 kuollutta ja suurempi määrä loukkantuneita tuulivoimalaonnettomuuksissa on aika iso luku tuotettuun sähköenergiaan nähden.

        138 on vielä enemmän


      • helppo.huudella kirjoitti:

        Kyllä 137 kuollutta ja suurempi määrä loukkantuneita tuulivoimalaonnettomuuksissa on aika iso luku tuotettuun sähköenergiaan nähden.

        Nollaa pienempää lukua ei voi tulla.


      • AnnaRahaaAnnaRahaa
        stuxnet kirjoitti:

        hyvä kun kerroit.

        Vielä parempi on se, että ydinvoimaloissa ei ole sattunut mitään ihmeempää. Ne kyllä muistaisin. Ja moni muukin muistaisi. Loppuelämänsä. Varmasti.

        "Vielä parempi on se, että ydinvoimaloissa ei ole sattunut mitään ihmeempää. Ne kyllä muistaisin. "

        Tämä on hajautetun tuotantomallin "etu". Vertailukohdaksi voi ottaa vaikka tie- ja lentoliikenteen. Tieliikenteessä Suomessa kuolee 200 ihmistä vuodessa. Jos yksi kolari ei tuota useita kuolleita kerralla (tyyliin Kuopion bussiturma) onnettomuudet eivät juuri ylitä uutiskynnystä. Vaikka lentäminen on turvallisin liikkumistapa per kilometri niin jokainen lento-onnettomuus pääsee pääotsikoihin ja lento-onnettomuudet muistetaan vuosienkin päästä maissa joiden kansalaisia onnettomuus kosketti.

        Turvallisuutta pitää verrata faktojen eikä iltapäivälehtien palstamillimetrien pohjalta.


    • sesiitä

      Uudessakaupungissa Hangon saaren toinen mylly paloi elinkaarensa aikana kaksi kertaa. Kummallakaan kerralla paloa ei pystytty sammuttamaan riittämättömän palokaluston takia. Nyt molemmat myllyt ovat purettu vaihteistovian takia 12 - 14 vuoden ikäisinä.

    • se-vai-että

      Raportissa lukee myos: "Vuodesta 2012 lähtien ihmisten terveyshäiriöt ja haitalliset vaikutukset ihmisten terveyteen ovat olleet mukana. Nämä on aiemmin jätetty "sekalaiset", mutta CWIF uskovat, että he ansaitsevat oman lluokan.Vaaratilanteissa on raportoitu huonosta terveydestä ja turbiinimelun aiheuttamasta vaikutuksesta, varjo-välkkyydestä jne. Raporttien ennustetaan kasvavan merkittävästi, kun turbiinit ovat yhä enemmän hyväksyttyjä ja rakennettu epäasiallisiin paikkoihin, jotka ovat lähellä ihmisten koteja"

      Toisaalla Stuxnet massapostaa otsikolla "Tuulivoiman vastustajille tarjolla faktaa" "faktatietona" erään tuulivoimafirman markkinointipäällikön kyhäämää kirjoitelmaa jossa väitetään mm. että "Nykytutkimuksen mukaan infraääni voi aiheuttaa terveysvaikutuksia ainoastaan, mikäli se on kuultavissa. "
      Jokainen voi tehdä omat johtopäätosensä kyseisen postauksen "faktojen" tasosta.

    • Suomi.ei.joukossa

      Fiksuissa maissa ei rakenneta enää voimaloita 2,5 km lähemmäs asumuksia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe