Konsulttityön tarkastelu

heisunheiluvilles

Kauhava on konsulttien mukaan konkurssikypsä.Pitää lakkauttaa palvelut muilta alueilta paitsi Kanta-Kauhavalta selvitäksemme.Kouluja kiinni,palveluitten keskittäminen kunnan nurkkaa,sillä selvitään jos väestö ei enevässä määrin pakene konsulttiesityksen toteutumisen jälkeen.
Kortesjärveltä ja ylihärmästä yläkoulut kiinni,Voltin koulu purettaisiin 700000 eurolla arvio,Alahärmän kirkolle volttilaisille yli 5 miljoonalla rakenntaisiin uutta tilaa.Alahärmän lukio kiinni.
Tällä koittaisi pelastus ellei lisää ryssittäisi.Nyt seuraa kertomus ryssisimestä.
Miksi sitten rakentaa monumentteja toisensa jälkeen, nyt rakenteilla 20 miljoonan monitoimitalo,tulossa Komiat lehden mukaan ilmeisesti 10-15 miljoonan sote keskus jatkoksi,onko sote muuten jo päätetty?
Miksi ei käytetä terveitä nykytiloja Ylihärmän terveyskeskuksessa ,lisätilaa löytyy läheltä Hakolasta sairaalan tiloista jos sellaiseen on tarvetta,nyt tehdään turhaan lisävelkaa vaikka valmiita tiloja olisi kunnalla käytössä.
Jutussa puhuttiin hallinnon keskittämisestä,arvata saattaa mihin,kehityspäällikkö ainakin keikisteli entisessä esikunnassa,sinne vain sitten Köykkäristä asioimaan.
Mihin tämä keskuskeittiö tulee ,eihän voi olla kaukaa heáettu jos veikkaisi samaa aluetta.
Näyttää koittavan pisnesmiehille onnenpäivät,kuka näitä virastoja sinne ohjaa,muilta toimioilta ei pahemmin kysellä.
Mitä vielä on hallinolla suunnitelmissa,aika näyttää.
Ei taida velka vähetä monumenttirakentamisella,vuokralle menemisellä omista kiinteistöistä ja yhden alueen suosimisella.
Koittakaa nyt valtuutetut hoitaa hieman tasapuolisemmaksi tämä tilattu konsulttityö.

38

1535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastauksiapliis

      Minkä ihmeen takia ovat lentosotakoululla. Kunnantaloilla olisi tilaa joka pitäjässä. Kuka on tehnyt päätöksen siirrosta? ?

      • Seon

        Ei ainakaan lehedes ole näkyny päätöksiä joku kunnatalolla näyttää päättävän valtuutettujen puolesta.


      • oonoikias

        Olis hyvä keskittää lentosotakoululle niin kaikki olis yhdes paikas. Valtuutetuista tietää sen että ainakin T Takala vastustaa tätäkin samoin kuin mitä tahansa muuta järkevää. Miälipiteitä on mutta ei ratkaisuja että sellanen.


      • oonviäläoikiammas

        Miksi pitää nimenomaan pisnespaikkaan ja kauhavalle ?Onko oonoikias työsuhteessa,velkasuhteessa tai vain muuten suhteessa kyseiseen paikkaan.


    • Soittakaaniille

      Kepun valtuutetuilla olisi valtaa. Hakala T, Ojanperä ym ym

      • vastamäkeen-vaan

        Kuntaliitoksen välttämättömyyttä perusteltiin sillä, että yhdessä pärjätään paremmin ja että entiset pienet kunnat eivät tulisi pärjäämään enää yksin. Kuinka on nyt?! Liitoskunta ei tule toimeen taloudellisesti eikä se toimi muutenkaan. On jatkuvaa riitelyä, nimittelyä yms. Esim. Ylihärmä ja varmaan Kortesjärvikin olisivat pärjänneet yksin paremmin kuin nyt. Entisen oman kunnan asukkailla olisi ollut kaikin tavoin, kaikilla osa-alueilla yrittämisen halua, uhrautumista ja tietoa toimia oman kuntansa hyväksi ja rakennukseksi. Miksi tällaiseen kolhoosiin mentiin? Alamäkeä mennään, mihin se tupsahtaa lopuksi! Että tätä kamalaa loppua nykyhallinnolla ja toimenpiteillä ei tulisi, olisi aika yrittää palata entisiin puitteisiin. Keinoja varmaan palaamiseen olisi. Tarvitaan vain rohkeutta ja viisaita asioista vastaavia.


      • eirahatriitä

        Olen samaa mieltä.Kai tälläisen sekasikiön saa purettuakin.Ei muuta kun kansalaiskokous koolle.


      • Puheita_jo_on

        On jo selvitystyönalla liitoksen purku kuulemma muutamilla härmän ja kortesjärven valtuutetuilla!


      • Kunharäkkyävät

        Mainitut ei mitää uskalla


    • kaskummaataas

      Nämä on näitä tilattuja selvityksiä,kaupunginjohtajan käsialaa,eikös se asukkin siellä lentokentän porukan vuokralaisena.Vai onko muuttanu.
      Nyt täyttää loputkin tyhjät rakennukset vuokraamalla ne kaupungille,kuka on päätöksen tehnyt?

    • säästöäkonsulteista

      Kuinka tuolla paperilla saadaan niitä säästöjä,paljonko tua konsulttiselvitys maksoo,eikös viranhaltijat voisi itte laittaa lukuja jonoon.Niiltähän nämä konsltin ne on saanukkin.
      Kuinka monta konsulttia teköö ja on teheny kaupungille näitä paperia ja onko niistä ollu hyätyä.
      Ei taida ollu muuta kun rahanmenoa,taloustilanteesta päätellen.

      • Ettänäinsitte

        Komiatis lueteltu mikkä olis säästöt . Se tarkoottaa notta moni opettaja saa potkut. Eikös Kauhavan pitäny olla paras kunta työnantaja.


    • ymmärrys

      koulukyytikulut hienosti ja tarkootushakuusesti taas unohdettu. Kauhava, lapsiperheiden ystävä, haluaa tulla kuuluusaksi ja pätiä sillä kuinka kauan ja kuinka monta kilometriä kuskaavat oppilaita pitkin pitäjää. Taksit tuloovat tykkäämähä...Se yksikin oppilas pitää viedä kotia 2,5 h kuluessa. ..Viisaat Kauhavalaaset ovat varmaan vieläkin tietämättömiä, että koulu kyyti aikaan lasketaan se aika kun oppilas lähtee kotoa kouluun siihen asti kun koulu alkaa sekä koulun loppumisesta siihen kun oppilas on kotona. Ne hyppytunnit ja odotusaikakin lasketaan matka ajan lisäksi. Ilmeisesti kohta kaikki alakoululaaset kyyditysoppilaat ovat erityisoppilaita, koska heillä ja yli 12v saa koulukyyteihin mennä 3h. Hienosti Kauhava pitää kantakauhavalaasten lasten puolta unohtaen kaikki muut. Hienoa!!! Tämä auttaa taas nuorten suunnitelmia pysyä peruskoulun jälkeen kauhavalla ja innostaa muuttamaan opiskelujen jälkeen perheensä kanssa takaisin.

      • nytriitti

        Pidän kyllä huolen ettei opiskelevat lapseni muuta tänne.


      • Pölöööö

        No kai ne pitkämatkalaiset nyt valitsevat lapsilleen lähikoulun, eikä pistä puoleksitoista tunniksi bussiin aamuin illoin. Purmojärveltä ja Saarijärvestä Evijärvelle, johon matka vie max 20 minuuttia. LakIhan ei tätä estä.


      • kantapössyttelijät
        Pölöööö kirjoitti:

        No kai ne pitkämatkalaiset nyt valitsevat lapsilleen lähikoulun, eikä pistä puoleksitoista tunniksi bussiin aamuin illoin. Purmojärveltä ja Saarijärvestä Evijärvelle, johon matka vie max 20 minuuttia. LakIhan ei tätä estä.

        Evijärvellä on todella paras keskuskoulu. Viime helmikuussa tehdyssä koulukyselyssä oppilaiden poissaoloissa taisi Evijärvi olla ihan ykkönen eli koko maassa vähiten oppilaitten poissaoloja tiettynä seurattuna aikana. Oppilashuolto toimii erinomaisesti ja opettajat ovat asiansa osaavia ei niin kuin Kauhavalta kuuluu, että joku opettaja kärähtänyt "pössyttelystä" .


      • Rentut
        nytriitti kirjoitti:

        Pidän kyllä huolen ettei opiskelevat lapseni muuta tänne.

        Alahärmästä citi täälä ne komìat ovat..........


    • Älkääsnyaina

      Palomies voi lopettaa sen T. T:n mollaamisen, oot nöösipoika Tuijan rinnalla 😁

      • Erinomaista_

        Huumoria.😂😂


    • höpönassujakaikki

      Tuolla kauhavalla löytyy Kokoomuksesta ja joka puolueesta valtuutettuja jotka haluavat alasajaa liitoskunnat ja kerätä verovarat vain heidän käyttöönsä.Sitten itkevät maakunnan pahuutta jostai yrittäjäopiston kohtalosta.

      • Nöösitsaatana

        Ne kokoontuu säännöllisesti yli puoluerajojen. Härmien kepulsiset on kaikki poikkeuksellisen tyhmiä, kun ovat sitten niiden talutusnarus! Näitä nöösipoikia sitten kurvi ja muut kantiksen ystävät kiristää milloin milläkin. Tai käyvät kauppaa...Liikuntahalli, koulut.... Ym ym


    • RäkänoukanHommia

      Kurvisen linjaa!!!!!!!

      • Hfv

        Maitopoika.


    • Konsulaatti

      Konsulteilta tilataan sellaiset päätökset kuin halutaan, ja maksetataan vielä vitusti siitä.
      Ja sitten saadaan vierittää konsulttien niskaan syyt. Samaan rahaan kylläkin.
      Miksei ulkoisteta koko johto porukkaa kun ei ne pysty laskelmia tekemään.
      Eihän tuallaasilla nappopäillä mitään tee muutaku potkut perseeseen.

      • kävikököpeösti

        Totta kai tilataan, sitä varten konsultit ovat. Oletko eilen syntynyt mitä? Miksi valtuutetut ovat hiljaa ja hyväksyvät vallan siirron muualle, kuten kaup hallitukselle ? täällä on siitä kummaa väkeä, notta kaikki vaan hyväksytään ja puiraan taskussa nyrkkiä.

        Korhonen, Kauhavan armoitettu sote-konsultti, tunnettu keskustan ex-puoluesihteerinä. taas vaihteeksi ryvettänyt ittensä tällä jkertaa Kansalaispuolueen jupakassa. Mitä tällaisten veikkojen kanssa pitää konsultti kauppaa käydä? Eikö muita konsultteja löydy?


      • konsulenttikin

        Konsultti homma on pelkkää rahanhaaskausta.Kannattaisi vaatia kunnan viranhaltioitten tekvän työtä johon heidät on palkattu,kaupunginjohtaja etunenässä.
        Meillä on jos jonkinlaista päällikköä,kehitysjohtajaa kehitystä kyllä tapahtuu väärään suuntaan.Sitten hommataan joku konsultti kuppaamaan,anna mun kaiken kestää,Kauhavalla se on ilmeisesti veronmaksajan pakko.


      • kierokuinkorkkiruuvi
        kävikököpeösti kirjoitti:

        Totta kai tilataan, sitä varten konsultit ovat. Oletko eilen syntynyt mitä? Miksi valtuutetut ovat hiljaa ja hyväksyvät vallan siirron muualle, kuten kaup hallitukselle ? täällä on siitä kummaa väkeä, notta kaikki vaan hyväksytään ja puiraan taskussa nyrkkiä.

        Korhonen, Kauhavan armoitettu sote-konsultti, tunnettu keskustan ex-puoluesihteerinä. taas vaihteeksi ryvettänyt ittensä tällä jkertaa Kansalaispuolueen jupakassa. Mitä tällaisten veikkojen kanssa pitää konsultti kauppaa käydä? Eikö muita konsultteja löydy?

        Ihmettelin jo alun alkaen sitä, miten Kauhava palkkaa Korhosen konsulttifirman selvittämään sote asiaa ja sen rahoitusta. Maanantaina 3.9 on ollut kaupunginhallituksen kokous, missä on pitänyt jotakin sotekeskuksen suhteen päättää. Esityslistan mukaan kuntien eläkevakuutus KEVA rahoittaisi mahdollisesti sotekeskuksen rakentamisen. Keva on tunnetusti kova vuokrien perijä. Maakunta ja veronmaksajat sen viime kädessä maksaa vuokrat ja ylläpidon. Ei ole kuulunut mitään maanantaisesta kokouksesta. Olikohan Korhonen esittelemässä siellä "rahoitusvaihtoehtoaan".


      • Näinpänäin
        kierokuinkorkkiruuvi kirjoitti:

        Ihmettelin jo alun alkaen sitä, miten Kauhava palkkaa Korhosen konsulttifirman selvittämään sote asiaa ja sen rahoitusta. Maanantaina 3.9 on ollut kaupunginhallituksen kokous, missä on pitänyt jotakin sotekeskuksen suhteen päättää. Esityslistan mukaan kuntien eläkevakuutus KEVA rahoittaisi mahdollisesti sotekeskuksen rakentamisen. Keva on tunnetusti kova vuokrien perijä. Maakunta ja veronmaksajat sen viime kädessä maksaa vuokrat ja ylläpidon. Ei ole kuulunut mitään maanantaisesta kokouksesta. Olikohan Korhonen esittelemässä siellä "rahoitusvaihtoehtoaan".

        Media ei pääse kaupunginhallituksen kokouksiin, valtuustoon pääsee ja niistä onkin ollu hyvät selostukset mutta miksi hallitus niin "salaista" ......Onko oikein?


      • vaihdoinkuntaa

        Eihän kaupunginhallituksen päätökset kuulu kuntalaisille, siis maksajille, valmistelu tulee olla salaista ettei tomppelit päätöksentekijät saa apua ulkopuolisilta.


    • Räski

      Kuinka paljon kaupungilta menee vuodessa konsulttien palkkioihin ?

      • niinpäniin

        Se pitäisi selvittää mihin eri paikkoihin niitä on kirjanpidossa sijoitettu.Onko ne suoraan tiliöity konsulttipalkkoina,vai ulkopuolisten palveluitten ostoina tai vastaavina kuluina.


    • Tästätaijahdissaollakyse

      Nyt taidetaan oikeasti piilotella taloustilannetta, josta vuosi sitten lehtipalstoillakin väiteltiin. Lopuksi Kaupungin- ja hallintojohtaja lupasivat opastaa talousasioissa tätä eksyneitten valtuutettujen joukkoa. Olisiko ollut noin 10-15 valtuutettua.

    • Räski

      Mitä kaupunki teköö päättäjillä kun konsultit hoitaa homman ei tarvi maksaa kuin yksi lasku konsulteille valittujen rahatkin vois käyttää tietäväisille ?

    • Räski

      Löytyykö keneltäkään niitten valtuuttejen nimiä jotka mokas lentokentän myynnin ? Oli päättäjien suurin moka vuosikymmeniin eikö tälläistä virheistä voi laittaa päättäjiä eurokorvaukseen niin yksityisetkit joutuisivat PS löytyykö nimiä?

      • Se_on_yx

        K.syrjä?


      • kanaaverkolla

        Kanaverkoosta oli kuulemma tehty koko kentän rakennukset .
        Ei ostettu vaikka valtio olis tullu hinnas vastahan.


    • Räski

      Kait niitä päättäjiä on enemmän ei kai yksi voi päättää kaikki nimet julki kiitos ?

    • mainemeni

      Moniosaajat ja business tehnyt tehtävänsä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      91
      4286
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4202
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3966
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2807
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2521
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2084
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2003
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1649
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe